Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie co prawda dobrze się nie skończyło ale też uderzenia gorąca, gorące sutki i odbijanie się nawet po wodzie mineralnej. I na początku brzuch bolał jak na @, później jak się zmeczylam to tez.
Ja już po pracy. Ciężki dzień dzisiaj miałam bo robiłam ten raport do końca, myślałam że się nie doliczę. Ale ogarnęłam
I jestem z siebie dumna. Więc kupilam sobie dzisiaj tartoletkę z owocami w nagrodę, a co ;p mąż jednak sam pojechał do lekarza więc dopiero zaraz się dowiem co i jak z nim
terka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Isia ja w obydwu ciążach miałam różne w sumie objawy , w pierwszej kilka dni po owu budzialam się codziennie spocona , było mi gorąco a później robiło się zimno ... ale ja wtedy byłam chora tez wiec nie powiazywalam jakoś zbytnio ... piersi mnie bardzo bolały nie mogłam się dotknąć jeszcze przed zrobieniem testu ale jak nigdy od zewnątrz , zawsze na okres albo w ogóle nie bolały albo od dołu a tu od zewnątrz ;p no i ja nie badałam wtedy szyjki ale chcąc sprawdzić czy jest wysoko czy nisko ja sprawdzałam i była wysoko tak mi się wydawało no i pozytywny test ale pobolewa mnie brzuch jak na @ do 8!chyba tyg ... przy drugiej ciąży w ogóle mnie piersi nie bolały przez co martwiłam się ze się napewno nie udało bo przecież ostatnio bolały i jak w ciąży cycki mogą nie bolec ?? Jak test wyszedł pozytywny to bałam się nawet ze stracę ja bo cycki nie bolą
zaczęły bolec po 8 tc ;p no i śmiałam się tu wtedy do dziewczyn ze 8 dp owu mój mąż się mnie pytał czy robiłam test bo wydaje mu się ze jestem w ciąży
a ja się śmiałam ze to za szybko ;p i nawet chyba alex się śmiała ze mój mąż to czarnoksiężnik ;p i taki może głupi objaw ale w obydwu ciążach odczuwalny od początku
- nigdy nie narzekałam na sex i orgazm ;p ale w ciąży to uhuuuuu
doznania całkiem inne ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Panipuchatkowa, straszny musiał być to widok

Patulka ja też często budzę się głodna
Isia, ja miałam takie objawy jak na okres
I jeszcze plamienie. 
Byłam u koleżanki, ma 9 miesięcznego synka (miała taki sam termin porodu jak ja teraz tylko rok temu
). Odsprzedala mi cześć rzeczy które jej zostały
więc już mam coś taniej, jakieś podkłady itp.
terka lubi tę wiadomość
-
Magda super zaoszczędziłas na inne potrzebne rzeczy
Magdaa21 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magdaa21 super,że udało Ci się coś już kupić i to taniej
ja mimo że jeszcze nie jestem w ciąży to często zastanawiamy się czy np wózek kupić nowy czy używany bo po co w sumie przeplacac jak można na prawdę w dobrym stanie kupić wózki. Mi się bardzo podobają w starym stylu wózki ❤️❤️ ale słyszałam że są nie praktyczne ..nie wiem na ile to prawda
Isia -
Aaa bo zapomniałam zapytać..magdaa21 patrze ze uzywalas tego żelu wspomagającego w staraniu o dzidzię..jak myślisz rzeczywiście działa? Myślę nad zakupem jego jeśli dostanę @ i w nowym cyklu bym z nim poszalala..bo od jakiś 3-4 cykli nie mam śluzu płodnego ;/Isia
-
Planuję wziąć, mam nadzieję, że dostanę
Ale dziewczyny które też są nowe brały bez problemu, a nawet musiały wybrać do końca umowy próbnej. Także spoko
Mój mąż dzisiaj w ogóle podłamany, w pracy go wnerwiają, więc cieszy się na 2 tygodnie L4 po zabiegu. Tyle mu dzisiaj babka zapowiedziała 
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Isia, co do objawów to w pierwszej jak i w tej ciąży w sumie nie miałam jakiś typowo ciążowych objawów... Może jadłam więcej, ale w pracy to raczej robiłam z nudów
co do wózków, to jest to kwestia indywidualnych. Mnie bardzo podobają się te w stylu retro. Mają duże koła i w ogóle można już kupić bardzo ładne.. podobno wózki na dużych kołach lepiej się prowadzi, ale niestety większość nie ma skrętnej tylniej osi. No i trzeba mieć duży bagażnik do takiego wózka bo przecież nie składa się taki wózek 'kompaktowo'.. w ostateczności postawiłam na 'klasyka' Adaamex Pajero szaro biały. Używany, bo stwierdziłam że przez zimę nie będę tak często wychodzić z małą na spacery z racji pogody, więc gondola będzie używana sporadycznie. Podobno spacerówki z tych wózków 2w1 czy 3w1 się tez rzadko używa bo są ciężkie i ciężko je włożyć do bagażnika. Więc stwierdziłam że jak dzidzia będzie już umiała siedzieć to wolę zainwestować w lepsza spacerówkę która bez problemu złoży mi się do bagażnika, niż w wózek 3w1:)
Alex, no szalej, szalej z wolnym:p mnie pewnie urlop przepadnie w sumie już przepadł bo postój leni już dawno się skończył w moim zakładzie pracy, a tak mieszkają w ustawach teraz z tymi urlopami że nie wiem w końcu jak to jest... Czy przechodzi on na następny rok czy nie... Oraz jak to z nim jest, jeśli mam umowę tylko do dnia porodu, a mam jakieś 15dni urlopu wypoczynkowego...
Magda, tak, zawsze lepiej to od kogoś odkupić, bo niby wszystko wydaje się tanie, ale tutaj 5zl, tam 5zl i tak się potem kwota uzbiera.. -
Isia, czy u mnie żel zadziałał, tego Ci nie powiem. Bo w pierwszej ciąży nie był stosowany a w drugiej już tak.. no i nie stosowaliśmy go tak jak producent zaleca tylko jako dodatkowe nawilżenie

Alex, no L4 fajna sprawa jeśli w pracy jeszcze Ci wkurzają.. mój tata ma jutro pierwszy zabieg na rękę i odbieramy go z moim K pod wieczór.. ale mój tata nie cieszy się na wolne, bo terminy w pracy go gonią
a większość osób jak to w Polsce zaczyna się budzić że zdałoby się zrobić remont na święta. Gdzie terminy już zarezerwowane są minimum do kwietnia przyszłego roku:D
-
Ja mówię, że jakbym miała pewność że moja najbliższa kuzynka będzie miała dziecko w przyszłym roku to bym kupiła nowy wózek, bo bym miała komu dać (albo sprzedać po okazjonalnej cenie). Ale wiem że ona narazie nie planuje przez najbliższe 2/3 lata.. a jak mam dać za wózek 2.5tys a sprzedać za tysiąc obcej osobie to dziękuję.. a ja sama nie wiem kiedy będę mieć drugie..
-
To chyba zainwestuje w ten żel
a gdzie kupywalyscie? W swoim mieście czy przez internet? Patrzę że sporo kosztuje..aż 60zl ;/ a jak tak myślę co zrobić..bo jak mam dostać @ mam zgłosić się do swojego gin i on wtedy zapisze mnie na badanie drożności jajowodow..ale najgorsze jest to że od przyszłego tygodnia (od czwartku-piatku) chyba pójdę już do pracy bo na razie czekam na wizytę u lekarza medycyny pracy..i z tego co myślę to wypadnie tak że będę miała wyznaczony termin badania na samym początku pracy. A nie chce na samym początku podpadać szefowej więc chyba będę zmuszona przełożyć na październik..chociaż chciałabym mieć już to za sobą. Bo może tak na prawdę to moja wina że nie zachodzecw ciążę
Isia -
Patulka mi w kadrach powiedziały, że urlop nie przepada i mogę go wykorzystać po macierzyńskim i dłużej o te 2 tygodnie być z dzieckiem

Alex powodzenia dla męża
Isia ja też stosowałam ten żel przez 3-4miesiące, no i chyba zadziałał. A kupowałam go w necie w aptece gemini
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ja tez mam wózek pajero alu z Adamexa 3w1 tylko biało granatowy w taka drobna krateczkę ;p i tez używany z dokładnie takich samych względów jak Patulka
) wole później zainwestować w faja spacerówkę
) a teraz wolałam w pożądny i dobry fotelik samochodowy 
Alex jak najbardziej odpowiednia decyzja
ja tez bym chciałabym z mężem i przy nim .. pamietam jak miał przepuklinę z 5 lat temu .. tez brałam wolne żeby z nim jechać na zabieg ( w Holandii po takim zabiegu tak jak po porodzie , jak wszytko dobrze ;p jesteś w stanie zrobić sam siusiu ( znieczulenie w plecy ) to wypisują do domu - wiem ze w Polsce bo takim zabiegu trzymają te 3 dni ( pewnie żeby dostać pieniądze )
wiec byłam z nim zabrałam do domu i w domu się nim zajęłam
i nie wyobrażam sobie żeby żona /mąż miała inaczej postąpić
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️