Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie dziwne uczucie jakby mnie ktoś leciutko uciskal w środku, jakby delikatnie kopal, bardziej po lewej stronie to czuję. Czy to za wcześnie na takie uczucia i mi się tylko wydaje?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, takie dziwne uczucie jakby mnie ktoś leciutko uciskal w środku, jakby delikatnie kopal, bardziej po lewej stronie to czuję. Czy to za wcześnie na takie uczucia i mi się tylko wydaje?

Możesz poczuć :) Powinnaś czuć takie łaskotanie,mizianie :D

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, kocham kremowki ❤️
    Ale się narobilam, zrobiłam sernik, zupę, gulasz, dwa prania, zmieniłam pościel, kilka razy umylam naczynia, posprzatalam łazienkę i wytarlam kurze w mieszkaniu. A teraz padam, kluje mnie podbrzusze czyli muszę odpocząć :)

Wow, produktywna sobota ;) Teraz proszę odpoczywać do wieczora ;) i wstać ewentualnie tylko po to żeby zjeść to co przygotowałaś :)

Terka my tu mamy gwarantowane emocje niedługo niezależnie od naszych testów ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Możesz poczuć :) Powinnaś czuć takie łaskotanie,mizianie :D
    Czułam przez dłuższą chwilę jakby takie delikatne wierzganie, no nie umiem tego opisać, może się przesuwal? Usiadłam przed tv żeby odpocząć i po dłuższej chwili to poczułam :)

Ale dziś rzeczywiście tylko odpoczynek już :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Magda jesli to dzidzia to pięknie.❤ no ale już prosze odpocząć.. Ja wracam do domu po zakupach - a mialam sie lenic caly dzień. Tez wyjmę pranie ugotuje zupe i tyle a o 18.00 lece do kościoła.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik proga. 8.5. Beznadziejnie.

Chyba muszę zacząć spisywać co muszę zbadać itp w kolejnym cyklu.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

An, nie jest źle, ja w udanym cyklu miałam 9,79 :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Czułam przez dłuższą chwilę jakby takie delikatne wierzganie, no nie umiem tego opisać, może się przesuwal? Usiadłam przed tv żeby odpocząć i po dłuższej chwili to poczułam :)

Ale dziś rzeczywiście tylko odpoczynek już :)

Nie którzy porównują to do trzepotania motyla :D
    Duzo osób czuje w 20tc ale już w 17tc spokojnie można poczuć tylko wtedy nie kazdy zdaje sobie sprawe, że to jest właśnie to, także spokojnie możesz czuć :) Cudowne uczucie

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

An na pewno nie jest beznadziejnie jak piszesz :/ także czekaj na rozwój sytuacji, ja nadal trzymam kciuki :)

Ja właśnie się zbieram na imieninowego grilla... fajny grill jak jest niecałe 15 stopni i okropnie zimny wiatr :/ byle nie zachorować... właśnie wróciliśmy z obiadu u mojej mamy, robiła gołąbki :) niby kapusty nie mogę jeść a wpieprzylam 4 :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja też dzisiaj pracowita sobota. Jutro teściowa na kawę wpadnie :-) a dzisiaj lecimy na zakupy jeszcze.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, czemu nie możesz kapusty? Ja uwielbiam gołąbki :) temperatura spadła, ale jak weźmiesz ciepłe ubrania to powinno być ok, udanego grilla :)

Mari, my na szczęście zakupy wczoraj robiliśmy, a dziś jak M wróci z pracy jeszcze odkurzanie i mycie podłóg i koniec :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Miss, czemu nie możesz kapusty? Ja uwielbiam gołąbki :) temperatura spadła, ale jak weźmiesz ciepłe ubrania to powinno być ok, udanego grilla :)

Mari, my na szczęście zakupy wczoraj robiliśmy, a dziś jak M wróci z pracy jeszcze odkurzanie i mycie podłóg i koniec :)
    Bo podobno ma właściwości wolotworcze i hamuje przyswajanie jodu więc przy moich guzkach na tarczycy wolę unikać takich rzeczy :) sporadycznie, tak jak dziś, mogę sobie pozwolić ale żeby nie za często

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    An na pewno nie jest beznadziejnie jak piszesz :/ także czekaj na rozwój sytuacji, ja nadal trzymam kciuki :)

Ja właśnie się zbieram na imieninowego grilla... fajny grill jak jest niecałe 15 stopni i okropnie zimny wiatr :/ byle nie zachorować... właśnie wróciliśmy z obiadu u mojej mamy, robiła gołąbki :) niby kapusty nie mogę jeść a wpieprzylam 4 :/

Pyszny obiad :)
    2 dni temu moja mama robiła gołąbki :D
    Oj tam, 4 to jeszcze nie tak dużo

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pyszny obiad :)
    2 dni temu moja mama robiła gołąbki :D
    Oj tam, 4 to jeszcze nie tak dużo
    Właśnie, szczególnie jak to golabeczki, a nie gołąbki :p

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Właśnie, szczególnie jak to golabeczki, a nie gołąbki :p
    No takie pomiędzy :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już od jakiegos czasu ochote na gołąbki.☺ mniam! An to wcale nie beznadziejnie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An spokojnie ;)
    Równie dobrze mogłaś nie trafić na pik progesteronu ;) bo to taki wyrzutowe jest nawet jednego dnia :) także patrzymy dalej! :D

Madziu! Oczywiście że możesz już zacząć czuć ruchy! Cudowne uczucie :D
    Co do pierwszych ruchow to ciesz sie ze tak delikatnie Cie dzidzia traktuje :P
    Moj piewszy kopniak byl taki że aż sie zatrzymałam na chwile bo aż zabolało :P
    Potem już delikatniej przez jakiś czas porem znów mocno :P nie wszystkie jak widać są takie same ;)

Miss-no wiesz kto by sobie gołąbków odmówił... Sama mam smaka i pewnie zrobię któregoś dnia :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że będzie tu masa do nadrabiania, ale cieszę się że odpoczywacie bo lubię być na bieżąco :) My dopiero wróciłyśmy z mamą i siostrą z pogrzebu, padam na twarz. W sumie dzisiaj 3 kawy wypiłam (co dla mnie to jest mega dużo, zawsze piję jedną, max 2 słabe), a zasypiam na siedząco. Ale mamy zamiar sobie z siostrą piwko wypić później, może nie zasnę w trakcie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja myślałam, że będzie tu masa do nadrabiania, ale cieszę się że odpoczywacie bo lubię być na bieżąco :) My dopiero wróciłyśmy z mamą i siostrą z pogrzebu, padam na twarz. W sumie dzisiaj 3 kawy wypiłam (co dla mnie to jest mega dużo, zawsze piję jedną, max 2 słabe), a zasypiam na siedząco. Ale mamy zamiar sobie z siostrą piwko wypić później, może nie zasnę w trakcie :)

Intensywny i emocjonujący dzien dzisiaj wiec nic dziwnego..
    Jak będziesz usypiać to uważaj na puszkę/butelkę bo głupio mieć odcisk na czole ;)

Mialam pytać-i jak tam nóżki? Masażer pomógł wczoraj? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trochę lepiej. I kąpiel z solą jakąś relaksującą sobie zrobiłam. Ale dziwna sprawa, bo jak uciskałam nogę to biały ślad zostawał, tak jakbym była odwodniona. Już dzisiaj obrzęku nie mam, bo jest chłodno.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ