X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis przynajmniej wiesz co możesz jeść :-)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss wszystkiego najlepszego dla męża :)
    Spokojnie wieczorem możecie poszaleć i zapomni :P

Z tą nietolerancja to grubo wyszło! O nietolerancji na owies słyszałam kiedyś. Ale brokul? Ananas? I CURRY? :O To to potrafi być nietolerowane??? :O Jestem w szoku...
    Ale mimo to dobrze że zrobiłaś. Wiesz co wywalić i będzie tylko lepiej ;)
    A tak z ciekawosci-ile Cię wyniosły takie badania?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss wszystkiego najlepszego dla męża :)
    Spokojnie wieczorem możecie poszaleć i zapomni :P

Z tą nietolerancja to grubo wyszło! O nietolerancji na owies słyszałam kiedyś. Ale brokul? Ananas? I CURRY? :O To to potrafi być nietolerowane??? :O Jestem w szoku...
    Ale mimo to dobrze że zrobiłaś. Wiesz co wywalić i będzie tylko lepiej ;)
    A tak z ciekawosci-ile Cię wyniosły takie badania?
    Dokładnie Terka masz racje- wyszło grubo :/ ale poniekąd byłam na to przygotowana aczkolwiek nie na aż tyle :) no teraz musi być lepiej :) wieczorem wyślę wyniki dietetyczce i ułoży mi dietę pod wyniki :)

A za badania zapłaciłam niecałe 500zl i to taki podstawowy pakiet

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę muszę z moja pogadać następnym razem że też chce takie testy ;) może uda się na medicover zrobić
    Od kilku dni czuje się okresowo/ciążowo i nic. Jem ryby pod każdą postacią, śledzie, pastę rybna sobie zrobiłam. A to u mnie naprawdę niecodzienne. I nic. Ciąża raczej to byłby cud bo kochalismy się w gumce w tym cyklu. Normalnie oszaleję jeśli okres nie przyjdzie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss strasznie drogi pakiet..

U mnie nic nowego, dziś 3 dzień @...
    Brzuch nie boli tak jak wczoraj..

Z M nie odzywamy się do siebie, powiedziałam że nie chcę dalej tkwić w takim związku w którym rodzina o wszystko się wtrąca i mamy mieć narzucone to co oni chcą..
    Po Nowym Roku wyprowadzam się :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jasne że musi byc lepiej! :)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wiesz dzieci z gumki też się zdarzają :) kurcze nie wiem co Ci powiedzieć to i głupoty gadam ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mi zalecila zrobić bo nie chciała w ciemno glutenu odstawiac :) A przy hashi podobno najlepiej działa dieta bezglutenowa i bezlaktozowa :/ O ile z laktozy nie jest ciężko zrezygnować to już z glutenu tak :(

Butterfly fakt pakiet drogi ale nic nie poradzimy że takie ceny :(
    Wytrzymasz do nowego roku z nim? może jeszcze się coś poprawi i nie będzie potrzeby się wyprowadzać... jeśli go kochasz to tego Ci życzę żeby do tego czasu się między wami ułożyło :*

Butterfly92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex wiesz dzieci z gumki też się zdarzają :) kurcze nie wiem co Ci powiedzieć to i głupoty gadam ;)
    haha dobrze napisane :D
    ja mam wrażenie że mam w sobie jakaś lateksową powłoke plemnikobojczą bo czy w gumie czy bez to i tak ciąży brak :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Butterfly fakt pakiet drogi ale nic nie poradzimy że takie ceny :(
    Wytrzymasz do nowego roku z nim? może jeszcze się coś poprawi i nie będzie potrzeby się wyprowadzać... jeśli go kochasz to tego Ci życzę żeby do tego czasu się między wami ułożyło :*
    KOCHAM go ponad ŻYCIE.. Ale nie rozumiem jednego...

Jeśli mój M nie chce jeździć do rodziców, bo jak to powiedział - "nie chce mi się jeździć" to dlaczego nie powie tego wprost?
    Cały czas tłumaczy że jego rodzina się nie wtrąca tylko robią to z troski, ja tak nie uważam, bo już w życiu miałam do czynienia z okropna matka mojego eks która doszczętnie rozwaliła nasz związek...

Walka z endometriozą.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    KOCHAM go ponad ŻYCIE.. Ale nie rozumiem jednego...

Jeśli mój M nie chce jeździć do rodziców, bo jak to powiedział - "nie chce mi się jeździć" to dlaczego nie powie tego wprost?
    Cały czas tłumaczy że jego rodzina się nie wtrąca tylko robią to z troski, ja tak nie uważam, bo już w życiu miałam do czynienia z okropna matka mojego eks która doszczętnie rozwaliła nasz związek...
    Kochana bo on tego nie zauważa i inaczej na to patrzy niż Ty :/ przerabialam to więc wiem co mówię :) jeśli on nie zrozumie Twojego toku myślenia to niestety nic z tego nie będzie... bo Ty ciągle będziesz wkurzona że jego rodzina się wtrąca a on nie będzie widział w tym nic złego :/ i będą pomiędzy wami kłótnie o to :/
    Jeśli go naprawdę kochasz tak jak piszesz to wyprowadzka na jakiś czas może coś zmienić- może coś do niego dotrze i zateskni :) jednak musicie dużo rozmawiać... rozmowa to podstawa związku :) ale jeśli on dalej będzie się zachowywał tak jak teraz (nie rozumiem jak on mógł powiedzieć do Ciebie stul pysk) a nie daj Boże podniesie na Ciebie reke to uciekaj od niego jak najdalej- pomimo miłości jaką do niego czujesz :/ bo nie tak powinna wyglądać miłość że jest kat i ofiara...
    Kochana kieruj się tym co Ci podpowiada serce ale i rozum :) to Twoje życie a my Ci możemy tylko coś poradzić ale to są Twoje decyzje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:14

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Miss wszystkiego dobrego dla męża. Faktycznie trochę Ci tego wyszło i drogi ten pakiet strasznie, ale przynajmniej masz już tą wiedzę. Az się boję co mi by wyszło :d

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-)
    MissKathy92 cykl nie spisany na straty... My w tym cyklu mieliśmy przed owulacja 4 dni przerwy albo wkecej, później 3 dni pod rząd i klapło nie wiem jakim cudem :-)
    Kochane ja dzisiaj mam wolne, wstałam i najchętniej poszłabym do WC zrobiła znowu test. Ja chyba zwariuje. Ale tłumaczę sobie, że okresu nie ma więc wszystko jest okej.
    Tak się boję i martwię :-( :'(

Butterfly92 teście to największe przekleństwo jak się im wydaje że mogą wszystko. Musisz Twojemu chłopakowi jakims cudem wyjaśnić, że wy tworzycie osobna rodzind. Ja to z moim mężem przeszłam ... Tylko, że on zobaczył w końcu że jego rodzice próbują zniszczyć nam związek, a wcale się nie troszczą.

Terka, uwielbiam twoje komentarze :-) i pozytywne nastawienie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, jesli Twoj tego nie zrozumie, to jaki jest sens tkwic w takim zwiazku? Zeby cale zycie byc ofiara? Zeby zmarnowac sobie swoje zycie? Ja na Twoim miejscu dalabym czas Twojemu facetowi, ale w takim w sensie, ze bym sie po prostu wyprowadzila- moze to go skloni w koncu do myslenia o Tobie ?! On nie jest w tym zwiazku sam, jestes tez Ty. A kwestie rodzicow... ciezka sprawa, ale facet nie wiaze sie na lata z mama tylko z Toba!

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Miss wszystkiego dobrego dla męża. Faktycznie trochę Ci tego wyszło i drogi ten pakiet strasznie, ale przynajmniej masz już tą wiedzę. Az się boję co mi by wyszło :d
    Hej Puszek jak się czujesz ?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Hej Puszek jak się czujesz ?
    Dziękuję dzisiaj spoko, wczoraj mnie brzuch bolał, ale to były chyba jelita, albo żołądek, nie był to ból w dole, ani plamien nie było czy coś, jednak wiadomo znartwilam się, po obiedzie przeszło :) mdłości przeszły zostało tylko sikanie za wszystkie czasy, ale w badaniu mocz jest Oki :)
    A Ty? :)

Paulins lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek- ja juz czekam az mi rzyganie przejdzie, przedwczoraj wymiotowalam 3 razy, wczoraj 2, dzisiaj juz raz wymiotowalam ... to chyba jest najgorsze, ze wszystkich dolegliwosci jakie mam ;p Ale tak jak zawsze powtarzam, moge cierpiec dla zdrowia dzidzi ;p
    Mnie co jakis czas jeszcze tez pobolewa na dole- ale to nie jest podbrzusze, to raczej pachwiny po bokach i miednica z tylu ;p

Paulins, imienniczko- ja jestem w 10tyg i od 6 tyg chodze co chwile do lazienki i sprawdzam, czy przypadkiem sluz jest ok, czy nie ma plamien itd... wiec znam to - i jesli jestes taka krejzi jak ja, to to nie mija :p

Paulins lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly-cudownie że go kochasz. Z tym że miłość to nie uczucie. Mam nadzieję że masz tego świadomość.
    Miłość to decyzja "chce dla drugiej osoby jak najlepiej". Czy tak czujesz kiedy pomyślisz o tej relacji? Czy czujesz się bezpieczna, wspierana, szanowana, podciągania do góry? Bo to są właśnie wyznaczniki miłości...

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly-cudownie że go kochasz. Z tym że miłość to nie uczucie. Mam nadzieję że masz tego świadomość.
    Miłość to decyzja "chce dla drugiej osoby jak najlepiej". Czy tak czujesz kiedy pomyślisz o tej relacji? Czy czujesz się bezpieczna, wspierana, szanowana, podciągania do góry? Bo to są właśnie wyznaczniki miłości...
    Tak czuję, jest pierwszym mężczyzną który tak się o mnie troszczy, w tym że dużo jest mojej winy..

Powiedział mi "stul pysk" bo ja mu mówię też brzydkie rzeczy od słowa "frajer" do słowa "spier*alaj"...

Zawsze miałam problem z agresją, szczególnie nasililo się to po 1.5 rocznym związku o którym tutaj wspominałam...
    Przeszłam 4 próby samobójcze, 3 psychoterapie które nic nie pomogły, czuję że też tutaj wszystkiego nie pisze, ale powiem wam że też dużo w tym mojej winy.

Walka z endometriozą.
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to jestem beznadziejna ... serio. Wstałam i stwierdzałam, ze mnie mniej bolą piersi. Co to oznacza? Ze wszystko na nic ... obiecałam sobie nie robić testów do czwartku i zaufać ze wszystko jest ok. Oczywiście opilam się rano wody jak słoń. I właśnie znowu sobie tradycyjnie nasikałam do plastikowego kubeczka (powoli mój przyjaciel :-( ) i zrobiłam zaś ten test ... dzisiaj to już 5 test od soboty ... ja jestem durna. No nic ... idę do urzędu. Później zajmę się sprzątaniem w garderobie co by myśli czymś zając.

‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ