Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to się podziało z forum, nie wygląda zbyt fajnie
I premium nadal takie drogie, mimo że ponad rok już na forum jestem... Nie miało być taniej?
Terka tak teraz na suwaczek patrzę, że Andrzejek to już prawie 2 miesiące ma! Kiedy to zleciało, dopiero poród odliczałaś
Lelek lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak ! właśnie dopiero się tu z Tobą stresowalysmy ze małemu się nie spieszy ;p a Andrzejek już 2 miesiące ma
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Alex a co się dzieje z forum? U mnie nie widzę zmian (działam na telefonie).
O tak
dzisiaj skończył 8tygodni
niby wg tygodni ma 2 msc a wg kalendarza dopiero za 6 dni
porąbane to
a i tak kazdy mówi nam ze ma przynajmniej 3 msc bo tak wygląda i tyle umie
tak czy siak zleciało to nie wiem kiedy 
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Na telefonie mi przeskakuje bardzo, a na kompie pierwsza strona jest dziwna i forum się dłużej wyszukuje. Niby mają wszystko zmienić tak, jak jest na pierwszej stronie.
My byliśmy na działce trochę wit D nałapać, jabłka nazbierałam to może racuchy w tygodniu zrobię
I teraz chwila relaksu w domu, bo grzało mocno, a zbiera się na deszcz właśnie.
No i byliśmy z psem u weterynarza, bo coś łapy strasznie lizał między opuszkami i jakby mu ropiały. I nasza wetka stwierdziła, że to grzybica. Dostał maść, zastrzyk i biedny na 3 łapy nie umiał chodzić, bo miał zabandażowane żeby do domu dojść. Większego parality jak on w tym momencie to nie widziałam
Zapomniałam zapytać, czy może nas zarazić... Pewnie złapał jak chodził po brudnej wodzie w stawku.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wiecie co, my z mężem to już ostatnio nawet zaczęliśmy rozmawiać o adopcji. Ale wątpię, że uda się cokolwiek w tym temacie ogarnąć. Pewnie nam powiedzą, że jesteśmy młodzi i mamy czas. I nie mamy 5 lat stażu małżeństwa jeszcze... Nie orientujecie się jak to wygląda w praktyce, nie?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex niestety nie wiem, jak to z adopcją wygląda. Ale możecie się mniej więcej zorientować, żeby mieć pogląd. A w tym samym czasie starać się naturalnie.
Ja czuje, że Wam się uda i mocno trzymam kciuki 
Terka to przeleciało raz dwa. Andrzejek już taki duży
Teraz ja siedzę jak na szpilkach i wypatruję porodu. Chociaż mam jeszcze 12 dni do terminu. Ale w sumie nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Alex niestety nie wiem, jak to z adopcją wygląda. Ale możecie się mniej więcej zorientować, żeby mieć pogląd. A w tym samym czasie starać się naturalnie.
Ja czuje, że Wam się uda i mocno trzymam kciuki 
Terka to przeleciało raz dwa. Andrzejek już taki duży
Teraz ja siedzę jak na szpilkach i wypatruję porodu. Chociaż mam jeszcze 12 dni do terminu. Ale w sumie nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi
No u Ciebie to też teraz zleci
i będziemy czekać na wieści ze maluszek z Toba juz jest i się tulicie
mam nadzieję że wszystko pójdzie pięknie i bezproblemowo
Mari92 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Mari, mam nadzieję że się uda naturalnie. Wierzę w to nadal. Ale zastanawiam się czy nie warto też się rozejrzeć właśnie za ośrodkami adopcyjnymi. Na dziecko czeka się i tak kilka lat...
Alex wszystko zależy od ośrodka z tego co wiem. Musielibyście popytać jak to wygląda w danym miejscu.
Wierzymy bardzo ze uda wam się
ale tak jak mówisz warto popatrzeć 
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex zorientować się możesz

Terka dzięki za miłe słowa
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
panipuchatkowa pochwal się co kupiłaś?

MissKathy dobrze, że się już lepiej czujesz, że te mdłości i biegunki przeszły
alex0806 to bardzo długotrwały proces, co do stazu 5lat małżeństwa to zalezy od ośrodka, nie wszystkie mają takie wymagania. Taka nieznajoma bo widziałam ją raptem dwa razy w życiu ale kumpluje się z moją siostrą ma adoptowane dziecko z wieku mojej córki więc trochę sledziłam jej losy i sama poroniła 4ciąże i po 4latach od adopcji urodziła jedno po drugim dziecko, okazy zdrowia
Powiem szczerze, że nie rozumiem płodności ludzi, raz są mniej płodni, po latach jakby bardziej płodni, raz nie są w stanie utrzymac ciąży później nie mają z tym żadnego problemu. Organizm ludzki jest dziwny a płodnosć to już w ogóle jest dla mnie nie zrozumiałe. Co do grzybicy psa niestety ludzie mogą się zarazić od zwierząt
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
A tak apropos Ostatnio czytałam artykuł na temat gwiazd i ciąż. Dorota Wellman ta co prowadzi dzieńdobrytvn starała się 5lat o dziecko.. Małgorzata Kożuchowska starała się równie długo o dziecko. Małgorzata Rozenek ma dwóch synów z in vitro. Kim Kardashian podobno półtoraroku o pierwsze a o drugie coś około roku ale tego dokładnie nie pamiętam, trzecie jak same wiecie surogatka jej urodzia
Starania o drugie dziecko -
Co do adopcji to ja jestem jak najabardzirj na tak
nie wyobrażam sobie związku /małżeństwa dwóch osób bez dziecka .. czy to naturalnie spłodzonego / in vitro/czy tez adoptowanego .. wszystko jedno ale musi być ! A powiem wam ciekawostkę pewna mojej mamy przyjaciele
maja po 40 lat , jedna córkę mieli która urodziła po 30 sce i ogólnie problemy miała bo ma jakas chorobę cktora działa na ciąże .. nie wiem co to ale o ile uda jej się donosić to musi szybciej mieć cesarkę , traci głos .. takir jakies rzeczy .. no j urodziła ta córkę .. nie maja ślubu z facetem a kilka lat temu adoptowali 3 dzieci ( rodzeństwo ) pytanie teraz jak skoro nie są małżeństwem ? Jak widać można
a oprucz tego w marcu tego roku urodził im się synek ;p po 40 stce s co ! Wiec jak widać wszytko można
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała_Mii wrote:Co do adopcji to ja jestem jak najabardzirj na tak
nie wyobrażam sobie związku /małżeństwa dwóch osób bez dziecka .. czy to naturalnie spłodzonego / in vitro/czy tez adoptowanego .. wszystko jedno ale musi być ! A powiem wam ciekawostkę pewna mojej mamy przyjaciele
maja po 40 lat , jedna córkę mieli która urodziła po 30 sce i ogólnie problemy miała bo ma jakas chorobę cktora działa na ciąże .. nie wiem co to ale o ile uda jej się donosić to musi szybciej mieć cesarkę , traci głos .. takir jakies rzeczy .. no j urodziła ta córkę .. nie maja ślubu z facetem a kilka lat temu adoptowali 3 dzieci ( rodzeństwo ) pytanie teraz jak skoro nie są małżeństwem ? Jak widać można
a oprucz tego w marcu tego roku urodził im się synek ;p po 40 stce s co ! Wiec jak widać wszytko można 
Adoptowali czy są rodziną zastępczą? Nie można adoptowac dziecka bez cywilnego ślubuStarania o drugie dziecko -
My na razie chcemy się jeszcze starać. Mam przeczucie że się uda. Pierwsze chociaż chcielibyśmy mieć swoje a później możemy adoptować
in vitro to kupa kasy ale jeśli będzie trzeba to też rozważamy.
Niezła historia z tą adopcją. Ale fakt, na pewno trzeba być malzenswem
Andii lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Może i są rodzina zastępcza , ale wiem ze ojciec napewno nie żyje , a matka tych dzieci to alkoholiczka
I dzieci w ogóle z nią nie maja kontaktu
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała_Mii wrote:Może i są rodzina zastępcza , ale wiem ze ojciec napewno nie żyje , a matka tych dzieci to alkoholiczka
I dzieci w ogóle z nią nie maja kontaktu
Adopcja a rodzina zastępcza to zupełnie co innego. Rodzina zastępcza dostaje kasę z opieki nad dziećmi, ma co jakiś czas kontrolę czy dobrze się opiekują. Dziecko pozostaje przy Swoim nazwisku, nie ma zmiany nazwiska na rodziców zastępczych a adopcja daje takie same prawa i odpowiedzialność jak te, które istnieją miedzy dziećmi i ich naturalnymi rodzicami.Starania o drugie dziecko