Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari nie ma rolet/żaluzji? Te upały się będa jeszcze ciągły choć u mnie dzisiaj chłodniej bo burza była

Dziewczyny zmobilizowałyście mnie do badań, wiecie co ja jeszcze wyczytałam, że jak się ma problemy z trądzikiem na dekolcie to może to być problem z hormonami a na czole z pęcherzem i to by się zgadzało, z pęcherzem mam ciągle problem a z hormonami nie wiem bo nie badałam i jeszcze taka dziewczyna pisała, że jak wyleczyła trądzik to od razu zaszła w ciąże
Jutro mi się nie uda na badania, nie ma szans ale może zdąże jeszcze pojutrze 
Starania o drugie dziecko -
Andi wyobraź sobie rolet nie posidają. Przyjemnie to jest na ranem. Jak nie ma słonka.
Andi rób te badania. Będziemy cie wspierać
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Andi wyobraź sobie rolet nie posidają. Przyjemnie to jest na ranem. Jak nie ma słonka.
Andi rób te badania. Będziemy cie wspierać
Czego my wymagamy?
Rolety haha
Tylko najpierw muszę zapytac czy u mnie w przychodni robią badania jeśli robią to super, sama pojadę i sobie zrobię a jesli nie to problem bo nigdzie dalej sama samochodem nie pojadę i musiałabym męża w to angażować
Starania o drugie dziecko -
Alex-masz cudownych ludzi wokół siebie, to ogromnie ważne... Bardzo bardzo sie cieszę, że tacy ludzie Cie teraz otaczają...
Mari, całe szczęście że juz cos lepiej z jedzeniem bo zamiast zdrowieć tylko gorzej by było... Byle do wypisu cala i zdrowa
Andii dowiedz sie i działaj
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dorka- pozytyw, jak jeszcze mówisz ze popołudniowy test to jesli chcesz ładniejsze kreski zobaczyć powtorz sobie rano

Nati-no u Ciebie jakiekolwiek wątpliwości nie maja najmniejszego sensu
Miss-nie wiem o co chodzi z tym Twoim wynikiem, nie lubie samego tsh bo potem właśnie takie dziwactwa wychodzą... Naprawdę nie wiem...
Glukoza jak najbardziej ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:08
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dobra, odkopałam się z postów Waszych

Andii rozumiem, że się boisz badań hormonalnych, ale ja osobiście traktuję je jako wskazówkę – co mogę zrobić lepiej, gdzie szukać odpowiedzi. Boję się, że wyjdą nie tak, ale jednocześnie (szkoda, że dopiero teraz) trafiłam pod opiekę dobrego lekarza, któremu wiem, że złe wyniki nie straszne.
Sprawdź zakres badań w swojej przychodzi i działaj (mój „wiejski” ośrodek zdrowia współpracuje z Diagnostyką i robią normalnie wszystkie badania przykładowo).
Alex z jednej strony strasznie mi przykro, że Cię tak „wypisali” ze szpitala, z drugiej cieszę się, że jesteś już w domu z mężem. W domu łatwiej przeżyć i przepracować stratę, masz obok bliskich, można płakać i oczekiwać wsparcia. Będziemy oczekiwać razem z Tobą na wizytę.
W pracy wiedzą?
Pytałaś o pomiary temperatury – moim zdaniem warto je wznowić (ale ja jestem teraz fanką mierzenia i jakbym mogła to bym każdemu polecała). Wróci Ci ten nawyk, możliwe, że zaobserwujesz owu albo nadejście miesiączki.
Masz bardzo zaangażowanego ginekologa – trzymaj się go!
Myślę, że takie wsparcie z boku jest potrzebne, a gin mimo, że obcy to jednak hm… na pewien sposób bliski kobiecie.
Miss ja jestem blada z natury i mnie zawsze pielęgniarki pytają jak się czuję na pobraniu krwi. I chcą mnie czasami kłaść na leżance. A ja się dobrze czuję, nie boję się wbicia igły tylko tego momentu, jak igła jest jeszcze w żyle a pielęgniarka szuka opatrunku, żeby go przyłożyć przed wyjęciem igły. Zawsze mam wtedy czarne myśli, że jej się ręka omsknie
Powiem Ci, że też miałam do czynienia z takim beznadziejnym endokrynologiem. Więcej, moja babcia spotkała lekarza, który jej powiedział po kontrolnym TSH, które było w normie, że może już odstawić leki, bo zadziałały i jest ok….
Co do glukozy i krzywej to totalnie nie moja bajka, widziałam takie badanie i nawet przygotowywałam roztwór komuś do picia (praktyki na studiach), ale żadna z nas nie odważyła się spróbować wtedy tego
Nati ogromne gratulacje! Potrzebne są tu teraz fluidy ciążowe
Kitkat jeśli z dzieckiem jest ok to dobrze, że się wypisałaś i zobaczy Cię Twój gin. Leżeć możesz też w domu
Mari czekam na rozwój sytuacji, masz jakąś diagnozę?
Dorka widzę kreskę! Świetne wieści!
Ja miałam wspaniałe.....
popołudnie z nauką do egzaminów, podyplomówki mi się zachciało 
-
an1315 wrote:
Alex z jednej strony strasznie mi przykro, że Cię tak „wypisali” ze szpitala, z drugiej cieszę się, że jesteś już w domu z mężem. W domu łatwiej przeżyć i przepracować stratę, masz obok bliskich, można płakać i oczekiwać wsparcia. Będziemy oczekiwać razem z Tobą na wizytę.
W pracy wiedzą?
Pytałaś o pomiary temperatury – moim zdaniem warto je wznowić (ale ja jestem teraz fanką mierzenia i jakbym mogła to bym każdemu polecała). Wróci Ci ten nawyk, możliwe, że zaobserwujesz owu albo nadejście miesiączki.
Masz bardzo zaangażowanego ginekologa – trzymaj się go!
Myślę, że takie wsparcie z boku jest potrzebne, a gin mimo, że obcy to jednak hm… na pewien sposób bliski kobiecie.
W pracy już wiedzą, musiałam jakoś wytłumaczyć moją długą nieobecność. Ale już mi nie zależy. Chcę ciągnąć l4, a później się zwolnić. Nie widzę swojej przyszłości tam, już dawno chciałam stamtąd uciekać. Muszę czegoś poszukać.
Temperaturę chyba znowu zacznę mierzyć i prowadzić wykres. Zawsze to jakiś obraz tego, co się dzieje. Lekarz mi odpisał, że mam nadal brać kwas foliowy. Zmienię tylko na foliany, bo w Ovarinie jest zwykły. A tak sobie myślę, że skoro miałam przy badaniu wyższy poziom niż norma, to może go nie przyswajam.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
An narazie diagnoza to konstelacja konfliktowa, cokolwiek tn znaczy. Pewnie jutro będę wiedziała więcej

A teraz zgaga mnie pali. Chyba po tym antybiotyku. Próbuje ją wodą zalać
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:An narazie diagnoza to konstelacja konfliktowa, cokolwiek tn znaczy. Pewnie jutro będę wiedziała więcej

A teraz zgaga mnie pali. Chyba po tym antybiotyku. Próbuje ją wodą zalać
Konstelacja konfliktowa to nie czasem po prostu konflikt serologiczny? Jaka Ty masz grupe krwi Mari?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka ja robię samo tsh z kwestii ekonomicznych niestety
za wszystkie badania sama płacę i zbankrutuje niedługo dlatego tne koszty jak mogę
myślisz że wystarczy tylko zbadać tsh i ft4 czy ft3 też raczej powinnam zrobić? Chce zrobić powtórkę badań na świeżo przed wizytą i już sama nie wiem jakie robić
-
Terka, zestawienie konfliktowe to coś innego niż konflikt serologiczny. W sumie możliwe, że ta konstelacja to synonim zestawienia. To znaczy, że jest ryzyko, ale nie ma samego konfliktu - bo żeby on był krew matki musi produkować przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Ale często się stosuje te pojęcia wymiennie.
-
an1315 wrote:Terka, zestawienie konfliktowe to coś innego niż konflikt serologiczny. W sumie możliwe, że ta konstelacja to synonim zestawienia. To znaczy, że jest ryzyko, ale nie ma samego konfliktu - bo żeby on był krew matki musi produkować przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Ale często się stosuje te pojęcia wymiennie.
Dobra nie dopowiedziałam
chodziło mi właśnie o to ze cos co moze prowadzić do konfliktu bo są rozne grupy krwi-dlatego spytałam o grupę jaka ma Mari
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Terka ja robię samo tsh z kwestii ekonomicznych niestety
za wszystkie badania sama płacę i zbankrutuje niedługo dlatego tne koszty jak mogę
myślisz że wystarczy tylko zbadać tsh i ft4 czy ft3 też raczej powinnam zrobić? Chce zrobić powtórkę badań na świeżo przed wizytą i już sama nie wiem jakie robić 
Ft4 juz sporo powinno Ci powiedzieć... Wiadomo najwięcej powie Ci cały pakiet ale rozumiem lwestie ekonomiczne
ja kiedyś zrobiłam samo ft4 bo mnie bardziej interesowało niz tsh no i tez płaciłam wtedy mniej
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Terka ja robię samo tsh z kwestii ekonomicznych niestety
Miss, a jakbyś poszukała jakiegoś "pakietu tarczycowego" czy coś w tym klimacie? Powinno być taniej. Diagnostyka to ma, Synevo chyba też. -
terka wrote:Dobra nie dopowiedziałam
chodziło mi właśnie o to ze cos co moze prowadzić do konfliktu bo są rozne grupy krwi-dlatego spytałam o grupę jaka ma Mari 
I już wszystko jasne
Alex, pracą się totalnie nie przejmuj, sama pisałaś, że jest beznadziejna.
Ja mam wrażenie, że każdemu z moich pracodawców ciąża byłaby nie w smak. I w obecnej pracy pewnie też tak będzie. Ale szczerze, nie zamierzam się tym przejmować. Pracę zawsze można zmienić. Nikt mi nie podziękuje w przyszłości za "heroizm" pracy np. do 37 tc. Przy czym moja szefowa ma trójkę dzieci więc w teorii powinna być "pro - rodzinna".... -
To najwyżej zrobię tsh z ft4terka wrote:Ft4 juz sporo powinno Ci powiedzieć... Wiadomo najwięcej powie Ci cały pakiet ale rozumiem lwestie ekonomiczne
ja kiedyś zrobiłam samo ft4 bo mnie bardziej interesowało niz tsh no i tez płaciłam wtedy mniej 
jeszcze zapytam ile w ogóle kosztują te tarczycowe badania bo tsh 18zl a reszta to nie wiem
-
No właśnie ja chodzę do diagnostyki, tam niby mają pakiety ale się nie orientuje w tyman1315 wrote:Miss, a jakbyś poszukała jakiegoś "pakietu tarczycowego" czy coś w tym klimacie? Powinno być taniej. Diagnostyka to ma, Synevo chyba też.
muszę zapytać w swoim labie jak to działa
A poza tym następnym razem już dostanę kartę stałego pacjenta więc powinno być ciut taniej
-
Tak, ja mam tą kartę i mam 5% zniżki. Niedużo, ale zawsze coś. Przy jednym badaniu to groszowe sprawy.
Pakiety kupiuje się on-line z tego co się orientuję i z potwierdzeniem idzie się do laboratorium. Mąż tak sobie robił jakieś ogólne badania.
Jaki mam katar okropny... Nie wiem jak będę spać. I oczywiście już caly nos czerwony. Póki co nic z tym nie robię, mnie generalnie dość szybko infekcje mijają.