Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Euthyrox to wymagający lek. Najlepiej z niczym go nie łączyć, tak jak pisała Miss nawet mało wody używać i najlepiej bliżej godziny niz pol godziny przed jedzeniem. Lepsze efekty

Z tym odstępem nie ma problemu, znaczy póki co bo jak jest lato to budzę się wcześnie i czasem go zażywam o 5.40 a śniadanie jem po 7. Natomiast jak mam na rano do pracy to ten odstęp jest koło 30-40 minut bo inaczej bym się nie wyrobiła. -
an1315 wrote:Z tym odstępem nie ma problemu, znaczy póki co bo jak jest lato to budzę się wcześnie i czasem go zażywam o 5.40 a śniadanie jem po 7. Natomiast jak mam na rano do pracy to ten odstęp jest koło 30-40 minut bo inaczej bym się nie wyrobiła.
No rozumiem doskonale ze nie zawsze sie da... Ale jak tylko jest okazja to warto (tak jak teraz mówisz ze latem wstajesz wcześniej
)
Słyszałam tez o opcji brania przed snem (ileś po jedzeniu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:24
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:No rozumiem doskonale ze nie zawsze sie da... Ale jak tylko jest okazja to warto (tak jak teraz mówisz ze latem wstajesz wcześniej
)
Przed snem nie ma opcji bo ja wieczorem jem
-
Hej dziewczyny. Z tym Euthyroxem to faktycznie, lepiej brać jak najwcześniej przed jedzeniem i popijać wodą. Ja się zapisałam do endo na 21, bo teraz to sama nie wiem, jaką brać dawkę... A sama zmieniać nie będę. Może ta 100 będzie odpowiednia nawet na teraz.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej kobitki
jak tam tam u Was? U mnie dużo lepiej. Jakbym nie miała tego antybiotyku to bym dzisiaj wyszła. A tak to jjutro. Ale już bliżej niż dalej.
Słychać jak dzieciaczki płaczą. Cudne uczucie
Miskathy cierpliwości
Alex jak twoje samopoczucie?
Terka podziwiam twój spokój. Ja to należe raczej to przejmujących się wszystkim ludzi.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
U mnie jakoś leci. Od łóżka do łóżka, zmieniam tylko miejsca. Miałam iść do szpitala po wypis ale chyba jutro pójdę. Nie mam siły się zebrać i z domu wyjść. Już wczoraj jak wyszłam to miałam zawroty głowy i się trzęsłam...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Rozumiem Alex
trzymaj się
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
terka włączył Ci się już syndrom "wicia gniazdka"?

MissKathy o to czekam z niecierpliwością na dobre nowiny
Nie uwierzycie?
Zrobiłam te badania hormonalne: LH,prolaktyna,testosteron, TSH, FSH
To dzięki Wam
Wyniki po weekendzie.
terka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:U mnie jakoś leci. Od łóżka do łóżka, zmieniam tylko miejsca. Miałam iść do szpitala po wypis ale chyba jutro pójdę. Nie mam siły się zebrać i z domu wyjść. Już wczoraj jak wyszłam to miałam zawroty głowy i się trzęsłam...
Trzymaj się, jesteś silna kobietą.Starania o drugie dziecko -
A dodam, że się panicznie bałam i stresowałam a słyszalam że przy badaniach hormonalnych może wyjśc zafałszowany przez to wynik

Ale ja nic nie poradzę że tak się stresuje byle badaniem, choć w sumie w nim nic strasznego nie byłoStarania o drugie dziecko -
Andii to czekamy na wynikiAndii wrote:terka włączył Ci się już syndrom "wicia gniazdka"?

MissKathy o to czekam z niecierpliwością na dobre nowiny
Nie uwierzycie?
Zrobiłam te badania hormonalne: LH,prolaktyna,testosteron, TSH, FSH
To dzięki Wam
Wyniki po weekendzie.
-
Ja przedtem brałam przed snem, 3 godziny po ostatnim posiłkuterka wrote:No rozumiem doskonale ze nie zawsze sie da... Ale jak tylko jest okazja to warto (tak jak teraz mówisz ze latem wstajesz wcześniej
)
ale to dość uciążliwe jeśli kogoś ssie w żołądku przed snem :p A z resztą miałam wrażenie że lek słabiej się wchłania niż jak biorę rano tak zupełnie naczczo
-
Miałam zamiar w poniedziałek bo wtedy mam niby dupka odstawic ale pewnie już w niedzielę rano się skuszę na test bo nie wytrzymam ;pAndii wrote:MissKathy kiedy będziesz testować?

Andii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja na zwolnieniu dwutygodniowym. Byłam wczoraj u swojego gina, wypatrzył że mam polipa zaraz przy ujściu macicy. Przepisał luteinę i mam się oszczędzać, żeby się wchłonął.👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
Leżę i wcinam czereśniean1315 wrote:To proszę grzecznej leżeć

tylko mi głupio, że przeze mnie mają teraz dużo roboty w pracy
ale dzidziutek najważniejszy.
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
An też tak myślę że może już w niedzielę będzie znak
A jeśli nie to poniedziałek ostatnia nadzieja 
Kitkat oszczędzaj się kochana i nawet nie myśl o pracy, poradzą sobie bez Ciebie, bo Ty masz teraz ważniejsze sprawy
odpoczywaj spokojnie