Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka,
    Haha to takie buty?:D moze to jest i dobry sposob ! Dodaje do swojej listy :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy sposób jest dobry o ile skuteczny :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przezyciach z tamtego miesiaca i tej ciazy biochemicznej chcialam odpuscic ten miesiac staran... Jednak wiedzialam, ze tak czy siak bede musiala kiedys zaczac staranie na nowo. W pierwszych dniach po miesiaczce, gdy juz dzialalam z mezem, calkowiecie nie myslalam o tym, ze chce byc w ciazy. Ba! Wrecz przeciwnie, nie chcialam w niej byc, zeby znowu nie przezywac tego samego. Pozniej w miare postepu czasu chcialam coraz bardziej, a dzisiaj w 22 dc to juz tylko o tym mysle :p a mialo byc tak pieknie i mialam sobie glowy nie zaprzatac :p

Wysłany: 13 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek tak to wygląda.. ale dobrze że nie odpuściliście tylko działacie. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny :-)
    A mój skarb chyba ma czkawkę, bo tak mi brzuch skacze :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co to był za dzień, tyle zajęć i szkolenie że nie wiem kiedy zleciało! Co do nie myślenia o ciąży to w pracy udaje mi się zapominać;) mam przed sobą problemy innych ludzi, często bardzo trudne do rozwiązania i żyje tym w pracy. Także mam nadzieję że ta zmiana pracy u mnie zaowocuje teraz ;) dzisiaj jestem tak pozytywnie naładowana że szaleństwo;) jadę do domu właśnie
    I witam nową staraczkę;) cieszę się że nowe dziewczyny dołączają ale mam nadzieję że nie zajmie nam to długo;) I brzuchatki faktycznie nam swoje brzuszki zwolnią ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sie juz od brzuchatek zarazic ta „choroba” ;) wiec przesylajcie do mnie tw fluidy :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, dużo dziewczyn już tu zlapalo ciążowe wiruski :)
    Ciężko nie myśleć, myśmy się starali krótko w porównaniu z dziewczynami tutaj, ale mąż na mnie nakrzyczal, że staramy się dopiero 3 cykl, a ja się tak nakrecam. I przestalismy o tym gadać. Jeśli mam być całkiem szczera to w udanym cyklu wypiłam pół kieliszka wina :P mój M twardo nic, a ja się wkurzyłam i napilam. I cyknelo - więc chyba coś w tym wyluzowaniu musi być :)

Zrobiłam stos naleśnikow, ciasto i leżę. Wygrzewam się, jest mi mega gorąco, chociaż nie mam gorączki, to może akurat zabije zarazki :P

Ciekawe jak nasza mała jest obrocona, ostatnio była główka w dół ale tak bokiem, a teraz czuję kopniaki w dole i nie wiem, czy to nóżki, czy raczki, czy co..
    No i dziś znowu usłyszałam, że mam mały brzuch. Ale dużo dziewczyn ma mały, dziecię rośnie prawidłowo więc się nie przejmuje.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat z tych co bardzo rzadko alkohol spożywają więc mnie każda ilością idzie szybko upić...

Mari, tak dzieci lubią mieć czkawki.. moja mała dziś w pewnym momencie na ktg dostała.. nie chciała się ruszac i nic na nią nie działało, ani słodkie, ani głaskanie, ani zmiana pozycji.. potem oczywiście po wyjściu z gabinetu księżniczka stwierdziła że już chyba może się ujawnić bo czulam wyraźne ruchy :) oczywiście na ktg tętno skakało do 150 a nawet 160 ale ja tak naprawdę nie czułam ruchów.. a położna mówiła że to ten moment gdzie powinien być jakiś ruch..

Alex, tak praca jest najlepsza odskocznia od myślenia... To prawda. Ja w pracy też nie myślałam o tym, no chyba że miałam jakiś leniwy dzień..

Lelek, jak sobie coś już zaplanujesz to potem niespodziewanie będzie ciąża:) tak zazwyczaj jest.. ja powiedziałam sobie końcem grudnia że odpuszczam starania i po nowym roku bierzemy się za remont salonu gruntowny... To 'zaskoczyla' nas ciąża... No ale to już chyba tutaj na forum normą bo dużo osób w ciąży robi remonty a u mnie końca nie widać :) w salonie co prawda już się maluję ale trzeba jeszcze płytki położyć.. ale wcześniej będzie 'rozkopana' kuchnia i zrobienie w niej ogrzewania podłogowego:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to są chyba rączki, bo ja też często czuje takie 'kopniaki'.. albo jakby ktoś mnie smyral tam na dole.. no i ostatnio często mam takie wrażenie jakby napierania jakby chciała już wyjść :D ale no, przez najbliższe dwa tygodnie prowadzę jeszcze 'oszczedny' tryb życia a potem mogę już skakać, biegać i myć okna :D no dobra może przesadzam, ale napewno końcem września początkiem października biorę się za te okna bo już patrzeć nie mogę na nie.. :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja ewidentnej czyje szanowna dupcie swego syna jak się brzuszek zaczyna ;D i ewidentne czuje no i jeszcE lepiej widać prawa nogę ;D z boku jak się naciąga ;D kapie ta nogal ze szok ;D naprawdę moje kolsabki są w szoku bo u nich nie było widać tak aż ruchów a nasz dziec jest bardzo ruchliwy same położne to stwierdziły ;D bo nigdy nie jest spokojny na żadnej wizycie ;D nawet dzisiaj się śmiała ze brzuch mi faluje ;D
    Ja dzisiaj sobie posprzątałam dół domu ;D jutro przejdę na górę ;D bo już mi się nie chce ;p a co do okien to tez mam w planie za niedługo się za nie zabrać ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhahhahah Patulka, ja już mam całą listę rzeczy, która będę robić od końca listopada :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że jak dobrze się czuje, to mam zdrowe rączki i mogę wszystko sama zrobić :) a mój wczoraj do swojej mamy że będę potrzebować pomocy przy wyciąganiu rzeczy z szafek kuchennych jak będzie je wynosił z kuchni... Bo on mnie zna i wie że sama to będę robić bo nie lubię się prosić o pomoc.. no ale to tylko wyciągnięcie rzeczy które mogą się rozbić i potem ponowne wsadzenie do szafek... To nie jest ciężka robota czy coś to umiem sobie sama poradzić. . tym bardziej że czas najwyższy powoli jakoś zacząć ta mała księżniczkę wypychać na świat :D a ja do tej pory nie miałam żadnego skurczu.. nic co bym ją poczuła i na ktg nic takiego dziś się też nie zapisało .. no ale mój oczywiście panikuje i w ogóle.. z nim czasem gorzej jak z kobietą ;D poza tym wiem kiedy mam dość i tyle :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Coś kryha, nati i alegzi dawno się nie odzywaly.

alegzi poroniła a starała się bodajże 2 lata i pisała, że musi odpocząć od tego wszystkiego i jej nie będzie na forum, strasznie jej współczuje :(

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 A tobie te nudności, biegunki przeszły? Lepiej sie już czujesz?

Starania o drugie dziecko

Wysłany: 13 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem co u alegzi sie stało. Faktycznie pewnie odpoczywa od forum.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, trzeba to zrozumieć. Niech alegi odpocznie od tego wszystkiego :-)
    I oczywiście dla niej też wiruski ciążowe.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi do oka wpadło.. a raczej je podrażniło... Bo wyciągnęłam nawet soczewkę i nic, dalej czuję jakbym coś miała w nim, a nic nie na bo plukalam już wszystkim... Zawsze na jesień mi lzawilo jedno ale dziś to już przeszli samego siebie..

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 13 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka uuu to współczuje..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, zamknij oczy i przez kilka sekund masuj powieki powoli. Wtedy naturalnie oko się nawilży łzami i może wypłynie. Przy noszeniu soczewek często tak miałam, zupełnie jakby coś z tyłu za oko wpadło. Teraz głównie w okularach chodzę :)

Tak patrząc na starania to jeszcze chwila i u mnie też będzie 2 lata. W tym rok z wami :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ