Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje dziewczyny
Magda to fajtycznie nie miłe przygody z powodu migdałów miałaś ...
terka dobrze ze masz już to szczepienie za sobą , teraz chwilka odpoczynku przed kolejnym , andrzejek był dzielny i dał radę)
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Dziewczyny powodzenia na wizytach! Dawajcie znać co słychać u okruszkow
Te którym duszno w kościele - nie krepujcie się przesiedziec nawet całej Mszy. Nikt mądry nie zwróci uwagi a głupiemu i tak nie przetłumaczy się
Ja pamiętam takie małe dziecko (lat ok 4-o ile dobrze pamiętam to chłopak) jak patrzyło zawzięcie na mnie i potem palcem na mnie pokazało (tak, ta dziecięca bezpośredniosc) bo siedziałam a wszyscy stali. Ale mama coś mu powiedziała (nie słyszałam co ale pewnie wytłumaczyła po krotce czemu ta pani siedzi) i chyba zrozumiał i było fajnie
choć oglądać się za mna nie przestał do końca
Macica wam uciska wszystko i krążenie inne. Stojąc będzie wam słabo, ruszając się lub siedząc już nie
Ja cała końcówkę ciąży próbowałam na wszystkie sposoby sobie pomóc czy siadając czy pchajac się do kolejekułatwiajcie sobie ten trudny już czas bez wyrzutów sumienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:52
Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Oj tak terka ma racje .. w moim przypadku siedzenie nie pomaga chyba ze z poduszka pod plecami żeby brzuch mi nie uciskał pod cycki
najlepiej na wpół leżąco ;p swoją droga dzisiaj w nocy zaobserwowałam u siebie skurcze
najpierw ból delikatny jak na okres pół minuty i zaraz brzuch napiety cały teatry od cycków po dół i puszczało ;o i tak chyba z 3 razy i przeszło .. bóle na okres kilka razy już ostatnio poczułam , ale dzisiaj to właśnie w połączeniu z napięciem brzucha .. mam nadzieje ze moja macica już trenuje i za niedługo zadziała
bo póki co widze ze nasze mamy forumowiczki Maja nogi zaciśnięte do końca ;p
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Hej wam wracam z podwójną siłą byłam u gina biorę siofor 850 od prawie 2 tygodnie i dostałam naturalnie okres w 52 dc czuję że ten cykl będzie szczęśliwy oby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:48
terka, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość
-
panipuchatkowa wrote:Mala super trenuj trenuj! Noo moj mąż już jest przewrazliwiony i nie pozwala mi chodzic do kosciola bo od pewnego czasu wyxhodzimy z kosciola a moja twarz jest bielsza od ścian.
Ja też tak miałam dopóki nie postanowiłam siedzieć cała Mszę. Pomogłood tamtego momentu tylko raz wychodziłam i siedzieliśmy z mezem na schodach
No i polecam siedzieć gdzies gdzie jest jakikolwiek przewiew powietrza
Mała - ćwicz ćwiczWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:47
21.01 69cm -
Witam:)
Za dziewczyny wizytujace trzymam kciuki!
Jeśli chodzi o 'mdlenie' to ja na szczęście nie miałam z takimi objawami problemujak jestem sama w sklepie to też nie pcham się do kas z pierwszeństwem, ale jak zaś jestem z moim to on się pcha, bo widzi że się męczę już... A że z nim najczęściej jestem w marketach budowlanych to ludzie są wkurzeni
ostatnio jak byłam z nim w Leroy Merlin bo chciał kupić pexa (rurki do ogrzewania podłogowego) a na dziale hydraulicznym jeden obsługujący. No a że przed nami byli ludzie którzy kupowali grzejniki to facet im je zaczął skręcać etc.. widzieli Ci ludzie że jestem w ciąży, bo ciężko niezauważyc już takiego brzucha wielkiego, i nic sobie nie zrobili... W około pełno ludzi z obsługi, ale wszyscy mówili że to nie ich dział.. w końcu po jakiś 20 minutach jeden gościu się zlitował jak już widział mnie wkurwiona i nas obsłużył... Drugi raz jak tam byłam już sama, to podjechałam samochodem dosłownie pod sam dział budowałby, bo dało się wjechać no i zaczęło się znowu szukanie kogoś z obsługi by załadował mi cement do bagażnika. Oczywiście usłyszałam proszę poczekać 5 minut.. kiedyś odpowiem dogryzliwie 'nie ma problemu, ja mogę poczekać ale czy mój lokator w brzuchu też to już nie gwarantuje:D). Bo w sumie te takie kobiety do 40 lat to w kolejce jeszcze przepuszczanie, ale inne to udają że nie widzą człowieka...
-
Mała_Mii wrote:Oj tak terka ma racje .. w moim przypadku siedzenie nie pomaga chyba ze z poduszka pod plecami żeby brzuch mi nie uciskał pod cycki
najlepiej na wpół leżąco ;p swoją droga dzisiaj w nocy zaobserwowałam u siebie skurcze
najpierw ból delikatny jak na okres pół minuty i zaraz brzuch napiety cały teatry od cycków po dół i puszczało ;o i tak chyba z 3 razy i przeszło .. bóle na okres kilka razy już ostatnio poczułam , ale dzisiaj to właśnie w połączeniu z napięciem brzucha .. mam nadzieje ze moja macica już trenuje i za niedługo zadziała
chociaż nie wiem co to jest ból okresowy, bo nigdy nie bolal mnie brzuch na okres. Naprawdę. Dzień przed i w dniu okresu umierałam na ból ale głowy... Nigdy brzucha. Ja to czasami czuję takie smyranie mnie tam na dole. I zastanawiam się czy to mała czy jakieś 'skurczyki', bo zazwyczaj mam to na noc
-
Mała_Mii wrote:Oj tak terka ma racje .. w moim przypadku siedzenie nie pomaga chyba ze z poduszka pod plecami żeby brzuch mi nie uciskał pod cycki
chociaż nie wiem co to jest ból okresowy, bo nigdy nie bolal mnie brzuch na okres. Naprawdę. Dzień przed i w dniu okresu umierałam na ból ale głowy... Nigdy brzucha. Ja to czasami czuję takie smyranie mnie tam na dole. I zastanawiam się czy to mała czy jakieś 'skurczyki', bo zazwyczaj mam to na noc
-
panipuchatkowa wrote:Terka zawsze w jakimś przewiewie jestesmy w kosciele ale na nic się to zdaje.
Patulka no ludzie nie chcą widzieć brzucha. Klapki na oczach normalnie.
Wy mówicie że brzucha nie widzą? U nas dziecka w chuscie nie widząhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
To prawda a najlepsi to są Ci co „ maja jedna rzecz „
nie raz się kuzde spotkałam z tym .. okej stoję z pełnym wózkiem zakupów ale kuzde stoję z bandziorem który ciągnie ( mnie jak chwile chodzę , stoję to zaraz brzuch na dole tak ciągnie i masuje się po nim wtedy bo to takie trochę bolesne dziwne uczucie ) a tu przyjdzie jeszcze ktoś kto będzie się pytać czy może przed Ciebie do kolejki bo ma „ jedna rzecz „ tylko
ja jestem osoba która nie patrzy - jak może to idę bez kolejki albo co .. ale mój mąż jest taki ze nie .. poczekajmy
puść tego Pana przed nami
no masakra
chociaż teraz już tak nie robi ale jak w ciąży nie byłam to tak robił - bo nam się nie spieszy ;p trzeba być miłym i uprzejmym
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
A ja siedzę w kościele właściwie chyba od 2 trymestru. Nie umiem wystac. A ostatnio poszliśmy wcześniej do kościoła do spowiedzi, ale była taka kolejka że już msza trwała jak wyszliśmy. No i miejsca zajęte. I stanęliśmy sobie z tyłu i mi babki się poprzesuwaly i zawołały że mam siadać
-
Ja nie lubię się prosić i w ogóle . Ale jak jestem z moim K i jeśli mamy ten mały koszyk ze sobą, to on ciśnie do kasy z pierwszeństwem jeśli w sklepach są duże kolejki... Bo jak sami mamy ten wielki koszyk to już ciężko się z nim przepychać... Dlatego też staram się jeździć na zakupy sama w godzinach gdzie niby nie ma być takiego ruchu.. i potem to co mogę to biore z samochodu a co cięższe to mój przynosi później.. w Tesco niedaleko nas jest usługą 'scan and shop', czyli bierzesz koszyk na zakupy, bierzesz czytnik i chodzisz po sklepie skanujesz zakupy i od razu możesz je pakować do torby. Potem tylko w kasie samoobsługowej płacisz i zajmuje to mniej niż minutę..
Raz, jak byłam w połowie ciąży jakoś i stanął za mną pan który miał chyba 3 rzeczy, to mu mówię by poszedł przede mnie, bo zanim ja też wypakuje zakupy to minie. Ale on grzecznie podziękował i powiedział że poczeka na swoją koleja Ci co się na chama wpychają z jedną rzeczą to ja na chama ich nie wpuszczam.. nieraz też stoję w kolejce z jedną rzeczą i nic nie mówię
w sumie ja czasami swoje zakupy zaczynam robić przy kasie, bo tam jest najwięcej słodyczy które mnie interesują
-
Tak ci z 1 rzeczą pchajacy się to istne szaleństwo
Ostatnio w Leroy kupowalismy lampkę nocna plus żarówkę do niej (swoją drogą nie uważacie że pewne rzeczy powinny być już jako zestaw sprzedawane?).
Patrzę jest kolejka pierwszeństwa ciąża i rodziny mówię super! Oczywiście małego w chuscie NIKT nie widziałto ja na pół sklepu niby do męża : "nie żebyśmy mieli pierwszeństwo czy coś ". I nagle pan do nas "proszę proszę przede mnie" i potem drugi to samo i tak poprzepiszczali nas bo jak jeden puścił to reszcie głupio było
21.01 69cm -
Haha terka ludzie właśnie tacy są ... oni nigdy nie chcą nic widzieć .. jak jechaliśmy do polski po drodze zatrzymaliśmy na mc Donald, okazało się (jak to przy autostradzie ) Żr jakiś autobus z wycieczka tez się wysypał
no idziemy do drzwi ja łapie za drzwi żeby otworzyć
a tam dwie kobiety wycackane , wymalowane blondyny ... pchają się żeby wejść przede mnie ... no nie mówię K tym ze ja otwierałam drzwi dla siebie , nie dla paniusi .. to jeszcze z brzuchem
myśle spoko
weszliśmy do środka zrobiliśmy zamówienie , no czekaliśmy w tej kolejce długiej na odbiór .. to koj mąż w pewnej chwilo takie ciśnienie złapał (nie na to ze trzeba było długo czekać a ja w ciąży
bo to gastronomia to okej nie słyszałam żeby kobiety w ciąży miały w „restauracjach” pierwszeństwo do jedzenia
ale ludzie jak kwoki chodzili .. nią patrząc na nic .. szkoda ze gorąco upał .. wiec rozebrana w koszulce obcisłej byłam ale czułam się nie widzialna normalnie tu ktoś z łokcia przywalił tu ktoś stanął mi na stopę ... no bez przesady .. w pewnej chwili mąż wziął mnie za siebie tak żeby osłonić bo bal się ze ktoś zaraz w brzuch mnie uderzy ... jeszcze na koniec poszłam w tym mc do wc ... tam tez kolejna a ja już po nogach siusiulam i widać było ze przebieram nogami ;p żadna kobieta nie powiedziała słowa proszę idz pierwsza ....
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️