Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly92 wrote:Koleżanka rodziła w tym szpitalu i mi poleciła a z centrum Katowic mam niedaleko do szpitala to podjechałam tutaj
I bardzo dobrze zrobiłaśniby bliżej na Raciborska ale stanowczo Bogucice lepsze
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Lelek wrote:Butterfly, powiem Ci, ze sama bym taka salatke z makaronem opedzlowala :p narobilas mi smaka
Przyrost bety jest super! Nie wiem o co chodzi... Moj byl nawet powyzej tej linii, ktora Ty masz i nikt mi nie powiedzial ze przyrost jest za wysoki, wrecz ja sie balam ze jest za niski !
Ja sie modle codziennie, zeby z naszym szkrabem bylo wszystko wporzadku, zeby bylo zdrowe. To jedyne o czym marze, ciezko mi czytac o takich przypadkach jak u Malej... Bylam na wizycie, dwa dni spokoju a pozniej znowu zastanawianie sie, czy wszystko jest na pewno ok. Myslalam, ze chociaz tydzien mnie potrzyma pozytyw ale bylo krotko. Teraz czekam na 27mego i wtedy mam rano wizyte u swojej gin. Musze jakos ten czas przetrwac - inaczej sie nie da
Kochana musisz wrzucić chóc troszkę na luz. Choć troszeczkę
Zwariujesz do końca ciąży, o macierzyństwie nie wspominając
Maleństwo potrzebuje spokoju Twojego by móc prawidłowo się rozwijaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Wow Butterfly co za historia
ciekawe dlaczego akurat na jajniku Ci się ulokował ten wchloniety bliźniak
To teraz nawet nie ma mowy o jakiejś pozamacicznej tylko bardziej bliżniaczej ciąży
Lekarz mówił że ten guz prawdopodobnie z tego że moja mama była w ciąży bliźniaczej dlatego ten guz uformował się po tej lewej stronie a co gorsza to Pani Ginekolog nie potrafiła go w ogóle zdiagnozować przez poprzednie lata jak chodziłam na wizyty kontrolne, ale w sumie ten guz był wgłębiony i lekarz który mnie badał dzień przez zabiegiem musiał się ostro natrudzic żeby tam cokolwiek dostrzec....
Jak lekarz mówił to mojej mamie to aż się rozpłakała, a mojej mamie w ciąży lekarz ginekolog wskazywał że jej brzuch jest dość duży i wskazywał na ciąże bliźniacza..
Jak się urodziłam to miałam 4200 wagi i 62 cm wzrostu4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
nick nieaktualnyOczywiscie, probuje byc spokojna- nie jestem jakos mega zle nastawiona, bo tak nie jest. Po prostu czasami nachodza mnie takie mysli, wlasnie jak przeczytam taka informacje- czy u mnie oby na pewni wszystko ok ? Najchetniej bym co tydzien na wizyty chodzila :p a moj maz stwierdzil, ze chyba musze sobie maszyne do usg kupic to moze wtedy bede spokojna ;p
-
Pewnie nie przebije sałatki makaronowej Butterfly ale mogę Was poczestowac moją dietetyczną zupą koperkową
trochę wygląda jak szpitalna ale taaaaka pyszna wyszła że aż męża poczestowalam haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fa9e6dc951a.jpgAndii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Butterfly92 wrote:Najśmieszniejsze było to, że przyszłam z diagnoza torbieli na prawym jajniku, miałam mieć laparoskopie, a dzień przed planowanym zabiegiem ginekolog zauważył coś po lewej stronie, w trakcie zabiegu musieli mnie rozciąć bo to co było po lewej stronie to byl guz łagodny i średnicy 8cm, nazywa się Potworniak Łagodny, miał w sobie zdeformowane kości, zeby, lojotok i włosy
Lekarz mówił że ten guz prawdopodobnie z tego że moja mama była w ciąży bliźniaczej dlatego ten guz uformował się po tej lewej stronie a co gorsza to Pani Ginekolog nie potrafiła go w ogóle zdiagnozować przez poprzednie lata jak chodziłam na wizyty kontrolne, ale w sumie ten guz był wgłębiony i lekarz który mnie badał dzień przez zabiegiem musiał się ostro natrudzic żeby tam cokolwiek dostrzec....
Jak lekarz mówił to mojej mamie to aż się rozpłakała, a mojej mamie w ciąży lekarz ginekolog wskazywał że jej brzuch jest dość duży i wskazywał na ciąże bliźniacza..
Jak się urodziłam to miałam 4200 wagi i 62 cm wzrostuja ważyłam równe 4kg po urodzeniu
czyli klocki z nas Butterfly
mi to zostało do dziś haha
-
Ale historia z tym bliźniakiem. Nigdy o czymś taki nie słyszałam. Są na tym świecie rzeczy, o których nie mamy pojęcia.
Buterflu będzie dobrze
Alex powodzenia.
Ja też w przychodni już, czekam na swoją kolej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:40
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Melduję się po wizycie u dietetyczki i chyba nie będzie tragedii
W poniedziałek da mi całe jadłospisy i ustali mi dietę pod dzisiejsze badania. Robiła mi analizę składu ciała i w oparciu o to i choroby coś ogarnie. Konkretna babka
także to będzie nowe wyzwanie w życiu;)
Ogólnie to na pewno eliminujemy/wykluczamy gluten i laktozę oraz węglowodany i moje ukochane słodycze;(
Zrobiła mi ta analizę składu ciała, tkanki mięśniowej i tłuszczowej itd. Wyszło wszystko książkowo łącznie z wagą chociaż w ostatnim czasie mam 2-3 kg na plus odkąd pracuje w biurze. Jestem zadowolona z wizytyI czuje że ta dieta będzie naprawdę wyzwaniem życia;) Miss będziemy się chyba wzajemnie wspierać co?
Butterfly92, MissKathy92, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Melduję się po wizycie u dietetyczki i chyba nie będzie tragedii
W poniedziałek da mi całe jadłospisy i ustali mi dietę pod dzisiejsze badania. Robiła mi analizę składu ciała i w oparciu o to i choroby coś ogarnie. Konkretna babka
także to będzie nowe wyzwanie w życiu;)
Ogólnie to na pewno eliminujemy/wykluczamy gluten i laktozę oraz węglowodany i moje ukochane słodycze;(
Zrobiła mi ta analizę składu ciała, tkanki mięśniowej i tłuszczowej itd. Wyszło wszystko książkowo łącznie z wagą chociaż w ostatnim czasie mam 2-3 kg na plus odkąd pracuje w biurze. Jestem zadowolona z wizytyI czuje że ta dieta będzie naprawdę wyzwaniem życia;) Miss będziemy się chyba wzajemnie wspierać co?
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
Alex, ja myślę że i Miss i wszystkie tu będziemy wspierać
chociaż patrząc na to co Miss sobie teraz je to nie ma w czym wspierać a zazdrościć
MissKathy92, Butterfly92 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Pewnie nie przebije sałatki makaronowej Butterfly ale mogę Was poczestowac moją dietetyczną zupą koperkową
trochę wygląda jak szpitalna ale taaaaka pyszna wyszła że aż męża poczestowalam haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fa9e6dc951a.jpgMissKathy92 lubi tę wiadomość
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
Z tymi wchłoniętymi bliźniakamo zdarza się, niekiedy robią się tzw potworniaki, czyli wlasnie łagodne nowotwory, Moga mieć zeby, włosy, czy wydzielac hormony, nie polecam oglądać zdjęć bo wyglądają niektóre przerażająco, ale raczej nie są groźne. Czy Wy dzisiaj też się tak źle czujecie? Ja chyba idę spać jestem wykończona.
-
puszek369 wrote:Z tymi wchłoniętymi bliźniakamo zdarza się, niekiedy robią się tzw potworniaki, czyli wlasnie łagodne nowotwory, Moga mieć zeby, włosy, czy wydzielac hormony, nie polecam oglądać zdjęć bo wyglądają niektóre przerażająco, ale raczej nie są groźne. Czy Wy dzisiaj też się tak źle czujecie? Ja chyba idę spać jestem wykończona.4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.