Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dietetyk za wiele by mi nie pomógł najbardziej miarodajnym badanie jest gastroskopia bo przy celiaki jak jest zanik kosmowek to wtedy mię ma złudzeń gluten w odstawke

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jeśli odwirowali krew to jest ok

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-nie znam sie na badaniach. Ale często oddaje sie krew w punkcie pobran i wysyłają gdzieś. Wiec musza sobie radzić żeby były miarodajne ;)

Panipuchatkowa - świeży soczek... ❤ ;)

Kassiia- jesli z kosmkami jest ok a stan zapalny jest to prędzej bym obstawiła jelito wrażliwe niż celiakię ;) ale to ja ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa to wymieńmy się, ja podeślę ci barszczyk, a ty mi soczek :D

panipuchatkowa, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię barszczyk ❤️Za mną tez już chodzi ;p
    Ja już w domku ponszczepieniu ;p szybko i bezbolesnie ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, mnie już któryś tydzień boli po prawej stronie.. ciężko mi zlokalizować ten ból, ale tłumacze sobie to przeciążeniem... Bo wszystko zaczynam od prawej nogi... Z łóżka wstaje prawa nogą, z samochodu najczęściej jestem pasażerem to też prawa nogą wychodzę... Ba, nawet siedział i potem chcąc wstać prawa nogą idzie do przodu :) teraz 11 września napomkne o tym mojej pani doktor, bo ostatnio zapomniałam... Za to dziś w nocy obudziłam się i bolał mnie Brzechwa, ale bardziej na kościach miednicowych... Tak jeszcze nie miałam...

Barszczyku nie lubię, ale soku bym się napiła :) ja mam zamrożone swojskie maliny to może kiedyś zrobię koktajl :)

Powiem wam że tak ciężko z łóżka mi wstać idzie z dnia na dzień.. a przydałoby się dom ogarnąć, bo powoli to zaraz nie będę miała na czym jeść, bo wszystko umyte w zmywarce, a kolejna tura do mycia już czeka :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, widzisz a mnie prdzej tylko pachwiny bolały i to jak wstawałam albo chodziłam. A dzisiaj ten ból brzucha był jakiś inny, bolał całą noc. Wzięłam nospę, bo mi moja doktor mówiła, że jakby co to brać ( wtedy co się zatrułam jedzeniem).
    Teraz już boli, ale tak delikatnie. Jakby się nasiliło to izba przyjęć, a jak minie to w pon mam lekarza to wtedy jej powiem o tym bólu.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę barszczu!!!!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyśle wszystkim;p ja gotuję barszcz bo mam ochotę na takiego buraka bez niczego w całości;p ale nie ugotowało się zanim wyszłam to później skończę. Czekam właśnie na mzk. Całe szczęście że mam ten pakiet i mogę tak sobie po lekarzach biegać kiedy chce. Jakbym miała iść na NFZ to o połowie chorób bym nie wiedziala albo bym wykitowała.
    Jest tak przyjemnie na dworze że aż miło. Słoneczko, lekki wiatr i można funkcjonować. A jak ubrałam długa sukienkę to idealny strój na taka pogodę i wzdęcia;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Wyśle wszystkim;p ja gotuję barszcz bo mam ochotę na takiego buraka bez niczego w całości;p ale nie ugotowało się zanim wyszłam to później skończę. Czekam właśnie na mzk. Całe szczęście że mam ten pakiet i mogę tak sobie po lekarzach biegać kiedy chce. Jakbym miała iść na NFZ to o połowie chorób bym nie wiedziala albo bym wykitowała.
    Jest tak przyjemnie na dworze że aż miło. Słoneczko, lekki wiatr i można funkcjonować. A jak ubrałam długa sukienkę to idealny strój na taka pogodę i wzdęcia;p

Mi długie sukienki w moim brzuszku nie pomagają... Ba nawet bardziej pokazują... więc poki co kombinuje inaczej sie ubierając... Nie mam parcia na zrzucanie go w ciągu 3 dni ale pokazywać specjalnie tak jakbym była w ciąży nie mam zamiaru :P
    No fajnie masz ze możesz tak polatać po lekarzach, ze terminy masz normalne. To dużo daje... Oczywiście dawaj znać co Ci lekarz powiedział ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Patulka, widzisz a mnie prdzej tylko pachwiny bolały i to jak wstawałam albo chodziłam. A dzisiaj ten ból brzucha był jakiś inny, bolał całą noc. Wzięłam nospę, bo mi moja doktor mówiła, że jakby co to brać ( wtedy co się zatrułam jedzeniem).
    Teraz już boli, ale tak delikatnie. Jakby się nasiliło to izba przyjęć, a jak minie to w pon mam lekarza to wtedy jej powiem o tym bólu.

Cokolwiek Cie martwi to możesz iść na IP. Muszą Cie przyjąć, przebadać, sprawdzić. Miejmy nadzieje ze nie będziesz musiała tam iść tylko spokojnie w poniedziałek do swojego lekarza, zeby mógł powiedzieć ze wszystko w porządku ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Alex, czasami zdarza się że cykl się wydłuża... Ja tak miałam w tamtym roku. W lutym 2 tygodnie mi się okres spóźnił. Testy wychodziły negatywne, a ja odchodziłam od zmysłów... U ciebie trzymam kciuki za to by w ogóle nie przyszedł :)

Puszek, w normalnym wypadku lekarz by zakończył badanie po 5 minutach bo tak mała współpracowała wczoraj. Ale tak jakby na siłę chciał coś znałezc i szukał i szukał. Na moje szczęście nic nie znalazł :)

Andii, trzymaj się kochana :) wiem co to ból podczas okresu, bo do momentu jak nosiłam okulary to głowa i oczy mnie tak bolały że żadne tabletki nie pomagały mi (neurolodzy oczywiście leczyli mnie na migrenę, więc potrafiłam mieć dość mocne tabletki). Wtedy nawet z rodziny nikt nie rozumiał mnie, bo jak tylko wracałam że szkoły, a potem z pracy i szłam spać to były komentarze.. dopiero po jakimś czasie doszło do nich to... Bo potrafiłam nawet z tych bólów wymiotować... Pamiętam jak dziś, jak pierwszy raz mój K mnie widział taką. Biedny męczył się ze mną bo nie umiał mi pomóc... A w ten dzień mieliśmy jechać na imieniny do wujka, to dzwoniłam do mamy odwołać mój przyjazd, bo naprawdę ledwo na nogach stałam... Także trzymaj się! :)

Oj to piekło przeszłaś z miesiączkami, to ja z reguły przechodzę nie najgorzej ale teraz ból był taki, że tabletki nie pomagały ale dzisiaj już 4dzień więc już jest spoko choć krwawienie nadal mocne.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej kobietki,
    Jeny jak mi dziś było ciężko wstać z łóżka, a pobudka mam o 8.
    Miss warto sprawdzić co się dzieje szczególnie że masz ku temu powodu, ciągle wizyty w WC nie są normalne.
    Ja wczoraj odebrałam wyniki badań próbek pobranych podczas gastroskopi. Mam lekki stan zapalny a nie mam objawów. Dostałam jakiś środek aby to złagodzić i kontrola za miesiąc chociaż nie wiem czy nie będzie ona na zasadzie jak się pani czuje :D
    Do tego zacznę jeszcze stosować olej z rokitnika on też dobrze działa na układ pokarmowy.
    A co najlepsze mimo że kosmki są ok i podejrzewam że lekarz nie wiedział co zrobić z tymi moimi wynikami na celiakie to zalecił dietę bezglutenowa :D. Ograniczenia gluten ale raczej w 100% nie zrezygnuje skoro nie mam pewności że ba to choruje

Oj to współczuje diety bezglutenowej. Lekarz może faktycznie zbyt szybko podjął decyzję o takie diecie

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, celiaki nie wykryto więc mogę sobie folgowac jedynie ogranicze postaram się odstawić pieczywo co będzie nie lada wyzwaniem dla mnie. Lekarz zasugerował się moimi wynikami z testydna (jeden gen obecny) i podejrzewam że nie do końca wiedział co robić, bo z wycinka do badania wyszło tylko lekkie zapalenie, a kosmki jelitiwe są więc jest ok bo głównie o to chodziło aby sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:02

21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ja takie okresy bolesne miałam cały czas, Także znam to i współczuję.
    Ja już po wizycie. Potwierdziła po wynikach że owulacja była i to ładna. I ochrzanila za tak szybką betę, dała skierowanie na kolejną to po weekendzie zrobię. Dawkę mam 88 teraz a jak będzie ciąża to do 100 znowu wracam. I mówiła że jak chce to mogę od razu brać 100 bo lepsze TSH do zajścia jest poniżej 1 tak jak miałam niż 2.5. Ale myślę że te 88 będzie optymalnie. Ogólnie to lubię do niej chodzić bo spoko babka, dzisiaj zjechała normy TSH z góry na dół, że kto je ustalił jest niepoważny ;p

panipuchatkowa, Mała_Mii, Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, wiadomo jak coś Cię bardzo niepokoi to na IP.. ja czytałam że mój ból jest już normalny na tym etapie... A póki nie doskwiera mi aż tak żebym nie mogła funkcjonować to ja narazie jeszcze nie panikuje :)

Co do diety bezglutenowej to nie wiem czy bym umiała ja trzymać.. przecież gluten teraz jest w 90% produktów... Kiedyś chciałam trzymać jakąś dietę i jak wybrałam się na zakupy do sklepu i czytałam te wszystkie etykiety to bym może wyszła z 5 produktami odpowiadającymi mojej ówczesnej diecie....

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no widzisz! Super czekamy na kolejną betę.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny moja mama byla i przywiozla mi barszcz czerwony.:D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa widzisz jakie wyczucie ;p mama wie co dobre dla dziecka ;)
    Ja bety na razie nie robię. Dopiero po weekendzie jakby okres nie przyszedł. Nie nastawiam się, muszę wyłączyć jakoś myślenie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia patulka ma rację, gluten jest wszędzie więc lekarz nie mając powteirdzenia o chorobie już Ci tak drastyczną diete daje, trochę nie poważne.

alex będą się dłuzyły te dni do bety, najlepiej wyłączyc myślenie ale czy tak się da :)

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ