SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie dziwne uczucie jakby mnie ktoś leciutko uciskal w środku, jakby delikatnie kopal, bardziej po lewej stronie to czuję. Czy to za wcześnie na takie uczucia i mi się tylko wydaje?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, takie dziwne uczucie jakby mnie ktoś leciutko uciskal w środku, jakby delikatnie kopal, bardziej po lewej stronie to czuję. Czy to za wcześnie na takie uczucia i mi się tylko wydaje?

Możesz poczuć :) Powinnaś czuć takie łaskotanie,mizianie :D

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, kocham kremowki ❤️
    Ale się narobilam, zrobiłam sernik, zupę, gulasz, dwa prania, zmieniłam pościel, kilka razy umylam naczynia, posprzatalam łazienkę i wytarlam kurze w mieszkaniu. A teraz padam, kluje mnie podbrzusze czyli muszę odpocząć :)

Wow, produktywna sobota ;) Teraz proszę odpoczywać do wieczora ;) i wstać ewentualnie tylko po to żeby zjeść to co przygotowałaś :)

Terka my tu mamy gwarantowane emocje niedługo niezależnie od naszych testów ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Możesz poczuć :) Powinnaś czuć takie łaskotanie,mizianie :D
    Czułam przez dłuższą chwilę jakby takie delikatne wierzganie, no nie umiem tego opisać, może się przesuwal? Usiadłam przed tv żeby odpocząć i po dłuższej chwili to poczułam :)

Ale dziś rzeczywiście tylko odpoczynek już :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Magda jesli to dzidzia to pięknie.❤ no ale już prosze odpocząć.. Ja wracam do domu po zakupach - a mialam sie lenic caly dzień. Tez wyjmę pranie ugotuje zupe i tyle a o 18.00 lece do kościoła.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik proga. 8.5. Beznadziejnie.

Chyba muszę zacząć spisywać co muszę zbadać itp w kolejnym cyklu.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

An, nie jest źle, ja w udanym cyklu miałam 9,79 :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Czułam przez dłuższą chwilę jakby takie delikatne wierzganie, no nie umiem tego opisać, może się przesuwal? Usiadłam przed tv żeby odpocząć i po dłuższej chwili to poczułam :)

Ale dziś rzeczywiście tylko odpoczynek już :)

Nie którzy porównują to do trzepotania motyla :D
    Duzo osób czuje w 20tc ale już w 17tc spokojnie można poczuć tylko wtedy nie kazdy zdaje sobie sprawe, że to jest właśnie to, także spokojnie możesz czuć :) Cudowne uczucie

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

An na pewno nie jest beznadziejnie jak piszesz :/ także czekaj na rozwój sytuacji, ja nadal trzymam kciuki :)

Ja właśnie się zbieram na imieninowego grilla... fajny grill jak jest niecałe 15 stopni i okropnie zimny wiatr :/ byle nie zachorować... właśnie wróciliśmy z obiadu u mojej mamy, robiła gołąbki :) niby kapusty nie mogę jeść a wpieprzylam 4 :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja też dzisiaj pracowita sobota. Jutro teściowa na kawę wpadnie :-) a dzisiaj lecimy na zakupy jeszcze.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, czemu nie możesz kapusty? Ja uwielbiam gołąbki :) temperatura spadła, ale jak weźmiesz ciepłe ubrania to powinno być ok, udanego grilla :)

Mari, my na szczęście zakupy wczoraj robiliśmy, a dziś jak M wróci z pracy jeszcze odkurzanie i mycie podłóg i koniec :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Miss, czemu nie możesz kapusty? Ja uwielbiam gołąbki :) temperatura spadła, ale jak weźmiesz ciepłe ubrania to powinno być ok, udanego grilla :)

Mari, my na szczęście zakupy wczoraj robiliśmy, a dziś jak M wróci z pracy jeszcze odkurzanie i mycie podłóg i koniec :)
    Bo podobno ma właściwości wolotworcze i hamuje przyswajanie jodu więc przy moich guzkach na tarczycy wolę unikać takich rzeczy :) sporadycznie, tak jak dziś, mogę sobie pozwolić ale żeby nie za często

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    An na pewno nie jest beznadziejnie jak piszesz :/ także czekaj na rozwój sytuacji, ja nadal trzymam kciuki :)

Ja właśnie się zbieram na imieninowego grilla... fajny grill jak jest niecałe 15 stopni i okropnie zimny wiatr :/ byle nie zachorować... właśnie wróciliśmy z obiadu u mojej mamy, robiła gołąbki :) niby kapusty nie mogę jeść a wpieprzylam 4 :/

Pyszny obiad :)
    2 dni temu moja mama robiła gołąbki :D
    Oj tam, 4 to jeszcze nie tak dużo

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pyszny obiad :)
    2 dni temu moja mama robiła gołąbki :D
    Oj tam, 4 to jeszcze nie tak dużo
    Właśnie, szczególnie jak to golabeczki, a nie gołąbki :p

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Właśnie, szczególnie jak to golabeczki, a nie gołąbki :p
    No takie pomiędzy :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już od jakiegos czasu ochote na gołąbki.☺ mniam! An to wcale nie beznadziejnie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An spokojnie ;)
    Równie dobrze mogłaś nie trafić na pik progesteronu ;) bo to taki wyrzutowe jest nawet jednego dnia :) także patrzymy dalej! :D

Madziu! Oczywiście że możesz już zacząć czuć ruchy! Cudowne uczucie :D
    Co do pierwszych ruchow to ciesz sie ze tak delikatnie Cie dzidzia traktuje :P
    Moj piewszy kopniak byl taki że aż sie zatrzymałam na chwile bo aż zabolało :P
    Potem już delikatniej przez jakiś czas porem znów mocno :P nie wszystkie jak widać są takie same ;)

Miss-no wiesz kto by sobie gołąbków odmówił... Sama mam smaka i pewnie zrobię któregoś dnia :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że będzie tu masa do nadrabiania, ale cieszę się że odpoczywacie bo lubię być na bieżąco :) My dopiero wróciłyśmy z mamą i siostrą z pogrzebu, padam na twarz. W sumie dzisiaj 3 kawy wypiłam (co dla mnie to jest mega dużo, zawsze piję jedną, max 2 słabe), a zasypiam na siedząco. Ale mamy zamiar sobie z siostrą piwko wypić później, może nie zasnę w trakcie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja myślałam, że będzie tu masa do nadrabiania, ale cieszę się że odpoczywacie bo lubię być na bieżąco :) My dopiero wróciłyśmy z mamą i siostrą z pogrzebu, padam na twarz. W sumie dzisiaj 3 kawy wypiłam (co dla mnie to jest mega dużo, zawsze piję jedną, max 2 słabe), a zasypiam na siedząco. Ale mamy zamiar sobie z siostrą piwko wypić później, może nie zasnę w trakcie :)

Intensywny i emocjonujący dzien dzisiaj wiec nic dziwnego..
    Jak będziesz usypiać to uważaj na puszkę/butelkę bo głupio mieć odcisk na czole ;)

Mialam pytać-i jak tam nóżki? Masażer pomógł wczoraj? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trochę lepiej. I kąpiel z solą jakąś relaksującą sobie zrobiłam. Ale dziwna sprawa, bo jak uciskałam nogę to biały ślad zostawał, tak jakbym była odwodniona. Już dzisiaj obrzęku nie mam, bo jest chłodno.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ