X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, super, że wszystko ok! :) u nas kiedyś mała była z jedną nogą za głowa, takie to dziwne było :P

Kasia, dzięki za kciuki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że u Seli dobrze. Witam nową koleżankę :-)
    Ja też bym bliżniaki chciała. Ale cieszę się, że chociaż jedno dziecko jest :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Ilus0501 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja wykładam 1 listopada czyli w 16 dniu cyklu był monitoring

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilus, jak chcesz dla świętego spokoju możesz zrobić test, ale nie wiem, czy jeśli wyjdzie negatywny to Cię uspokoi i będziesz bez nerwów czekać na wyniki krwi. Dziwne że lekarz skierował na betę tak szybko.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Ilus0501 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że to jest za szybko w sumie to właśnie tego pierwszego listopada był pierwszy stosunek od początku cyklu. Dlatego nie wiem po co ta beta wkoncu była już całkiem zglupialam ale już lepiej poczekam do tego wtorku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa gratuluje ladnej wagi i zdrowej coreczki.

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jak sie czujesz??? Lekarze co mowia

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka28 wrote:
    Butterfly jak sie czujesz??? Lekarze co mowia
    Czuję się średnio, lekarze nic nie mówią

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, brzuch przestal bolec ? Co z plamieniem ?

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poddaje się. Siedzę od 20 minut albo pół godziny i czytam zaległe wasze wpisy. Nie wiem, chyba doszłam do dzisiaj rana :-) ale już nie mam czasu więc szybko piszę.

Butterfly92 w tym szpitali, w którym leżysz robiłam prawie wszystkie moje praktyki. Tam uczyłam się zawodu :-) dobrze wspominam ten szpital, tylko lekarze tam zawsze byli tacy lekko zdystansowani, żeby to ładnie ująć ;-)
    Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Również będę pamietalz o Tobie w modlitwie. Przesyłam moc pozytywnej energii :-*
    Julka28 ja też nie dawno dołączyłam do wątku i dziewczyny są cudowne! W ogóle nie poczułam się jak by nie miały ochoty nikogo nowego mieć w swojej grupie.
    Cóż więcej powiedzieć, jesteście serio kochane.

Mam nadzieję, że maluszek od jednej z was która jest w szpitalu (przepraszam jeszcze nie umiem zapamiętać nicków) wraca do zdrowia i to tylko szybka przygoda ze szpitalem.

Dziewczyny w ciąży, ja was tak bardzo rozumiem, że macie obawy czy wszystko jest ok ... Pewnie też bym miała będąc w ciąży. Tylko sama niestety nie umiem nic mądrego na to odpowiedzieć. Ja jestem największą panikarą świata.

Ja wczoraj nawet do was nie zajrzałam, bo po pracy byłam w szkole, a później u koleżanki tej z dzidziusiem. Wyszły do domu. Radzi sobie moim zdaniem już super :-) tylko boję się, że pod tą zbroja uśmiechu u niej kryje się niemoc.

Mam do was głupie pytanie ... Czy wy po owulacji miałyście tak, że miałyście spadek nastroju? Ja według monitora miałam owulację około 11 dnia cyklu. I teraz mi sie wydaje, że w poprzednich miesiącach musiało być to samo. Ja po prostu w połowie cyklu co miesiąc dostaje takiego nerwaaaa, że męża to bym zatłukła. Tragedia, obojętnie co by nie zrobił za błahostkę, mnie to tak denerwuje, że wybucham ... Potrafię wstać rano, otworzyć oczy już dosłownie wściekła.

Może to moja tarczyca ... Nie wiem. Ostatnio w dwa tygodnie dosłownie spuchlam jak balon :O spodnie mam za male, ręce jak Pudzian ... Tragedia.
    Chyba muszę się połączyć z częścią dietowych dziewczyn :-)

Przesyłam Wam buziaczki :-*

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendzik ;) nadrobię was wieczorem pewnie;) jadę szybko do domu i od razu wyruszamy z psem do weta. Ale mrozno jest!

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins i tak ładnie nas nadrabiasz. My tu dzisiaj jakąś wenę mamy.:P ja jakoś nie kojarzę zebym po owu miała jakiś zły nastrój.

Dziewczyny Kochane dziękuję za gratulacje!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, brzuch przestal bolec ? Co z plamieniem ?
    Brzuch cały czas boli, byłam po paracetamol ale nic nie pomaga...
    Plamienie nadal występuje, w mniejszej ilości

Walka z endometriozą.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Dziewczyny, poddaje się. Siedzę od 20 minut albo pół godziny i czytam zaległe wasze wpisy. Nie wiem, chyba doszłam do dzisiaj rana :-) ale już nie mam czasu więc szybko piszę.

Butterfly92 w tym szpitali, w którym leżysz robiłam prawie wszystkie moje praktyki. Tam uczyłam się zawodu :-) dobrze wspominam ten szpital, tylko lekarze tam zawsze byli tacy lekko zdystansowani, żeby to ładnie ująć ;-)
    Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Również będę pamietalz o Tobie w modlitwie. Przesyłam moc pozytywnej energii :-*
    Ooo Paulins nie wiedziałam :)

Trochę tutaj dziwni lekarze, miałam dostać godzinę temu Duphaston i nic..

Walka z endometriozą.
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins co do nastroju ja raczej mam sporo energi i samopoczucie ok jedynie przed okresem jestem zmęczona i bardziej drażliwa. Powiem wam dziewczyny że teraz jak już jakiś czas stosuje suple czuje się lepiej kiedyś wiecznie senna a teraz już jest o niebo lepiej.
    Już coraz bliżej końca pracy jak fajnie

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odniosę do wpisu Paulins o nas czyli o "starych" staraczkach :)
    bo my to fajne babki jesteśmy :D zawsze z sercem na dłoni :)
    A tak poważnie: zgrana z nas grupa :) nikt nikomu nie ubliza i nie ma gównoburz jak na innych forach :)

Butterfly odpoczywaj kochana :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wnerwa to ja też mam w drugiej połowie cyklu :) może nie codziennie i nie tak żeby zatłuc męża kijem od szczotki ale mam :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly stresujesz sie pewnie jeszcze i w ogóle. Może się prześpij troszkę? :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja wczoraj zainteresowałam się ziołolecznictwem :) i już w torbie niose do domu korzeń lukrecji do zaparzania :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misskathy do czego jest ten korzen?

‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ