SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja tez wierzę ze będzie dobrze!

Magda Rita super, z resztą znasz nasze zdanie na temat Rity.:P

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, a uzywaliscie tego zelu w tym cyklu? :) ja mam zapisane wszystkie swoje objawy do dnia dzisiejszego :p od momentu owulacji wrzesien/pazdziernik ;) dzien w dzien praktycznie wszystko notowalam, co zabolalo, co zakluklo :p nie wiedzialam, ze jestem w ciazy a notowalam zawziecie, zeby miec na przyszly cykl do nie nakrecania sie na ciaze :p

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek uzywalismy jak było sucho i był potrzebny :) raz było bez bo seks spontaniczny :P
    Ja praktycznie czuje się tak samo jak w każdym innym cyklu z tym wyjątkiem że mam strasznie gorące policzki :) czasem mnie coś zakłuje ale to mam zawsze po owulacji aż do okresu więc nic nie wiadomo tak naprawdę :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jak byłam mała to chodziłam do logopedy bo w ogóle mówiłam l zamiast r :) I na tyle na ile było to możliwe to wycwiczylam i się nauczyłam mówić poprawnie ale czasem jak się zagalopuje to te rrr ładne niestety nie wychodzi :/

Ale ogólnie mówisz "r" gorzej jak ktoś wcale nie potrafi wypowiedzieć :) Moja córka ma literę "r" w imieniu i pamiętam jak już zaczynała mówić to panikowałam, że się nie nauczy "r" ale załapała szybko. Na szczęście ma piękną i wyraźną mowę

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, czekamy zatem na rozwoj wydarzen :p u mnie sytuacja byla taka, ze kilka dni po owulacji temperatura na jeden dzien spadla- pisalam Wam z reszta, ze nici z tego cyklu ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ale ogólnie mówisz "r" gorzej jak ktoś wcale nie potrafi wypowiedzieć :) Moja córka ma literę "r" w imieniu i pamiętam jak już zaczynała mówić to panikowałam, że się nie nauczy "r" ale załapała szybko. Na szczęście ma piękną i wyraźną mowę
    Tak, umiem tylko czasem nie wychodzi :P dlatego unikam troszkę imion i ogólnie wyrazów z r :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Miss, czekamy zatem na rozwoj wydarzen :p u mnie sytuacja byla taka, ze kilka dni po owulacji temperatura na jeden dzien spadla- pisalam Wam z reszta, ze nici z tego cyklu ;)
    No pozostało tylko czekać i nie wariowac :P u mnie wykres szaleje także ten :P czekamy :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy! No moja córka będzie miala w imieniu 'r' i pierwsza literka nazwiska to 'r' także..:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:18

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    No to czekamy! No moja córka będzie miala w imieniu 'r' i pierwsza literka nazwiska to 'r' także..:P
    Haha Puchatkowa właśnie mi bardzo się podoba imię Laura ale od razu odpada :) bo jest trudne do wymowy dla mnie :/ gorzej jest mi wymawiać imiona które mają r w środku niż na początku :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki :-)
    Alex super skarbonka:-)
    Mis kciuki :-)
    Pozdrawiam

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss trzymamy kciuki za Ciebie. Mi uderzenia gorącą i płonące policzki zwiastowaly obie ciążę;) Ale wcale Cię nie nakrecam ;p
    Ja coś dzisiaj się nie mogę za pracę zabrać. Myślę co z tym moim cyklem i już naprawdę mam dość. Cieszę się jak mnie coś w brzuchu zakłuje jak na okres ale to nie trwa długo. Już chyba że 4 dni od tej pierwszej nitki krwi minęły i cisza. Nawet śluz nie jest zabarwiony ;/ już bym chciała rozpocząć lamettę i mieć w głowy myslenie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pamiętam że Ty też tak miałaś :) Z tymi policzkami w sensie :) ale się nie nakręcam absolutnie :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Lelek uzywalismy jak było sucho i był potrzebny :) raz było bez bo seks spontaniczny :P
    Ja praktycznie czuje się tak samo jak w każdym innym cyklu z tym wyjątkiem że mam strasznie gorące policzki :) czasem mnie coś zakłuje ale to mam zawsze po owulacji aż do okresu więc nic nie wiadomo tak naprawdę :/

Z tymi objawami to idzie zwariować :( Ten czas od owulki do miesiączki się strasznie zawsze dłuży

Ale tu na forum czytałam jak kobitki mąż wyjechał na miesiąc za granicę więc ciąży nie mogło być a ona mimo to doszukiwała się objawów przed okresem, my staraczki-ciężko mamy...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Z tymi objawami to idzie zwariować :( Ten czas od owulki do miesiączki się strasznie zawsze dłuży

Ale tu na forum czytałam jak kobitki mąż wyjechał na miesiąc za granicę więc ciąży nie mogło być a ona mimo to doszukiwała się objawów przed okresem, my staraczki-ciężko mamy...
    Haha dokładnie :) mi też się akurat ten cykl dłuży bo wiem że mogło się udać no i objawy jakieś tam są, przynajmniej sama tempka mi mówi że mogło się udać :) bo w poprzednich cyklach takiej ładnej nie miałam i coś już sobie wmawiam i za to czas się wlecze :/ jakby spadła byłby spokój a tak nadzieja się tli :)

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerze, 5,38 dziś. Wkurzyłam sie bo szłam chodnikiem i mijał mnie taki mały dostawczy i spadł z niego lód i się roztrzaskal u moich nóg. Normalnie pół metra dalej bym była i mogłoby mi na głowę to spaść :/
    Zaraz się biorę za sprzątanie. Naiwnie myślałam, że urodze w miniony weekend i M posprząta jak będę w szpitalu, a tu figa z makiem..
    Na 15 ktg.

Panipuchatkowa, u nas R w 1.imieniu,2. I nazwisku :D

Miss trzymam bardzo mocno kciuki za ten cykl.
    Alex, planujesz testować mimo wszystko?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kurcze no ciekawe zjawisko. Ja bym chyba testowała na Twoim miejscu ;)
    Mimo wszystko ;)
    Skarbonka super! :)

Magda-fakt zapomniałam, pisałaś o Ricie ;D
    Trzymam kciuki za KTG i absolutnie nie ustalaj sobie dnia kiedy "powinnaś" urodzić ;)

Miss-no szaleje wykres szaleje i byle szalał dalej :D tak z 9msc niech szaleje :D

Dziewczyny-sezon na "a jemu nie za zimno?" uważam za rozpoczęty :D
    Byłam dzisiaj w sklepie i się nasluchalam "a jemu to nie zimno tak?" i druga babeczka "no chyba że jeszcze ten kaptur mu pani na dworze da to jeszcze"... No kuźwa :D mamy jakieś ok 0 stopni, nie ma wiatru deszczu ani nic. Mały miał kombinezon i chuste. I czapkę rzecz jasna. Ale nieee... Nie ubralam go jak na Syberię to przecież zmarznie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 11:41

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, teraz to wszystko w rękach Pana Boga :) aczkolwiek nie powiem, że nie prosiłam żeby nie było po terminie xD będzie co ma być, moje nerwy nic nie dadzą :)
    Biedna, mnie to tak wkurza.. Tak samo w lecie wózki poprzykrywane, dzieci naubierane w upały.. A w zimie to przecież wystarczy jedna cienka warstwę więcej bo dzidzia się nie rusza i będzie okej. A na chuscie przecież oddajesz mu też swoje ciepło. Współczuję komentarzy :/

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, teraz to wszystko w rękach Pana Boga :) aczkolwiek nie powiem, że nie prosiłam żeby nie było po terminie xD będzie co ma być, moje nerwy nic nie dadzą :)
    Biedna, mnie to tak wkurza.. Tak samo w lecie wózki poprzykrywane, dzieci naubierane w upały.. A w zimie to przecież wystarczy jedna cienka warstwę więcej bo dzidzia się nie rusza i będzie okej. A na chuscie przecież oddajesz mu też swoje ciepło. Współczuję komentarzy :/

Śmieszą mnie :D że ludziom naprawdę chce się interesować zyciem innych :D

No co do terminu-dobre podejście. Karolinka przyjdzie na świat w idealnym momencie ;) i mówię to ja która urodziła po terminie i to grubo. Ale czuję że to idealny moment dla niego był ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex kurcze no ciekawe zjawisko. Ja bym chyba testowała na Twoim miejscu ;)
    Mimo wszystko ;)
    Skarbonka super! :)

Magda-fakt zapomniałam, pisałaś o Ricie ;D
    Trzymam kciuki za KTG i absolutnie nie ustalaj sobie dnia kiedy "powinnaś" urodzić ;)

Miss-no szaleje wykres szaleje i byle szalał dalej :D tak z 9msc niech szaleje :D

Dziewczyny-sezon na "a jemu nie za zimno?" uważam za rozpoczęty :D
    Byłam dzisiaj w sklepie i się nasluchalam "a jemu to nie zimno tak?" i druga babeczka "no chyba że jeszcze ten kaptur mu pani na dworze da to jeszcze"... No kuźwa :D mamy jakieś ok 0 stopni, nie ma wiatru deszczu ani nic. Mały miał kombinezon i chuste. I czapkę rzecz jasna. Ale nieee... Nie ubralam go jak na Syberię to przecież zmarznie ;D

To i tak późno Ci się sezon na "nie za zimno" rozpoczął :D :D

• terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    To i tak późno Ci się sezon na "nie za zimno" rozpoczął :D :D

Haha no jakoś wcześniej mnie nikt nie dorwal ;D
    Za to od dawna mam sezon na "chusta jest zlaaaaa" :D XD

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ