X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim pacjentom zakazalam internetow i co sama siedzę jak głupia :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pewnie teraz już da znać jak malutka będzie na świecie

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jest teraz najsilniejszą kobietą na świecie!! :)

Lelek, Puszek, no bo to juz taka natura szukacza :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa może to dobrze, że Madzia teraz nie zdaje relacji z porodu bo jeszcze byśmy spanikowały :P

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati tez mi taka myśl przeszła przez głowę. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezcie dziewczyny, tylko sobie zaszkodzic tym mozna ... :p ja mezowi nawet nie mowie, ze cos szukam bo on by mi telefon i kompa zabral i tak by sie skonczylo. Dzis mi powiedzial, ze nie po to tyle wydajemy pieniedzy na lekarzy, usg i badania- zebym ja sie w internetach doszkalala i byla madrzejsza od lekarza. Mowi do mnie, ze jak chce to mozemy wszystkie oszczednosci na lekarzy wydac jesli bede spokojniejsza, ale zebym tylko tego nie czytala i nie udawala lekarza :p
    Najlepsze jest to, ze dopoki nie weszlam, mie zaczelam googlowac tego FHR i tetna plodu, to wydawalo mi sie, ze wszystko jest super ekstra i ze nie mam sie czym martwic... A pozniej weszlam na neta, a tam w 11tc fhr 150, 11 tc fhr 160 a u mnie w 12tc FHR 174... I juz, koniec... w sumie sie nie dziwie, ze te fhr takie wysokie jak matka jest chyba najbardziej pamiczna osoba na swiecie :p

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku non stop czytałam różne artykuły w internecie jak czułam, że coś jest nie tak i zaczynałam jeszcze bardziej panikować

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku non stop czytałam różne artykuły w internecie jak czułam, że coś jest nie tak i zaczynałam jeszcze bardziej panikować

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba się jakoś ogarnąć. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nastala cisza...

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak. A ja ucięłam sobie drzemkę.:-)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Magda pewnie rodzi :-)

Nie ma co internetów czytać, bo to niepotrzebny stres :-)

Miesiąc temu miałam robioną cytologie i dzisiaj dzwoniła do mnie ginekolog, że jakaś infekcja wyszła. I mam globulki dopochwowo stosować przez 7 dni. A po pół roku mam się na cytologię zgłosić. Mam tylko nadzieję, że nic poważnego to nie jest.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mysle ze po porodzie i w ogole jakas infekcja moze się wdac. Dobrze ze wiesz czym leczyć. :-)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Magda już odpoczywa po porodzie i tuli Karolinke <3 jejku jak sobie pomyślę jakie to musi być szczęście to ach :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Pewnie Magda już odpoczywa po porodzie i tuli Karolinke <3 jejku jak sobie pomyślę jakie to musi być szczęście to ach :D

Ja się popłakałam jak usłyszałam krzyk, chciałabym jeszcze raz

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja się popłakałam jak usłyszałam krzyk, chciałabym jeszcze raz
    Ja chciałabym kiedyś móc to poczuc ;) to na pewno mega wzruszająca chwila dla każdej mamy

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Nie, nie jechałam do siostry. Nie tym razem.

Nie odzywałam się bo przeżywałam chyba najgorszy dzień w swoim życiu...
    Niedługo po mojej ostatniej wiadomości tutaj mały miał dość poważny upadek na ziemię.
    Jak tylko mąż wrócił poszliśmy na IP z nim zbadać czy wszystko jest w porządku. Mimo że zachowywał się normalnie to nie było opcji tego nie sprawdzić.
    Dzięki Bogu mamy tak blisko szpital z pediatria że aż w szoku byłam. Dosłownie 3 minuty pieszo. A na miejscu cudowni ludzie.
    Na miejscu zrobili badania USG główki i brzuszka-wszystko perfekt.
    Przesiedzielismy tam z nim do 20.00 żeby obserwować czy i co będzie się z nim działo. Okazało się że wszystko w porządku, po urazie został jedynie lekko czerwony policzek (dzisiaj już praktycznie nieeidoczne nawet to). Goi się na tym chłopaku jak na psie.
    Dostaliśmy propozycje zostania na oddziale na noc ale lekarz mówił że nie jest to konieczne-bardziej pro forma. Odmowilismy widząc że wszystko jest jak przed urazem. A teraz okres taki ze pierun wie co w tym szpitalu panuje... Wzięliśmy go do domu, obserwowaliśmy cala noc. W każdej chwili mogliśmy wrócić jakby co. Zostaliśmy poinformowani na co zwracać uwagę.
    Ale wszystko ok. Czyli to była dobra decyzja że go wzięliśmy-co w domu to w domu...
    Powiem tak-lekarz był w szoku bo mówił że po tego typu upadku w jego wieku powinno być niebezpieczeństwo (stąd pomysł o zostawieniu nas do rana bo "powinno" mu coś być) a ja wiem ze Opatrznosc nad nim czuwała. Innej opcji nie widzę...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja chciałabym kiedyś móc to poczuc ;) to na pewno mega wzruszająca chwila dla każdej mamy

Oj bardzo, obyśmy to mogły przeżyć wkrótce :) Żeby ten rok 2019 był dla nas łaskawszy

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Nie, nie jechałam do siostry. Nie tym razem.

Nie odzywałam się bo przeżywałam chyba najgorszy dzień w swoim życiu...
    Niedługo po mojej ostatniej wiadomości tutaj mały miał dość poważny upadek na ziemię.
    Jak tylko mąż wrócił poszliśmy na IP z nim zbadać czy wszystko jest w porządku. Mimo że zachowywał się normalnie to nie było opcji tego nie sprawdzić.
    Dzięki Bogu mamy tak blisko szpital z pediatria że aż w szoku byłam. Dosłownie 3 minuty pieszo. A na miejscu cudowni ludzie.
    Na miejscu zrobili badania USG główki i brzuszka-wszystko perfekt.
    Przesiedzielismy tam z nim do 20.00 żeby obserwować czy i co będzie się z nim działo. Okazało się że wszystko w porządku, po urazie został jedynie lekko czerwony policzek (dzisiaj już praktycznie nieeidoczne nawet to). Goi się na tym chłopaku jak na psie.
    Dostaliśmy propozycje zostania na oddziale na noc ale lekarz mówił że nie jest to konieczne-bardziej pro forma. Odmowilismy widząc że wszystko jest jak przed urazem. A teraz okres taki ze pierun wie co w tym szpitalu panuje... Wzięliśmy go do domu, obserwowaliśmy cala noc. W każdej chwili mogliśmy wrócić jakby co. Zostaliśmy poinformowani na co zwracać uwagę.
    Ale wszystko ok. Czyli to była dobra decyzja że go wzięliśmy-co w domu to w domu...
    Powiem tak-lekarz był w szoku bo mówił że po tego typu upadku w jego wieku powinno być niebezpieczeństwo (stąd pomysł o zostawieniu nas do rana bo "powinno" mu coś być) a ja wiem ze Opatrznosc nad nim czuwała. Innej opcji nie widzę...

Ojej to straszne co przeszliście...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Terka :( dobrze że nic mu się nie stało i jest cały i zdrowy :) wyobrażam sobie co przezywaliscie...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ