X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) pory na pisanie macie idealne ;p ale też jakoś wtedy nie spałam i się krecilam. Budziłam się znowu dzisiaj. Sprawdzałam czy mąż dycha bo coś to mostek boli i mówi że mu na plecy promieniuje. Już 3 dzień chyba i mi marudzi i stęka w nocy. Nie wiem co to może być, krzywo spał albo coś. Na zawał chyba za wcześnie i już dawno by się coś podziało a nie 3 dni
    Ja właśnie jem śniadanko i zaraz z psem idę. Dobrze że już dzisiaj środa. W pracy pewnie zleci przez te mikołajki itd. Jak jeszcze na prezent dostanę okres to już w ogóle będę się cieszyć. Dzisiaj nawet nie mierzyłam temperatury przez to budzenie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Twojego boli mostek mojego biodro.. W nocy tez stęka bo się przekręcić nie może nawet.:P daj znać później co tam dostałaś fajnego.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 06:56

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wyślij męża do lekarza rodzinnego, jak to tak długo trwa.
    Ja dzisiaj ani razu nie wstałam na siku :D

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Panipuchatkowa, a mój marudzi że go nogi bolą :P nie wiem od czego ale aż się smarowal maścia przeciwbolowa, haha. Eh te chłopy, wykanczaja nam się :P

Już myślałam że się w nocy coś podzieje a tu dupa. I znając moje szczęście będzie po terminie.. Ugh.

Miłego :*

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam wczoraj do przychodni to dopiero na piątek wolny termin. Jak to będzie dzisiaj bolało to zwolni się z pracy i pójdzie tam bez kolejki, lekarka pewnie go przyjmie jak przyjdzie. Wydaje mi się że mógł źle spać bo w nocy te 3 dni temu jak się przebudziłam to spał na brzuchu i rękę miał pod sobą jakoś dziwnie.
    Dam znać pozniej co dostałam;) nie wiem czy akurat mnie nie wylosowała koleżanka która wie że kubki lubię. Bo powiedziała że gdyby mnie miala to by wiedziała że kupić mi kubek ;p
    Ja sobie ubrałam czerwona koszulę dzisiaj i nawet czapkę Mikołaja wzięłam;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex, Panipuchatkowa, a mój marudzi że go nogi bolą :P nie wiem od czego ale aż się smarowal maścia przeciwbolowa, haha. Eh te chłopy, wykanczaja nam się :P

Już myślałam że się w nocy coś podzieje a tu dupa. I znając moje szczęście będzie po terminie.. Ugh.

Miłego :*
    Dobrze że się chociaż posmarował. Mój stwierdził że nie będzie smarowal bo co jak nie będzie czuł że to boli a to jednak serce. Umiera normalnie, doktor Google tak stwierdził oczywiscie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Alex wg Google wszyscy jesteśmy martwi :P
    Ale faktycznie jakby się trzymało to niech idzie do lekarza.

Magda Ty mi tam wyluzuj! :D Karolina (będzie miała 2 imię?) wie doskonale kiedy przyjść na świat. A że to może inne terminy niż myślimy to mamy potem myślenie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, za mną też ciężka noc. Od 20 godziny bolał mnie brzuch, wzięłam apap i usnełam na 2 godz. Obudziłam się z jeszcye większym ból, do tego promieniujący do klatki piersiowej i łopatek. Znów wzięłam apap, a ból nie przechodził, a się nasilał. O 24 podjeliśmy z mężem decyzję, żeby na ip pojechać. Tam oczywiście zbadali mi brzuch, zrobili ekg. Dostałam 2 zaszczyki z nospą domięśniowo. I koło 2.30 ból popuścił. Lekarz stwierdził, że wygląda to na atak woreczka żółciowego. I mam się zgłosić do rodzinnego po skierowanie na usg, aby to potwierdzić.

A i dzisiaj nie mam małego piersią karmić ze wzgldu na ilość tabletek, któr wczoraj na ból łykłam. Dopiero jutro mogę.

Także dziewczyny wczorajsza noc była kumulacją źle czujących się osób. Biedne wasze chłopy.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mari nie brzmi to dobrze :( miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dfe4bdc0368.jpg
    Taką skarbonkę dostałam;) super bo mój mąż często wrzuca drobniaki do słoika to będzie nowe miejsce zamiast tego ;)

Magdaa21, MissKathy92, Lelek, Andii, Mari92, terka, Butterfly92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ale super skarbonka! Ciekawa jestem gdzie Mikołaj ja kupił :) sama bym taka chciała :D

Mari, biedna :( mam nadzieję że to nie będzie nic poważnego..

Terka, oczywiście - Rita :)

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super skarbonka!

Haha ja jak w nocy nie moglam spac, tak teraz bym chyba chetnie do 18 spala :p

Mari, o masz Ci los- mialas juz tak wczesniej?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari dużo zdrówka dla Ciebie :)

Alex super prezent dostałaś :)

Magda już chyba kiedyś wspominalas że Karolina dostanie właśnie tak wyjątkowe drugie imię <3 sama też bym z ogromną chęcią dała swojej córce tak na imię (o ile w ogóle kiedyś się doczekam) lecz u mnie odpadają wszystkie imiona z r- mam wadę wymowy i czasem nie wychodzi mi ładne rrrr :)

A tak w ogóle to siedzę wkurzona w pracy, i już jeden bek za mną- tak mnie szef wkurzył bo się nie dogadaliśmy i nie zrobiłam tego.co trzeba... ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:34

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny prezent!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, jeśli dałabyś tak na drugie imię to też za często byś nie musiała go używać :)
    Oj, znam to uczucie :( trudno, błąd komunikacji, nie martw się :*

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, mialam Ci wczoraj pisac to co Alex juz napisala - ze ja tez mam jakies przeczucia troszke ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, już się o tym przekonałam że może @ zaskoczyć nawet przy dupku :) jak będzie się tempka trzymać to będę myśleć co dalej :) sama już zaczynam się trochę nakręcać na ten cykl że może się udało :) pewnie znowu się rozczaruje no ale nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz :)

Kochana kibicuje Ci ogromnie :)

Ja dzisiaj mam 16dc a śluz to mnie normalnie zalewa, obstawiałam owulacje w 13/14dc, ból jajnika, piękny rozciągliwy śluz, momentem zabarrwiony krwią i wszystko by się zgadzało, że to właśnie była owulka ale dzisiaj to już nic nie wiem, bo mam dzisiaj mega dużo śluzu tylko, że taka woda ale żadnych innych symptonów owulki.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mari dużo zdrówka dla Ciebie :)

Alex super prezent dostałaś :)

Magda już chyba kiedyś wspominalas że Karolina dostanie właśnie tak wyjątkowe drugie imię <3 sama też bym z ogromną chęcią dała swojej córce tak na imię (o ile w ogóle kiedyś się doczekam) lecz u mnie odpadają wszystkie imiona z r- mam wadę wymowy i czasem nie wychodzi mi ładne rrrr :)

A tak w ogóle to siedzę wkurzona w pracy, i już jeden bek za mną- tak mnie szef wkurzył bo się nie dogadaliśmy i nie zrobiłam tego.co trzeba... ech

A tego nie idzie wyćwiczyć tzn. wady wymowy?

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny że tak wierzycie w m9je powodzenie <3 sama już też się nakrecilam na ten cykl ale to byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe :( martwi mnie najbardziej to że w tym cyklu wcale nie miałam śluzu płodnego :( na owulke była totalna pustynia... A zaraz po owu dostałam trochę mlecznego śluzu i tak jest do dziś

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    A tego nie idzie wyćwiczyć tzn. wady wymowy?
    Jak byłam mała to chodziłam do logopedy bo w ogóle mówiłam l zamiast r :) I na tyle na ile było to możliwe to wycwiczylam i się nauczyłam mówić poprawnie ale czasem jak się zagalopuje to te rrr ładne niestety nie wychodzi :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ