Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja dokupilam talerze, stół i krzesła :P ogólnie my planujemy zrobić coś tam na wigilię - rybę na pewno, sałatkę itp., ale z racji Maluszka w domu to będzie tego na pewno mniej. Ale z głodu nie umrzemy i tak zawsze kupa jedzenia zostaje..

Dokładnie. Mnie przeraża ilość jaka zazwyczaj zostaje.
    Wczoraj rozmawiałam z moją mamą to pytała czy nie będę zła że będzie w tym roku mniej (?) nosz kurde a po co nie wiadomo ile jak mamy w jednym dniu 2 kolacje wigilijne (dom mezula i mój bo mieszkaja jakieś 3km między sobą)...

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka wiem że ma być rodzinnie a nie idealnie ale chodziło mi o to że np muszę dokupić te białe miseczki bo mam tylko czarne bulionowki a chce żeby pasowało do białej zastawy ;) i u mnie ta cała organizacja wigilii też jest po to żeby przestać myśleć o czymś innym i skupić się na tym co przygotować do jedzenia, jaką dekoracje przygotować itp po prostu chce odciążyć babcię i teściową ale przy okazji zrobić coś dla siebie- zająć myśli planowaniem wigilii a nie jak przez cały rok- dziecka :) tak więc mam jakieś swoje wyobrażenie tej kolacji wigilijnej i będę dążyć do realizacji :) A poza tym i tak wiem że dla teściowej nigdy nie będzie dobrze i na pewno coś wytknie :p i całe rodzinne święta popsuje czepianiem się o szczegóły- taki charakter...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss może oszczędzi jednak na święta :)
    Rozumiem co masz ma myśli z przygotowaniami, chodzilo mi tylko o to żeby się nie zatracic w tym wszystkim ;)

U mojego tescia np zawsze też wg pewnego jego widzenia musi być i przez to nerwowka jest. O to mi chodzi z tą nieidealnoscia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 07:34

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 2 kolację wigilijne mamy. Ale to wygląd A tak że chwila u teściów i później wszyscy idą do mnie ;) równie dobrze mogłoby być od razu u moich rodziców ale teściowie że względu na babcię robią u siebie też kolację bo ona później marudzi. A i tak u nas więcej zje i w ogole bo bardziej jej smakuje ;)
    My mieliśmy pierwotny plan świat u nas przez pierwsza ciążę, bo na końcówce blisko do szpitala i w ogole. Teraz to przy dobrych wiatrach będę miała dopiero owulację przed świętami i może początkiem stycznia będę coś wiedziała. Dzisiaj dopiero 7 dc. A wczoraj mąż mi powiedział że zawiózł kolegę z pracy i jego żonę do szpitala bo plamiła a w ciąży jest, 10 tydzień. Tak mi się przykro zrobiło że pół wieczora o tym myślałam. Bo ja to już też byłabym w 12 albo na końcówce. Coś ten czas nie sprzyja luzowi. Dlatego plan jest taki że intensywny seks i muszę wyłączyć myślenie o dziecku ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja wiem o co chodzi :) ma być rodzinnie, świątecznie- najważniejsze jest to że jesteśmy razem, dzielimy się opłatkiem :) dlatego ja już zaczęłam planować wszystko za wczasu żeby się potem nie stresować że czegoś nie mam a fajnie byłoby mieć :P niestety taką mam naturę i podświadomie chce zadowolić teściową a to jest naprawdę ciężkie...
    A jeśli o nią chodzi to uwierz że nie oszczędzi świat haha pisałam o tym źle położonym chlebie kiedyś prawda? to było wytkniete w niedzielę wielkanocną :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex właśnie wyłącz myślenie przynajmniej na ten okres świąteczny i korzystaj z męża :D ja też mam taki plan ;) tylko coś mój stawia opór bo wczoraj powiedział że jak obserwacji nie będzie to i seksu nie :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację wigilia powinna być mila i rodzinna po prostu. Miss a z tym chlebem mnie rozwaliłaś.:P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no to niezła teściowa masz :D

Ej a czemu mąż tak powiedział?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:51

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss no to niezła teściowa masz :D

Ej a czemu mąż tak powiedział?
    No ona jest w sumie w porządku, chce dobrze ale czasem potrafi nagadac :p ale już się nauczyłam jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać :D

A co do męża to on myśli że jak wiemy kiedy owu jest to trafimy a w praktyce wychodzi tak że jak wiemy kiedy teoretycznie jest owu to oboje się stresujemy żeby trafić jak najbliżej :/ I czasem w ogóle seks nie wychodzi, w sensie ani miło ani zakończenia nie ma :( więc pomyślałam że lepiej nic nie mierzyć, nie sprawdzać, nie obserwować i działać co dwa dni albo gdy najdzie ochota :) może wtedy się uda... Ale on tego chyba nie rozumie

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss może mąż ma poczucie że musi mieć pewne rzeczy pod kontrolą?
    I się będzie stresować czy trafiliście czy nie bo przecież NIE WIE ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:58

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja nawet dzisiaj pospałam. Jak w nocy małego karmiłam to usnął na cycu i odłożyłam go do łóżeczka i śpał dalej. Teraz też go nakarmiłam, a on znów śpi.

Dzięki kobietki, mam nadzieję, że po tabletkach atak bólu nie wróci.

Mis olać teściową, ważne, że ty wszystko urządzisz na święta i będzie na pewno wszystko super :-)

Alex bólu głowy nie zazdroszczę.
    Terka ból brzucha to po głowie okropny ból jaki można mieć.

Magda cierpliwości. My trzymamy za Ciebie i Karolinkę kciuki :)

Swoją drogą na opolszczyźnie imię Karolina jest bardzo popularne. Sama znam ze 10 osób o tym imieniu. Jest to bardzo ładne imię. Moja prababcia się tak nazywała :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari czyli Mareczek dał Ci pospać.:)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka on się chyba bardziej stresuje jak wie kiedy "strzelac" haha więc ja wolę tak na spontanie :) w końcu ja też muszę odpocząć :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co słychać? Widzę, że trochę dzieci na forum się porodziło :) Widzę również, że załapałam się jeszcze na poród Madzi :D

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja bym mu nagadala żeby odpuścić, martwić się będzie jakby była potrzeba dokladniejszych badań itd, a to ewentualnie za kilka cykli, nie? :)

W ogóle to każda teściowa chce dobrze a czasem dosoli :D

Mari, ja akurat nie znam za dużo Karolin :P ale u M na wsi jest kilka. Bardziej mnie cieszy to że to imię nie jest takie mocno popularne teraz wśród noworodków :)

Nati, jak widać jeszcze zdazylas :P jak się czujesz?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo otóż to Magda masz rację :) już wczoraj mu powiedziałam że ja odpuszczam więc on niech też odpuści :) przynajmniej niech ten cykl będzie taki jak np przed staraniami- bez ciągłego myślenia "a może to już jest owu i trzeba szybko dzialac"... Ja bardzo potrzebuje takiej psychicznej przerwy bez patrzenia na termometr, robienia testów owulacyjnych itp i jeszcze z nim dziś pogadam ze będziemy się starać jak nas najdzie ochota, skończę okres i działamy dla przyjemności :) a pozniej juz nie bede poruszac tego tematu az do kolejnego okresu :) skupię się na świętach, rodzinie, znajomych, potem Sylwester a po sylwestrze zaraz będę miała koniec cyklu więc szybko zleci :) I co będzie to będzie :) A jak nic nie będzie to tak jak mowilam- po 15 nieudanym cyklu działamy z drożnościa i komputerowym badaniem nasienia :) więc plan jest, siły są :D czego chcieć więcej? męża pragnacego wspaniałego seksu haha i już się o to postaram żeby tak było :D

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nati dawno Cię nie było ;)
    No porodzilo nam się trochę maluchów i czekamy teraz na Karolinke ;)

Miss no to nie rozumiem. Ma stres ale jakby miało być bez tego to nie chce? Weź zrozum faceta-łatwiej go kochać XD

Mari-wierzę że ból brzucha potrafi wykończyć. Ja na szczęście żadnych takich rzeczy nie miałam i wolałabym nie mieć.
    Za to co jakiś czas bolą mnie zatoki... To dopiero upierdliwce...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Miss, czyżby pepco i kolejne seksi majtki? :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka zrozum faceta a co dopiero tego mojego marude haha on też jest niezle nakręcony na dzidzie, myślał że od razu się uda i dopiero teraz zrozumiał że to nie jest takie proste :/ poniekąd sama go nakrecilam co było ogromnym błędem ale wiadomo siedzimy w tym razem :) więc i razem musimy działać i to ja muszę się postarać o wprowadzenie troszku luzu w nasze staranka :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm No tak, nie wiem czy dobrze pamiętam, że miał być Karol? Racja Karolinki nie są tak popularne więc też dobrze, w sumie to Wy dziewczyny wszystkie wybrałyście imiona mniej popularne. Ja obawiam się, że u nas będzie gorzej bo coraz częściej słyszę, że gdzieś urodził się Ignaś...
    U nas raczej dobrze, chociaż hormony okropnie szaleją i raz jest wszystko fajnie a innym razem bym tylko wyła :/

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ