Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam jestem tu nowa więc tak od 23 dnia cyklu po usg lekarz kazał brać duphaston i kazał przyjść na kontrolę byłam wczoraj zrobił i betę hcg i kazał przyjść we wtorek dopiero. Gdy pytałam czy coś tam zobaczył powiedział że wszystkiego się dowiem we wtorek. Mam dalej brać duphaston . Chyba jednak coś musi w tym być skoro kazał zrobić badanie krwi
)) czy któraś tak miała ? Test był wykonany w 30 dniu cyklu cykle mam od 31 do 35 dni . Mogę zrobić test sikany ?
-
Ilus0501 wrote:Witam jestem tu nowa więc tak od 23 dnia cyklu po usg lekarz kazał brać duphaston i kazał przyjść na kontrolę byłam wczoraj zrobił i betę hcg i kazał przyjść we wtorek dopiero. Gdy pytałam czy coś tam zobaczył powiedział że wszystkiego się dowiem we wtorek. Mam dalej brać duphaston . Chyba jednak coś musi w tym być skoro kazał zrobić badanie krwi
)) czy któraś tak miała ? Test był wykonany w 30 dniu cyklu cykle mam od 31 do 35 dni . Mogę zrobić test sikany ?
Cześćpierwszy raz słyszę o takiej praktyce więc za dużo nie powiem
ale myślę że możesz być dobrej myśli
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Julka28 wrote:Dziewczyny a chcialybyscie urodzic blizniaki? Ost czyt bbf ze dziewczyna urodzila trojaczki.
Nawet artykuł o tej dziewczynie w Internecie czytałam
Ja bym chciała bliźniakinie wiem jak bym ogarnęła ale bym chciała
21.01 69cm -
Dziewczyny no ja tak mam, do owulacji leci a wręcz zapiernicza czas a do okresu czas wlecze się, ja za 4dni mam miec okres i staram się na tyle długo żeby nie wkręcać sobie objawów a wciąż to robię, napewno nie schizuje juz tak jak na początku ale teraz mam wrażenie że sutki są ciemniejsze, baa piersi mnie swędza i mrowią, w tamtym cyklu miałam więcej na bank sluzu, w pooprzednich cyklach jajniki kuły jak na ciąże i mogłabym tak wymieniać i wymieniać w każdym cyklu miałam objawy ciążowe a okres przychodził, wszystkie dolegliwości świata
człowiek potrafi sobie wkręcić każdy objaw i choć się tego nie chce to człowiek to robi.
Starania o drugie dziecko -
nick nieaktualny
-
Byłam w 30 dniu cyklu zrobił mi usg spytałam czy coś tam widzi uśmiechnął się i powiedział że we wtorek Powie mi na sto procent. W sumie to staramy się od 3 lat o maleństwo więc sama nie wiem czy nie wkrecam sobie tego A gdzie tam wtorek zwariuje do tego czasu
-
Julka28 wrote:Dziewczyny a chcialybyscie urodzic blizniaki? Ost czyt bbf ze dziewczyna urodzila trojaczki.
Bliźniaki to ciężki temat, ciąża automatycznie zagrożona, na mamaginekolog czytałam jak pisała, że nie życzy nikomu bliźniaków i to ze względów medycznych, ciąża jest trudniejsza, ciąże bliźniacze z reguły sa zakończone cięciem cesarkim i to przedwcześnie i wymieniała mnóstwo ale to mnóstwo przeciw, nikt sobie nie może wybrać czy chce bliźniaki czy też nie ale ciąża bliźniacza jest owiana wysokim ryzykiem. Mi osobiście marzą się bliźniaki ale szczerze, to chyba bym zwariowała najpierw w ciąży czy wszystko ok a później opieką nad nimiAle cieszyłabym się na pewno z ciąży mnogiej
nick nieaktualny
-
Byłam u niego 23 dnia cyklu wtedy właśnie kazał brać duphaston brałam cały czas wczoraj byłam u niego na wizycie i kazał wykonać bete u niego w gabinecie i przyjść we wtorek po wyniki. Nie robiłam Jeszce żadnych testów w sumie termin miesiączki wypada na jutro
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem co mogl tam zobaczyc na usg, skoro u Butterfly nic nie widzieli nawet wczoraj
moze cos zaczelo sie dziac ze sciankami macicy, endometrium itd.
Mi test pozytywny wyszedl w 12 dpo - kreska byla bardzo blada, ale byla. Czyli na ok 3 dni przed okresem test byl pozytywny. Ja bym nie wytrzymala do wtorku zeby czekac na wizyte kolejna u lekarza i wtedy dopiero poznac wynik bhcg. Zawsze bhcg robilam sama z siebie w laboratorium - i z wynikami szlam do lekarza. -
Julka28 wrote:Terka ja artykulu nie czytalam heh nawet nie wiedzialam ze jest. Mam kolezanki co maja blizniaki daja rade chociaz ciezko
Na pewno ciężkojak to mówią 2 razy więcej radości zmartwień i pieluch
21.01 69cm -
Julka28 wrote:Terka ja artykulu nie czytalam heh nawet nie wiedzialam ze jest. Mam kolezanki co maja blizniaki daja rade chociaz ciezko
Każdy daje radę jak musiNa necie poznałam dziewczyne która miała 19lat i miała trojaczki to dopiero wyzwanie, ja wtedy urodziłam córkę a ona trojaczki i trzymała mnie przy duchu, ilekroć miałam ochotę ponarzekac to zawsze myślalam o niej
Na szczęscie jej dzieci były zdrowe, urodziła je naturalnie ponieważ lekarz widział dwoje dzieci i zaryzykował porodem naturalnym a tu było troje dzieci
W wieku 19lat mieć rodzinę wielodzietną za jednym zamachem
Ilus0501 wrote:Byłam u niego 23 dnia cyklu wtedy właśnie kazał brać duphaston brałam cały czas wczoraj byłam u niego na wizycie i kazał wykonać bete u niego w gabinecie i przyjść we wtorek po wyniki. Nie robiłam Jeszce żadnych testów w sumie termin miesiączki wypada na jutro
A ten 23dzien cyklu to był którym dniem po owulacji? mówił coś lekarz na ten temat kiedy mogła być?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm