Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hejj
    Weekend ołłł jeee
    Mi super wiadomości, dzieje się dobrze że na plus :)
    Alex w gronie rodziny zawsze lepiej troszkę się rozluznisz.
    U mnie tempka rośnie jak się uda to w poniedziałek prog zrobię

Uuu będziemy czekać na wyniki :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwam dziewczyny weekendzik... :D jakiś taki spokój tutaj... ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wyczuwam dziewczyny weekendzik... :D jakiś taki spokój tutaj... ;)

U mnie to studia ;D ale jeszcze tylko jutro ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądamy mecz.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rodzinke.pl :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też włączyłam film, już w łóżku leze. Już dzisiaj jakoś mi lzej... porozmawialismy z mężem, obgadalismy wszystko. I dzień całkiem inaczej wygląda.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ważne że to już z głowy, jedna rzecz mniej :*

Ja właśnie umówiłam męża na badanie nasienia, sam chciał a lekarz też nam to sugerował (przed ewentualnym badaniem drożności czy stymulacją). Cieszę się że chciał i nie musiałam go ani namawiać ani nic i że to nie będzie "kiedyś" tylko praktycznie od razu a jednocześnie się boję.

Super, że nie musisz namawiać tylko sam z siebie :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    No my z Lublina więc ja ubolewam ze najwięcej mamy nad morze. :(

To cię pocieszę bo ja spod Krakowa jestem jeszcze dalej :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    My od tego praktycznie zaczynamy starania ;D ale skoro chce, to idziemy ;)

Widze, że wszyscy ładnie zaczynają starania od badań tylko ja z mężem czekamy na CUD hehe :) Prawie rok a ja pierwsze badania hormonalne dopiero zrobiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojechałam do szpitala bo troche mnie to martwiło. Na usg nie widac pęcherzyka... ale endometrium wskazuje na ciąże. Lekarz powiedział, że może być za wcześnie i ja tez tak myśle bo wedlug moich obliczen to minie w niedziele 3 tygodnie od owulacji.. ale troche mnie przestraszył też mówiąc ze moze byc poczatek poronienia lub ciazy pozamacicznej....kazal w poniedzialek hcg zrobic i pozniej w srode.. ehhh

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-) piszę dopiero teraz. Bo rano zamieszanie w szpitalu. Dostałam rano antybiotyk. A po obchodzie wysłali mnie do do domu. Wypisu mi dzisiaj nie dali, bo nie mieli czasu go wypisać. Mąż ma go odebrać po niedzieli.

Mam pytanie do ciężarnych, może głupie. Czy wam też powiększyła się pochwa? I jeszcze jedno czy Wam też leci przeźroczysta wydzielina z sutka?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    Dziewczyny pojechałam do szpitala bo troche mnie to martwiło. Na usg nie widac pęcherzyka... ale endometrium wskazuje na ciąże. Lekarz powiedział, że może być za wcześnie i ja tez tak myśle bo wedlug moich obliczen to minie w niedziele 3 tygodnie od owulacji.. ale troche mnie przestraszył też mówiąc ze moze byc poczatek poronienia lub ciazy pozamacicznej....kazal w poniedzialek hcg zrobic i pozniej w srode.. ehhh

Nie wydaje mi się, jednorazowy śluz w dodatku na papierze w bardzo niewielkiej ilości raczej nie powinien zwiastować nic złego. Tylko się nie denerwuj, na spokojnie poczekaj aż zrobisz hcg, ja nie wiem czemu Ci lekarze zawsze musza straszyć poronieniami lub pozamacicznymi :(

• Andii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki :-) piszę dopiero teraz. Bo rano zamieszanie w szpitalu. Dostałam rano antybiotyk. A po obchodzie wysłali mnie do do domu. Wypisu mi dzisiaj nie dali, bo nie mieli czasu go wypisać. Mąż ma go odebrać po niedzieli.

Mam pytanie do ciężarnych, może głupie. Czy wam też powiększyła się pochwa? I jeszcze jedno czy Wam też leci przeźroczysta wydzielina z sutka?

Siara ci leci :) To normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Nie wydaje mi się, jednorazowy śluz w dodatku na papierze w bardzo niewielkiej ilości raczej nie powinien zwiastować nic złego. Tylko się nie denerwuj, na spokojnie poczekaj aż zrobisz hcg, ja nie wiem czemu Ci lekarze zawsze musza straszyć poronieniami lub pozamacicznymi :(
    A to, że nie widać pęcherzyka?
    Cotaz gorsze mam przeczucia. :(

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:

Następny straszak... Jejuuuu :/
    Spokojnie, zrobisz bhcg i zobaczysz ze będzie pięknie ;) za wcześnie na jakiejkolwiek wnioski!

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    A to, że nie widać pęcherzyka?
    Cotaz gorsze mam przeczucia. :(

Nie widać bo nie ma prawa nic widać...

• terka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Co do powiększenia pochwy-nie wiem w sumie nie zwróciłam uwagi jakos :P
    Co do wydzieliny -to siara-piersi przygotowują sie do pełnej produkcji mleka ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • kryha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, tak jak dziewczyny piszą, jeszcze za wcześnie, żeby coś było widać.
    Jakby się plamienia powtarzaly przez weekend to dla spokoju zrób jeszcze w poniedziałek oprócz bhcg poziom progesteronu.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko wskazuje na to że faza lutealna będzie trwała 14 dni (mimo, że źle brałam Duphaston). Ovu mi wyznaczyło miesiączkę na jutro, ja się spodziewam dziś ale na ten moment nie ma ;)
    U mnie nie ma też czegoś takiego jak "czucie się na okres". Po prostu przychodzi i człowiek nawet nie wie ;)

‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ