Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne są naprawdę miłe i się interesują, ale lekarza nie uraczysz. Nawet nie ma takiego kontaktu lekarz-pacjent, żeby o coś zapytać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari nie ma rolet/żaluzji? Te upały się będa jeszcze ciągły choć u mnie dzisiaj chłodniej bo burza była :)

Dziewczyny zmobilizowałyście mnie do badań, wiecie co ja jeszcze wyczytałam, że jak się ma problemy z trądzikiem na dekolcie to może to być problem z hormonami a na czole z pęcherzem i to by się zgadzało, z pęcherzem mam ciągle problem a z hormonami nie wiem bo nie badałam i jeszcze taka dziewczyna pisała, że jak wyleczyła trądzik to od razu zaszła w ciąże :) :) Jutro mi się nie uda na badania, nie ma szans ale może zdąże jeszcze pojutrze :)

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi wyobraź sobie rolet nie posidają. Przyjemnie to jest na ranem. Jak nie ma słonka.

Andi rób te badania. Będziemy cie wspierać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi pewnie rób rób!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Andi wyobraź sobie rolet nie posidają. Przyjemnie to jest na ranem. Jak nie ma słonka.

Andi rób te badania. Będziemy cie wspierać :-)

Czego my wymagamy? :P Rolety haha
    Tylko najpierw muszę zapytac czy u mnie w przychodni robią badania jeśli robią to super, sama pojadę i sobie zrobię a jesli nie to problem bo nigdzie dalej sama samochodem nie pojadę i musiałabym męża w to angażować :(

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-masz cudownych ludzi wokół siebie, to ogromnie ważne... Bardzo bardzo sie cieszę, że tacy ludzie Cie teraz otaczają...

Mari, całe szczęście że juz cos lepiej z jedzeniem bo zamiast zdrowieć tylko gorzej by było... Byle do wypisu cala i zdrowa ;)

Andii dowiedz sie i działaj ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka- pozytyw, jak jeszcze mówisz ze popołudniowy test to jesli chcesz ładniejsze kreski zobaczyć powtorz sobie rano ;)

Nati-no u Ciebie jakiekolwiek wątpliwości nie maja najmniejszego sensu :D

Miss-nie wiem o co chodzi z tym Twoim wynikiem, nie lubie samego tsh bo potem właśnie takie dziwactwa wychodzą... Naprawdę nie wiem...
    Glukoza jak najbardziej ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:08

• an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, odkopałam się z postów Waszych :)

Andii rozumiem, że się boisz badań hormonalnych, ale ja osobiście traktuję je jako wskazówkę – co mogę zrobić lepiej, gdzie szukać odpowiedzi. Boję się, że wyjdą nie tak, ale jednocześnie (szkoda, że dopiero teraz) trafiłam pod opiekę dobrego lekarza, któremu wiem, że złe wyniki nie straszne.
    Sprawdź zakres badań w swojej przychodzi i działaj (mój „wiejski” ośrodek zdrowia współpracuje z Diagnostyką i robią normalnie wszystkie badania przykładowo).

Alex z jednej strony strasznie mi przykro, że Cię tak „wypisali” ze szpitala, z drugiej cieszę się, że jesteś już w domu z mężem. W domu łatwiej przeżyć i przepracować stratę, masz obok bliskich, można płakać i oczekiwać wsparcia. Będziemy oczekiwać razem z Tobą na wizytę.
    W pracy wiedzą?
    Pytałaś o pomiary temperatury – moim zdaniem warto je wznowić (ale ja jestem teraz fanką mierzenia i jakbym mogła to bym każdemu polecała). Wróci Ci ten nawyk, możliwe, że zaobserwujesz owu albo nadejście miesiączki.
    Masz bardzo zaangażowanego ginekologa – trzymaj się go! :) Myślę, że takie wsparcie z boku jest potrzebne, a gin mimo, że obcy to jednak hm… na pewien sposób bliski kobiecie.

Miss ja jestem blada z natury i mnie zawsze pielęgniarki pytają jak się czuję na pobraniu krwi. I chcą mnie czasami kłaść na leżance. A ja się dobrze czuję, nie boję się wbicia igły tylko tego momentu, jak igła jest jeszcze w żyle a pielęgniarka szuka opatrunku, żeby go przyłożyć przed wyjęciem igły. Zawsze mam wtedy czarne myśli, że jej się ręka omsknie :D
    Powiem Ci, że też miałam do czynienia z takim beznadziejnym endokrynologiem. Więcej, moja babcia spotkała lekarza, który jej powiedział po kontrolnym TSH, które było w normie, że może już odstawić leki, bo zadziałały i jest ok….

Co do glukozy i krzywej to totalnie nie moja bajka, widziałam takie badanie i nawet przygotowywałam roztwór komuś do picia (praktyki na studiach), ale żadna z nas nie odważyła się spróbować wtedy tego ;)

Nati ogromne gratulacje! Potrzebne są tu teraz fluidy ciążowe ;)

Kitkat jeśli z dzieckiem jest ok to dobrze, że się wypisałaś i zobaczy Cię Twój gin. Leżeć możesz też w domu :)

Mari czekam na rozwój sytuacji, masz jakąś diagnozę?

Dorka widzę kreskę! Świetne wieści!

Ja miałam wspaniałe..... :/ popołudnie z nauką do egzaminów, podyplomówki mi się zachciało :(

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Alex z jednej strony strasznie mi przykro, że Cię tak „wypisali” ze szpitala, z drugiej cieszę się, że jesteś już w domu z mężem. W domu łatwiej przeżyć i przepracować stratę, masz obok bliskich, można płakać i oczekiwać wsparcia. Będziemy oczekiwać razem z Tobą na wizytę.
    W pracy wiedzą?
    Pytałaś o pomiary temperatury – moim zdaniem warto je wznowić (ale ja jestem teraz fanką mierzenia i jakbym mogła to bym każdemu polecała). Wróci Ci ten nawyk, możliwe, że zaobserwujesz owu albo nadejście miesiączki.
    Masz bardzo zaangażowanego ginekologa – trzymaj się go! :) Myślę, że takie wsparcie z boku jest potrzebne, a gin mimo, że obcy to jednak hm… na pewien sposób bliski kobiecie.

W pracy już wiedzą, musiałam jakoś wytłumaczyć moją długą nieobecność. Ale już mi nie zależy. Chcę ciągnąć l4, a później się zwolnić. Nie widzę swojej przyszłości tam, już dawno chciałam stamtąd uciekać. Muszę czegoś poszukać.
    Temperaturę chyba znowu zacznę mierzyć i prowadzić wykres. Zawsze to jakiś obraz tego, co się dzieje. Lekarz mi odpisał, że mam nadal brać kwas foliowy. Zmienię tylko na foliany, bo w Ovarinie jest zwykły. A tak sobie myślę, że skoro miałam przy badaniu wyższy poziom niż norma, to może go nie przyswajam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An narazie diagnoza to konstelacja konfliktowa, cokolwiek tn znaczy. Pewnie jutro będę wiedziała więcej :-)
    A teraz zgaga mnie pali. Chyba po tym antybiotyku. Próbuje ją wodą zalać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    An narazie diagnoza to konstelacja konfliktowa, cokolwiek tn znaczy. Pewnie jutro będę wiedziała więcej :-)
    A teraz zgaga mnie pali. Chyba po tym antybiotyku. Próbuje ją wodą zalać :-)

Konstelacja konfliktowa to nie czasem po prostu konflikt serologiczny? Jaka Ty masz grupe krwi Mari?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja robię samo tsh z kwestii ekonomicznych niestety :( za wszystkie badania sama płacę i zbankrutuje niedługo dlatego tne koszty jak mogę :( myślisz że wystarczy tylko zbadać tsh i ft4 czy ft3 też raczej powinnam zrobić? Chce zrobić powtórkę badań na świeżo przed wizytą i już sama nie wiem jakie robić :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, zestawienie konfliktowe to coś innego niż konflikt serologiczny. W sumie możliwe, że ta konstelacja to synonim zestawienia. To znaczy, że jest ryzyko, ale nie ma samego konfliktu - bo żeby on był krew matki musi produkować przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Ale często się stosuje te pojęcia wymiennie.

• terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Terka, zestawienie konfliktowe to coś innego niż konflikt serologiczny. W sumie możliwe, że ta konstelacja to synonim zestawienia. To znaczy, że jest ryzyko, ale nie ma samego konfliktu - bo żeby on był krew matki musi produkować przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Ale często się stosuje te pojęcia wymiennie.

Dobra nie dopowiedziałam ;) chodziło mi właśnie o to ze cos co moze prowadzić do konfliktu bo są rozne grupy krwi-dlatego spytałam o grupę jaka ma Mari ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka ja robię samo tsh z kwestii ekonomicznych niestety :( za wszystkie badania sama płacę i zbankrutuje niedługo dlatego tne koszty jak mogę :( myślisz że wystarczy tylko zbadać tsh i ft4 czy ft3 też raczej powinnam zrobić? Chce zrobić powtórkę badań na świeżo przed wizytą i już sama nie wiem jakie robić :/

Ft4 juz sporo powinno Ci powiedzieć... Wiadomo najwięcej powie Ci cały pakiet ale rozumiem lwestie ekonomiczne ;) ja kiedyś zrobiłam samo ft4 bo mnie bardziej interesowało niz tsh no i tez płaciłam wtedy mniej :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Miss, a jakbyś poszukała jakiegoś "pakietu tarczycowego" czy coś w tym klimacie? Powinno być taniej. Diagnostyka to ma, Synevo chyba też.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dobra nie dopowiedziałam ;) chodziło mi właśnie o to ze cos co moze prowadzić do konfliktu bo są rozne grupy krwi-dlatego spytałam o grupę jaka ma Mari ;)

I już wszystko jasne :)

Alex, pracą się totalnie nie przejmuj, sama pisałaś, że jest beznadziejna.
    Ja mam wrażenie, że każdemu z moich pracodawców ciąża byłaby nie w smak. I w obecnej pracy pewnie też tak będzie. Ale szczerze, nie zamierzam się tym przejmować. Pracę zawsze można zmienić. Nikt mi nie podziękuje w przyszłości za "heroizm" pracy np. do 37 tc. Przy czym moja szefowa ma trójkę dzieci więc w teorii powinna być "pro - rodzinna"....

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ft4 juz sporo powinno Ci powiedzieć... Wiadomo najwięcej powie Ci cały pakiet ale rozumiem lwestie ekonomiczne ;) ja kiedyś zrobiłam samo ft4 bo mnie bardziej interesowało niz tsh no i tez płaciłam wtedy mniej :P
    To najwyżej zrobię tsh z ft4 :) jeszcze zapytam ile w ogóle kosztują te tarczycowe badania bo tsh 18zl a reszta to nie wiem :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss, a jakbyś poszukała jakiegoś "pakietu tarczycowego" czy coś w tym klimacie? Powinno być taniej. Diagnostyka to ma, Synevo chyba też.
    No właśnie ja chodzę do diagnostyki, tam niby mają pakiety ale się nie orientuje w tym :/ muszę zapytać w swoim labie jak to działa :) A poza tym następnym razem już dostanę kartę stałego pacjenta więc powinno być ciut taniej :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam tą kartę i mam 5% zniżki. Niedużo, ale zawsze coś. Przy jednym badaniu to groszowe sprawy.
    Pakiety kupiuje się on-line z tego co się orientuję i z potwierdzeniem idzie się do laboratorium. Mąż tak sobie robił jakieś ogólne badania.

Jaki mam katar okropny... Nie wiem jak będę spać. I oczywiście już caly nos czerwony. Póki co nic z tym nie robię, mnie generalnie dość szybko infekcje mijają.

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ