SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek to miłe coś dostać :-)
    Alex to oby mężowi udało wrócić się na poprzedni dział :-)
    Andi zazdrość ludzka rzecz. Na pewno i ty na dzidziusia się doczekasz. Będzie dobrze

A ja wczoraj nie kp. A teraz już małego karmię. Pozdrawiam ^:-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Zmienili mu po tym jego l4 na migdałki. Chyba przez to że na tym jego docelowym lżejszym dziale dali Ukraińców. Bo pełno zatrudnili ;/
    Ja już dziewczyny idę spać. Padam na twarz po dzisiejszym dniu. Do jutra ;*

Ale ze to tak można dział komuś zmienić ot tak? I to podczas czyjegoś L4? Serio??
    Co do Ukraińców to sporo ich w Gliwicach jest. Bardzo dużo na tzw.strefie bo tam multum różnych firm produkcyjnych i magazynów wszelakich. U męża ich nie ma (nawet na produkcji, nie mówiąc o działach jak laboratorium itd) bo jak stwierdziło szefostwo próbowali ale zbyt specjalistyczne zadania maja żeby pozwolić sobie na niezrozumienie instrukcji i sobie nie radzili. Więc wola już nie próbować drugi raz.

Andii-zdrówka! Jak skóra nawet boli to kiepska sprawa...
    Zazdrość to uczucie - a ono jest neutralne. Wszystko zależy od tego jak nim pokierujesz. I czy Ty uczuciem czy ono Tobą będzie kierować...

Puszek-no gratisy zawsze fajne :D od razu humor poprawiają ;D

Mari-super że udało się bezproblemowo już karmić małego ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam-Mikołajkowo! :D
    I życzę miłego dzionka dla każdej z nas ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja mam zarabiste Mikołajki. Mój M obudził się do pracy, założył czapkę Mikołaja i mówi że ma dziś wolne ♥️♥️♥️ najlepszy prezent ever - jego czas :)
    Także ja się dziś będę mniej odzywać :P buźka :)

terka, panipuchatkowa lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie Mikołajki zaczęły się słabo bo od spadku tempki :/ z tego cyklu raczej nic nie będzie...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfb5dddd319a.jpg
    Czuje się nadal źle :/ jak pomyślę o pomidorach to mi się zbiera na wymioty- chyba się nimi przejadlam :(
    Wczoraj się jeszcze z przyjaciółką pokłócilam o sylwestra bo mamy iść na bal a ja napisałam jej że trochę szkoda mi kasy ze względu na to że tyle wydaje na leczenie... A ona nawet nie zapytała jak idzie tylko się do mnie wypruła że my zawsze się wycofujemy i że z nami nie idzie się dogadać... No po prostu ręce mi opadły :( napisałam jej że mam nadzieję że nigdy nie będzie w takiej sytuacji jak ja... chyba są rzeczy ważne i ważniejsze :/ wieczorem pogadalam z mężem i doszliśmy do wniosku że damy radę ze wszystkim- i z lekarzami i z leczeniem i na sylwestra starczy :) tylko teraz ja już sama nie wiem czy chce z nią iść skoro ona ma takie podejście i patrzy tylko na swój tyłek... wczoraj pogadalam przez telefon z inną przyjaciółką którą mnie rozumie, wyplakalam się i trochę mi lepiej się zrobiło :) więc chyba pójdziemy na tego sylwestra- może mi złość i przykrość przejdzie do tego czasu :)
    I coraz częściej myślę o tym hsg- rozmawialiśmy wczoraj o tym z mężem i postanowiliśmy że po skończonym 15 cyklu starań zaczynamy działać w tej kwestii- on zrobi komputerowe badanie nasienia a ja hsg :) chyba dobry plan prawda? Wybaczcie że Was zawalam pytaniami z samego rana ale tylko Was się mogę poradzić bo teraz wiem że tylko wy mnie rozumiecie :*

Jeszcze dodam że od dziś przestawiam się na letrox- ciekawe jak zareaguje organizm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 06:22

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja to dzisiaj będę umierać, obudził mnie ból brzucha i pleców taki konkretny więc się rozkręcić na 150 coś mi się tak wydaje.
    Miss taki spadek to nie spadek ;) mega wysoko masz temperaturę. Może też być zawsze na implantację :) poczekaj i zobaczysz :)
    Magda ale super prezent od męża. Bezcenny! :) też bym chciała z moim w domku dzisiaj posiedzieć ale niestety. A jutro jadę do Wrocławia znowu na spotkanie z klientami. I o 16.30 mamy te badania.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex współczuję bólu pleców i brzucha :( ale dobrze że w końcu zaczęło coś się dziać :)

Ja czuje że do mnie też okres zawita :( po prostu to czuje :( dlatego tak się zastanawiam nad tymi badaniami... bo w tym miesiącu było wszystko jak trzeba- owu była, serduszkowanie wtedy kiedy trzeba, jedynie tego śluzu nie było ale to mieliśmy żel a z resztą mąż twierdził że w środku było bardzo mokro więc może po prostu śluz się ukrywał przede mną :P i jeśli wszystko było teoretycznie ok to myślę że mogę mieć faktycznie przytkane te jajowody :( wczoraj o tym poczytalam i stwierdziłam że to może być przez te moje częste infekcje :/ przed staraniami się nimi nie przejmowalam, smarowalam czym trzeba i myślałam że jest ok a może właśnie tak się zalatwilam :( ech i znowu tysiąc myśli na minutę...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss poczekaj co ci najbliższe dni przyniosą. Może nie wszystko jest stracone;) później się będziesz zastanawiać jeśli nie wyszło. Gdybac sobie można A i tak nigdy nie zaplanujemy tak jakbyśmy tego chciały.
    Ja chyba dzisiaj w pracy umrę. Jak mi nie przejdzie ból po proszkach to chyba wezmę laptopa i pójdę do domu zdalnie popracować. Strasznie mnie kto i;/ pewnie Endo grube skoro w 16 czy 17 dc miało już 9 mm. A owulacja była o wiele później. Leje się że mnie jak że świni a ból jest okropny ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Alex może faktycznie w domu lepiej popracuj? skoro aż tak boli :/ mam nadzieję że jednak przejdzie :*

Tak jak radzisz- będę czekać na rozwój sytuacji w miarę możliwości- spokojnie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje przygotować materiały na jutro na wyjazd, poczęstunek dla gości i dokumenty a później wezmę lapka i w domu cała reszta. Kolega stwierdził że wyglądam jakby mnie połamało. Wypije zaraz nimesil to może pomoże. Ale i tak dzisiaj mam możliwość popracować zdalnie bo będę wyszukiwać oferty pracy itd na jutro więc mogę to robić z domu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale bajer prezent! Chyba każda by chciała taki dostać! :D
    Mój niestety do pracy poszedł ale już za 5.5h kończy :D
    Jakoś wytrzymam :P

Alex bidulko... Jeśli się da to może faktycznie popracuj w domu... Zawsze swobodniej u siebie niż w biurze...

Miss-ja tu przywołuje Twój optymizm! :D
    Taki spadek to nie spadek ;)
    A jakie dokładnie te temperatury dwie ostatnie są? Bo masz na apce 1miejsce po przecinku a podejrzewam mierzysz z 2 ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex fajnie że choć dziś możesz odpuścić siedzenie w biurze do końca pracy :) W domu zawsze lepiej a że jest taka możliwość to korzystaj :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Magda ale bajer prezent! Chyba każda by chciała taki dostać! :D
    Mój niestety do pracy poszedł ale już za 5.5h kończy :D
    Jakoś wytrzymam :P

Alex bidulko... Jeśli się da to może faktycznie popracuj w domu... Zawsze swobodniej u siebie niż w biurze...

Miss-ja tu przywołuje Twój optymizm! :D
    Taki spadek to nie spadek ;)
    A jakie dokładnie te temperatury dwie ostatnie są? Bo masz na apce 1miejsce po przecinku a podejrzewam mierzysz z 2 ;)
    Tak, mierze oczywiście 2 miejsca tylko tam trzeba rozciągnąć ekran żeby zobaczyć dwa a wtedy połowy wykresu nie widać :P
    Najwyższa była 4 dni temu- 36.75, później już spadek na 36.67, 36.66 i dzisiejsza 36.56 :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, mierze oczywiście 2 miejsca tylko tam trzeba rozciągnąć ekran żeby zobaczyć dwa a wtedy połowy wykresu nie widać :P
    Najwyższa była 4 dni temu- 36.75, później już spadek na 36.67, 36.66 i dzisiejsza 36.56 :(

Sppkojnie :) to jest różnica raptem 0.1 stopnia :) nie taki straszny :) no i nie wiem jak u Ciebie ale dzisiaj chłodniejsze noc była. To też dużo zależne niestety jest.
    Ciekawo mnie Twoja niechęć do pomidorów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 08:27

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 taki spadek to nie spadek :) Co do hsg to widzę, że jednak chcesz przyspieszyć badanie, ja to już od półroku robię i się wybrać nie moge z tym że ja chcę zrobić sono hsg :) :)

Magdaa21 takie prezenty są najlepsze :D :D

Starania o drugie dziecko
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy Wy na etapie ok 15tc. Miałyscie takie uczucie rozciągania, jakby wzdecie/balon. Nie są to skurcze, nie ma plamien, ale nie wiem czy się niepokoić, czy to macica ciągnie i jakieś więzadła bola :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Sppkojnie :) to jest różnica raptem 0.1 stopnia :) nie taki straszny :) no i nie wiem jak u Ciebie ale dzisiaj chłodniejsze noc była. To też dużo zależne niestety jest.
    Ciekawo mnie Twoja niechęć do pomidorów :P
    Wiesz co wczoraj myślałam że nimi rzygne na monitor w pracy :/ bo miałam sałatkę z pomidorami, kaszą bulgur, koperkiem i natką pietruszki :( ani mnie pomidor i natka pietruszki plus jakaś kasza to mieszanka wybuchowa... mówiłam dietetyczce że nie zdzierżę surowej natki pietruszki, no nie podchodzi mi i koniec... A znowu mi wpisała do jadłospisu wrrrr... ale napisałam jej maila że ma usunąć przy następnej rozpisce bo i tak będę zamieniać na coś innego...
    Terka ja wiem że to mały spadek ale już tyle razy miałam taka sytuację że wiem jak to się skończy- okresem i łzami :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Miss- ja mam tak od poczatku!! Zanim dowiedzialam sie o ciazy, zrobilam caly gar pomidorowy bo mialam taka ochote i do tego na drugie danie schab w sosie pomiodorowym - teraz na sama mysl o pomidorowce i tym schabie mna trzesie i nie tkne tego. Nawet jak ktos w pracy ma pomiodorowke to musze wyjsc z kuchni bo sam zapach na mnie dziala jak tortury :p

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    MissKathy92 taki spadek to nie spadek :) Co do hsg to widzę, że jednak chcesz przyspieszyć badanie, ja to już od półroku robię i się wybrać nie moge z tym że ja chcę zrobić sono hsg :) :)

Magdaa21 takie prezenty są najlepsze :D :D
    Tak wczoraj gadaliśmy z mężem o tych badaniach i doszliśmy do wniosku że skoro teraz wszystko niby jest ok to nie ma co czekać :) dalsza diagnostyka na wiosnę :) ale oczywiście to pod warunkiem że ginekolog zaproponuje takie rozwiązanie- sama na własną rękę nie będę robić badania tylko z zalecenia lekarza- w sensie jak mi powie że przydałoby się zrobić hsg to zrobię :) jednak narazie chcemy zrobić same badania, do kliniki nie będziemy się zgłaszać tak jak zaplanowaliśmy- przez najbliższy rok :) no i też oczywiście chce sonohsg a nie hsg- to taki skrót myślowy :)
    Zobaczymy jak to będzie :) ja bardzo się boję tego badania więc też u nas może się to przeciągnąć... poza tym takie badanie się równa u mnie z braniem dni wolnych w pracy i wyjazdów do innego miasta :( jeszcze nie wiem dokładnie jak to wszystko wygląda bo ciągle mam nadzieję że to mnie ominie i tak jak napisała Alex- narazie nie ma co gdybac ale ciągle to robię :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Haha Miss- ja mam tak od poczatku!! Zanim dowiedzialam sie o ciazy, zrobilam caly gar pomidorowy bo mialam taka ochote i do tego na drugie danie schab w sosie pomiodorowym - teraz na sama mysl o pomidorowce i tym schabie mna trzesie i nie tkne tego. Nawet jak ktos w pracy ma pomiodorowke to musze wyjsc z kuchni bo sam zapach na mnie dziala jak tortury :p
    Haha no to nieźle :D biedne pomidory są odrzucone :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1930 1931 1932 1933 1934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ