Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po przezyciach z tamtego miesiaca i tej ciazy biochemicznej chcialam odpuscic ten miesiac staran... Jednak wiedzialam, ze tak czy siak bede musiala kiedys zaczac staranie na nowo. W pierwszych dniach po miesiaczce, gdy juz dzialalam z mezem, calkowiecie nie myslalam o tym, ze chce byc w ciazy. Ba! Wrecz przeciwnie, nie chcialam w niej byc, zeby znowu nie przezywac tego samego. Pozniej w miare postepu czasu chcialam coraz bardziej, a dzisiaj w 22 dc to juz tylko o tym mysle :p a mialo byc tak pieknie i mialam sobie glowy nie zaprzatac :p
-
Super wieści dziewczyny

A mój skarb chyba ma czkawkę, bo tak mi brzuch skacze
Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
O matko co to był za dzień, tyle zajęć i szkolenie że nie wiem kiedy zleciało! Co do nie myślenia o ciąży to w pracy udaje mi się zapominać
mam przed sobą problemy innych ludzi, często bardzo trudne do rozwiązania i żyje tym w pracy. Także mam nadzieję że ta zmiana pracy u mnie zaowocuje teraz
dzisiaj jestem tak pozytywnie naładowana że szaleństwo;) jadę do domu właśnie
I witam nową staraczkę
cieszę się że nowe dziewczyny dołączają ale mam nadzieję że nie zajmie nam to długo;) I brzuchatki faktycznie nam swoje brzuszki zwolnią
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Lelek, dużo dziewczyn już tu zlapalo ciążowe wiruski

Ciężko nie myśleć, myśmy się starali krótko w porównaniu z dziewczynami tutaj, ale mąż na mnie nakrzyczal, że staramy się dopiero 3 cykl, a ja się tak nakrecam. I przestalismy o tym gadać. Jeśli mam być całkiem szczera to w udanym cyklu wypiłam pół kieliszka wina
mój M twardo nic, a ja się wkurzyłam i napilam. I cyknelo - więc chyba coś w tym wyluzowaniu musi być 
Zrobiłam stos naleśnikow, ciasto i leżę. Wygrzewam się, jest mi mega gorąco, chociaż nie mam gorączki, to może akurat zabije zarazki
Ciekawe jak nasza mała jest obrocona, ostatnio była główka w dół ale tak bokiem, a teraz czuję kopniaki w dole i nie wiem, czy to nóżki, czy raczki, czy co..
No i dziś znowu usłyszałam, że mam mały brzuch. Ale dużo dziewczyn ma mały, dziecię rośnie prawidłowo więc się nie przejmuje.
-
Ja akurat z tych co bardzo rzadko alkohol spożywają więc mnie każda ilością idzie szybko upić...
Mari, tak dzieci lubią mieć czkawki.. moja mała dziś w pewnym momencie na ktg dostała.. nie chciała się ruszac i nic na nią nie działało, ani słodkie, ani głaskanie, ani zmiana pozycji.. potem oczywiście po wyjściu z gabinetu księżniczka stwierdziła że już chyba może się ujawnić bo czulam wyraźne ruchy
oczywiście na ktg tętno skakało do 150 a nawet 160 ale ja tak naprawdę nie czułam ruchów.. a położna mówiła że to ten moment gdzie powinien być jakiś ruch..
Alex, tak praca jest najlepsza odskocznia od myślenia... To prawda. Ja w pracy też nie myślałam o tym, no chyba że miałam jakiś leniwy dzień..
Lelek, jak sobie coś już zaplanujesz to potem niespodziewanie będzie ciąża:) tak zazwyczaj jest.. ja powiedziałam sobie końcem grudnia że odpuszczam starania i po nowym roku bierzemy się za remont salonu gruntowny... To 'zaskoczyla' nas ciąża... No ale to już chyba tutaj na forum normą bo dużo osób w ciąży robi remonty a u mnie końca nie widać
w salonie co prawda już się maluję ale trzeba jeszcze płytki położyć.. ale wcześniej będzie 'rozkopana' kuchnia i zrobienie w niej ogrzewania podłogowego:)
-
Magda, to są chyba rączki, bo ja też często czuje takie 'kopniaki'.. albo jakby ktoś mnie smyral tam na dole.. no i ostatnio często mam takie wrażenie jakby napierania jakby chciała już wyjść
ale no, przez najbliższe dwa tygodnie prowadzę jeszcze 'oszczedny' tryb życia a potem mogę już skakać, biegać i myć okna
no dobra może przesadzam, ale napewno końcem września początkiem października biorę się za te okna bo już patrzeć nie mogę na nie..
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Hehe ja ewidentnej czyje szanowna dupcie swego syna jak się brzuszek zaczyna
i ewidentne czuje no i jeszcE lepiej widać prawa nogę
z boku jak się naciąga
kapie ta nogal ze szok
naprawdę moje kolsabki są w szoku bo u nich nie było widać tak aż ruchów a nasz dziec jest bardzo ruchliwy same położne to stwierdziły
bo nigdy nie jest spokojny na żadnej wizycie
nawet dzisiaj się śmiała ze brzuch mi faluje 
Ja dzisiaj sobie posprzątałam dół domu
jutro przejdę na górę
bo już mi się nie chce ;p a co do okien to tez mam w planie za niedługo się za nie zabrać ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja uważam że jak dobrze się czuje, to mam zdrowe rączki i mogę wszystko sama zrobić
a mój wczoraj do swojej mamy że będę potrzebować pomocy przy wyciąganiu rzeczy z szafek kuchennych jak będzie je wynosił z kuchni... Bo on mnie zna i wie że sama to będę robić bo nie lubię się prosić o pomoc.. no ale to tylko wyciągnięcie rzeczy które mogą się rozbić i potem ponowne wsadzenie do szafek... To nie jest ciężka robota czy coś to umiem sobie sama poradzić. . tym bardziej że czas najwyższy powoli jakoś zacząć ta mała księżniczkę wypychać na świat
a ja do tej pory nie miałam żadnego skurczu.. nic co bym ją poczuła i na ktg nic takiego dziś się też nie zapisało .. no ale mój oczywiście panikuje i w ogóle.. z nim czasem gorzej jak z kobietą
poza tym wiem kiedy mam dość i tyle
-
No tak, trzeba to zrozumieć. Niech alegi odpocznie od tego wszystkiego

I oczywiście dla niej też wiruski ciążowe.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Coś mi do oka wpadło.. a raczej je podrażniło... Bo wyciągnęłam nawet soczewkę i nic, dalej czuję jakbym coś miała w nim, a nic nie na bo plukalam już wszystkim... Zawsze na jesień mi lzawilo jedno ale dziś to już przeszli samego siebie..
-
Patulka, zamknij oczy i przez kilka sekund masuj powieki powoli. Wtedy naturalnie oko się nawilży łzami i może wypłynie. Przy noszeniu soczewek często tak miałam, zupełnie jakby coś z tyłu za oko wpadło. Teraz głównie w okularach chodzę

Tak patrząc na starania to jeszcze chwila i u mnie też będzie 2 lata. W tym rok z wami
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵