X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii Kochana staram się rozumieć <3 trzymam mocno za Ciebie i za nas kciuki <3 zobaczysz ze się spełnia nam te marzenia jeszcze w tym roku

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii ja próbuje Cię zrozumieć, każda kobieta ma swoje przeżycia, jedna większe, inna mniejsze :/ wiadomo i te co się starają o pierwsze, drugie czy piąte dziecko o ile tego naprawdę pragną i potrzebują- będą to robiły w taki sam sposób, ból że się nie udaje będzie podobny :( bo przecież czegoś tak pragniemy a tu nic- i to jest w tym wszystkim najgorsze :/ Z tą jedną małą różnica że te kobiety co mają już dziecko wiedzą że jest ktoś kto może do niej mówić "mamo"- pierworodki tego nie mają i nie wiadomo czy będzie im dane kiedykolwiek usłyszeć te słowo :( ja sama tak bardzo tego pragnę, mój mąż pragnie być tatą ale czy zostaniemy kiedyś rodzicami? To wie narazie tylko sam Bóg :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Andii ja wiem albo po prostu staram się zrozumieć jak się czujesz. W szpitalu jak byłam była kobietka ok. 40 lat. Mówiła że o drugie dziecko starali się z mężem 11 lat.. Także różnie się układa. Mam nadzieję że Wam się uda spełnić to marzenie:*

Mam nadzieję że doczekam się drugiego dziecka :) o niczym innym nie marzę

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Andii ja próbuje Cię zrozumieć, każda kobieta ma swoje przeżycia, jedna większe, inna mniejsze :/ wiadomo i te co się starają o pierwsze, drugie czy piąte dziecko o ile tego naprawdę pragną i potrzebują- będą to robiły w taki sam sposób, ból że się nie udaje będzie podobny :( bo przecież czegoś tak pragniemy a tu nic- i to jest w tym wszystkim najgorsze :/ Z tą jedną małą różnica że te kobiety co mają już dziecko wiedzą że jest ktoś kto może do niej mówić "mamo"- pierworodki tego nie mają i nie wiadomo czy będzie im dane kiedykolwiek usłyszeć te słowo :( ja sama tak bardzo tego pragnę, mój mąż pragnie być tatą ale czy zostaniemy kiedyś rodzicami? To wie narazie tylko sam Bóg :(

Dochodzi strach czy kiedykolwiek będziecie rodzicami, ja próbuję jedynie przekazać że pierworódki są zrozumiałe natomiast rodzice którzy starają się o kolejne potomstwo już nie koniecznie :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze :)

Andii, myślę że się doczekasz, po prostu to nie jest jeszcze ten czas :) jest jakiś plan na Was.

My dziś w trasie, pierwszy raz tak daleko autem - 100km :D jedziemy załatwiać chrzest :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i jak Karolinka znosi podróż? :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dochodzi strach czy kiedykolwiek będziecie rodzicami, ja próbuję jedynie przekazać że pierworódki są zrozumiałe natomiast rodzice którzy starają się o kolejne potomstwo już nie koniecznie :)
    Andii kochana wiem o co Ci chodzi :( bo przecież według społeczeństwa jak masz jedno dziecko to na pewno dlatego że tak chcesz i jesteś egoistką :/ nikt nie pomyśli że jak z pierwszym się udało to z drugim i kolejnym może być problem :(
    ludzie nie rozumieją takich rzeczy dopóki się z czymś takim blisko nie spotkają u siebie lub znajomych

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Andii kochana wiem o co Ci chodzi :( bo przecież według społeczeństwa jak masz jedno dziecko to na pewno dlatego że tak chcesz i jesteś egoistką :/ nikt nie pomyśli że jak z pierwszym się udało to z drugim i kolejnym może być problem :(
    ludzie nie rozumieją takich rzeczy dopóki się z czymś takim blisko nie spotkają u siebie lub znajomych

Dokładnie tak jest, bardzo bałam się świat i slusznie padło parę razy że moja córka będzie nieszczęśliwa całe zycie za nasze widzi mi się i deklaracja że planujemy w przyszłości dzieci ich nie satysfakcjonowała a nie będę wszystkim się spowiadać że chcemy a nie mozemy

Magda spokojnej i bezpiecznej drogi wam życzę :) kawał drogo przed wami, mam nadzieję że Karolinka prześpi podróż :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii to bardzo przykre że każdemu z osobna trzeba tłumaczyć i wcale się nie dziwię że nie chcesz tego robić :/
    Ja mam tak samo- jak ktoś dalszy zapyta kiedy dziecko to mówię że mamy czas jeszcze :) ale w Twojej sytuacji to przecież krzywdzisz dziecko któremu "nie chcesz" dac rodzeństwa... żeby to było jeszcze takie proste chcieć a móc

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii ja myślę że każda niemoc boli. Czy 1 czy 5 czy 10. Bo się czegoś pragnie. Kobiece pragnienia są piękne. Ale i potrafią byc bolesne.
    A te słowa ludzi to po prostu... Eh no szkoda gadać. Człowiek człowiekowi wilkiem...
    Wytrwałości babeczki wam życzę. Każdej która chce byc mama, ktorykolwiek raz :)

Andii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość smutania się :) jest jak jest, boli ta niemoc ale tak już jest, chcieć a moc jak widac nie zawsze idzie w parze

Co dzisiaj macie dobrego na obiad? :)

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii u mnie barszczyk z tortellini z grzybkami a do tego schabowe do tego pieczarki fryty i surówka. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii u mnie dzisiaj dzień bez zupki z pracy XD zresztą bez męża również XD więc chyba sobie takie mrożone pyzy zrobię. Albo barszczyk. Muszę coś pomyśleć.
    Chwilowo nie myślałam, układalam małemu rzeczy bo się burdel zrobił :P
    I doszłam do wniosku że moje dziecko jest dziwne :P i nosi 3 rozmiary ubrań-62 (grube bluzy) ,68 (body, bluzki, pajace, śpiochy) i 74 (spodnie) w jednym czasie ;D i albo moje dziecko niewymiarowe albo tak produkują ubrania XD

• terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Andii u mnie barszczyk z tortellini z grzybkami a do tego schabowe do tego pieczarki fryty i surówka. :)

Na bogato! ;D

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka to na każdą część ciała inny rozmiar :D

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    terka to na każdą część ciała inny rozmiar :D

Dokładnie tak! :D
    Dziwny człowiek z niego ;D albo dziwni producenci. Sama nie wiem ;D ale normalne to nie jest przecież :D

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak, ale te rozmiarówki to wiesz jakie są. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    niby tak, ale te rozmiarówki to wiesz jakie są. :P

Właśnie się ucze tego że całkiem pokrecone :P
    W sumie to tak jak z ubraniami dla dorosłych.
    W jedną L się nie wejdzie a M innego będzie dobra :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko :) robiłam dzisiaj sobie krzywą cukrową, bo przed ciążą wyszła u mnie nietolerancja glukozy, więc pewna byłam, że i w ciąży tym bardziej będzie kłopot. Do tej pory mierzyłam sobie glukometrem cukier i raczej było ok, ale były też wyskoki ponad normę np. po kawie zbożowej bez cukru czy frytkach. A tutaj niespodzianka, krzywa wyszła ładnie. Nie wiem czy w takim razie mogę założyć, że cukrzycy nie mam i nie trzymać tak rygorystycznie diety czy dalej glukometrem się kłuć?
    W piątek dopiero do lekarza idę, może coś podpowiecie :D

Takie wyniki:

Glukoza na czczo (pkt 0) 4,52 mmol/l

Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 7,33 mmol/l

Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 6,91 mmol/l

• terka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko :) robiłam dzisiaj sobie krzywą cukrową, bo przed ciążą wyszła u mnie nietolerancja glukozy, więc pewna byłam, że i w ciąży tym bardziej będzie kłopot. Do tej pory mierzyłam sobie glukometrem cukier i raczej było ok, ale były też wyskoki ponad normę np. po kawie zbożowej bez cukru czy frytkach. A tutaj niespodzianka, krzywa wyszła ładnie. Nie wiem czy w takim razie mogę założyć, że cukrzycy nie mam i nie trzymać tak rygorystycznie diety czy dalej glukometrem się kłuć?
    W piątek dopiero do lekarza idę, może coś podpowiecie :D

Takie wyniki:

Glukoza na czczo (pkt 0) 4,52 mmol/l

Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 7,33 mmol/l

Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 6,91 mmol/l

Mnie wyniki wyglądają dobrze ;)
    Pewnie będziesz powtarzać w okolicach 24tc bo wtedy robi się bez względu na to jakie wyniki byly. Pilnować się warto bo skoro masz tendencje to może się z czasem rozwinąć cukrzyca ciążowa.
    Ale nie ma co się martwić tylko po prostu zdrowo jeść.

Jeśli chodzi o kawę zbożowa to niestety podnosić może cukier i bez slodzenia. Nie wiem jaka masz (ja mam inke i ona ma aż 12g cukrów na 100g produktu a to jest dużo jak na coś nieslodzonego).

‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ