X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly żadna Twoja wina. Facet ma Cię szanować i już! Zadnej dyskusji to nie podlega.
    Jeśli wiesz ze masz problem z agresja-zmieniaj to. Ale jeśli oboje będziecie tak się traktować to to sensu za bardzo nie ma.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly żadna Twoja wina. Facet ma Cię szanować i już! Zadnej dyskusji to nie podlega.
    Jeśli wiesz ze masz problem z agresja-zmieniaj to. Ale jeśli oboje będziecie tak się traktować to to sensu za bardzo nie ma.
    Terka ale to działa we dwie strony - ja go nie szanuje to dlaczego on ma mnie szanować?

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins obawy są normalna rzeczą. W szczególności kiedy masz do dyspozycji tylko testy domowe. Też bym swirowala. W sumie mając laboratorium też swirowalam bo jak nie czułam wcześniejszych objawów to też poleciałam zrobić badanie czy rośnie. Także to normalne ;) nie jesteś ani durna, ani głupia tylko chcesz żeby wszystko było ok ;)

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Terka ale to działa we dwie strony - ja go nie szanuje to dlaczego on ma mnie szanować?

Bo jest facetem.

A teraz pytanie-dlaczego nie szanujesz?
    Jeśli nie chcesz takich rzeczy pisać na forum to napisz prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:09

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Paulins, martwisz się i to jest rzecz naturalna :) zatem nie mów o sobie ze jestes durna czy też głupia :)

Walka z endometriozą.
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cześć ;))
    Magda widze ze dalej jesteś w dwupaku ;)) ale pewnie już każdy dzień dla Coebie jest wielka zagadka i pytaniem czy to już dziś nastąpi ;p powiem Ci jedno ;D wyślij się jeszcze póki możesz ;D bo ja od miesiąca chodzę na zoombi hehe
    Mój Nathan ma problem z jelitkami ... raczej to nie kolki bo baków bardzo duzo puszcza , jedynie tej kupki zrobić nie może i krzyczy w niebogłosy .. robi raz na 2,3 dni .. wiem ze może być problem bo kp plus w nocy po cycce dokarmiam mm wbo wtedy spi dłużej , w dzień wisi na cycu ... no i w dzień mam czas się z nim „pobawić” w nocy chciałam bym chodz 2 h przespać ;D
    Ktoś tu polecał
    Dicoflac czy mi się wydawało ? Myślicie ze ten priobiotyk pomoże nam
    ? Od wczoraj daje espumissan ale nie wiem czy pomoże jeśli na kołki jest .. szybciej dawałam infacol , ale jakieś poprawy nie widze , mi już ręce opadają , a bardzo mnie irytuje i boli serce jak widze ze moje dziecko płacze z bólu ;( no bo chyba każda matka myśli ze jej dziecko nie może płakać zwłaszcza z bólu ..
    tak pozatym wczoraj mknął nam miesiąc razem ;)) wiec pozdrawiamy wszystkie tu cioteczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9766f9563d16.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ff17011cd24.jpg

panipuchatkowa, Magdaa21, Lelek, Butterfly92, Mari92, terka, puszek369, alex0806, MissKathy92 lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • panipuchatkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins martwisz się więc to normalne. A piersi raz bolą bardziej raz mniej. Mnie w ogóle nie bolaly..

Butterfly jeśli razem tak się do siebie odnosicie no to musicie nad tym popracować bo niefajnie takie relacje wyglądają.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Bo jest facetem.

A teraz pytanie-dlaczego nie szanujesz?
    Jeśli nie chcesz takich rzeczy pisać na forum to napisz prywatnie
    Szczerze to z domu wyniosłam samą agresję, jeśli robiłam coś, co nie spodobało się moim rodzicom, to oni wpadali w szał, gniew i leciały wyzwiska, a nawet dochodziło do rękoczynów...

A nie szanuje bo rodzice mnie nie szanowali, nie wiem co to znaczy słowo "szacunek"

Tak samo teraz mam w relacji z facetem - jeśli on zrobi coś co wg mnie jest nie fajne to wpadam w szał agresji i wybucham złością

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:12

Walka z endometriozą.

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ale śliczny jest!

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jak fajnie że się odezwałaś :)
    No to faktycznie macie oboje ciężko. On bo go boli a Ciebie boli ze jego boli... Jejciu... Miejmy nadzieję że to po prostu minie i okaże się tylko niedojrzalym układem trawiennym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, co za sliczny Maluszek :* ❤️❤️❤️

Dziewczyny, pomozcie- czy podczas ciazy moze leciec krew z nosa? Wlasnie bylam na drugim posiedzieniu nad wc i podczas wymiotow chyba jakies naczynko mi peklo, bo z lewej dziurki zaczela krew lekko leciec... :/

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:

Dziewczyny, pomozcie- czy podczas ciazy moze leciec krew z nosa? Wlasnie bylam na drugim posiedzieniu nad wc i podczas wymiotow chyba jakies naczynko mi peklo, bo z lewej dziurki zaczela krew lekko leciec... :/
    O kurde biedactwo zdrówka dużo :*

Walka z endometriozą.
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Szczerze to z domu wyniosłam samą agresję, jeśli robiłam coś, co nie spodobało się moim rodzicom, to oni wpadali w szał, gniew i leciały wyzwiska, a nawet dochodziło do rękoczynów...

A nie szanuje bo rodzice mnie nie szanowali, nie wiem co to znaczy słowo "szacunek"

Tak samo teraz mam w relacji z facetem - jeśli on zrobi coś co wg mnie jest nie fajne to wpadam w szał agresji i wybucham złością

Ale długo tak nie pociągniecie. Wiem że przeszłas parę terapii ale musisz znaleźć jakąś skuteczna.

Myślę że chłopak wie jaka jest Twoja przeszłość. Nie powinien mimo wszystko tak robić. To nie pomoże. To tylko zaszkodzi.
    Musicie dużo rozmawiać. Ale bez zbędnych emocji. Bo rozmowa na emocjach nie jest rozmowa.
    Tak czy siak sama pewnie widzisz ze to idzie do nikąd. Musisz przepracowac pewne rzeczy w sobie bo będziesz niszczyla wszystko zaczynając od Ciebie samej.

• terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:

Lelek moze. Układ krwionośny czasem swiruje ale to normalne zjawisko. No chyba że by już tak mega było.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Miss, dobrze, że zrobiłaś badania. Ciekawostki wyszły, też jestem w szoku jak dziewczyny :) a co do braku seksu się nie martw, nadrobicie. Staraj się o tym nie myśleć, iść na żywioł. Wiem, że ciężko.

Alex, ja właśnie już jak piłas ten barszcz to miałam Cię pytać, czy to możliwe że jesteś w ciąży :P bo znowu masz objawy jak poprzednio :P

Butterfly, eh, ciężko masz. Chętnie bym Ci pomogła, ale nie wiem jak.

Paulins, ja zrobiłam tylko 2 testy w 4 dni po spodziewanym okresie, następnie bete. Potem przez ponad 2 tygodnie nie robiłam nic, ba, nie przyznałam sie tu dziewczynom nawet :)

Miss, ja dalej w dwupaku :P d
    Do piątku na spokojnie, potem zaczynamy akcje wykurzania małej z brzucha. Mąż nawet dostał wolne w piątek!!! Nareszcie, bo on w tym miesiącu nie dość że dłużej pracuje to każda sobotę jeszcze i nawet 12.11. Jest przemeczony, tak mi go szkoda.. Ale mówi że to jego budowa, musi ją skończyć itd itp. A najlepsze ze zaczął budowę jak zaszlam w ciążę a kończy jak będę rodzic :P
    Wczoraj coś ja słabiej czułam, ale mój żywy detektor słyszał serduszko więc się uspokoilam. Wygooglował że dziecko ma mniej miejsca więc może tak być ze się słabiej rusza. Oby. W piątek lekarz.

Zastanawia mnie, czy może tak być, ze nie będę miała żadnych boli i nagle w ciągu dnia trach, zacznie się. Myślicie że tak może być?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelel jak najbardziej moze lecieć krew z nosa.

Magda no ja myślę że jakies pierwsze symptomy będziesz miała porodu. W sensie tego Ci życzę żebyś to ogarnęła i w miarę szybko pojechała do szpitala.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no a jak ma się ruszać jak już się nie mieści? :)
    Słyszałam też teorie że zbiera siły do porodu :)
    Nie wiem mój swirowal do końca więc nie pomogę, ja tylko teoretyk ;)

Co do symptomów słyszałam o takich akcjach ale raczej rzadko jest żeby bezobjawowo rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wygladalo mo to bardziej na pekniete naczynko- nie byl to krwotok, raczej takie lekkie krwawienie... Jestsem juz chyba oslabiona tymi wymiotami, nie wiem czy nie isc po jakies elektrolity do apteki, bo praktycznie po kazdym posilku 30 minut pozniej, wymiotuje. Schudlam prawie 3 kilo od poczatku ciazy, waze teraz juz 50kg ://

Butterfly, zgadzam sie z Terka- najwazniejsza jest rozmowa i zrozumienie. On musi rozumiec Twoja sytuacje, Ty musisz zrozumiec jego. Ja od przedwczoraj przezywam bum hormonalny na nowo. Strasznie mnie moj maz denerwuje, jego zachowanie, wszystko robi zle ... Poklocilam sie z nim wczoraj przed snem, a dzisiaj rano poprawilam. Ale pogadalismy, wytlumaczylam mu, ze on tez nie moze teraz tak reagowac na mnie jak wczesniej, ze mi tez nie jest latwo z ta sytuacja i moim nastrojem, ze przez te dolegliwosci wymiekam i czasami juz nie mam na nic sily. Stwierdzil, ze mi w tym pomoze i nie bedzie az tak nerwowo na mnie reagowal, tylko bedzie staral sie wspierac mnie. Dwa dni klotni, ale rozmowa wszystko wyjasnila - pamietaj, ze rozmowa i wzajemne zrozumienie jest najwazniejsze.

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale długo tak nie pociągniecie. Wiem że przeszłas parę terapii ale musisz znaleźć jakąś skuteczna.

Myślę że chłopak wie jaka jest Twoja przeszłość. Nie powinien mimo wszystko tak robić. To nie pomoże. To tylko zaszkodzi.
    Musicie dużo rozmawiać. Ale bez zbędnych emocji. Bo rozmowa na emocjach nie jest rozmowa.
    Tak czy siak sama pewnie widzisz ze to idzie do nikąd. Musisz przepracowac pewne rzeczy w sobie bo będziesz niszczyla wszystko zaczynając od Ciebie samej.
    Mówiłam chłopakowi o swojej przeszłości, doskonale wie z czym się zmagałam...
    Zamierzam szukać nowej terapii i mam nadzieję że wszystko się poukłada

Walka z endometriozą.

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly aby do przodu.:)

Lelek nie martw się ja ostatnio naptawde zmagalam sie z takim powaznym krwawieniem z nosa ale przeszlo. Także tak moze się dziać.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ