Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Nie wiem dziewczyny czy istnieje cos takiego jak spokojne czekanie na poród ale jeśli tak to dzięki, chętnie spokojnie poczekam

Końcówka się dłuży, brzuchol pewnie już spory co utrudnia wiele czynności, pewnie też juz jakieś delikatne skurcze Cię łapią, krocze też chyba już na tym etapie kuje, wrażenie rozciągania tak więc fizycznie ciężko być spokojnym jak ciągle cos zaboli,zakuje ale najwazniejsze to psychicznie spokojnie czekac na rozwiązanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:55
Starania o drugie dziecko -
Mała_Mii wrote:Terka super
) gratuluje i czekamy tem ostatni miesiąc z Tobą
)
Mój Gabrys by za tydzień nial przyjść na świat ... a tu połowa ciąży z Nathankiem ... ❤️
Swoją droga u nas dziś pół dnia było parno i duszo a pd popołudnia deszcze pada i była okropna nurza i wiecie co ?? Pierwszy raz tak dużo razy i tak dokładnie poczułam małego .. normalnie chyba burY się boi
bo strasznie ruchliwy się zrobił 
Gratuluje ruchów
Cudowne uczucie, "zazdrosna"
Mała_Mii lubi tę wiadomość
Andii wrote:Końcówka się dłuży, brzuchol pewnie już spory co utrudnia wiele czynności, pewnie też juz jakieś delikatne skurcze Cię łapią, krocze też chyba już na tym etapie kuje, wrażenie rozciągania tak więc fizycznie ciężko być spokojnym jak ciągle cos zaboli,zakuje ale najwazniejsze to psychicznie spokojnie czekac na rozwiązanie

Właśnie skurczow jako tako nie czuje
urodze sie nie orientując jak tak dalej pójdzie
czuje ze mi sie brzuch napina ale nie jest to bolesne tylko takie...ciężkie bo napiete i skora tez napięta wtedy... I tyle poki co 
Tak, brzuch ciąży jak to w ciąży
(juz wiadomo skąd nazwa
) ale tylko przy dłuższym chodzeniu (każdy dzień ma inny próg gdzie uznaje ze tyle to juz dużo
). Psychicznie jeszcze wypieram chyba to z siebie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Właśnie skurczow jako tako nie czuje
urodze sie nie orientując jak tak dalej pójdzie
czuje ze mi sie brzuch napina ale nie jest to bolesne tylko takie...ciężkie bo napiete i skora tez napięta wtedy... I tyle poki co 
Tak, brzuch ciąży jak to w ciąży
(juz wiadomo skąd nazwa
) ale tylko przy dłuższym chodzeniu (każdy dzień ma inny próg gdzie uznaje ze tyle to juz dużo
). Psychicznie jeszcze wypieram chyba to z siebie 
Brzuch sie stawia, uczucie raczej nie przyjemne ale faktycznie nie boli-to jeszcze pamiętam z okresu ciąży
Bodajże w ten sposób macica przygotowuje sie do porodu
Terka jeszcze trochę, a mały będzie z Wami.

Tu w Opolu tak grzeje słońce, a deszczu ani widu ani słychu.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Hej dziewczyny

Mnie dziś obudziło siku o 3.30, więc zmierzyłam temperaturę godzinę wcześniej i już było 36.67
do wyniku trzeba dodać 0.1 prawda? Więc temperatura nadal w górze
do tego, jak się okazało wcale nie wstałam na siku, znaczy się siku zrobiłam drugą stroną
nie wiem czy to biegunka będzie czy jednorazowe zajscie ale po drodze do pracy zajde do apteki po smecte
-
Nie wiem jak jest poprawnie, ale ja nie przeliczam w żaden sposób temperatury. Dziś wstałam o 5.20 i taki wyniki jaki był sobie zaznaczyłam. Tyle że ja zazwyczaj mierzę między 5.40 a 6.00 więc nie było bardzo dużej różnicy.
U Ciebie to godzina, a widziałam tu na forum właśnie tą metodę przeliczania. -
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny

Mnie dziś obudziło siku o 3.30, więc zmierzyłam temperaturę godzinę wcześniej i już było 36.67
do wyniku trzeba dodać 0.1 prawda? Więc temperatura nadal w górze
do tego, jak się okazało wcale nie wstałam na siku, znaczy się siku zrobiłam drugą stroną
nie wiem czy to biegunka będzie czy jednorazowe zajscie ale po drodze do pracy zajde do apteki po smecte 
Hej! Może to jednak jednorazowe zajście ale warto mieć cos na zapas
Tak doliczamy 0,1 jak godzinę wcześniej mierzyłaś
ile miałaś wczoraj?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Wczoraj było 36.74 no a dziś teoretycznie z dodanym 0.1 to 36.77terka wrote:Hej! Może to jednak jednorazowe zajście ale warto mieć cos na zapas

Tak doliczamy 0,1 jak godzinę wcześniej mierzyłaś
ile miałaś wczoraj?
niby mała różnica ale ważne że nie spada 
Jeść nic nie mogę, wszystko odrzuca mnie, teraz zjadłam banana żeby tylko leków nie brać na pusty żołądek
nie wiem, albo to jednorazowe złe samopoczucie, albo jelitowka jakaś, albo wczoraj się nazarlam truskawek i ananasa to może od tego
-
MissKathy92 wrote:Wczoraj było 36.74 no a dziś teoretycznie z dodanym 0.1 to 36.77
Jeść nic nie mogę, wszystko odrzuca mnie, teraz zjadłam banana żeby tylko leków nie brać na pusty żołądek
nie wiem, albo to jednorazowe złe samopoczucie, albo jelitowka jakaś, albo wczoraj się nazarlam truskawek i ananasa to może od tego 
Pierwszy raz truskawki w tym sezonie jadłaś?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
W takiej ilości na pewnoterka wrote:Pierwszy raz truskawki w tym sezonie jadłaś?
bo przedtem jadłam 2-3 a wczoraj pół miski
terka lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:W takiej ilości na pewno
bo przedtem jadłam 2-3 a wczoraj pół miski 
Hehe rozumiem
no to moze byc faktycznie to bo ludzie czasem tak na te pierwsze większe ilości reagują
to dzisiaj post antytruskawkowy i powinno byc lepiej
chyba ze to jednak okaże sie cos innego ale to czas pokaże tak naprawdę 
Co do truskawek to ja wczoraj tez z pol kg zjadłam także doskonale rozumiem Twoje pol miseczki
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No właśnie też pomyślałam że mogło być ich za dużo jak na pierwszy rzutterka wrote:Hehe rozumiem
no to moze byc faktycznie to bo ludzie czasem tak na te pierwsze większe ilości reagują
to dzisiaj post antytruskawkowy i powinno byc lepiej
chyba ze to jednak okaże sie cos innego ale to czas pokaże tak naprawdę 
Co do truskawek to ja wczoraj tez z pol kg zjadłam także doskonale rozumiem Twoje pol miseczki
ale były takie dobre 
Znalazłam w domu stoperan i tu jest pytanie: czy jakbym teraz była w ciąży to mogę go spokojnie wziąć? Czy lepiej zajść po tą smecte? -
MissKathy92 wrote:Wczoraj było 36.74 no a dziś teoretycznie z dodanym 0.1 to 36.77
Faktycznie nie spada i trzyma się nadal na podobnym poziomie
Z tą biegunką dla mnie osobiście połączenie ananasa z truskawkami brzmi jakby miało zrobić "rewolucję"
ale może dlatego, że nie lubię truskawek.
Niemniej jednak - oby biegunka minęła a reszta złych objawów miała dobry finał
-
MissKathy92 wrote:No właśnie też pomyślałam że mogło być ich za dużo jak na pierwszy rzut
ale były takie dobre 
Znalazłam w domu stoperan i tu jest pytanie: czy jakbym teraz była w ciąży to mogę go spokojnie wziąć? Czy lepiej zajść po tą smecte?
Nie wiem jak ze stoperanem ale wiem, że węgiel jest bezpieczny. Trzyma Cię nadal, czy tak profilaktycznie chcesz? -
Teraz jest ok, ale muszę coś "w razie czego" mieć w pracyan1315 wrote:Nie wiem jak ze stoperanem ale wiem, że węgiel jest bezpieczny. Trzyma Cię nadal, czy tak profilaktycznie chcesz?
-
MissKathy92 wrote:No właśnie też pomyślałam że mogło być ich za dużo jak na pierwszy rzut
ale były takie dobre 
Znalazłam w domu stoperan i tu jest pytanie: czy jakbym teraz była w ciąży to mogę go spokojnie wziąć? Czy lepiej zajść po tą smecte?
Stoperan nie zalexany na początku ciąży...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Wiem właśnieterka wrote:Stoperan nie zalexany na początku ciąży...
chyba zajde po węgiel lub smecte
mam jednak nadzieję że nic nie będzie potrzebne bo narazie jest ok