SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, niby uważałam, ale jadłam w międzyczasie szynkę szwarcwaldzka nie wiedząc że nie mogę :P liczę na to że nic mi nie będzie bo jadalam ja też przed ciąża, ciągle z tej samej firmy.

U nas też były puste koperty.. Cóż, tak bywa.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dzięki za pocieszenie bo sie juz zaczęłam zastanawiać a właściwie martwić... No ok ale przegapia (przesypia :P ) wtedy ważne karmienie (podobno inne niż dzienne ;) ). W dzien aktywny, chętny do jedzenia- czasem aż za bardzo bo co godzinę ale po 5 minut :P właściwie to podejrzewam ze on nie głodny a chętny do cycania po prostu (tak tak smoczkiem gardzi :D )
    Mleko zmienia się wraz z doba na noc jest bardziej tłuste, żeby dziecko spało :) wszystkie karmienia są tak samo ważne :) nie stresuj się :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-) dzisiaj czuje się dobrze i nawet sobie pospałam :-)
    A co do wesela tn na naszym było 115 osób i z każdym dało się pogadać, było dużo czasu i poprawiny do tego i nie żałuje. Jakbym miała jeszcze raz zrobić robię tak samo. A co do pustych kopert to jedynie brat od męża dał pustą. A po ślubie ani razu do nas nie zawitał. Więc nawet najbliższa rodzina, a nie dobra. Widziałam jak mężowi było przykro, ale to nie jego wina przecież.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari dobrze że wypoczęłaś. Ja w łóżku jeszcze ale już jestem głodna więc muszę wstać.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dziękuję za rady co do rzeczy do szpitala, zaraz zaktualizuje mój koszyk :)

Widzę że temat wesel jest :) ono dopiero przede mną. Ale myślę że jakbym miała robić to tak na ok 100 osób. Wiadomo kłótnia będzie co do listy gości z mojej strony. Bo mama by najchętniej widziała 3/4 rodziny z którą się nie na kontaktu, a ja może ludzi widziałam kilka razy w życiu. Jeśli chodzi o chrzestnych to ja mówiłam.ze nie chce moje chrzestnego na swoim ślubie, z tego względu że tak naprawdę chłop ma mnie gdzieś. Teraz jak byliśmy w czerwcu na ślubie kuzynki to nie podszedł do mnie i nie zapytał się mnie o nic, tylko moich rodziców 'czy ma zbierać już na mój slub'... Co do chrzestnej to nie mogę jej winić że nie mamy takiego kontaktu, bo jest to po prostu zwykła koleżanką taty z czasów młodości. Ale gdy rodzice gdzieś się spotkają to zawsze zapyta co u mnie.. ostatnio nawet podpytywała o moja ciążę, bo u niej syn nie chce jeszcze dzieci .. jeśli chodzi o puste koperty to niestety tak się zdarza.i potrafi to zrobić najczęściej najblizsza rodzina. Dlatego moja kuzynka po swoim ślubie zrobiła sobie listę kto ile dał i powiedziała że będzie wsadzać tyle samo do koperty ile ona dostała :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mari dobrze że wypoczęłaś. Ja w łóżku jeszcze ale już jestem głodna więc muszę wstać.
    Też jestem jeszcze w łóżku, bo jacyś idioci mnie obudzili bo coś robią mi pod oknem.. tak to budzę się po drzemce zazwyczaj około 10, a tutaj pobudka była po 8... Gdybym miała małe dziecko to bym ich zabiła... Ale też muszę powoli wstać, bo jestem głodna, a to co.mam.przy lozku mnie nie zaspokoiło wcale

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka-moja chrzestna też jest koleżanką moich rodziców. Ale interesuje się mną jednak i zawsze rodziców zapytała co u mnie jak miałyśmy problem z kontaktem (żadna nie miala numeru drugiej i ciężko bylo sie zgadać :P ). Także niezależnie kto to jest czy rodzina czy nie.

Mari dobrze ze odpoczęłaś ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zrobiliśmy liste, ale bardziej po to żeby wiedzieć ile komuś dać potem bo mieliśmy ślub jako pierwsi wśród naszych znajomych. I dobrze, że tak zrobiliśmy bo od takich dalszych osób dostalismy więcej kasy niż od bliskich więc głupio by było potem dać komuś mniej..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, niby uważałam, ale jadłam w międzyczasie szynkę szwarcwaldzka nie wiedząc że nie mogę :P liczę na to że nic mi nie będzie bo jadalam ja też przed ciąża, ciągle z tej samej firmy.

U nas też były puste koperty.. Cóż, tak bywa.

Ja bym nie panikowała ;) na pewno będzie dobrze skoro ta sama firma to jesli wczesniej nic to teraz tez pewnie wszystko ok ;)
    Ja jadłam różne rzeczy których niby nie można a jakos oboje mamy sie dobrze ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mleko zmienia się wraz z doba na noc jest bardziej tłuste, żeby dziecko spało :) wszystkie karmienia są tak samo ważne :) nie stresuj się :)

Nie no wiadomo ze każde jest ważne ;) jakbym któregokolwiek odmówiła małemu to by mi udowodnił swoja rozpacza jak bardzo :D
    Wiem ze nocne właśnie tłustsze i ważne dla mózgu dlatego tak myślę czemu nie chce byc mądry i woli spać :P
    Ale ok ważne ze to nie cos nietak tylko ze po prostu mam spiocha w domu (drugiego juz XD )

• terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    My też zrobiliśmy liste, ale bardziej po to żeby wiedzieć ile komuś dać potem bo mieliśmy ślub jako pierwsi wśród naszych znajomych. I dobrze, że tak zrobiliśmy bo od takich dalszych osób dostalismy więcej kasy niż od bliskich więc głupio by było potem dać komuś mniej..

Zawsze też trzeba patrzeć na to jaka ma się możliwość. Bo każdy ma inna sytuacje finansowa w danym momencie. O ślubie wie sie wczesniej zazwyczaj (chociaz bywa i powiadamianie dość późne ;) ) ale to i tak. Życie, wiadomo bywa różnie ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwiesiłam się z przyjaciółką na telefonie i mnie wcięło :D Dopiero siadam do śniadania. I chwila relaksu przy serialu, a później zabieram się za sprzątanie. I mam zamiar obrobić pomidory, wsadzę pokrojone do słoików i zagotuję. Bo mam swojskich chyba ze 4 kg jak nie lepiej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniaaam pomidory. Ja jem właśnie śniadanie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja się już modlę by moja była dla mnie łaskawa i była spokojna w dzień :) albo by chociaż spala dłużej przez dzień :) ale to mogę się modlić, bo już widać że będzie to córeczka tatusia... Bo przez dzień potrafi tak dać mi popalić, a jak mój wraca to złote dziecko :) tylko by spało, bo nie chce kopać jak mój gładka, a raczej to kładzie rękę na brzuchu :)

O tak, o weselu i ślubie zawsze wie się sporo wcześniej.. nawet poczta pantoflową można się dowiedzieć kiedy mniej więcej ono będzie i ewentualną zacząć zbierać. Zostanie się zaproszonym to nie będzie obciachu że się 'malo dalo', a jak nie zostanie to przynajmniej będzie można spożytkować jakoś ta odłożona gotówkę :)
    No rok temu hitem była siostra mojego K, która w półtora miesiąca zorganizowała ślub i wesele (cywilny)... Ja bym w życiu nie zgodziła się na coś takiego. Bo to było półtora miesiąca od momentu wpadnięcia na pomysł do zrobienia całej imprezy... A potem się dziwić że ludzie nie przyszli... No powiem szczerze że sama bym nie przyszła gdyby nie to że jest to rodzina mojego K... Bo trochę to mało czasu.. tak samo teraz nie umieją się określić kiedy będą chrzcić tego młodszego syna... Urodziła końcem kwietnia i wciąż zero odzewu... Niby coś ostatnio mamie wspominała że koniec września/październik... Na co mój się ucieszył bo stwierdził że będzie miał wymówkę by nie iść... Bo przecież ja mogę w każdej chwili zacząć rodzic, albo być już w szpitalu...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem :) A do tego chleb ciemny z żurawiną :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) alex faktycznie tempka powala na nogi ;D nosz to nie może być nic innego jak cisza ;D
    Myśmy byli ostatnio na weselu zaproszonych było coś 300osob ... masakra wiecie co na parkiecie może nie było ścisku ;D ale przy stołach dało się odczuć duża liczbę gości ...
    ja to jeszcze bym wzięła właśnie jakiś balsam do twarzy dla malucha na wiatr i mróz , gaziki jałowe , sól morska i fizjologiczna , a podkładów dobrE tu dziewczyny radzą lepiej więcej jak mniej i latać do sklepu ;p a zawsze się przydadzą ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości teraz zmierzyłam temperaturę, bo i tak siedzę. I to przy otwartym oknie, zimno trochę. A tempka 37,3 :)

Mi dopiero teraz spojrzałam na twój suwaczek, ty już też bardzo blisko do porodu :) Jeszcze chwila i będziemy miały kolejne wątkowe dzieciaki na świecie :)

A dzisiaj od przyjaciółki się dowiedziałam, że jej kuzynka urodziła 4 tygodnie przed terminem. Mały zdrowy, ale jeszcze trochę posiedzą w szpitalu. A nasza koleżanka w zeszym tygodniu naturalnie urodziła syna, 4,400. Ponoć mega ciężko to przeżyła, bo pomiary na USG były o wiele mniejsze i kazali rodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 10:29

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex fajna tempka.:) noo.juz tuż tuż a maluch będzie na świecie -super!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym takie naleśniki z białym serem <3 a nie chce mi się jechac do sklepu po ten ser, więc idę zrobić sobie pierogi z serem :D

Muszę się pożalić :( zamówiłam wczoraj w końcu łóżeczko, z różową szuflada, a mój mi teraz dzwoni że nie produkują już z różową i jest tylko z szarą :( a chciałam takie dziewczyńskie :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja w ciąży na jedzenie radze uważać. Zatruć można się szybko, a potem to tylko stres. Więc jak czegoś nie można to lepiej tego nie ruszać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ