SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zazdroszczę tej energii :) my odmówiliśmy przyjścia na wesele teraz 1 września głównie z dwóch powodów.. ja już 33tc to ledwo się ruszam, a po drugie to remont na głowie więc te pieniądze wolę przeznaczyć na niego... A w sumie para młoda to nikt bardzo ważny dla nas, bo tak naprawdę żadna rodzina :)

O Magda napewno dorzucę do koszyka te kilka pozycji :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 14 na ślub to tak optymalnie mi się wydaje... Godzinka w kościele. Potem życzenia, dotarcie na salę. . obiad. To tak impreza ok 18 się zacznie:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj śluby od 15 się zaczynają, my mieliśmy na 16 :) moja przyjaciółka ma chłopaka litwina i on mówił że u nich to też o 12 śluby są albo nawet wcześniej :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u was mega wcześnie u nas większość ślubów od godziny 15 i to wcześnie najczęściej 16-17. Ja miałam o godzinie 16 i to tylko z tego względu że zimowa pora i nie chciałam aby było ciemno jak będziemy wychodzić z kościoła

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostalismy teraz zaproszenie na 20 pazdziernika ślub o godz. 14.00. Na ślub idziemy ale na wesele sie nie wybieramy. Zaproszonych jest 450 osób a nir chcialabym zeby mnie ktoś walnął, szturchnął albo coś innego. I tak bym nie poszalala. Dzisiaj bylam 2 razy w sklepie a po prostu czuje że przesadzilam nawet nie jestem w stanie się umyć.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, czasami tak jest.. dla mnie czasami wyczynem jest coś zrobienie w domu bez przerwy... Naprawdę. Obiad nawet robię 'na raty'... Dziś ze przesadziłam że sprzątaniem tej łazienki to moje prawe biodro, a w sumie to teraz czuję lekki ból w całej prawej nodze... :) Także oszczędzaj się ile możesz :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    450 osób?? Nie słyszałam i takim wielkim weselu nigdy, chyba że królewskim;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wesele w sobotę o 14, ale okropnie mi się nie chce iść, może dlatego że miesiąc temu też miałam już wesele i za dużo.
    A mnie odwiedził dzisiaj znajomy ze swoją dziewczyną która jest w ciąży, cały czas głaskała się po brzuszku :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    450 osób? Rety to już przesada

Starania o drugie dziecko
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki z lubelskiego opowiadaly mi że tam takie wesela wielkie na porządku dziennym są :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wesel widzę :D ach pobawiłoby sie :D
    My najbliższe o którym wiemy mamy za rok w sierpniu. Na Podkarpaciu ;)
    Mały będzie mial rok i niby młodzi mówili ze można go wziąć ale zastanawiam się, bo co sie pobawimy z roczniakiem... Moze zostawię go cioci albo dziadkom na te 2 dni... Chociaz 2 dni bez Andrzejka... Eh ;D

Mysmy mieli ślub o 15.30. Ok godzinka Msza, potem życzenia i ok 17 na sali byliśmy. I impreza do północy ;) Bardzo blisko mieliśmy miedzy kościołem a salą i w 5 minut tam dojechaliśmy autami. Bylo niecałe 40 osób. Aut mieliśmy z 9-10 to akurat sie pomieściliśmy w nie :D a ze nie bylo alkoholu to mogli ludzie przyjechać autami ;) Nie żałuje ze akurat tyle.
    Jejciu 450osob to szaleństwo! Nie pogada sie z duuuza większością nawet... O wydatku nie wspomnę bo sam tort tam będzie pewnie kosztował tyle co moje cale wesele! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Producenci żywności już się tak zabezpieczają że wolą napisać na etykiecie 'produkt może zawierać śladowe ilości glutenu" (bądź innego alergenu) niżeli potem miałby ktoś ich oczerniać że miało nie być a bylo... Jeden na milion człowiek będzie tak uparty że pójdzie się nawet sądzić...
    Czasami z nudów czytam etykiety i naprawdę ciężko o produkt bez adnotacji o jakimś alergenie...

Kuchnie już ogarnęłam ;) obiad prawie gotowy. Idę prasować teraz... A łazienka jak zawsze na końcu do sprzątania :D więc pewnie jutro dopiero to nastąpi

Chodzi o to że jesli w tym samym zakładzie są produkowane rzeczy z alergenow (glutenu, orzeszkow ziemnych, soi itp) to musza zaznaczyć to. Bo zawsze cos mogło sie dostać do danego produktu. A niekiedy są ludzie którzy nie mogą zjeść ani grama czegoś bo im zaszkodzi...
    Są produkty 100% bezglutenowe. Produkują je firmy które produkują tylko takie rzeczy. I wtedy nie ma prawa sie nic dostać. Ale z takiej firmy chleb potrafi 10 zł kosztować :D wiem bo mialam kiedyś takie w ofercie sklepu w którym pracowałam :P
    Mam dwie znajome z Hashi i one trzymają sie diety bezglutenowej. Same pieką chleby sobie ;) i robią niektóre rzeczy same bo tak wychodzi taniej niż kupno mega drogich rzeczy. Niestety, na różnych chorobach najłatwiej zarobić bo człowiek jest do czegoś zmuszony...

• terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Ja na obiad prawdopodobnie zjem jakieś pierogi.. mojemu gotuje ziemniaki w pulpety z poniedziałku... Bo gdybym wiedziała że wczoraj będzie wcześniej to bym mu zrobiła to.. a tak to jadł pyzy z mięsem :)

Dziewczyny siadłam nad tą moja wyprawka do szpitala i wciąż nie wiem co mam jeszcze wziąć z rzeczy aptecznych... Mam w koszyku:
    Podkłady poporodowe X2
    Wkładki laktacyjnego
    Majtki poporodowe wielorazowe
    Tantum rosa
    Maltan maść na brodawki...

Coś jeszcze jest takiego potrzebnego?

Jak dla mnie podkladow poporodowych (takich ala podpasek) to dużo dużo wiecej możesz zamówić. Tego idzie sporo bo higienę trzeba trzymać ostro... Przy każdej wizycie w wc będziesz zmieniać wiec 2 paczki to tak moze na czas szpitala wystarczy ;) ja kupiłam 2 paczki i mąż dokupował o ile dobrze pamiętam i donosil potem mi ;)
    Ja masci na brodawki nie używałam wcześniej niż po 2 tygodniach zawziętego cycania ;) ale nigdy nie wiadomo.
    Dodaj podkłady na łóżko, tez poporodowe sie chyba nazywają...
    Gaziki, waciki, sol fizjologiczna to na pewno sie przyda. Octanisept możesz kupić ale moze sie nie przydac. Do pepuszka sie go nie używa juz chyba ze cos tam sie paskudzi to troszkę można oczyścić. Mi polecano pomadke do ust na porodowke ale ja jej nie użyłam, nawet nie otworzyłam :P jakiś kremik do pupy, ale bez tlenku cynku. Z tlenkiem to juz na odparzenia, nie na co dzien bo potem w przypadku odparzen trzeba będzie grubszy kaliber dawać bo ten nie będzie juz działać.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG wesele na 450 osób? To już gruba przesada... przecież nawet się nie pogada ze wszystkimi jak tyle ludzi będzie... my na największym weselu byliśmy jak było 150 osób i było baaardzo ciężko :/ połowy gości to nawet nie pamiętam że ram byli :p
    My mieliśmy swoje planowane na ok 100 osób, a przyszło chyba 70 :) I było idealnie... jedna taka wredna laska powiedziała nam po weselu że "wesele na mniej niż 100 osób to nie wesele"... No pewnie bo najważniejsza jest przecież ilość gości :p no ale są ludzie i parapety :D

Co do diety bez glutenu to ja nawet nie podchodzę, mogę jedynie ograniczyć gluten bo zrezygnować nie byłabym w stanie (chyba że naprawdę stwierdzili by u mnie celiakie), Terka ma rację - wszystko bezglutenowe jest drogie chyba tak specjalnie bo wiadomo że człowiek muszący takie rzeczy jeść to kupi... smutne ale prawdziwe :/

A ja właśnie pije kawkę, narazie czuje się ok, zobaczymy jak będzie w pracy :D nadal czekam na okres ale dziś już testu nie robiłam, tempka na niskim poziomie ale nad kreską podstawową, jak okres się nie pojawi (a mam 99% pewności że przyjdzie jutro lub dzis) do poniedziałku to zrobię test :) nie nakręcam się bo ten cykl i tak miał być bez owu (i może byl) więc czekam na rozpoczęcie 8cs :)

Życzę Wam udanego dnia :*

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się jeszcze z łóżka;) mąż pójdzie do pracy to sobie pośpię ale dzisiaj tempka zwala z nóg. Nawet na początku ciąży takiej nie miałam z rana. Już mi strony na wykres brakuje więc pokażę wam sama owulację w 24 dc ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0e0077bd7c8.jpg

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Alex jak przy takim wykresie ciąży nie będzie to ja chyba zwątpie w mierzenie temperatury :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja tam widzę dzidziola! Jak nie to też chyba zwątpie w ta metodę :D

Miss - jesli wesele nie jest weselem jak nie ma 100 gości... Trudno, nie mialam wesela wg tej babeczki :D ale na tym nieweselu bawiłam sie świetnie :D
    Ja największe na jakim byłam to ok 70-80osob. I dla mnie to juz bylo mega dużo. Czasu młodzi nie mieli dla nikogo tak naprawdę ;) mysmy z nimi tak pogadali dopiero jak sie większość juz zebrała (ok 3 nad ranem :D )

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex ja tam widzę dzidziola! Jak nie to też chyba zwątpie w ta metodę :D

Miss - jesli wesele nie jest weselem jak nie ma 100 gości... Trudno, nie mialam wesela wg tej babeczki :D ale na tym nieweselu bawiłam sie świetnie :D
    Ja największe na jakim byłam to ok 70-80osob. I dla mnie to juz bylo mega dużo. Czasu młodzi nie mieli dla nikogo tak naprawdę ;) mysmy z nimi tak pogadali dopiero jak sie większość juz zebrała (ok 3 nad ranem :D )
    No dziewczyna jest ostro stuknieta... na moim weselu powiedziała mi że mam brzydki makijaż :/ i wcale nie była pijana czy coś... tak mi przykro się zrobiło że omal się nie poryczalam w łazience ale stwierdziłam że przez taką zołze nie będę sobie niszczyć i tak "brzydkiego" makijażu :D ona sama miała wesele 3 miesiące po naszym, zaprosili prawie 200 osób a przyszło bardzo malutko, pewnie z 80... więc w sumie jej wesele to też nie wesele haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już czekam na badania krwi, dziś toksoplazmoza, za tydzień mam krzywa cukrowa.. Aż się boję :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) ja już czekam na badania krwi, dziś toksoplazmoza, za tydzień mam krzywa cukrowa.. Aż się boję :(

Czego sie boisz? ;)

‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ