Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Puszek. Noc była ciężka, brzuch może od blizny bolał, ale klatka i plecy to nie wiem. Skocze do rodzinnego. A odchody połogowe są takie normalne, bez zmian. Więc nie wiem od czego to.
A co do piersi, to doradzili podobnie jak ty. Przystawiać 20min jedną pierś, 20min drugą. A jak będzie głodny to mu jeszcze trochę odciągnąć i podać. Mam też kapturków używać nabrodawki. Narazie tak robie. Zobaczymy jaki efekt będzie. Powinno pomóc. Dzięki kochana za namiary:-)
puszek369 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
puszek369 wrote:No w różnym wieku wychodzą, się pierwsze objawy to tak 3-4 miesiąc, czasami nawet w 2:)jak pcha paluszki do buzi i się slini to może być to

Każde dziecko pcha rączki do buzi w ten sposób poznaje Swoje ciało najpierw rączki a później stopy a ślini się bo produkuje za dużo śliny której nie nadąża połykać tak zwany ślinotok
I to przechodzi każde ale to każde dziecko nie zależnie od tego czy ząbki już wychodzą czy wyjdą na rok 
Co do ząbków to nie które rodzą się już z ząbkami
Także terka wszystko możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:28
Starania o drugie dziecko -
No właśnie ja też obstawiałam poznawanie świata a tu info ze ząbki
no nic zobaczymy czy to czy to
czas pokaże 
Wieczorem i nad ranem ładnie jadł, chętnie. I spał spokojnie cała noc (przed 20 poszedł spać i koło 3.30 się przebudzil to go wzięłam bo już też nie spałam
)
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:No właśnie ja też obstawiałam poznawanie świata a tu info ze ząbki
no nic zobaczymy czy to czy to
czas pokaże 
Wieczorem i nad ranem ładnie jadł, chętnie. I spał spokojnie cała noc (przed 20 poszedł spać i koło 3.30 się przebudzil to go wzięłam bo już też nie spałam
)
Nie wiem skąd jest powielany taki mit może stąd, że w tym wieku wiele dzieci ząbkuje i łączy się te fakty z ząbkami a to najzwyklejszy etap „werbalnego” poznawania świata i regulacja pracy ślinianek. Na ząbki to zazwyczaj dziąsło jest opuchnięte, robi się takie rozpulchnione, dziecko jest marudne, nie chce jeść i spać ale to indywidualna kwestia bo każde dziecko inaczej to przechodzi
Tylko te ząbki z którymi czasami dzieci się rodza to są inne ząbki i one są do usunięcia, żeby mleczaki wyszły, widziałam kilka takichAndii wrote:Każde dziecko pcha rączki do buzi w ten sposób poznaje Swoje ciało najpierw rączki a później stopy a ślini się bo produkuje za dużo śliny której nie nadąża połykać tak zwany ślinotok
I to przechodzi każde ale to każde dziecko nie zależnie od tego czy ząbki już wychodzą czy wyjdą na rok 
Co do ząbków to nie które rodzą się już z ząbkami
Także terka wszystko możliwe

-
puszek369 wrote:Tylko te ząbki z którymi czasami dzieci się rodza to są inne ząbki i one są do usunięcia, żeby mleczaki wyszły, widziałam kilka takich

Zęby płodowe, nie są to faktycznie mleczaki ale ząbki są
To bardzo rzadko się zdarza, więc fajnie że się z tym spotkałaś i to dodatkowo kilkukrotnie.
Ja prowadziłam bloga na temat ciąży i macierzyństwa więc spotkałam się z tym tylko raz i to wirtualnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:58
Ja też się witam ale nie słonecznego dnia

Dziś normalnie zimową kurtkę założyłam
strasznie wieje 
Ja w pracy do 15, potem szybciutko do domu, ogarnę się i do dietetyka na 16 40
zaczynam swoją przygodę z dietetykiem w dzień walki z otyłością
otyłości na szczęście już nie mam ale nadwagę sporą więc pasuje
trochę się denerwować zaczynam ale jakiś to będzie
po wizycie napisze czego się dowiedziałam 
Życzę Wam udanego i ciepłego dnia kochane
terka, Magdaa21, Andii, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Miss super

Dietetyk to taki trochę psycholog (zresztą na zajęciach elementy psychologii są
) stresik jest przed wizytą ale jest po to żeby Ci pomógl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:34
MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja to bym chciała żeby mi dietetyk poradził na co ja mam ochotę do jedzenia w ciąży;p ostatnio z tym coraz gorzej. Zjadłam w 2 dni litrowy słoik kapusty kiszonej, wypiłam z niej sok. Zapiłam sokiem pomarańczowym. I najchętniej bym jadła często ale malutki, tylko mam problem z tym na co mam ochotę ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Ja to takowych dziwnych zachcianek nie miałam
tylko no właśnie na coś typu „pierogi” jakas zupa
albo lody o 23 z mc Donald ;p ale nie ze coś przegryzam czym co mogłoby się wydawać dziwne ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja też typowych zachcianek nie miałam. Tylko do lodów mnie ciągło strasznie

Ale alex to są dobre objawy ciąży
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mam nadzieję że dobre
jestem coraz bardziej zmęczona i ciężko mi się skupić na pracy. Oczy mam aż czerwone jak ćpun dzisiaj. A na 18 umówiłam się z koleżanką to muszę jakoś funkcjonować 
Znowu mnie dzisiaj trochę brzuch pobolewa ale tak lekko. Trochę się poruszałam żeby cały dzień na tyłku nie siedzieć, przerwę sobie dłuższą zrobiłam. I biegam co chwila do toalety.
I tak sobie dzisiaj myślę że nie będę już badać bety przed wizytą u ginekologa. Pójdę w najbliższym czasie na tarczycowe pewnie i później jak on mi zleci badania, jak z dzidzią będzie w porządku.
Dzisiaj się dowiedziałam że koleżanka ma termin na styczeń i dosłownie poczułam taki ścisk serca, jakby mnie ktoś mieczem przebił. Liczę na to że w styczniu to ja będę się cieszyć powiększającym się brzuszkiem
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex pewnie ze będziesz !! Wiesz co ja się bardzo bałam czerwca ... jak ja ten miesiąc przetrwam ? Przecież Gabrys mial się wtedy urodzić .... termin miałam na 14 ... a 13 stego miałam połówkowe ❤️ Gabrys zadbał o to żebym bardzo nie rozpaczała .. Twój aniołek tez p to zadba uwierz w to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:26
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH