Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Puszek. Noc była ciężka, brzuch może od blizny bolał, ale klatka i plecy to nie wiem. Skocze do rodzinnego. A odchody połogowe są takie normalne, bez zmian. Więc nie wiem od czego to.
A co do piersi, to doradzili podobnie jak ty. Przystawiać 20min jedną pierś, 20min drugą. A jak będzie głodny to mu jeszcze trochę odciągnąć i podać. Mam też kapturków używać nabrodawki. Narazie tak robie. Zobaczymy jaki efekt będzie. Powinno pomóc. Dzięki kochana za namiary:-)puszek369 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
puszek369 wrote:No w różnym wieku wychodzą, się pierwsze objawy to tak 3-4 miesiąc, czasami nawet w 2:)jak pcha paluszki do buzi i się slini to może być to
Każde dziecko pcha rączki do buzi w ten sposób poznaje Swoje ciało najpierw rączki a później stopy a ślini się bo produkuje za dużo śliny której nie nadąża połykać tak zwany ślinotokI to przechodzi każde ale to każde dziecko nie zależnie od tego czy ząbki już wychodzą czy wyjdą na rok
Co do ząbków to nie które rodzą się już z ząbkamiTakże terka wszystko możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:28
Starania o drugie dziecko -
No właśnie ja też obstawiałam poznawanie świata a tu info ze ząbki
no nic zobaczymy czy to czy to
czas pokaże
Wieczorem i nad ranem ładnie jadł, chętnie. I spał spokojnie cała noc (przed 20 poszedł spać i koło 3.30 się przebudzil to go wzięłam bo już też nie spałam)
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:No właśnie ja też obstawiałam poznawanie świata a tu info ze ząbki
no nic zobaczymy czy to czy to
czas pokaże
Wieczorem i nad ranem ładnie jadł, chętnie. I spał spokojnie cała noc (przed 20 poszedł spać i koło 3.30 się przebudzil to go wzięłam bo już też nie spałam)
Nie wiem skąd jest powielany taki mit może stąd, że w tym wieku wiele dzieci ząbkuje i łączy się te fakty z ząbkami a to najzwyklejszy etap „werbalnego” poznawania świata i regulacja pracy ślinianek. Na ząbki to zazwyczaj dziąsło jest opuchnięte, robi się takie rozpulchnione, dziecko jest marudne, nie chce jeść i spać ale to indywidualna kwestia bo każde dziecko inaczej to przechodziStarania o drugie dziecko -
Andii wrote:Każde dziecko pcha rączki do buzi w ten sposób poznaje Swoje ciało najpierw rączki a później stopy a ślini się bo produkuje za dużo śliny której nie nadąża połykać tak zwany ślinotok
I to przechodzi każde ale to każde dziecko nie zależnie od tego czy ząbki już wychodzą czy wyjdą na rok
Co do ząbków to nie które rodzą się już z ząbkamiTakże terka wszystko możliwe
-
puszek369 wrote:Tylko te ząbki z którymi czasami dzieci się rodza to są inne ząbki i one są do usunięcia, żeby mleczaki wyszły, widziałam kilka takich
Zęby płodowe, nie są to faktycznie mleczaki ale ząbki sąTo bardzo rzadko się zdarza, więc fajnie że się z tym spotkałaś i to dodatkowo kilkukrotnie.
Ja prowadziłam bloga na temat ciąży i macierzyństwa więc spotkałam się z tym tylko raz i to wirtualnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:58
Starania o drugie dziecko -
Ja też się witam ale nie słonecznego dnia
Dziś normalnie zimową kurtkę założyłamstrasznie wieje
Ja w pracy do 15, potem szybciutko do domu, ogarnę się i do dietetyka na 16 40zaczynam swoją przygodę z dietetykiem w dzień walki z otyłością
otyłości na szczęście już nie mam ale nadwagę sporą więc pasuje
trochę się denerwować zaczynam ale jakiś to będzie
po wizycie napisze czego się dowiedziałam
Życzę Wam udanego i ciepłego dnia kochaneterka, Magdaa21, Andii, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Miss super
Dietetyk to taki trochę psycholog (zresztą na zajęciach elementy psychologii są) stresik jest przed wizytą ale jest po to żeby Ci pomógl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:34
MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ja to bym chciała żeby mi dietetyk poradził na co ja mam ochotę do jedzenia w ciąży;p ostatnio z tym coraz gorzej. Zjadłam w 2 dni litrowy słoik kapusty kiszonej, wypiłam z niej sok. Zapiłam sokiem pomarańczowym. I najchętniej bym jadła często ale malutki, tylko mam problem z tym na co mam ochotę ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Ja to takowych dziwnych zachcianek nie miałam
tylko no właśnie na coś typu „pierogi” jakas zupa
albo lody o 23 z mc Donald ;p ale nie ze coś przegryzam czym co mogłoby się wydawać dziwne ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja też typowych zachcianek nie miałam. Tylko do lodów mnie ciągło strasznie
Ale alex to są dobre objawy ciąży
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mam nadzieję że dobre
jestem coraz bardziej zmęczona i ciężko mi się skupić na pracy. Oczy mam aż czerwone jak ćpun dzisiaj. A na 18 umówiłam się z koleżanką to muszę jakoś funkcjonować
Znowu mnie dzisiaj trochę brzuch pobolewa ale tak lekko. Trochę się poruszałam żeby cały dzień na tyłku nie siedzieć, przerwę sobie dłuższą zrobiłam. I biegam co chwila do toalety.
I tak sobie dzisiaj myślę że nie będę już badać bety przed wizytą u ginekologa. Pójdę w najbliższym czasie na tarczycowe pewnie i później jak on mi zleci badania, jak z dzidzią będzie w porządku.
Dzisiaj się dowiedziałam że koleżanka ma termin na styczeń i dosłownie poczułam taki ścisk serca, jakby mnie ktoś mieczem przebił. Liczę na to że w styczniu to ja będę się cieszyć powiększającym się brzuszkiemLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex pewnie ze będziesz !! Wiesz co ja się bardzo bałam czerwca ... jak ja ten miesiąc przetrwam ? Przecież Gabrys mial się wtedy urodzić .... termin miałam na 14 ... a 13 stego miałam połówkowe ❤️ Gabrys zadbał o to żebym bardzo nie rozpaczała .. Twój aniołek tez p to zadba uwierz w to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:26
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️