X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Pola29 Nowa

Wysłany: 27 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś to.przerwany jak prawie 4 latka cena ładnie radzi i.nie drapie się

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, no niestety. Ja akurat w ciąży miałam różne sytuacje, stwierdzam że najgorsze są starsze baby. Starsi panowie przepuszczaja bez problemu :) przynajmniej ja nie miałam z nimi niemiłej sytuacji..
    A ja w McDonald's sie wrylam kiedyś do toalety dla niepełnosprawnych, co będę czekać w mega kolejce, jak młode dziunie mnie nie chcą przepuścić..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po ktg. A Mały spał i mało ruchów się zapisało. Położne próbowały go rozruszać ciasteczkiem i zimną wodą. Udało się dopiero na końcówce :-)
    A interpretować wynik będzie moja doktorka na wizycie :-)

A ja tam w te kasy pierwszeństwa nie wierze, wszystkim się śpieszy i mają gdzieś ciężarne. Np. W Auchan jest kasa pierwszeństwa dla ciężarnych, niepełnosprawnych. A przeważnie stoją tam albo małolaty albo dorodni faceci. A jak kobieta w ciąży tam idzie to nawet jej nie przepuszczą :-( . Taką mamy znieczulice.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari uparty ten maluch.:D

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 27 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jechałam teraz mpk i siadlam sobie na miejscu dla ciezarnych/osób starszych itp. Wsiadła taka kobieta po 50 i myslalam ze mnie zje wzrokiem ze ja tam siedze a nie ona!:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, mi moja pani doktor powiedziała że to nic że mała spala podczas ktg, ważne że miałam 'gory' a nie 'doliny' no i ze tętno nie skakało bardzo...

Jak to mawiają 'zapomnial wół jak cielęciem byl'.. i dlatego taka znieczulica panuje w sklepach.. autentyczne dwie sytuacje z Biedronki, na szczęście nie byłam wtedy w ciąży bo bym zajebala i kasjerkę i klientkę... Jedna kupowala cały kosz kurczaków bo był jakoś na promocji, no i kasjerka musiała nabijać każdy osobno bo wiadomo inna waga.. tak po skasowaniu 3/4 zorientowała się że rabat już się nie nalicza. Bo max wchodziły 3 kurczaki na paragon.. no i od nowa skanowanie, a ja stałam kolejna w kolejce i zabmba ludzie też już wkurzeni.. druga sytuacja to z akcji 'swiezaki' z tamtego roku. Bo pani kasjerka nie zapytała o kartę klienta a klient zapomniał i ona chce więcej naklejek i ma jej wydać, bo to błąd kasjera.. i się kłócą o głupie naklejki.. a ja już wkurwiona stoję.. naprawdę gdybym była wtedy w ciąży to bym się odezwała, bo stanie w kolejce pół godziny i potem drugie pół bo ktoś ma widzimisię to jest przesada... Kiedyś nie było czegoś takiego jak 'kasa pierwszenstwa' czy przepuszczania ciężarnych, bo ludzie byli wychowani i robili to z czystej kultury. Teraz o swoje niestety trzeba się upominać

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, daj znać co powie lekarka.

Ja akurat uważam, że znieczulice trzeba tepic i my jako młode mamy powinniśmy dawać przykład i domagać się swoich praw. Ja przed ciąża przepuszczalam babki w ciąży. I po ciąży też się postaram.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wlecze ten czas! Mam dzisiaj takie nudy że masakra. Połowa ludzi na szkoleniu, reszta pochłonięta pracą a ja swoją już 3 razy odwaliłam ;p jeszcze 15 minut
    Ja to o kolejkach się nie wypowiem, bombie korzystałam jeszcze. Ale czy w autobusie czy w sklepie puszczam ciężarne przed siebie ;) I tych z jedną rzeczą czasem też jak mam duże zakupy zrobione. A ostatnio o to była w Biedrze gównoburza bo puściliśmy przed siebie dziewczynę z jedną wodą a gościu przed nami się obudził że jak to tak. To mój mąż mówi że on przed siebie puścił a nie przed niego. Gościu costam znowu marudzi. A mój mąż to zgasił że nie są na ty, bo ten debil się burzył jakby mój mąż coś mu zrobił i tak chamsko się do nas odzywał.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, zależy jaki mam dzień i nastrój, to tych z jedną rzeczą puszam, albo nawet i z 5 jeśli ja mam cały kosz zakupów... Ale jak widzę że ktoś chamsko się zachowuje to ja zaczynam udawać że takiej osoby nie widzę.. każdy swoje musi odstać.. albo najlepsze są te starsze kobiety które jak widzą że ty zmierzasz do kasy, to one wręcz biegania do niej by być przed tobą :D ostatnio tak mieliśmy w Kauflandzie.. myślałam że babka się zabije...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasami panuje taka znieczulica, że masakra.
    Z tym spaniem na ktg chodzi o to, że czasami na zapisie jest zawezona oscylacyjna, co może oznacza różne rzeczy zazwyczaj dzieć śpi, dlatego daje się mamie cukru trochę, przewraca na bok itp, żeby wykluczyć inne rzeczy :)
    Beta z dzisiaj 390, nie wytrzymała musiałam zrobić :p

Magdaa21, terka, panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, piękny rośnie :)
    U mnie na ktg nic nie działało, dosłownie ani słodkie, ani przeważanie na bok. Po prostu godzina 12 jest godzina spania i tyle :D w pewnym momencie zaczęła mieć czkawkę, ale cholera mała nie chciała się ruszyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 16:10

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no czasami są takie śpioszki, czasami w innej godzinie powtarzamy, jak nam się zapis nie podoba, ale lekarz u nas jeszcze przeplywy sprawdza przez łożysko zazwyczaj.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek piękna beta ;) już więcej nie rób, ładnie rośnie a to tylko niepotrzebny stres ;) do lekarza kiedy planujesz iść?

Laski ja to durna jestem ;p poszłam po pracy do apteki bo do autobusu jeszcze chwila była. Wracam a patrzę że ta stoi kawałek ode mnie na przystanku. Więc rzuciłam się biegiem, w wysokich butach, musiałam wyglądać jak paralita ;p ale zdążyłam!

Magdaa21, terka, panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, właśnie takie starsze babcie, co cały dzień nie mają co robić to jeszcze będą się ryc..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex idę 09.10 :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, no nie raz tak jest że autobusy lubią robić psikusy :D moi rodzice mieszkają przy stacji PKP. Dosłownie po drugiej stronie ulicy. No i raz spóźniłam się na pociąg do szkoły.. nie wiem jakim cudem do dziś:D

Puszek, no u mnie wtedy pani doktor była bardziej zestresowana niż ja tym wszystkim, bo mała mało przybierała, a przepływy idealne, ktg idealne. Po prostu nie będzie wielkoludem i tyle:)

Magda, tak, te są 'najlepsze'. I zawsze ich pełno jest w tych godzinach co wszyscy wychodzą z pracy i mają tą chwilę na zakupy. Albo rzucają się na promocję jak 'reksio na szynke'. Bo coś jest 5gr tańsze... Dlatego ja przyjęłam taktykę robienia zakupów o 10/11.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super że wszystko ok :D
    Daj znać co lekarz uznał z wami :D

Ja pamiętam mój strach na ktg przed drugim wywołaniem (przez co też wywoływały akurat tego dnia) że właśnie slabiutko było i nic nie działało (200g żele i obracanie się na wszystkie boki powinno prawda?) i w dodatku coś ten puls slabiutki miał i co jakiś czas jeszcze spadał i powiedzieli że nie czekamy działamy bo nie wiadomo co będzie przez weekend. I tak ze spoko ciąży strach na koniec co będzie... No ale na porodówce wszystkie 200milionow ktg było OK :P wiec nie wiem co to na oddziale było...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 27 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek piękna beta!!! Alex hahaha:D a ja sobie dzisiaj kupilam rajstopki, czapkę,szqlik i rękawiczki w sinsayu! I jeszcze buty dla męża. Dopiero co wrocilismy.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    A u mnie już lepiej herbatka z miodem i pigwa lub imbirem, malinoweczka i węgiel aktywowany i z gorączki 39 z kawałkiem nie ma śladu.
    Trzymajcie się zdrowo

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 27 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak trzymaj!

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ