X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Biegam co chwile, ale to biały to żółtawy. Tak ma chyba być, a dużo poleciało pewnie po zrobieniu 2, jak trzeba było się napiąć. Ale tak się stresuję że mi się rece trzęsą
    Hej dziewczyny, też jestem 92 czasami Was czytam :)
    Alex nie martw się, taki biały i zoltawy to normalne. Ja na początku też biegałam patrzeć czy nie krawawie :) dużo śluzu mam do teraz ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex spokojnie, na pewno wszystko będzie dobrze :) choć rozumiem że się martwisz...

Malwa nie wiedziałam że Ty też rocznik 92 :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston a nie luteinę. Teraz już nic nie ma także się uspokajam. Cycki mnie mniej bolały dzisiaj od południa i też świrowanie. Chociaż wiem że objawy mogą się zmieniać to i tak będę chyba szaleć najbliższe tygodnie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na początku ciąy jest dużo śluzu. Właśnie taki kremowy albo żółty, więc spokojnie :-) będzie dobrze.

Malwa witam u nas :-) długo staraliście się o bobaska?

Terka u nas ksiądz w niedziele nie chodzi i w dodatku mamy kolęde co 2 lata. A ksiądz jest naprawdę spoko. :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja miałam w dniu spodziewanej miesiączki normalne plamienie a okazało się że ciąża :)

Cześć Malwa :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja do tej pory mam bardzo duzo sluzu :) raz bialy, raz zolty - w 13 i 14 tyg mialam najwiecej - juz myslalam, ze cos sie dzieje, ale mialam wizyte u gin i powiedziala, ze wszystko jest ok.
    W 6 tc po nocy wstalam siku, jeszcze niedobudzona, ze zgaszonym swiatlem i tez mialam wrazenie, ze mialam plamienie... Przestraszylam sie okropnie, zalozylam wkladke obserwowalam caly dzien i nic nie bylo. Byl tylko prawidlowy sluz - zatem mam wrazenie, ze sobie uroilam to plamienie :p

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że też sobie uroiłam. Tak bardzo chce żeby było dobrze ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest teraz ok? W sensie czy sluz bialy czy tam zolty? Nie ma podbarwionego brazem i rozem? Jesli nie- to ok:) Ja wlasnie mialam tak po nocy, do tego mialam straszne zaparcia- a bralam juz wtedy pregna plus (zle na mnie dzialala, mialam problemy z wyproznianiem, uzywalam tez czopkow glicerynowych) . Nie wiem czy to tez nie mialo zwiazku z tym, ze tak jak Ty byla tez dwojka :p i chyba pomylilam sie w obliczeniach, czego dotyczyla ta wydzilina ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex na początku ciąy jest dużo śluzu. Właśnie taki kremowy albo żółty, więc spokojnie :-) będzie dobrze.

Malwa witam u nas :-) długo staraliście się o bobaska?

Terka u nas ksiądz w niedziele nie chodzi i w dodatku mamy kolęde co 2 lata. A ksiądz jest naprawdę spoko. :-)

Ale dziwnie :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-spokojnie. Takie podplamiewania mogą być na początku ciąży. Obserwuj, ale myślę że wszystko będzie super. Dzidzia rośnie pięknie, niech rośnie ;)

Aaa i dzięki za podsunięcie pomysłu, poszłam po Mszy do księdza, powiedziałam że maluch itd i powiedział że nasza ulice ma on :P i że przyjdzie do nas na początku, nie ma problemu :)

Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jedziemy samochodem więc nie sprawdzałam jakoś godzinę. Wracamy do domu bo wieczorem też właśnie sesję mamy, moja koleżanka jest fotografem i nam zrobi zdjęcia zimowe z naszym psem. Mam nadzieję że już nic tam nie leci. Od czasu do czasu zaciągnie mnie coś w brzuchu przy zmianie pozycji ale to od kilku dni tak mam. Mam nadzieję że wszystko jest ok...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na pewno wszystko jest dobrze.:*

3i49krhm19wid3ce.png
  • Maniaczq Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to. Może być? Ginekolog, drugi z kolei rozkłada ręce.. Od kilku miesięcy staram się o dziecko. Ostatni stosunek 15 grudnia (14 tv). 26 lekkie plamienie lub okres. Ponieważ miałam objawy ciąży od około tygodnia po owulacji w 34 dc zrobiłam betę. Negatywna. Poszłam do lekarza bo objawy nie ustepowaly i lekarz stwierdzil że sobie wmawiam... Myślę że ok, zdarza się, probowalam wyluzować. Mimo to objawy nadal są, obrzmienie piersi (z wyciekiem mleka od wczoraj), kłucie, swędzenie piersi. Bol podbrzusza, kłucie jajników, mdłości itd. Myślałam że to torbiel a wczoraj lekarz wykluczył. Stwierdził że zbliżam się do kolejnej owulacji, pęcherzyków przerosnietych nie ma, hormony w jego mniemaniu są super ( sugerował się badaniami sprzed dwóch miesięcy!!) Nie chciał dać skierowania na inne badania hormonów. Ale przecież mleka sobotę nie wmawiam i to na pewno kłopot z hormonami . Dotychczas wszystko było idealnie, to mój pierwszy dziwny cykl. Nic nie jem, nie mogę spać przez te bóle brzucha, a mam wrażenie że nikt mi nie chce pomóc

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaczq wrote:
    Dziewczyny, co to. Może być? Ginekolog, drugi z kolei rozkłada ręce.. Od kilku miesięcy staram się o dziecko. Ostatni stosunek 15 grudnia (14 tv). 26 lekkie plamienie lub okres. Ponieważ miałam objawy ciąży od około tygodnia po owulacji w 34 dc zrobiłam betę. Negatywna. Poszłam do lekarza bo objawy nie ustepowaly i lekarz stwierdzil że sobie wmawiam... Myślę że ok, zdarza się, probowalam wyluzować. Mimo to objawy nadal są, obrzmienie piersi (z wyciekiem mleka od wczoraj), kłucie, swędzenie piersi. Bol podbrzusza, kłucie jajników, mdłości itd. Myślałam że to torbiel a wczoraj lekarz wykluczył. Stwierdził że zbliżam się do kolejnej owulacji, pęcherzyków przerosnietych nie ma, hormony w jego mniemaniu są super ( sugerował się badaniami sprzed dwóch miesięcy!!) Nie chciał dać skierowania na inne badania hormonów. Ale przecież mleka sobotę nie wmawiam i to na pewno kłopot z hormonami . Dotychczas wszystko było idealnie, to mój pierwszy dziwny cykl. Nic nie jem, nie mogę spać przez te bóle brzucha, a mam wrażenie że nikt mi nie chce pomóc
    Zrób badania prolaktyny koło 5dc, może to być przyczyną wycieku z brodawki. Powinnaś iść też na usg piersi. Czy jakieś wykresy temp? Robiłaś jakieś badania?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Maniaczq Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania hormonów zrobiłam dwa miesiące temu cały cykl kilka badań, wtedy byly ok. I dlategomalarz teraz nie chciał dać skierowania. Piersi mam małe, bez żadnych grudek itd ale pójdę. Wyciek wyglądał jak siara- miałam taki w ciąży ale koło 6-7 miesiąca. Temperaturę badam of kilku miesięcy, od poprzedniego owu wysoka 37.1 spadła 26 (potencjalny okres) i 28 aż do teraz 36.9 do 37.2.

Wychodzi na to że prolaktyne mogę zbadać dopiero za miesiac (skoro teraz jest około 10 dc) a do tego czasu coś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D

Tak Miss ja ten sam rocznik :D
    Staraliśmy się od czerwca, w lipcu zaczęłam leczyć niedoczynność tarczycy z TSH 5.1 i w lipcu ciąża biochemiczna, później nic. W październiku badania hormonalne w szpitalu - nietolerancja glukozy i hiperprolaktynemia czynnosciowa i torbiel 33mm na prawym jajniku. Dostałam metformax i bromergon plus cały czas euthyrox i zaczęłam je brać w 1dc 23 października i właśnie w tym cyklu się udało :) w listopadzie po owulacji domniemanej poszlam na usg sprawdzić co z torbiela po miesiaczce i wchlonela się, było ciałko żółte po owulacji a potem juz dwie kreski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:15

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn najlepiej w tym dniu zrobić prolaktyne. Ja zrobiłam w jakimś innym i wyszła mi zbyt duża, pracuje z noworodkami i często w moim zawodzie zdarza się wysoką prolaktyna i wycieki... Lekarz chciał dać mi leki na zabicie jednak nie chciałam i udało się zajsc w ciążę bez jej zbijania. To usg piersi dobrze tak właśnie w 1 fazie cyklu, żeby piersi nie były tkliwe.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mnie we czwartek przestały zupełnie boleć piersi, a to był mój jedyny objaw. Zmniejszyły się i zrobiły miękkie, sutki zaczęły wyglądać zupełnie normalnie. Kompletnie się zestresowalam i w piątek poszlam do lekarza, a tam bobas w brzuchu szalał :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa dziękuję;* ja chyba że stresu nie odczuwam bólu piersi. Śluzu już jest tyle co było wcześniej, nic nie leci innego, a przy podcieraniu niewiele. W środę idę do lekarza po receptę ale to za szybko na usg więc przez najbliższe tygodnie i tak malucha nie zobaczę. Ale mam nadzieję że się tam rozwija pięknie.
    W ogóle piersi mnie mocniej wieczorami bolą więc to pewnie też związane z wahaniami progesteronu. Muszę się uspokoić i wierzyć w to dziecko bo nic innego zrobić nie moge

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja Cię rozumiem. Na początku odliczalam każdy dzień jak zbawienie, bałam się, że znowu nie dotrwam do pierwszego USG. Potem się bałam, że coś się stanie śniły mi się koszmary. Każde uczucie wilgoci mnie stresowalo, A w czwartek już naprawdę spanikowalam. Na pewno będzie wszystko dobrze! :*

‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ