Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mnie ostatnio mąż zapytal a co jesli na wakacjach bedw w ciąży a wybieramy się tylko do Zakopanego. :D

Z ciekawości ile masz kilometrów do Zakopanego? :) :D

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Uff na szczęście mam pod nosem szpital a tam apteka całodobowa :) kupiłam jednak smecte bo z doświadczenia wiem że węgiel na mnie słabo działa :D wypije w ostateczności najwyżej

Miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna :)

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna :)
    Na szczęście nie była potrzebna :) to pewnie od tych truskawek cholernych

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Odebrałam. Z wyników wychodzi, że miałam już konkretny stan zapalny w organizmie, pewnie dlatego zaczęłam się tak słabo czuć już na wakacjach...

Ważne że to już z głowy, jedna rzecz mniej :*

Ja właśnie umówiłam męża na badanie nasienia, sam chciał a lekarz też nam to sugerował (przed ewentualnym badaniem drożności czy stymulacją). Cieszę się że chciał i nie musiałam go ani namawiać ani nic i że to nie będzie "kiedyś" tylko praktycznie od razu a jednocześnie się boję.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ważne że to już z głowy, jedna rzecz mniej :*

Ja właśnie umówiłam męża na badanie nasienia, sam chciał a lekarz też nam to sugerował (przed ewentualnym badaniem drożności czy stymulacją). Cieszę się że chciał i nie musiałam go ani namawiać ani nic i że to nie będzie "kiedyś" tylko praktycznie od razu a jednocześnie się boję.
    Mój też chciał jak zobaczył moje wyniki badań :) A mój poprzedni gin mówił że od tego powinno się zacząć diagnostykę jak nie wychodzi bo przecież u faceta to podstawowe badanie a u kobiety jest mnóstwo podstawowych badań :P poza tym facet "robi" dziecko tylko tym jednym, za to kobieta wkłada całą siebie w dzidzie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ze 300..:D

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ale fajnie wam, my mamy wszędzie daleko :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my z Lublina więc ja ubolewam ze najwięcej mamy nad morze. :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u mnie dostatnio dużo się dzieje ;p
    WcOraj przyjechał do mnie ogromny bus pełen wyśmienitości z polski ;D nie mówię o oknach ;D które będą za tydzień wymieniane ;)) ojciec w piątek przyleci pomoc przy wymianie i malutki remoncik nam w domku zrobi pokoik dla dzidzi będę szykować już ;) to oprucz okien przyjechał wózek , wanienki , przewijak , o dużo dużo innych rzeczy ❤️❤️❤️
    Dzisiaj byłam u położnej ;) posłuchałam tylko albo aż;p serducha wali jak dzwon ładnie ;) a w środę połówkowe mam ;)
    Wiec przytulałam 4 kg ... chociaż unie w cycki i dupe której nie miałam poszło ;D bo zawsze szkapa same kości ;D Pani powiedziała ze bardzo ladnie( naprawdę zachwycała się nim ) brzuszek mi rośnie bo jak się położyłam to widać tylko i wyłącznie gdzie jest dzidzia ;D wiec liczę ze bedZie tylko półeczka ;D
    Z tym ze dzidzia nie pozwlala mi długo leżeć na jednej stronie .. to powiedziała zeok 26 tyg żebym uczyła dziecko np żeby nie było ze ja śpię w nocy a ono mi bach nogę w zebra bo mu nie wygodnie i będę musiała wstać pochodzić chwile ;D ze to ja mam ze tak powiem „rządzić „ dzieckiem a nie ono mną ,bo tetaz jesZcE dziecko tak nie myśli wszytko robi bezwładnie ale od 25 tc już myśli i dużo je można nauczyć ;)

terka, Andii lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Ja do Zakopanego mam blisko, bo mieszkam pod Krakowem (zresztą uwielbiam zarówno Zakopane jak i Rabkę i Ząb), ale zawsze jak utkniemy w korku to mówię sobie że to ostatni raz :D I tak wracamy ;)

Nad morze mamy daleko ale ostatnio jechaliśmy Pendolino. 6 rano w Krakowie i w południe już w Gdańsku super sprawa ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mój też chciał jak zobaczył moje wyniki badań :) A mój poprzedni gin mówił że od tego powinno się zacząć diagnostykę jak nie wychodzi bo przecież u faceta to podstawowe badanie a u kobiety jest mnóstwo podstawowych badań :P poza tym facet "robi" dziecko tylko tym jednym, za to kobieta wkłada całą siebie w dzidzie :)

My od tego praktycznie zaczynamy starania ;D ale skoro chce, to idziemy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    My od tego praktycznie zaczynamy starania ;D ale skoro chce, to idziemy ;)
    No i bardzo dobrze że tak zaczynacie i bardzo dobrze że chce iść :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    WcOraj przyjechał do mnie ogromny bus pełen wyśmienitości z polski ;D nie mówię o oknach ;D które będą za tydzień wymieniane ;)) ojciec w piątek przyleci pomoc przy wymianie i malutki remoncik nam w domku zrobi pokoik dla dzidzi będę szykować już ;) to oprucz okien przyjechał wózek , wanienki , przewijak , o dużo dużo innych rzeczy ❤️❤️❤️
    Dzisiaj byłam u położnej ;) posłuchałam tylko albo aż;p serducha wali jak dzwon ładnie ;) a w środę połówkowe mam ;)
    Wiec przytulałam 4 kg ... chociaż unie w cycki i dupe której nie miałam poszło ;D bo zawsze szkapa same kości ;D Pani powiedziała ze bardzo ladnie( naprawdę zachwycała się nim ) brzuszek mi rośnie bo jak się położyłam to widać tylko i wyłącznie gdzie jest dzidzia ;D wiec liczę ze bedZie tylko półeczka ;D
    Z tym ze dzidzia nie pozwlala mi długo leżeć na jednej stronie .. to powiedziała zeok 26 tyg żebym uczyła dziecko np żeby nie było ze ja śpię w nocy a ono mi bach nogę w zebra bo mu nie wygodnie i będę musiała wstać pochodzić chwile ;D ze to ja mam ze tak powiem „rządzić „ dzieckiem a nie ono mną ,bo tetaz jesZcE dziecko tak nie myśli wszytko robi bezwładnie ale od 25 tc już myśli i dużo je można nauczyć ;)
    Haha Mała dobrze że tłuszczyk wiedział gdzie iść czyli tam gdzie go nie ma (pupa) :D zazdroszczę tego busa slicznosci co do Ciebie przyjechał <3 ja już bym chciała też wszystko kupować dla dzidzi ale wiem że nie mogę :( ale kiedyś się doczekam i ja :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:

No proszę to niedlugo będziesz bardziej gotowa ode mnie pod względem organizacyjnym :D
    Super :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha Mała dobrze że tłuszczyk wiedział gdzie iść czyli tam gdzie go nie ma (pupa) :D zazdroszczę tego busa slicznosci co do Ciebie przyjechał <3 ja już bym chciała też wszystko kupować dla dzidzi ale wiem że nie mogę :( ale kiedyś się doczekam i ja :)

Żebyś sie nie zdziwiła jak szybciej niz później :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, to dobre wiadomości. Faktycznie, gonisz Terkę w wiciu gniazdka :)
    U mnie już dzisiaj powoli do przodu. Poczyniam pierwsze kroki, żeby wyjść z domu - przyjechaliśmy na weekend do rodziców. Zaprosiłam też mamę i teściową na pizzę, więc spędzimy czas we 4 i chociaż przez chwilę nie będę myśleć. Miałam robić urodziny, ale w tym tygodniu wszystko odwołałam, więc chociaż tak spędzę ten czas, a nie leżąc w łóżku...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mi, to dobre wiadomości. Faktycznie, gonisz Terkę w wiciu gniazdka :)
    U mnie już dzisiaj powoli do przodu. Poczyniam pierwsze kroki, żeby wyjść z domu - przyjechaliśmy na weekend do rodziców. Zaprosiłam też mamę i teściową na pizzę, więc spędzimy czas we 4 i chociaż przez chwilę nie będę myśleć. Miałam robić urodziny, ale w tym tygodniu wszystko odwołałam, więc chociaż tak spędzę ten czas, a nie leżąc w łóżku...

Pewnie że tak. Bardzo dobra decyzje podjęliście z tym wyjazdem :)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj
    Weekend ołłł jeee
    Mi super wiadomości, dzieje się dobrze że na plus :)
    Alex w gronie rodziny zawsze lepiej troszkę się rozluznisz.
    U mnie tempka rośnie jak się uda to w poniedziałek prog zrobię

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmować się bardzo niewielką ilością delikatnie brązowego sluzu na papierze? Prawdopodobnie koncowka 6 tygodnia.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    Przejmować się bardzo niewielką ilością delikatnie brązowego sluzu na papierze? Prawdopodobnie koncowka 6 tygodnia.

Jesli jednorazowo to nie, jesli będzie sie utrzymywać to moze oznaczać zbyt niski poziom progesteronu

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ