Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wcOrajszego tematu infekcji przed ciąża miałam 2 razy w ciagu życia jaka infekcje ;D ostatnia z 3 lata temu No i teraz w ciąży tez miałam to dostałam globulki jakieś na receptę na 3 dni na noc i spokój ;) ale w moim przypadku to za duża higiena to sprawiła bo ja właśnie bałam się ze w ciąży kobiety na infekcje są narażone , i chcą zaradzić co chwile się myłam płynu różne do higieny intymnej itd ... i przez to wyplukiwalam ta florę bakteryjna .. i złapałam właśnie infekcje ... ale lekarka PowiedZiala ze ona tetaz w ciąży nie była groźna dla dziecka ( pobrała próbkę do przebadania zanim mi lek dała) a może być groźna jakbym ja miała podczas porodu bo może dziecku na oczy zaszkodzić ... a tego to nie wiedziałam ;p wiec dziewczyny ;D zbyt częste mycie tez szkodzi ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Andii Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurde dziewczyny smutno mi trochę bo w niedziele mezula nie będzie...
    Ma imprezę z pracy, jada do parku. Cos w rodzaju festynu czy czegos takiego. Fajna sprawa. I mogłabym z nim jechać bo mogą ze sobą kogoś wziąć no ale... Kurde nie chce sie męczyć tylko dlatego żeby jechać bo to bez sensu by bylo...
    Trzebaby dojechać 30km (organizują transport ale sam dojazd byłby dla mnie męczący) i tam tez nie wiem jak sie będę czuła... A po co miałabym jechać i ani sie nie pobawić i jeszcze jego martwić...
    Czemu tego nie zrobili tak z miesiąc temu? To bym pewnie prędzej pojechała... A tak, zostanie mi dzień bez męża bo czemu on miałby nie jechać...

Dasz radę :) smutna będzie to niedziela ale dasz radę

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mamy 2% prawidłowych plemników. Wyć mi się chce a jestem w pracy i muszę się trzymać do 17. ;(

Nie łam się kochana

• Andii Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Może, nie musi sie pojawiać ;)
    Moze pi prostu Ci się przeunie? A moze nie czujesz a gdzieś głęboko cos tam jednak jest :D

Mi zawsze albo wypływa śluz albo choć troche mam wilgotne majtki, tak więc poczułabym a teraz czuję ale suchość.
    Poczekam i zobacze jak sytuacja się rozwinie :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss super gratuluję rocznicy my z mężem mamy w środę.☺ an nie zalamuj się tak jak dziewczyny piszą wszystko da się naprawić głowa do góry! Ja wracam do domu weekendzie witaj!

MissKathy92, terka lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Jej produkujecie a ja ostatnio nie mam czasu tu tak zaglądać ;D jutro wymiana okien czas start ;D aż się boje bo okna w domu mamy wielkie jedna szyba ma 2m na 3 m ;D i wazy z ramą ponad 200kg ;D dzisiaj mój tato przylatuje będzie mi remont w domu robił po wymianie okien ;D a ja przez cały tydzień porządki w domu robiłam wyrzucałam stare zbędne rzeczy itd ;D ale powiem wam ze nie mogę usiedzieć na dupci cały czas bym coś robiła ;D to chyba ten czas ciąży Haha bo normalnie aż mnie nosi ;D

Taaak :D to ten czas kiedy juz nie spisz całymi dniami a jeszcze przed ociężałością :D
    Korzystaj poki jesteś w stanie zrobić bez wysiłku wiecej niż kroki do kuchni po herbatkę :D

Mała_Mii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dasz radę :) smutna będzie to niedziela ale dasz radę

Taka po prostu...dziwna będzie :P

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak zwykle na forum się dzieje.
    An nie martw się, będzie dobrze.
    Terka niedziela bez męża, też ma swoje plusy :-)
    Dziewczyny gratulacje z okazji waszych rocznic :-)
    A ja dzisiaj od rana słoiki z czereśniami robię. Mama wczoraj od wujka przywiozła :-)

panipuchatkowa, terka, MissKathy92 lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wracając z pracy kupulam. Są przepyszne!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ile są u was truskawki/maliny/czereśnie/bób? ;)

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czeresnie 7 zl maliny 6zl za taki malutki koszyczek nic więcej nie zarejestrowalam.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dziewczyny spotkałyscie sie z tabletkami arthrotec forte? Musialyscie kiedys to brac? Dzisiaj dostalam ale troche boje sie wziac..

• an1315 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym momencie nic nie jest w stanie mnie pocieszyć.

Ginekolog mi podał na miary na androloga - mąż pójdzie. Napisał też, że 2% to nie zero co chyba miało być próbą pocieszenia.

Jakby nie to, że jutro mam egzamin (i generalnie nie piję alkoholu) to bym się chyba upiła. A tak to tylko płaczę i czekam na męża, bo jest jeszcze w pracy.
    Ciężkie to wszystko.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    W tym momencie nic nie jest w stanie mnie pocieszyć.

Ginekolog mi podał na miary na androloga - mąż pójdzie. Napisał też, że 2% to nie zero co chyba miało być próbą pocieszenia.

Jakby nie to, że jutro mam egzamin (i generalnie nie piję alkoholu) to bym się chyba upiła. A tak to tylko płaczę i czekam na męża, bo jest jeszcze w pracy.
    Ciężkie to wszystko.
    Jejku An nie pozwalam Ci się zamartwiac :/ wszystko przetrwacie, mąż się podleczyc i w końcu się uda :) gin ma rację 2% to nie zero więc będzie dobrze :) pamiętaj że potrzebujecie jednego silnego plemniczka zeby się udało i tego się trzymaj :) ściskam mocno :*

Wiecie co? Jestem straszną swinią :( mąż mi dał już prezent na rocznice: kolczyki i łańcuszek z zawieszką :( oczywiście musiałam pokazać moją niechęć i powiedziałam że nie trafił w mój gust i raczej nie będę nosić bo to biżuteria dla starej baby :/ pojechaliśmy i wymieniliśmy na 3 celebrytki które mi się podobały :/ jejku tak mi wstyd że pokazałam swoje niezadowolenie aż mu przykro się zrobiło... Ale wiedziałam że nie będę tego nosić to co miałam zrobić? Walnąć w szkatulke? A tak mam 3 łańcuszki które będę nosić na pewno :) teraz muszę ładnie męża przeprosić bo mi cholernie głupio :( ech cała ja :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku An nie pozwalam Ci się zamartwiac :/ wszystko przetrwacie, mąż się podleczyc i w końcu się uda :) gin ma rację 2% to nie zero więc będzie dobrze :) pamiętaj że potrzebujecie jednego silnego plemniczka zeby się udało i tego się trzymaj :) ściskam mocno :*

Wiecie co? Jestem straszną swinią :( mąż mi dał już prezent na rocznice: kolczyki i łańcuszek z zawieszką :( oczywiście musiałam pokazać moją niechęć i powiedziałam że nie trafił w mój gust i raczej nie będę nosić bo to biżuteria dla starej baby :/ pojechaliśmy i wymieniliśmy na 3 celebrytki które mi się podobały :/ jejku tak mi wstyd że pokazałam swoje niezadowolenie aż mu przykro się zrobiło... Ale wiedziałam że nie będę tego nosić to co miałam zrobić? Walnąć w szkatulke? A tak mam 3 łańcuszki które będę nosić na pewno :) teraz muszę ładnie męża przeprosić bo mi cholernie głupio :( ech cała ja :(

Kochana ale szczerość to podstawa. Nie chamstwo (niektórzy niekiedy myla to) ale szczerość. Mężulo zapomni akcje a jak zobaczy ze z chęcią nosisz to co kupił (za drugim podejściem ale jednak to on kupił :P ) to będzie szczęśliwy ;)
    A tak leżałoby i co?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kochana ale szczerość to podstawa. Nie chamstwo (niektórzy niekiedy myla to) ale szczerość. Mężulo zapomni akcje a jak zobaczy ze z chęcią nosisz to co kupił (za drugim podejściem ale jednak to on kupił :P ) to będzie szczęśliwy ;)
    A tak leżałoby i co?
    No właśnie ja też tak pomyślałam że i tak nie będę nosić tego kompletu więc po co ma leżeć w szufladzie jak można wymienić i nosić :) poszedł do jubilera gdzie taka starsza babka mu doradzala i chyba nie wspomniał że ma MŁODĄ żonę a nie w wieku samej doradzającej :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie ja też tak pomyślałam że i tak nie będę nosić tego kompletu więc po co ma leżeć w szufladzie jak można wymienić i nosić :) poszedł do jubilera gdzie taka starsza babka mu doradzala i chyba nie wspomniał że ma MŁODĄ żonę a nie w wieku samej doradzającej :P

Haha :D
    Wiesz co niektórzy lubią taka klasyczna biżuterię (nieraz widzę babeczki w naszym wieku albo ciut starsze wlasnie w takich "babcinych" biżuteriach) także to nie o wiek a upodobanie chodzi :)
    A mąż na następny raz będzie wiedział czego NIE kupować :P
    Myślę że miły akcencik dla męża wystarczy żeby mu już smutno nie było :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha :D
    Wiesz co niektórzy lubią taka klasyczna biżuterię (nieraz widzę babeczki w naszym wieku albo ciut starsze wlasnie w takich "babcinych" biżuteriach) także to nie o wiek a upodobanie chodzi :)
    A mąż na następny raz będzie wiedział czego NIE kupować :P
    Myślę że miły akcencik dla męża wystarczy żeby mu już smutno nie było :)
    Akcencik dostanie w niedzielę jak już okres mi się skończy :D A biżuteria była właśnie taka klasyczna ale strasznie świecąca bo z kamyczkami błyszczącymi a ja nie lubię takiej :/ następnym razem będzie pamiętal :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Akcencik dostanie w niedzielę jak już okres mi się skończy :D A biżuteria była właśnie taka klasyczna ale strasznie świecąca bo z kamyczkami błyszczącymi a ja nie lubię takiej :/ następnym razem będzie pamiętal :P

Oj no ja niekoniecznie o takim akcenciku :P

Ciekawa kolacja zrobiona dla męża też takowym jest, przecież jest powiedzenie "przez żołądek do serca" tak? Ja na doświadczeniu 4letniego związku i rocznego małżeństwa stwierdzam ze TAK, tak wlasnie jest :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj no ja niekoniecznie o takim akcenciku :P

Ciekawa kolacja zrobiona dla męża też takowym jest, przecież jest powiedzenie "przez żołądek do serca" tak? Ja na doświadczeniu 4letniego związku i rocznego małżeństwa stwierdzam ze TAK, tak wlasnie jest :P
    Haha w naszym przypadku też przez żołądek do serca :D dlatego wyglądamy jak wyglądamy :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ