SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jak ja tego nie lubię... Ja nie piję praktycznie od dawna, z zasady i "bo nie". Nie mam ochoty, nie smakuje mi alkohol, nie potrzebuję procentów, żeby się dobrze bawić. Ludzie którzy nas znają, raczej nie pytają, raz po jakimś weselu doszły mnie plotki że jestem w ciąży (klasyka). Ale tam byli raczej dalsi znajomi więc dla nich sytuacja dziwna.
    Mój mąż też często nie pije, bo jeśli jedziemy gdzieś daleko samochodem to ja się boję wracać i i tak on musi być kierowcą. Ale my się z tego nie tłumaczymy. Mądrzy zrozumieją ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss nie przejmuj się :D ludzie pod tym względem mają jakiegoś hopla :P i jak nie masz konkretnego powodu do niepicia to jesteś dziwakiem, bo nie pije sie tylko wtedy jak naprawdę nie mozesz czyt. ciąża, karmienie, choroba, kierowca-innego usprawiedliwienia nie ma a juz na pewno nie ma "bo nie chce" :P :D jakby trzeba było bo inaczej na pewno cos jest nietak :D swirowanie na maxa :P
    A nie mogli wpasc na pomysl ze moze po prostu jesteście autem czy cos? Eh ludzie ludzie :P
    No tak mąż niby kierowca ale przecież jedno piwko wypić może :/ A poza tym mogliśmy nocować... A mi aż gula urosła od takich tekstów

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja niedawno wstałam, bo wczoraj do późna jeszcze serial oglądałam :) Dziwnie tak bez męża, zawsze razem jeździliśmy do rodziców, a teraz taki dziki weekend :)

Dzisiaj przyjedzie brat mojej mamy z dziećmi i idziemy na działkę grilla robić i wiśnie zbierać. Dopiero o 17 mam autobus do Opola, to ok 19 będę w domu. I jeszcze zaraz siadam na paznokcie, siostra mi będzie robić.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss jak ja tego nie lubię... Ja nie piję praktycznie od dawna, z zasady i "bo nie". Nie mam ochoty, nie smakuje mi alkohol, nie potrzebuję procentów, żeby się dobrze bawić. Ludzie którzy nas znają, raczej nie pytają, raz po jakimś weselu doszły mnie plotki że jestem w ciąży (klasyka). Ale tam byli raczej dalsi znajomi więc dla nich sytuacja dziwna.
    Mój mąż też często nie pije, bo jeśli jedziemy gdzieś daleko samochodem to ja się boję wracać i i tak on musi być kierowcą. Ale my się z tego nie tłumaczymy. Mądrzy zrozumieją ;)
    U nas było wczoraj tak że weszliśmy na imprezę, było już ze 20 osób i od razu ktoś rzucił "oooo będzie komu pic" a ja na to: no nie bo oboje nie pijemy... zapadła niezreczna cisza a ja chciałam powiedziec: nieeee, nie jestem w ciąży (bo wiadomo mąż kierowca)... Bo tak jak pisze Terka, nie można nie pić bez konkretnego powodu :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja niedawno wstałam, bo wczoraj do późna jeszcze serial oglądałam :) Dziwnie tak bez męża, zawsze razem jeździliśmy do rodziców, a teraz taki dziki weekend :)

Dzisiaj przyjedzie brat mojej mamy z dziećmi i idziemy na działkę grilla robić i wiśnie zbierać. Dopiero o 17 mam autobus do Opola, to ok 19 będę w domu. I jeszcze zaraz siadam na paznokcie, siostra mi będzie robić.

Widzisz intensywny dzień sie zapowiada u Ciebie ;)
    Pochwal sie potem paznokietkami :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy z kościółka :) mieliśmy wyjść na wycieczkę rowerową ale jest tak zimno i wiatr, że sobie darujemy :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No tak mąż niby kierowca ale przecież jedno piwko wypić może :/ A poza tym mogliśmy nocować... A mi aż gula urosła od takich tekstów

Mam ochotę powiedzieć cos naprawdę nieładnego...
    Nie ogarniam sprawy "jedno można"... No kurde no nie można...
    Swoja droga fajna opinia-bedzie komu pic :P

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ale ludzie są dziwni jesli chodzi o picie i alkohol. Masakra. Alex pokaz pazurki później. My jeszcze leniuchujemy w łóżku. Nie chce mi się wstawać.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Miss, nie przejmuj się - ja Cię rozumiem. My nie pijemy oboje od września, ja wiadomo dlaczego, a M jak już zaszlam w ciążę to na początku się bał że może coś nie pójść I mówił że nie będzie dalej pił na wszelki wypadek, a potem stwierdził że zrobi sobie roczny detoks i nie pije do września tego roku. Przez pierwszych kilka miesięcy co przyjezdzalismy do teściów to teść mnie pytał, czy M może już pić. A ja mówię że mu nie zabronilam tylko on nie chce. Potem się przyzwyczaili, ogólnie podejrzewali że się staramy, ale odkąd jestem w ciąży znowu te same pytania.. Bo wszyscy myślą że to ja mu bronię, mnie aż krew zalewa jak to słyszę..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykłe beżowe hybrydy będzie mi robić :) Bo innych do pracy nie mogę mieć.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies jest glupie przekonanie - bo pewnie żona mu zabroniła. Jakby faceci swojego mózgu nie mieli.

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej,
    Miss, nie przejmuj się - ja Cię rozumiem. My nie pijemy oboje od września, ja wiadomo dlaczego, a M jak już zaszlam w ciążę to na początku się bał że może coś nie pójść I mówił że nie będzie dalej pił na wszelki wypadek, a potem stwierdził że zrobi sobie roczny detoks i nie pije do września tego roku. Przez pierwszych kilka miesięcy co przyjezdzalismy do teściów to teść mnie pytał, czy M może już pić. A ja mówię że mu nie zabronilam tylko on nie chce. Potem się przyzwyczaili, ogólnie podejrzewali że się staramy, ale odkąd jestem w ciąży znowu te same pytania.. Bo wszyscy myślą że to ja mu bronię, mnie aż krew zalewa jak to słyszę..

Tak bo facet nie jest facetem jak nie pije :P
    Ludzie są szaleni :D

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A my właśnie wróciliśmy z kościółka :) mieliśmy wyjść na wycieczkę rowerową ale jest tak zimno i wiatr, że sobie darujemy :/

My idziemy na 12.30 ;) o ile nie zacznę rodzic (jak to ostatnio lubie mówić :P )
    Uparłam sie ze chce na chrzest iść :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym piciem to tak jest. Mój mąż w ogóle nie pije, rzadko kiedy na jakiejś imprezie rodzinnej, bo z reguły zawsze jest kierowcą. Rodzina wie, że on raczej niepijący. A ja zawsze się wykręcałam tym, że leki biorę, jak nie wiedziałam, czy mogę :) Ale pytania o ciążę są na każdym kroku, a mnie wtedy serce boli... Ostatnio mocniej. Wczoraj coś się z ciotką zgadałam, że ja zup nie gotuję zbyt często (luźna rozmowa o pierdołach), bo dla naszej dwójki to zawsze za dużo. To wujek wtrącił, że trzeba zrobić coś, żeby było nas więcej... Widziałam tylko jak mama kiwa głową, żeby nie drążył tematu (o ciąży nie wiedzieli). Musiałam iść do łazienki, bo bym wybuchła. Na pogrzebie tak samo, jak widziałam płaczących ludzi to też wyłam, myśląc bardziej o dziecku (tak wiem, że to chore). Ale każdy smutek ostatnio mi się kojarzy ze stratą i wspomnienie nasila płacz.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wcale nie głupie. Oni kogoś stracili, Ty również, wiec przeżywasz...

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie jest to glupie. Wyplacz się po prpstu.. Kirdy chxesz to to rob.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Puchatkowa właśnie mnie też to wkurza jak każdy myśli że to żona zabrania dla męża pić... jakby facet po ślubie był jakiś ubezwlasnowolniony :P

Terka, u nas to stwierdzenie "będzie komu pić" to chyba przez to że ja do tej pory zawsze piłam :/ i wczoraj na mnie padły spojrzenia jak powiedziałam że nie pije bo w moim przypadku to dziwne trochę :P ale uznałam że nie warto... biorę za dużo leków a poza tym w drugiej połowie cyklu no nie chce pić ale przecież nie będę każdemu mówić "nie pije bo może jestem w ciąży i nie mogę"... i pewnie tak wczoraj na nas naskoczyli z tym piciem bo my raczej pijacy jesteśmy a tu nagle nie :D A z tym że jedno piwko można to też się wkurzyłam bo nie można bo to przecież nic nie da a może zaszkodzić

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam nam Macę i Aswagandhę, jednak te starania o dziecko są mocno skomercjalizowane :D Ale jak coś może pomóc, to chcemy spróbować ;)

Zwłaszcza, że te suplementy mają pozytywny wpływ na cały organizm.
    Za niedługo będę mogła otworzyć aptekę ;)

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja juz mam apteke jakby coś to zapraszam:D

an1315 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Magda, Puchatkowa właśnie mnie też to wkurza jak każdy myśli że to żona zabrania dla męża pić... jakby facet po ślubie był jakiś ubezwlasnowolniony :P

Terka, u nas to stwierdzenie "będzie komu pić" to chyba przez to że ja do tej pory zawsze piłam :/ i wczoraj na mnie padły spojrzenia jak powiedziałam że nie pije bo w moim przypadku to dziwne trochę :P ale uznałam że nie warto... biorę za dużo leków a poza tym w drugiej połowie cyklu no nie chce pić ale przecież nie będę każdemu mówić "nie pije bo może jestem w ciąży i nie mogę"... i pewnie tak wczoraj na nas naskoczyli z tym piciem bo my raczej pijacy jesteśmy a tu nagle nie :D A z tym że jedno piwko można to też się wkurzyłam bo nie można bo to przecież nic nie da a może zaszkodzić

Pewnie ze tak. Leki są to alkohol trzeba często odstawić zeby mogły prawidłowo działać. A nawet jesli nie to możesz mieć kaprys i nie chcieć alkoholu po prostu i nikomu nic do tego :D

an1315 lubi tę wiadomość

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ