Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dietetyk za wiele by mi nie pomógł najbardziej miarodajnym badanie jest gastroskopia bo przy celiaki jak jest zanik kosmowek to wtedy mię ma złudzeń gluten w odstawke22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Alex-nie znam sie na badaniach. Ale często oddaje sie krew w punkcie pobran i wysyłają gdzieś. Wiec musza sobie radzić żeby były miarodajne

Panipuchatkowa - świeży soczek... ❤
Kassiia- jesli z kosmkami jest ok a stan zapalny jest to prędzej bym obstawiła jelito wrażliwe niż celiakię
ale to ja
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja Cię barszczyk ❤️Za mną tez już chodzi ;p
Ja już w domku ponszczepieniu ;p szybko i bezbolesnie ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mari, mnie już któryś tydzień boli po prawej stronie.. ciężko mi zlokalizować ten ból, ale tłumacze sobie to przeciążeniem... Bo wszystko zaczynam od prawej nogi... Z łóżka wstaje prawa nogą, z samochodu najczęściej jestem pasażerem to też prawa nogą wychodzę... Ba, nawet siedział i potem chcąc wstać prawa nogą idzie do przodu
teraz 11 września napomkne o tym mojej pani doktor, bo ostatnio zapomniałam... Za to dziś w nocy obudziłam się i bolał mnie Brzechwa, ale bardziej na kościach miednicowych... Tak jeszcze nie miałam...
Barszczyku nie lubię, ale soku bym się napiła
ja mam zamrożone swojskie maliny to może kiedyś zrobię koktajl 
Powiem wam że tak ciężko z łóżka mi wstać idzie z dnia na dzień.. a przydałoby się dom ogarnąć, bo powoli to zaraz nie będę miała na czym jeść, bo wszystko umyte w zmywarce, a kolejna tura do mycia już czeka
-
Patulka, widzisz a mnie prdzej tylko pachwiny bolały i to jak wstawałam albo chodziłam. A dzisiaj ten ból brzucha był jakiś inny, bolał całą noc. Wzięłam nospę, bo mi moja doktor mówiła, że jakby co to brać ( wtedy co się zatrułam jedzeniem).
Teraz już boli, ale tak delikatnie. Jakby się nasiliło to izba przyjęć, a jak minie to w pon mam lekarza to wtedy jej powiem o tym bólu.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Wyśle wszystkim;p ja gotuję barszcz bo mam ochotę na takiego buraka bez niczego w całości;p ale nie ugotowało się zanim wyszłam to później skończę. Czekam właśnie na mzk. Całe szczęście że mam ten pakiet i mogę tak sobie po lekarzach biegać kiedy chce. Jakbym miała iść na NFZ to o połowie chorób bym nie wiedziala albo bym wykitowała.
Jest tak przyjemnie na dworze że aż miło. Słoneczko, lekki wiatr i można funkcjonować. A jak ubrałam długa sukienkę to idealny strój na taka pogodę i wzdęcia;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Wyśle wszystkim;p ja gotuję barszcz bo mam ochotę na takiego buraka bez niczego w całości;p ale nie ugotowało się zanim wyszłam to później skończę. Czekam właśnie na mzk. Całe szczęście że mam ten pakiet i mogę tak sobie po lekarzach biegać kiedy chce. Jakbym miała iść na NFZ to o połowie chorób bym nie wiedziala albo bym wykitowała.
Jest tak przyjemnie na dworze że aż miło. Słoneczko, lekki wiatr i można funkcjonować. A jak ubrałam długa sukienkę to idealny strój na taka pogodę i wzdęcia;p
Mi długie sukienki w moim brzuszku nie pomagają... Ba nawet bardziej pokazują... więc poki co kombinuje inaczej sie ubierając... Nie mam parcia na zrzucanie go w ciągu 3 dni ale pokazywać specjalnie tak jakbym była w ciąży nie mam zamiaru
No fajnie masz ze możesz tak polatać po lekarzach, ze terminy masz normalne. To dużo daje... Oczywiście dawaj znać co Ci lekarz powiedział
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mari92 wrote:Patulka, widzisz a mnie prdzej tylko pachwiny bolały i to jak wstawałam albo chodziłam. A dzisiaj ten ból brzucha był jakiś inny, bolał całą noc. Wzięłam nospę, bo mi moja doktor mówiła, że jakby co to brać ( wtedy co się zatrułam jedzeniem).
Teraz już boli, ale tak delikatnie. Jakby się nasiliło to izba przyjęć, a jak minie to w pon mam lekarza to wtedy jej powiem o tym bólu.
Cokolwiek Cie martwi to możesz iść na IP. Muszą Cie przyjąć, przebadać, sprawdzić. Miejmy nadzieje ze nie będziesz musiała tam iść tylko spokojnie w poniedziałek do swojego lekarza, zeby mógł powiedzieć ze wszystko w porządku
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka wrote:Alex, czasami zdarza się że cykl się wydłuża... Ja tak miałam w tamtym roku. W lutym 2 tygodnie mi się okres spóźnił. Testy wychodziły negatywne, a ja odchodziłam od zmysłów... U ciebie trzymam kciuki za to by w ogóle nie przyszedł

Puszek, w normalnym wypadku lekarz by zakończył badanie po 5 minutach bo tak mała współpracowała wczoraj. Ale tak jakby na siłę chciał coś znałezc i szukał i szukał. Na moje szczęście nic nie znalazł
Andii, trzymaj się kochana
wiem co to ból podczas okresu, bo do momentu jak nosiłam okulary to głowa i oczy mnie tak bolały że żadne tabletki nie pomagały mi (neurolodzy oczywiście leczyli mnie na migrenę, więc potrafiłam mieć dość mocne tabletki). Wtedy nawet z rodziny nikt nie rozumiał mnie, bo jak tylko wracałam że szkoły, a potem z pracy i szłam spać to były komentarze.. dopiero po jakimś czasie doszło do nich to... Bo potrafiłam nawet z tych bólów wymiotować... Pamiętam jak dziś, jak pierwszy raz mój K mnie widział taką. Biedny męczył się ze mną bo nie umiał mi pomóc... A w ten dzień mieliśmy jechać na imieniny do wujka, to dzwoniłam do mamy odwołać mój przyjazd, bo naprawdę ledwo na nogach stałam... Także trzymaj się! 
Oj to piekło przeszłaś z miesiączkami, to ja z reguły przechodzę nie najgorzej ale teraz ból był taki, że tabletki nie pomagały ale dzisiaj już 4dzień więc już jest spoko choć krwawienie nadal mocne.Starania o drugie dziecko -
Kaassiia wrote:Hej kobietki,
Jeny jak mi dziś było ciężko wstać z łóżka, a pobudka mam o 8.
Miss warto sprawdzić co się dzieje szczególnie że masz ku temu powodu, ciągle wizyty w WC nie są normalne.
Ja wczoraj odebrałam wyniki badań próbek pobranych podczas gastroskopi. Mam lekki stan zapalny a nie mam objawów. Dostałam jakiś środek aby to złagodzić i kontrola za miesiąc chociaż nie wiem czy nie będzie ona na zasadzie jak się pani czuje
Do tego zacznę jeszcze stosować olej z rokitnika on też dobrze działa na układ pokarmowy.
A co najlepsze mimo że kosmki są ok i podejrzewam że lekarz nie wiedział co zrobić z tymi moimi wynikami na celiakie to zalecił dietę bezglutenowa
. Ograniczenia gluten ale raczej w 100% nie zrezygnuje skoro nie mam pewności że ba to choruje
Oj to współczuje diety bezglutenowej. Lekarz może faktycznie zbyt szybko podjął decyzję o takie diecieStarania o drugie dziecko -
Andi, celiaki nie wykryto więc mogę sobie folgowac jedynie ogranicze postaram się odstawić pieczywo co będzie nie lada wyzwaniem dla mnie. Lekarz zasugerował się moimi wynikami z testydna (jeden gen obecny) i podejrzewam że nie do końca wiedział co robić, bo z wycinka do badania wyszło tylko lekkie zapalenie, a kosmki jelitiwe są więc jest ok bo głównie o to chodziło aby sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:02
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Andi ja takie okresy bolesne miałam cały czas, Także znam to i współczuję.
Ja już po wizycie. Potwierdziła po wynikach że owulacja była i to ładna. I ochrzanila za tak szybką betę, dała skierowanie na kolejną to po weekendzie zrobię. Dawkę mam 88 teraz a jak będzie ciąża to do 100 znowu wracam. I mówiła że jak chce to mogę od razu brać 100 bo lepsze TSH do zajścia jest poniżej 1 tak jak miałam niż 2.5. Ale myślę że te 88 będzie optymalnie. Ogólnie to lubię do niej chodzić bo spoko babka, dzisiaj zjechała normy TSH z góry na dół, że kto je ustalił jest niepoważny ;p
panipuchatkowa, Mała_Mii, Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mari, wiadomo jak coś Cię bardzo niepokoi to na IP.. ja czytałam że mój ból jest już normalny na tym etapie... A póki nie doskwiera mi aż tak żebym nie mogła funkcjonować to ja narazie jeszcze nie panikuje

Co do diety bezglutenowej to nie wiem czy bym umiała ja trzymać.. przecież gluten teraz jest w 90% produktów... Kiedyś chciałam trzymać jakąś dietę i jak wybrałam się na zakupy do sklepu i czytałam te wszystkie etykiety to bym może wyszła z 5 produktami odpowiadającymi mojej ówczesnej diecie....
-
Kaassiia patulka ma rację, gluten jest wszędzie więc lekarz nie mając powteirdzenia o chorobie już Ci tak drastyczną diete daje, trochę nie poważne.
alex będą się dłuzyły te dni do bety, najlepiej wyłączyc myślenie ale czy tak się da
Starania o drugie dziecko