X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, gratulacje :) pochwal sie pierscionkiem! :)

Nie wiem skad taka hemoglobina :D ale super bo im wyzsza do porodu tym lepiej :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins ale jak to... co ona Ci nagadała?

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins to co ona powiedziała Tobie? że nie masz co się cieszyć bo wszystko może się zdarzyć? A dała choć skierowanie na bhcg? Kochana JESTEŚ W CIĄŻY i nie słuchaj słów jakiej głupiej baby... i nie płacz bo Twój maluszek na pewno nie chce żeby mama płakała <3 fasolka tam jest i nie ma innej opcji, wszystko będzie dobrze a ty się nie martw i cierpliwie czekaj na kolejne usg :) kiedy ono będzie?

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, glowa do gory. Czasem sie spotyka niefajne osoby i slucha glupot, ale wszystko u Ciebie bedzie dobrze!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mi się nie chce pisać co ona gadała... Tak przykra baba. Ogólnie wyszła z zalozenia, że skoro jestem położna to chyba można mi pojechać po ambicji i nie robić żadnej nadziei, że się ciąża rozwinie i następne USG będzie miało sens. Zrównała moją nadzieję z poziomem ziemi.
    Może to, że mi tak zależy to tak bardzo zabolało mnie to. Dla niej jestem tylko kolejnym pionkiem w gabinecie ... Jednak dla mnie mimo, że jestem kobietą wykształconą w tym kierunku, to jest to moja ciążą na której mi zależy. Chciałam usłyszeć chociaż słowo, że będzie okej i że mam się nie martwic, że na tą chwilę nie ma co robić sobie stresu... Cokolwiek. Usłyszałam tylko że w sumie nie ma nic w USG, jest za wcześnie i jestem głupia że się ucieszyłam.

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins a to Twoja ginekolog? Możesz pójść do jakiegoś innego lekarza?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką przychodnie przy szpitalu... Tam wiecznie ktoś inny jest. Kiedyś miałam taką fajną miłą ginekolog tam. Teraz jest taka ...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins daj spokój i się nie przejmuj, bo ta baba nawet lekarzem być nie powinna... bo z takim brakiem empatii to można co najwyżej ulice sprzątać (nie ublizając ludziom sprzatającym ulice)...
    A nie masz możliwości iść do jakiejś normalnej lekarki? np za tydzień żeby już coś było widać na usg?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins to co ona Ci powiedziała że zwatpilas? Wiesz na zachodzie ciężko o poszanowanie małego życia... Ale to Twoje maleństwo! :D

Butterfly-wow :O cóż za zmiany! Byleby to była droga ku coraz lepszej relacji między wami ;D i było coraz lepiej :)
    Gratulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak jak w Polsce, że idę do innego lekarza i spoko. Potem będzie mi ubezpieczalnia pisać listy wiecznie czemu tak robię itp. ogólnie mam lekarza innego ale 30 km od mojego miasta. A ta przychodnie mam zaraz przy domu i przy szpitalu w którym ewentualnie chciałabym rodzić. Rozmawiałam z mężem i poczekam dwa tygodnie i pójdę prywatnie do tego 30 km od nas. Akurat Polak to jest. A 21.12 przed wyjazdem do Polski mam wizytę u tej francy. Albo pójdę albo pojadę do Polski. W Polsce sobie zrobię wszystko prywatnie i jak coś to przywiozę jej zdjęcia z USG. Wtedy już będzie miała czarno na białym, że sobie nie wkręcam ... Albo będzie miała satysfakcję, że miała rację że nie mam się co nastawiać.

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka... A mówią jak to wielce zachód do przodu jest. Tu bardzo nie szanują życia ani małego ani dużego. Uwierz mi.

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, straszne to co piszesz :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w takim razie służba zdrowia nie taka zła :) bo jak mi się lekarz nie podoba to nie muszę do niego chodzić i mogę sobie zmienić na jakiegoś innego... ja miałam tak z endokrynolog na nfz :/ trafiłam do takiej zolzy że masakra.. następną wizytę kazałam umówić z drugą panią doktor (obie przyjmują w jednej przychodni)... jak poszłam do tej drugiej to się zapytała czemu zmieniłam to jej wprost powiedziałam że tamta pani mi siebie podoba i do niej chodzić nie będę :)
    Poza tym u nas nie ma problemu z czymkolwiek prywatnie- płacisz i masz wszystko i wszystkich gdzieś :) nasz kraj taki piękny :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 z tego całego wylewania żalu nie pogratulowalamm Ci.
    Cieszę się, że się dogadujecie. Pamiętaj tylko, że jesteś ważna i masz być dla siebie dobra! :-* I teraz pierścionek niech Ci przypomina, że robisz czarna grubą kreskę i zostaw za sobą przeszlosc :-) to taki super moment żeby pracować nad sobą i stać się dla siebie lepszą :-)

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    To u nas w takim razie służba zdrowia nie taka zła :) bo jak mi się lekarz nie podoba to nie muszę do niego chodzić i mogę sobie zmienić na jakiegoś innego... ja miałam tak z endokrynolog na nfz :/ trafiłam do takiej zolzy że masakra.. następną wizytę kazałam umówić z drugą panią doktor (obie przyjmują w jednej przychodni)... jak poszłam do tej drugiej to się zapytała czemu zmieniłam to jej wprost powiedziałam że tamta pani mi siebie podoba i do niej chodzić nie będę :)
    Poza tym u nas nie ma problemu z czymkolwiek prywatnie- płacisz i masz wszystko i wszystkich gdzieś :) nasz kraj taki piękny :)
    Wiesz... Ja nie umiem Ci powiedzieć jak to jest dokładnie tutaj z tymi prywatnymi wizytami. Póki co chce zostać w tej przychodni, bo mam naprawdę bardzo blisko. Nie muszę jezdzic autem itp. A do tego jest przy szpitalu, który jest moim szpitalem najbliższym też i jednym z najlepszych dookoła.

Ehh... Może będzie dobrze a pani doktor jak zobaczy serduszko to zmięknie i zrobi się milsza ...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Wiesz... Ja nie umiem Ci powiedzieć jak to jest dokładnie tutaj z tymi prywatnymi wizytami. Póki co chce zostać w tej przychodni, bo mam naprawdę bardzo blisko. Nie muszę jezdzic autem itp. A do tego jest przy szpitalu, który jest moim szpitalem najbliższym też i jednym z najlepszych dookoła.

Ehh... Może będzie dobrze a pani doktor jak zobaczy serduszko to zmięknie i zrobi się milsza ...
    Paulins doskonale Cię rozumiem :) zawsze to lepiej mieć wszystko na miejscu a nie latać nie wiadomo gdzie :) niemniej jednak lekarka nie fajnie się zachowała... przecież jako że sama jesteś położną to zdajesz sobie sprawę że wszystko się może zdążyć a lekarz powinien pocieszyć i powiedzieć że będzie dobrze a nie jeszcze bardziej zdolowac :( ale myślę że jak się potwierdzi ciąża to już nie będzie tak źle :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Paulins doskonale Cię rozumiem :) zawsze to lepiej mieć wszystko na miejscu a nie latać nie wiadomo gdzie :) niemniej jednak lekarka nie fajnie się zachowała... przecież jako że sama jesteś położną to zdajesz sobie sprawę że wszystko się może zdążyć a lekarz powinien pocieszyć i powiedzieć że będzie dobrze a nie jeszcze bardziej zdolowac :( ale myślę że jak się potwierdzi ciąża to już nie będzie tak źle :)
    Mam nadzieję ... Chociaż mam wrażenie że przyjdzie weekend i dostanę okres. Nie wiem ... Mam taki żal w sobie i zero jakiejś nadziei. Póki co czekam i nie mogę nic więcej zrobić :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, powiedz Ty mi - co sie dzieje takiego, ze masz zero nadziei? Bo powiedziala Ci cos jakas baba ? Ja nawet w 4 tyg nie szlam do lekarza, bo mi nie kazala przychodzic bo nic nie widac i tak. Bylam dopiero w 6tygodniu.
    Stresowalam sie niemilosiernie tym, ze mam czekac tyle do wizyty, ale mialam mozliwosc robienia bhcg i to mnie ratowalo i martwilo jednoczesnie ;p Przestan sie zadreczac! Wszystko bedzie dobrze !

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, staraj się zająć czymś i nie myśleć :) będzie dobrze!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak samopoczucie?

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ