X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nawilżone jest i to bardzo bo aż płakałam w pewnym momencie.. po prostu nic nie działa na mnie :( a nie ważne czy chodzę w soczewkach czy okularach to od września do wiosny łzawi mi oko i nic z tym nie da się zrobić...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich jestem tu nowa ;) dziewczyny staramy się z mężem o dziecko 2 miesiąc. Ostatnia miesiączke miałam 21.08. 2 tygodnie po @ zaczęły mnie boleć jajniki i ból ten się nasila do tej pory. Boli 2 razy w ciągu dnia mniej więcej trwa to 1-2 godziny. Okres mam dostać 18.09. a jajniki bolą jakbym juz miała go dostać, chociaż trwa to już tydzień. Czy któraś z was miała taką sytuację ? Co to może oznaczać ?

Mika92
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wiem niczym mówisz ja tez nie lubię się prosić a nawet jeśli ktoś proponuje to ja wole sama ;D jestem sobie taka zosia samosia i już ;D mój mąż się wkurza o to , bo ja powinnam siedzieć /leżeć z nogami do góry i pachnieć on posprząta ... naprawdę jestem w szoku ale ;D ja tak nie umiem nie robić nic ... po baby shower dziewczyny oczywiście pomogły mi sprzątać ale później kurze podłogi itd już chcalam sama a one na to ze widza ze nic się nie zmieniło ( patrycja nic tylko ze szmatka i miotła ;D) ostatnio jak wspomniałam mężowi ze okna będę chciała za jakiś czas umyć to tak się nasłuchałam .... ze obdzwonił pół znjamomych i rodziny ze ja nie potrafię usiedzieć na dupie ;D swoją droga ciekawej rzeczy się na zakupach dowiedziałam ;D a to chyba przeoczyłam u położnej ( może być ze wszystkiego nie zrozumiałam po holendersku ) mianowicie - pytam męża , czy nie bierze piwka sobie .. a on ze nie ze już nie może ;D na pytanie dlaczego ? ;D odpowiedział .. bo Pani dzisiaj powiedziała ze to w każdej chwili może nastąpić i mam być gotowy ;D hahaha ja się wyśmienicie czuje i póki co na porodówkę nie wybieram prze conajmniej 4 tyg ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja tak mialam w poprzednim cyklu, ze od momentu owulacji bolal mnie brzuch- podbrzusze, tak jakby rozciagajacy bol. Byla to ciaza :) robilam test dzien po spodziewanej @ i wyszla bladziutka blada kreska. Natomiast w moim przypadku akurat biochemiczna:( ale z tego co wiem, w zdrowej ciazy rowniez brzuch moze bolec jak na okres - tak powiedziala moja Pani Gin :) zatem trzymam kciuki, aby to byla fasolka :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    MissKathy92 A tobie te nudności, biegunki przeszły? Lepiej sie już czujesz?
    Dziekuje kochana ze pytasz :* Już mdłości tak okropnych jak przedtem nie mam, czasem tylko po prostu nie mam ochoty czegoś zjeść więc tego nie jem :) teraz na przykład mam awersje do kanapek w pracy, sama nie wiem czemu :) A co do biegunkę to już się uspokoiło, czasem tylko coś mnie zerwie ale podejrzewam że to od nektarynek i winogron bo zawsze jak to zjem to laduje w wc :/ więc staram się nie jeść :)

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mika :)
    Ja o bólach się nie wypowiem bo mnie zazwyczaj coś tam pobolewa przez cały cykl :/ przed owu kłują jajniki, po owu ćmi jak na okres...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejek. Bardzo bym chciała żeby tak było ale mam przeczucie, że miesiączka zawita choc dlaczego tak szybko ? Może ktoś jeszcze tak miał?

Mika92
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witaj Mika :)
    Ja o bólach się nie wypowiem bo mnie zazwyczaj coś tam pobolewa przez cały cykl :/ przed owu kłują jajniki, po owu ćmi jak na okres...
    Witaj mnie zazwyczaj 4-5 dni przed okresem coś tam pobolewa ale teraz dość dziwna sytuacja, bo od razu po owulacji i zastanawia mnie czy to normalne ?

Mika92
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mika :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika92 wrote:
    Lejek. Bardzo bym chciała żeby tak było ale mam przeczucie, że miesiączka zawita choc dlaczego tak szybko ? Może ktoś jeszcze tak miał?

Ja mialam przeczucie juz na tydzien przed, ze dostane okres;) Chodzilam do lazienki, bo mialam wrazenie, ze to juz... a on nie przychodzil...;) u mnie 4 dni opoznienia bylo, wiec 4 dni sie ogromnie cieszylam z mojego stanu :)

• Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    cześć Mika :)
    Witam ;)

Mika92
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Ja mialam przeczucie juz na tydzien przed, ze dostane okres;) Chodzilam do lazienki, bo mialam wrazenie, ze to juz... a on nie przychodzil...;) u mnie 4 dni opoznienia bylo, wiec 4 dni sie ogromnie cieszylam z mojego stanu :)
    A ty jak się czujesz ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mika92
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika92 wrote:
    Witaj mnie zazwyczaj 4-5 dni przed okresem coś tam pobolewa ale teraz dość dziwna sytuacja, bo od razu po owulacji i zastanawia mnie czy to normalne ?
    Ja Ci szczerze powiem że to chyba zależy od cyklu :/ ja kiedyś tak miałam że mnie zakłulo raz na owu a potem na 3-4 dni przed okresem zaczynał pobolewac brzuch... ostatnio właśnie tak miałam że przez cały cykl coś bolało :/ teraz jestem 2 dpo i narazie mnie nic nie boli :) więc to zależy chyba od cyklu

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika92 wrote:
    A ty jak się czujesz ?
    Jestem w 22 dc na 29 - pobolewa mnie brzuch, ale juz nie tak jak ostatnio ;) raczej lekkie pobolewanie, tylko nie wiem czy nie jest spowodowany naszymi czestymi igraszkami z mezem ;p
    W poprzednim cyklu bolaly mnie brodawki, ale tak mocno, ze nie moglam ich nawet dotknac. Nie bolaly cale piersi, ale wlasnie brodawki. W tym cyklu, nie mam zadnych dolegliwosci , wiec podejrzewam , ze w przyszlym miesiacu beda kolejne starania :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mika,
    Ja niestety nie pomogę, każdy organizm jest inny - pozostaje czekać :) trzymam mocno kciuki!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolał brzuch zaraz po owu, jakoś kilka dni, okazało się że ciąża. A po terminie @ bolało nieco mocniej, szczególnie jak się przemęczałam w pracy. Ale tak jak pisze Magda, każdy organizm jest inny. Ja znowu powoli się leczę z wkręcania sobie ciążowych objawów, w tym cyklu nieźle się na tym przejechałam, jak wyłapywałam u siebie objawy jak z pierwszej ciąży... W tym cyklu chcę świrować trochę mniej :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy inaczej pozostaje mi tylko czekać ;)

Mika92
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wyjścia. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mika92 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mnie bolał brzuch zaraz po owu, jakoś kilka dni, okazało się że ciąża. A po terminie @ bolało nieco mocniej, szczególnie jak się przemęczałam w pracy. Ale tak jak pisze Magda, każdy organizm jest inny. Ja znowu powoli się leczę z wkręcania sobie ciążowych objawów, w tym cyklu nieźle się na tym przejechałam, jak wyłapywałam u siebie objawy jak z pierwszej ciąży... W tym cyklu chcę świrować trochę mniej :)
    To jest najgorsze znam to z własnej autopsji z przed pierwszej ciąży, może teraz jest tak samo ? Najlepiej nie myśleć o tym przy staraniu, bo nic z tego nie będzie ;)

Mika92
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mika ;)
    No tak-nikt niestety nie jest w stanie Ci powiedzieć czy się udało czy nie ;)
    Każdy organizm inny, inaczej reaguje na ciążę lub jej brak ;)

Alex-życzę mniejszego swirowania za to skutecznego ;)

Dziewczyny ja chyba oszaleje...
    Byłam dzisiaj w oddziale NFZ w Gliwicach wyrobić maluchowi kartę ubezpieczenia (takie ustrojstwo na Śląsku działające ;) ). Idziemy z mężem na jakieś wygwizdowo bo tam to jest. Udało się, dotarliśmy. I co? Nie wyrobia mi jej bo system im akurat dzisiaj padł i nie mogą nic zrobić...
    O ironio, jak po ślubie w Katowicach chciałam wyrobić sobie nowa z nowym nazwiskiem-to samo! Jasny gwint co za system co co chwila się psuje... No i podalam numer telefonu i babeczka ma dzwonić jak już będzie gotowa karta. I zaś trzeba będzie na to wygwizdowo się dostać...
    A jutro mam kontrolna wizytę małego. Niech no tylko się doczepi albo problemy robi ktoś czemu karty nie mam to chyba uduszę na miejscu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 20:54

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ