X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ledwo was nadrobilam dzisiaj :D

Isiaa jak dla mnie to te temperatury nie wyglądają jakby @ miała przyjść ;D test z płynem do WC też (też taki robiłam ale z kawą :D).
    Pytałas o objawy-mi się odbijalo po wszystkim, nawet po wodzie :D to taki pierwszy objaw chyba no i temperatura rosła :D
    Beta hcg z krwi na pewno wykaże czy coś jest na rzeczy czy nie lepiej niż jakikolwiek test ;)

Alex super że masz możliwość wziąć urlop i być z mężem, to bardzo pomaga ;) a jemu się przyda odpocząć, dobrze że się za to wziął :)

Magda super że okazję Ci się trafiły bo tych wydatków i tak masa jest.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie - jakie kupowalyscie wózki? Jakie polecacie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja w tym cyklu też pierwszy raz użyłam żelu, więc może i u nas pomógł ;) ja mam jeszcze jedną tubkę, jak ktoś jest z Trójmiasta mogę oddać ;) mam też jeszcze ze 20 testów owulacyjnych.
    Dziewczyny zdecydowałam się jutro i tak jestem w przychodni, więc powtórzę betę (dla spokoju własnego)to siła wyższa; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 19:58

terka, Mała_Mii lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 26 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek jak Twoje samopoczucie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa całkiem dobrze, dziękuję ;) Zmęczona trochę dyzurem, bo 12 godzin jednak męczące, ale miałam ładny poród za to, więc jestem spełniona.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju nie wiem czy wszystko przeczytalam :D mam nadzieje, ze fak ! Dawno mnie nie bylo, ale podczytywalam Was co jakis czas po troszku ;)

Widze, ze na forum sie dzieje - i przybywaja nowe wirusy! Poprosze o wyslanie ich do mnie koniecznie :)

U mnie mierzenie temperaturki, 9 dzien cyklu, jutro przybywa do mnie zel bo sobie rowniez zamowilam i dzialamy;) jak narazie nuda nic sie nie dzieje. Sluzu brak zatem czekam na jakis rozwoj sytuacji :p

Natomiast mam problem, bo od wczoraj na wezle chlonnym w pachwinie zrobil mi sie maly twardy bolacy guzek :( nie moge dotknac bo boli doslownie jak jakis siniak. Rozgrzewam to miejsce, nie wiem od czego moglo sie to zrobic. Moze od tego zimna mnie powialo czy cos. Tylko kurde, jest w takim miejscu ze ciezko mi Serduszkowac bo boli :p

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu od wczoraj spuchło wszystko tam na dole! Zauważyłam że to się powtarza któryś raz z kolei i to chyba na owulację. Normalnie książkę kiedyś napiszę o dziwnych objawach ;p
    Terka z tym odbijaniem i kawą miałam identycznie;) mam nadzieję że znowu mnie to czeka niedługo... zazdroszczę tych ciazowych objawów dziewczyny. Jak któraś ma za dużo na raz to chętnie przyjmę ;)
    Ja sobie robię spa, kąpiel z solą miodową, bo musiałam się wygrzac. I zaraz wskazuję do męża do łóżka i pewnie jakiś serial uda nam się obejrzeć;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naiwna myślałam że odpocznę jutro sobie po dzisiejszym dniu (2h spaceru po szczepieniu ;)) ale gdzie! :D muszę rzeczy poprzenosic w inne miejsca bo w piątek nowe meble przyjeżdżają do nas! :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, my od razu inwestujemy w porządna spacerowke i jednak rezygnujemy z pomysłu kupowania używanego 2w1.
    Jak patrzyłam na rankingi spacerowek to bardzo dobrze mówią o Joie Mytrax. A tak się okazuje że producent do spacerówki dorobił gondolę (a nie odwrotnie, to ważne, że spacerówka jest ważniejsza niż gondola). I stwierdziliśmy że jak mamy kupować 2w1 żeby po pół roku kupować lepsza spacerowke to nie ma co. Naczytalismy sie o tym joie mytrax, ogladnelismy dużo filmików z recenzjami i bierzemy go. Tylko bierzemy droższy model z dodatkową amortyzacja, tzn Mytrax Signature. A gondole do niej kupuje używana :) nowa 500zl, a mam ugadana babkę za 270. Polecam poczytać o tym wozku :) składa się w 5 sekund, nie trzeba zdejmować siedziska spacerowego do składania, ma amortyzację, jest w miarę lekki :)
    Fajne recenzje różnych wózków robi babka domowa.tv. :) I mamadentystka chyba też :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja naiwna myślałam że odpocznę jutro sobie po dzisiejszym dniu (2h spaceru po szczepieniu ;)) ale gdzie! :D muszę rzeczy poprzenosic w inne miejsca bo w piątek nowe meble przyjeżdżają do nas! :D
    Co zamowiliscie? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Co zamowiliscie? :)

Wiesz co jest najlepsze? Że my nic :D babeczka wynajmująca nam mieszkanie miała do zaoferowania, pytala czy nam się podobają i czy chcemy zamiast tych co mamy. A że naprawdę fajne to pewnie ze tak. No i w piątek je przywiezie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,jestem tu nowa. Podpowiedźcie mi proszę w pewnej kwestii. Mam cykle 28-29 dni. Kochalismy się z mężem w 15 dc. Dziś jest 25 dc, byłam u ginekologa o mam endometrium 8mm, pęcherzyka brak.Okres powinnam dostać za ok 3 dni. Czy myślicie, że jest szansa? Czytałam, że przed okresem endometrium powinno być wyższe. Nie wiem co myslec

• terka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Cześć dziewczyny,jestem tu nowa. Podpowiedźcie mi proszę w pewnej kwestii. Mam cykle 28-29 dni. Kochalismy się z mężem w 15 dc. Dziś jest 25 dc, byłam u ginekologa o mam endometrium 8mm, pęcherzyka brak.Okres powinnam dostać za ok 3 dni. Czy myślicie, że jest szansa? Czytałam, że przed okresem endometrium powinno być wyższe. Nie wiem co myslec

Cześć ;)
    Pęcherzyka brak bo pewnie pękł ;)
    Czy powinno być wyższe? Być może tak, ale myślę że wystarczy ;) myślę że szansa jest :)

• Aloes Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze znow sporo do nadrobienia ;)

Witam Cie Agnes ;) moim zdaniem poki nie ma okresu to szansa jest. 8 mm nie powinno byc przeszkoda ;)

Puszek gratulacje fasolki bo nie pamietam juz czy pisalam ;)

Zazdroszcze Wam tych zakupow dla dzieci - mam nadzieje ze tez sie szybko zaraze wiruskami ;)

Terka, jak bylo na szczepieniu? Lepiej niz poorzednio?

Alex - Twoj maz bedzie mial wycinane migdalki? Pytam bo slyszalam ze czesto po wycieciu migdalkow jest ciaza ;p i w sumie mojego tez miesiac temu wygonilam na usuniecie (oczywiscie lekarz potwierdzil ze sa do wyciecia) ale termin ma dopiero na styczen i to jeszcze w innej miejscowosci bo w Poznaniu to kolo 3 tys licza prywatnie i czeka sie z 2 lata ;p a przynamniej tak slyszlalam wiec z miejsca szukalismy w innych miastach powiatowych.

Co do zelu to jako nawilzenie to chyba 4 cs bede stosowac a dopiero drugi jak zaleca producent. Tez raczej nie mam duzo sluzu wiec moze akurat sie z nim uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 23:01

11 cs

Wysłany: 26 września 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Magda dziękuję za polecenie.. Nie slyszalam o tym wozku. Na pewno poczytam!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes no powiem tak-mały zadowolony nie był, płakał i wyrywał się najbardziej podczas 2 wklucia (są po 2 na raz). Ale szybko się uspokajal na moim rękach. A tam nie ma pośpiechu nikt nie pogania to mogliśmy się potulic i dopiero zbierać do domu ;) no i jak go odlozylam na chwilę żeby go ubrać bo zimno i sobie chuste nałożyć (naprawdę robię to sprawnie więc to nie była wieczność ;)) to taka mina "jak mogłaś mnie odłożyć po tym co mi zrobili?" ale znów szybko się uspokoił ;) potem zaoferowałam mu 2h spacerku i odebtalismy męża z przystanku po pracy :) w domciu karmienie (w przychodni nie chciał, chciał się tulic tylko) i znów spać poszedł. Popołudniu dawka paracetamolu musiała pójść ale jak zaczął działać i przestały go nóżki boleć to spał chyba z 4h i budzilam go na nocne karmienie ok 21 i potem znow spać. Śpi do tej pory-tak reaguje na szczepienia że potem śpi dłużej niż zwykle (a myślałam że się nie da :))

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jeszcze tylko dziś i jutro przeżyć, w sobotę śpię do oporu. Mąż do pracy to mnie budził nie będzie. Zasypiam na siedząco normalnie.
    Aloes nie wiem co mogą mieć migdałki do ciąży? :) chyba że jakieś bakterie mogą się przenieść do nasienia. Mój na razie usuwanych nie będzie mial tylko laserowo zamykane krypty migdałów bo mu się tam robią takie kamienie. I już z tym chodzi kupę czasu, dusi się, krztusi. W końcu powiedziałam dość i do lekarza znowu. Wcześniej chodził i żaden lekarz nie wiedział co to, odsyłali do gastrologia że to refluks. Albo że na tle nerwowym! Także żona zdiagnozowała, wysłałam do lekarza prywatnie, lekarz potwierdził i zabieg będzie. Mój mąż najbardziej cieszy się z l4 nawet jak będzie przez tydzień jadł tylko lody ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dzielny synuś, mama też jakoś zniosła ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka dzielny synuś, mama też jakoś zniosła ;)

Skupilam się na nim ;D wtedy po prostu mogłam sobie pozwolić teraz nie...
    I tak jakos poszło ;)

Dobrzr że odpoczniesz w weekend - już niedługo ;)

Kamienie na migdalach? Brzmi groźnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 06:53

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o tygodniu wakacji. Ostatnie mieliśmy w maju. I tak naprawdę coraz to bardziej mi brakuje takiego czasu tylko we dwoje, wyjechać gdzieś i się nie martwić. Mąż stwierdził że przez te 2 miesiące bez leków musimy się wyluzować, będziemy gdzieś razem wychodzić, jakieś winko wieczorami i coś dla siebie zrobimy. Mam nadzieję że tak będzie;)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ