Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie wiem dziewczyny czy istnieje cos takiego jak spokojne czekanie na poród ale jeśli tak to dzięki, chętnie spokojnie poczekam :D

Końcówka się dłuży, brzuchol pewnie już spory co utrudnia wiele czynności, pewnie też juz jakieś delikatne skurcze Cię łapią, krocze też chyba już na tym etapie kuje, wrażenie rozciągania tak więc fizycznie ciężko być spokojnym jak ciągle cos zaboli,zakuje ale najwazniejsze to psychicznie spokojnie czekac na rozwiązanie :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:55

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Terka super ;)) gratuluje i czekamy tem ostatni miesiąc z Tobą ;))
    Mój Gabrys by za tydzień nial przyjść na świat ... a tu połowa ciąży z Nathankiem ... ❤️
    Swoją droga u nas dziś pół dnia było parno i duszo a pd popołudnia deszcze pada i była okropna nurza i wiecie co ?? Pierwszy raz tak dużo razy i tak dokładnie poczułam małego .. normalnie chyba burY się boi ;D bo strasznie ruchliwy się zrobił ;D

Gratuluje ruchów :) Cudowne uczucie, "zazdrosna" :D :P

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Końcówka się dłuży, brzuchol pewnie już spory co utrudnia wiele czynności, pewnie też juz jakieś delikatne skurcze Cię łapią, krocze też chyba już na tym etapie kuje, wrażenie rozciągania tak więc fizycznie ciężko być spokojnym jak ciągle cos zaboli,zakuje ale najwazniejsze to psychicznie spokojnie czekac na rozwiązanie :) :)

Właśnie skurczow jako tako nie czuje :D urodze sie nie orientując jak tak dalej pójdzie :D :D :D czuje ze mi sie brzuch napina ale nie jest to bolesne tylko takie...ciężkie bo napiete i skora tez napięta wtedy... I tyle poki co :D
    Tak, brzuch ciąży jak to w ciąży :P (juz wiadomo skąd nazwa :P ) ale tylko przy dłuższym chodzeniu (każdy dzień ma inny próg gdzie uznaje ze tyle to juz dużo :P ). Psychicznie jeszcze wypieram chyba to z siebie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Właśnie skurczow jako tako nie czuje :D urodze sie nie orientując jak tak dalej pójdzie :D :D :D czuje ze mi sie brzuch napina ale nie jest to bolesne tylko takie...ciężkie bo napiete i skora tez napięta wtedy... I tyle poki co :D
    Tak, brzuch ciąży jak to w ciąży :P (juz wiadomo skąd nazwa :P ) ale tylko przy dłuższym chodzeniu (każdy dzień ma inny próg gdzie uznaje ze tyle to juz dużo :P ). Psychicznie jeszcze wypieram chyba to z siebie :P

Brzuch sie stawia, uczucie raczej nie przyjemne ale faktycznie nie boli-to jeszcze pamiętam z okresu ciąży :D :D Bodajże w ten sposób macica przygotowuje sie do porodu

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka jeszcze trochę, a mały będzie z Wami.:-)

Tu w Opolu tak grzeje słońce, a deszczu ani widu ani słychu.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mnie dziś obudziło siku o 3.30, więc zmierzyłam temperaturę godzinę wcześniej i już było 36.67 :) do wyniku trzeba dodać 0.1 prawda? Więc temperatura nadal w górze :) do tego, jak się okazało wcale nie wstałam na siku, znaczy się siku zrobiłam drugą stroną :( nie wiem czy to biegunka będzie czy jednorazowe zajscie ale po drodze do pracy zajde do apteki po smecte :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest poprawnie, ale ja nie przeliczam w żaden sposób temperatury. Dziś wstałam o 5.20 i taki wyniki jaki był sobie zaznaczyłam. Tyle że ja zazwyczaj mierzę między 5.40 a 6.00 więc nie było bardzo dużej różnicy.
    U Ciebie to godzina, a widziałam tu na forum właśnie tą metodę przeliczania.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Mnie dziś obudziło siku o 3.30, więc zmierzyłam temperaturę godzinę wcześniej i już było 36.67 :) do wyniku trzeba dodać 0.1 prawda? Więc temperatura nadal w górze :) do tego, jak się okazało wcale nie wstałam na siku, znaczy się siku zrobiłam drugą stroną :( nie wiem czy to biegunka będzie czy jednorazowe zajscie ale po drodze do pracy zajde do apteki po smecte :(

Hej! Może to jednak jednorazowe zajście ale warto mieć cos na zapas ;)
    Tak doliczamy 0,1 jak godzinę wcześniej mierzyłaś :D ile miałaś wczoraj?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hej! Może to jednak jednorazowe zajście ale warto mieć cos na zapas ;)
    Tak doliczamy 0,1 jak godzinę wcześniej mierzyłaś :D ile miałaś wczoraj?
    Wczoraj było 36.74 no a dziś teoretycznie z dodanym 0.1 to 36.77 :) niby mała różnica ale ważne że nie spada :)
    Jeść nic nie mogę, wszystko odrzuca mnie, teraz zjadłam banana żeby tylko leków nie brać na pusty żołądek :/ nie wiem, albo to jednorazowe złe samopoczucie, albo jelitowka jakaś, albo wczoraj się nazarlam truskawek i ananasa to może od tego :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Wczoraj było 36.74 no a dziś teoretycznie z dodanym 0.1 to 36.77 :) niby mała różnica ale ważne że nie spada :)
    Jeść nic nie mogę, wszystko odrzuca mnie, teraz zjadłam banana żeby tylko leków nie brać na pusty żołądek :/ nie wiem, albo to jednorazowe złe samopoczucie, albo jelitowka jakaś, albo wczoraj się nazarlam truskawek i ananasa to może od tego :(

Pierwszy raz truskawki w tym sezonie jadłaś?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pierwszy raz truskawki w tym sezonie jadłaś?
    W takiej ilości na pewno :/ bo przedtem jadłam 2-3 a wczoraj pół miski :P

terka lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W takiej ilości na pewno :/ bo przedtem jadłam 2-3 a wczoraj pół miski :P

Hehe rozumiem :D no to moze byc faktycznie to bo ludzie czasem tak na te pierwsze większe ilości reagują ;) to dzisiaj post antytruskawkowy i powinno byc lepiej ;) chyba ze to jednak okaże sie cos innego ale to czas pokaże tak naprawdę :D
    Co do truskawek to ja wczoraj tez z pol kg zjadłam także doskonale rozumiem Twoje pol miseczki :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hehe rozumiem :D no to moze byc faktycznie to bo ludzie czasem tak na te pierwsze większe ilości reagują ;) to dzisiaj post antytruskawkowy i powinno byc lepiej ;) chyba ze to jednak okaże sie cos innego ale to czas pokaże tak naprawdę :D
    Co do truskawek to ja wczoraj tez z pol kg zjadłam także doskonale rozumiem Twoje pol miseczki :P
    No właśnie też pomyślałam że mogło być ich za dużo jak na pierwszy rzut :D ale były takie dobre :D
    Znalazłam w domu stoperan i tu jest pytanie: czy jakbym teraz była w ciąży to mogę go spokojnie wziąć? Czy lepiej zajść po tą smecte?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Faktycznie nie spada i trzyma się nadal na podobnym poziomie :)
    Z tą biegunką dla mnie osobiście połączenie ananasa z truskawkami brzmi jakby miało zrobić "rewolucję" :D ale może dlatego, że nie lubię truskawek.
    Niemniej jednak - oby biegunka minęła a reszta złych objawów miała dobry finał ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie też pomyślałam że mogło być ich za dużo jak na pierwszy rzut :D ale były takie dobre :D
    Znalazłam w domu stoperan i tu jest pytanie: czy jakbym teraz była w ciąży to mogę go spokojnie wziąć? Czy lepiej zajść po tą smecte?

Nie wiem jak ze stoperanem ale wiem, że węgiel jest bezpieczny. Trzyma Cię nadal, czy tak profilaktycznie chcesz?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Nie wiem jak ze stoperanem ale wiem, że węgiel jest bezpieczny. Trzyma Cię nadal, czy tak profilaktycznie chcesz?
    Teraz jest ok, ale muszę coś "w razie czego" mieć w pracy :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Stoperan nie zalexany na początku ciąży...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Stoperan nie zalexany na początku ciąży...
    Wiem właśnie :( chyba zajde po węgiel lub smecte :/ mam jednak nadzieję że nic nie będzie potrzebne bo narazie jest ok

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lepiej coś mieć :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Dokładnie, lepiej coś mieć :)
    I lepiej żeby nie był to stoperan ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ