Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mnie ostatnio mąż zapytal a co jesli na wakacjach bedw w ciąży a wybieramy się tylko do Zakopanego. :D

Z ciekawości ile masz kilometrów do Zakopanego? :) :D

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Uff na szczęście mam pod nosem szpital a tam apteka całodobowa :) kupiłam jednak smecte bo z doświadczenia wiem że węgiel na mnie słabo działa :D wypije w ostateczności najwyżej

Miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna :)

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna :)
    Na szczęście nie była potrzebna :) to pewnie od tych truskawek cholernych

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Odebrałam. Z wyników wychodzi, że miałam już konkretny stan zapalny w organizmie, pewnie dlatego zaczęłam się tak słabo czuć już na wakacjach...

Ważne że to już z głowy, jedna rzecz mniej :*

Ja właśnie umówiłam męża na badanie nasienia, sam chciał a lekarz też nam to sugerował (przed ewentualnym badaniem drożności czy stymulacją). Cieszę się że chciał i nie musiałam go ani namawiać ani nic i że to nie będzie "kiedyś" tylko praktycznie od razu a jednocześnie się boję.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ważne że to już z głowy, jedna rzecz mniej :*

Ja właśnie umówiłam męża na badanie nasienia, sam chciał a lekarz też nam to sugerował (przed ewentualnym badaniem drożności czy stymulacją). Cieszę się że chciał i nie musiałam go ani namawiać ani nic i że to nie będzie "kiedyś" tylko praktycznie od razu a jednocześnie się boję.
    Mój też chciał jak zobaczył moje wyniki badań :) A mój poprzedni gin mówił że od tego powinno się zacząć diagnostykę jak nie wychodzi bo przecież u faceta to podstawowe badanie a u kobiety jest mnóstwo podstawowych badań :P poza tym facet "robi" dziecko tylko tym jednym, za to kobieta wkłada całą siebie w dzidzie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ze 300..:D

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ale fajnie wam, my mamy wszędzie daleko :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my z Lublina więc ja ubolewam ze najwięcej mamy nad morze. :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u mnie dostatnio dużo się dzieje ;p
    WcOraj przyjechał do mnie ogromny bus pełen wyśmienitości z polski ;D nie mówię o oknach ;D które będą za tydzień wymieniane ;)) ojciec w piątek przyleci pomoc przy wymianie i malutki remoncik nam w domku zrobi pokoik dla dzidzi będę szykować już ;) to oprucz okien przyjechał wózek , wanienki , przewijak , o dużo dużo innych rzeczy ❤️❤️❤️
    Dzisiaj byłam u położnej ;) posłuchałam tylko albo aż;p serducha wali jak dzwon ładnie ;) a w środę połówkowe mam ;)
    Wiec przytulałam 4 kg ... chociaż unie w cycki i dupe której nie miałam poszło ;D bo zawsze szkapa same kości ;D Pani powiedziała ze bardzo ladnie( naprawdę zachwycała się nim ) brzuszek mi rośnie bo jak się położyłam to widać tylko i wyłącznie gdzie jest dzidzia ;D wiec liczę ze bedZie tylko półeczka ;D
    Z tym ze dzidzia nie pozwlala mi długo leżeć na jednej stronie .. to powiedziała zeok 26 tyg żebym uczyła dziecko np żeby nie było ze ja śpię w nocy a ono mi bach nogę w zebra bo mu nie wygodnie i będę musiała wstać pochodzić chwile ;D ze to ja mam ze tak powiem „rządzić „ dzieckiem a nie ono mną ,bo tetaz jesZcE dziecko tak nie myśli wszytko robi bezwładnie ale od 25 tc już myśli i dużo je można nauczyć ;)

terka, Andii lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Ja do Zakopanego mam blisko, bo mieszkam pod Krakowem (zresztą uwielbiam zarówno Zakopane jak i Rabkę i Ząb), ale zawsze jak utkniemy w korku to mówię sobie że to ostatni raz :D I tak wracamy ;)

Nad morze mamy daleko ale ostatnio jechaliśmy Pendolino. 6 rano w Krakowie i w południe już w Gdańsku super sprawa ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mój też chciał jak zobaczył moje wyniki badań :) A mój poprzedni gin mówił że od tego powinno się zacząć diagnostykę jak nie wychodzi bo przecież u faceta to podstawowe badanie a u kobiety jest mnóstwo podstawowych badań :P poza tym facet "robi" dziecko tylko tym jednym, za to kobieta wkłada całą siebie w dzidzie :)

My od tego praktycznie zaczynamy starania ;D ale skoro chce, to idziemy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    My od tego praktycznie zaczynamy starania ;D ale skoro chce, to idziemy ;)
    No i bardzo dobrze że tak zaczynacie i bardzo dobrze że chce iść :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    WcOraj przyjechał do mnie ogromny bus pełen wyśmienitości z polski ;D nie mówię o oknach ;D które będą za tydzień wymieniane ;)) ojciec w piątek przyleci pomoc przy wymianie i malutki remoncik nam w domku zrobi pokoik dla dzidzi będę szykować już ;) to oprucz okien przyjechał wózek , wanienki , przewijak , o dużo dużo innych rzeczy ❤️❤️❤️
    Dzisiaj byłam u położnej ;) posłuchałam tylko albo aż;p serducha wali jak dzwon ładnie ;) a w środę połówkowe mam ;)
    Wiec przytulałam 4 kg ... chociaż unie w cycki i dupe której nie miałam poszło ;D bo zawsze szkapa same kości ;D Pani powiedziała ze bardzo ladnie( naprawdę zachwycała się nim ) brzuszek mi rośnie bo jak się położyłam to widać tylko i wyłącznie gdzie jest dzidzia ;D wiec liczę ze bedZie tylko półeczka ;D
    Z tym ze dzidzia nie pozwlala mi długo leżeć na jednej stronie .. to powiedziała zeok 26 tyg żebym uczyła dziecko np żeby nie było ze ja śpię w nocy a ono mi bach nogę w zebra bo mu nie wygodnie i będę musiała wstać pochodzić chwile ;D ze to ja mam ze tak powiem „rządzić „ dzieckiem a nie ono mną ,bo tetaz jesZcE dziecko tak nie myśli wszytko robi bezwładnie ale od 25 tc już myśli i dużo je można nauczyć ;)
    Haha Mała dobrze że tłuszczyk wiedział gdzie iść czyli tam gdzie go nie ma (pupa) :D zazdroszczę tego busa slicznosci co do Ciebie przyjechał <3 ja już bym chciała też wszystko kupować dla dzidzi ale wiem że nie mogę :( ale kiedyś się doczekam i ja :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:

No proszę to niedlugo będziesz bardziej gotowa ode mnie pod względem organizacyjnym :D
    Super :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha Mała dobrze że tłuszczyk wiedział gdzie iść czyli tam gdzie go nie ma (pupa) :D zazdroszczę tego busa slicznosci co do Ciebie przyjechał <3 ja już bym chciała też wszystko kupować dla dzidzi ale wiem że nie mogę :( ale kiedyś się doczekam i ja :)

Żebyś sie nie zdziwiła jak szybciej niz później :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, to dobre wiadomości. Faktycznie, gonisz Terkę w wiciu gniazdka :)
    U mnie już dzisiaj powoli do przodu. Poczyniam pierwsze kroki, żeby wyjść z domu - przyjechaliśmy na weekend do rodziców. Zaprosiłam też mamę i teściową na pizzę, więc spędzimy czas we 4 i chociaż przez chwilę nie będę myśleć. Miałam robić urodziny, ale w tym tygodniu wszystko odwołałam, więc chociaż tak spędzę ten czas, a nie leżąc w łóżku...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mi, to dobre wiadomości. Faktycznie, gonisz Terkę w wiciu gniazdka :)
    U mnie już dzisiaj powoli do przodu. Poczyniam pierwsze kroki, żeby wyjść z domu - przyjechaliśmy na weekend do rodziców. Zaprosiłam też mamę i teściową na pizzę, więc spędzimy czas we 4 i chociaż przez chwilę nie będę myśleć. Miałam robić urodziny, ale w tym tygodniu wszystko odwołałam, więc chociaż tak spędzę ten czas, a nie leżąc w łóżku...

Pewnie że tak. Bardzo dobra decyzje podjęliście z tym wyjazdem :)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj
    Weekend ołłł jeee
    Mi super wiadomości, dzieje się dobrze że na plus :)
    Alex w gronie rodziny zawsze lepiej troszkę się rozluznisz.
    U mnie tempka rośnie jak się uda to w poniedziałek prog zrobię

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmować się bardzo niewielką ilością delikatnie brązowego sluzu na papierze? Prawdopodobnie koncowka 6 tygodnia.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    Przejmować się bardzo niewielką ilością delikatnie brązowego sluzu na papierze? Prawdopodobnie koncowka 6 tygodnia.

Jesli jednorazowo to nie, jesli będzie sie utrzymywać to moze oznaczać zbyt niski poziom progesteronu

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ