Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex plan brzmi konkretnie
i na pewno nie będzie tak źle jak wcześniej sobie wyobrażałas
u mnie dietetyczka nie chciała z diety wyłączać glutenu i laktozy dopóki nie wyjdzie że mam nietolerancje- po to zrobiłam testy
ale laktoze kazała jednak ograniczyć i starać się jednak te bezlaktozowe produkty wybierać
wszystko przez wysokie przeciwciała tarczycowe- stwierdziła że może są właśnie od laktozy tak podwyzszone
A co do słodyczy- uwierz mi że da się przyzwyczaić żyć bez nich
i mówi Ci to słodyczożerca jakich mało
ja mam absolutny zakaz słodyczy przez io
ale narazie nie narzekam
No i wiadomo że będziemy się wspierać
I Terka masz rację- teraz jem takie rzeczy że można zazdrościćjestem najedzona i czuje się wspaniale
nawet teraz jak mam okres nie ciągnie mnie na słodycze a zawsze dostawalam gastrofaze na wszystko a najbardziej na słodycze
Jedyny minus diety to to że codziennie potrzebuje 1-1.5h na przygotowanie posiłków na dzień następnyi ciężko trochę z zakupami bo trzeba kupować duuuuuzo warzyw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:33
-
puszek369 wrote:Z tymi wchłoniętymi bliźniakamo zdarza się, niekiedy robią się tzw potworniaki, czyli wlasnie łagodne nowotwory, Moga mieć zeby, włosy, czy wydzielac hormony, nie polecam oglądać zdjęć bo wyglądają niektóre przerażająco, ale raczej nie są groźne. Czy Wy dzisiaj też się tak źle czujecie? Ja chyba idę spać jestem wykończona.
faktycznie przerażające
-
Ja do przygotowywania dań jestem przyzwyczajona bo gotuje
gorzej będzie jak nie mam czasu albo chęci, ale mamę też przedstawię na produkty które mogę jeść i będzie mi robiła coś innego niż zwykle do słoików;p czasem wystarczy zmienić jeden produkt np. Mąkę pszenną na jaglaną albo gryczaną i można zrobić z tego pierogi, czy coś zagęścić
będzie cudowania
Kurczę ja już sama nie wiem czy brzuch boli mnie na okres czy na owulację;/ ciągnie bardziej z prawej strony ale aż to uciążliwy ból jest. Chyba bardziej na okres bo tak jakby większy obszar obejmuje niż jajnik.
Co do tych potworniakow to słyszałam o tym ale wolę nie patrzeć;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex wow no to kolejne wyzwanie przed Tobą ale będzie dobrze!
Miss ale zupka... Jak robisz? Weź daj przepis:D
Butterfly kochana straszna sprawa z tymi bliźniakami.ja nawet nie wchodzę w wujka google i nie sprawdzam.
Wrocilismy ze szkoły rodzenia, zjedliśmy kolację i ja już pod kołderką. -
Alex super, dasz radę
Panipuchatkowa odpoczywaj
Ja już po wizycie, wszystko sie dobrze goi. A ten ból co wam pisałam to podobno mam zapalenie pęcherza moczowego. Dostałam lekarsto do wypicia na to
Pozdrawiam i dobranoc.Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Laski krwawienie znów się pojawiło, eh nie mam już siły ;( to już chyba koniec dalszych działań..
Nie wiem co to jest ale wygląda mi na @ bez skrzepow...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 03:52
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Hej dziewczyny:) nadrobiłam was, odpisze i idę budzić moje dziecko na jedzenie
Jeśli chodzi o nas, to nic nie wiemy narazie, poza tym że morfologia jest ok. Niestety jak Jagoda za dużo zje to mi rzyga. Przed każdym jedzeniem i po muszę ją ważyć, i zauważyłam to po tym że jak na wadze było +100g to mi wszystko zwróciła po jakimś czasie, a jak miała +10g to było ok. Ale może to też wina kroplówki bo miała nawadniająca... No nic, zobaczymy dziś co lekarze powiedzą, bo mają jej jeszcze pobrać mocz do badań, no i na dziś mamy zaplanowane USG głowy i brzucha. Ale nie nastawiam się na to że przed poniedziałkiem wyjdziemy.
Miss, Alex, moje wsparcie w diecie napewno macie! Sama chyba przejdę na dietę, ale taka swoją narazie. Po prostu będę zastępować dane produktu zdrowszymi tak jak pisała Alex:)
Butterfly, nie załamuj się. Stres teraz nie jest ci wskazany, co mówią lekarze? Naprawdę oddychaj głęboko i nie patrz w wujka google:) -
Patulka wrote:Butterfly, nie załamuj się. Stres teraz nie jest ci wskazany, co mówią lekarze? Naprawdę oddychaj głęboko i nie patrz w wujka google:)4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
terka wrote:Butterfly może jeszcze nie koniec
Może masz jakiegos krwiaczka czy coś? I to on całe zamieszanie powoduje?
A takiego krwiaka byłoby widać na usg??
Pobrali mi krew na badanie Beta HCG..
Za 1.5h wszystko będzie wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 05:58
Walka z endometriozą.
Butterfly na pewno nie jest już po wszystkim... przecież jakby tak było to wczoraj byś nie miała takiej wysokiej bety
więc musisz być dzielna kobieto i cierpliwie i w spokoju czekać na rozwój sytuacji
Patulka myślę że zdrowsze jedzenie na pewno Ci nie zaszkodzi a tylko pomożewięc do dzieła
-
Puchatkowa to mój przepis z diety:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a46d12afcb0.jpg
Wczoraj dodałam więcej wody żeby zupa była zupą bo ostatnio wyszło mi risotto hahapanipuchatkowa, terka lubią tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Butterfly na pewno nie jest już po wszystkim... przecież jakby tak było to wczoraj byś nie miała takiej wysokiej bety
więc musisz być dzielna kobieto i cierpliwie i w spokoju czekać na rozwój sytuacji
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Walka z endometriozą.
MissKathy92 wrote:Puchatkowa to mój przepis z diety:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a46d12afcb0.jpg
Wczoraj dodałam więcej wody żeby zupa była zupą bo ostatnio wyszło mi risotto hahaMissKathy92 lubi tę wiadomość
Walka z endometriozą.
Butterfly92 wrote:Miss ja już tutaj wyczekiwuje na wizytę lekarza bo normalnie już nie wiem co o tym myśleć
no kurczę musi być dobrze!