X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja tez wierzę ze będzie dobrze!

Magda Rita super, z resztą znasz nasze zdanie na temat Rity.:P

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, a uzywaliscie tego zelu w tym cyklu? :) ja mam zapisane wszystkie swoje objawy do dnia dzisiejszego :p od momentu owulacji wrzesien/pazdziernik ;) dzien w dzien praktycznie wszystko notowalam, co zabolalo, co zakluklo :p nie wiedzialam, ze jestem w ciazy a notowalam zawziecie, zeby miec na przyszly cykl do nie nakrecania sie na ciaze :p

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek uzywalismy jak było sucho i był potrzebny :) raz było bez bo seks spontaniczny :P
    Ja praktycznie czuje się tak samo jak w każdym innym cyklu z tym wyjątkiem że mam strasznie gorące policzki :) czasem mnie coś zakłuje ale to mam zawsze po owulacji aż do okresu więc nic nie wiadomo tak naprawdę :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jak byłam mała to chodziłam do logopedy bo w ogóle mówiłam l zamiast r :) I na tyle na ile było to możliwe to wycwiczylam i się nauczyłam mówić poprawnie ale czasem jak się zagalopuje to te rrr ładne niestety nie wychodzi :/

Ale ogólnie mówisz "r" gorzej jak ktoś wcale nie potrafi wypowiedzieć :) Moja córka ma literę "r" w imieniu i pamiętam jak już zaczynała mówić to panikowałam, że się nie nauczy "r" ale załapała szybko. Na szczęście ma piękną i wyraźną mowę

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, czekamy zatem na rozwoj wydarzen :p u mnie sytuacja byla taka, ze kilka dni po owulacji temperatura na jeden dzien spadla- pisalam Wam z reszta, ze nici z tego cyklu ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ale ogólnie mówisz "r" gorzej jak ktoś wcale nie potrafi wypowiedzieć :) Moja córka ma literę "r" w imieniu i pamiętam jak już zaczynała mówić to panikowałam, że się nie nauczy "r" ale załapała szybko. Na szczęście ma piękną i wyraźną mowę
    Tak, umiem tylko czasem nie wychodzi :P dlatego unikam troszkę imion i ogólnie wyrazów z r :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Miss, czekamy zatem na rozwoj wydarzen :p u mnie sytuacja byla taka, ze kilka dni po owulacji temperatura na jeden dzien spadla- pisalam Wam z reszta, ze nici z tego cyklu ;)
    No pozostało tylko czekać i nie wariowac :P u mnie wykres szaleje także ten :P czekamy :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy! No moja córka będzie miala w imieniu 'r' i pierwsza literka nazwiska to 'r' także..:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:18

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    No to czekamy! No moja córka będzie miala w imieniu 'r' i pierwsza literka nazwiska to 'r' także..:P
    Haha Puchatkowa właśnie mi bardzo się podoba imię Laura ale od razu odpada :) bo jest trudne do wymowy dla mnie :/ gorzej jest mi wymawiać imiona które mają r w środku niż na początku :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki :-)
    Alex super skarbonka:-)
    Mis kciuki :-)
    Pozdrawiam

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss trzymamy kciuki za Ciebie. Mi uderzenia gorącą i płonące policzki zwiastowaly obie ciążę;) Ale wcale Cię nie nakrecam ;p
    Ja coś dzisiaj się nie mogę za pracę zabrać. Myślę co z tym moim cyklem i już naprawdę mam dość. Cieszę się jak mnie coś w brzuchu zakłuje jak na okres ale to nie trwa długo. Już chyba że 4 dni od tej pierwszej nitki krwi minęły i cisza. Nawet śluz nie jest zabarwiony ;/ już bym chciała rozpocząć lamettę i mieć w głowy myslenie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pamiętam że Ty też tak miałaś :) Z tymi policzkami w sensie :) ale się nie nakręcam absolutnie :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Lelek uzywalismy jak było sucho i był potrzebny :) raz było bez bo seks spontaniczny :P
    Ja praktycznie czuje się tak samo jak w każdym innym cyklu z tym wyjątkiem że mam strasznie gorące policzki :) czasem mnie coś zakłuje ale to mam zawsze po owulacji aż do okresu więc nic nie wiadomo tak naprawdę :/

Z tymi objawami to idzie zwariować :( Ten czas od owulki do miesiączki się strasznie zawsze dłuży

Ale tu na forum czytałam jak kobitki mąż wyjechał na miesiąc za granicę więc ciąży nie mogło być a ona mimo to doszukiwała się objawów przed okresem, my staraczki-ciężko mamy...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Z tymi objawami to idzie zwariować :( Ten czas od owulki do miesiączki się strasznie zawsze dłuży

Ale tu na forum czytałam jak kobitki mąż wyjechał na miesiąc za granicę więc ciąży nie mogło być a ona mimo to doszukiwała się objawów przed okresem, my staraczki-ciężko mamy...
    Haha dokładnie :) mi też się akurat ten cykl dłuży bo wiem że mogło się udać no i objawy jakieś tam są, przynajmniej sama tempka mi mówi że mogło się udać :) bo w poprzednich cyklach takiej ładnej nie miałam i coś już sobie wmawiam i za to czas się wlecze :/ jakby spadła byłby spokój a tak nadzieja się tli :)

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerze, 5,38 dziś. Wkurzyłam sie bo szłam chodnikiem i mijał mnie taki mały dostawczy i spadł z niego lód i się roztrzaskal u moich nóg. Normalnie pół metra dalej bym była i mogłoby mi na głowę to spaść :/
    Zaraz się biorę za sprzątanie. Naiwnie myślałam, że urodze w miniony weekend i M posprząta jak będę w szpitalu, a tu figa z makiem..
    Na 15 ktg.

Panipuchatkowa, u nas R w 1.imieniu,2. I nazwisku :D

Miss trzymam bardzo mocno kciuki za ten cykl.
    Alex, planujesz testować mimo wszystko?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kurcze no ciekawe zjawisko. Ja bym chyba testowała na Twoim miejscu ;)
    Mimo wszystko ;)
    Skarbonka super! :)

Magda-fakt zapomniałam, pisałaś o Ricie ;D
    Trzymam kciuki za KTG i absolutnie nie ustalaj sobie dnia kiedy "powinnaś" urodzić ;)

Miss-no szaleje wykres szaleje i byle szalał dalej :D tak z 9msc niech szaleje :D

Dziewczyny-sezon na "a jemu nie za zimno?" uważam za rozpoczęty :D
    Byłam dzisiaj w sklepie i się nasluchalam "a jemu to nie zimno tak?" i druga babeczka "no chyba że jeszcze ten kaptur mu pani na dworze da to jeszcze"... No kuźwa :D mamy jakieś ok 0 stopni, nie ma wiatru deszczu ani nic. Mały miał kombinezon i chuste. I czapkę rzecz jasna. Ale nieee... Nie ubralam go jak na Syberię to przecież zmarznie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 11:41

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, teraz to wszystko w rękach Pana Boga :) aczkolwiek nie powiem, że nie prosiłam żeby nie było po terminie xD będzie co ma być, moje nerwy nic nie dadzą :)
    Biedna, mnie to tak wkurza.. Tak samo w lecie wózki poprzykrywane, dzieci naubierane w upały.. A w zimie to przecież wystarczy jedna cienka warstwę więcej bo dzidzia się nie rusza i będzie okej. A na chuscie przecież oddajesz mu też swoje ciepło. Współczuję komentarzy :/

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, teraz to wszystko w rękach Pana Boga :) aczkolwiek nie powiem, że nie prosiłam żeby nie było po terminie xD będzie co ma być, moje nerwy nic nie dadzą :)
    Biedna, mnie to tak wkurza.. Tak samo w lecie wózki poprzykrywane, dzieci naubierane w upały.. A w zimie to przecież wystarczy jedna cienka warstwę więcej bo dzidzia się nie rusza i będzie okej. A na chuscie przecież oddajesz mu też swoje ciepło. Współczuję komentarzy :/

Śmieszą mnie :D że ludziom naprawdę chce się interesować zyciem innych :D

No co do terminu-dobre podejście. Karolinka przyjdzie na świat w idealnym momencie ;) i mówię to ja która urodziła po terminie i to grubo. Ale czuję że to idealny moment dla niego był ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex kurcze no ciekawe zjawisko. Ja bym chyba testowała na Twoim miejscu ;)
    Mimo wszystko ;)
    Skarbonka super! :)

Magda-fakt zapomniałam, pisałaś o Ricie ;D
    Trzymam kciuki za KTG i absolutnie nie ustalaj sobie dnia kiedy "powinnaś" urodzić ;)

Miss-no szaleje wykres szaleje i byle szalał dalej :D tak z 9msc niech szaleje :D

Dziewczyny-sezon na "a jemu nie za zimno?" uważam za rozpoczęty :D
    Byłam dzisiaj w sklepie i się nasluchalam "a jemu to nie zimno tak?" i druga babeczka "no chyba że jeszcze ten kaptur mu pani na dworze da to jeszcze"... No kuźwa :D mamy jakieś ok 0 stopni, nie ma wiatru deszczu ani nic. Mały miał kombinezon i chuste. I czapkę rzecz jasna. Ale nieee... Nie ubralam go jak na Syberię to przecież zmarznie ;D

To i tak późno Ci się sezon na "nie za zimno" rozpoczął :D :D

• terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    To i tak późno Ci się sezon na "nie za zimno" rozpoczął :D :D

Haha no jakoś wcześniej mnie nikt nie dorwal ;D
    Za to od dawna mam sezon na "chusta jest zlaaaaa" :D XD

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ