Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wiem, że jesteście skarbnicą wiedzy dlatego proszę Was o podpowiedz. Nie mam pojęcia jak mierzyć-interpretować wyniki pomiaru temperatury. W pierwszej fazie cyklu jest stała później przed owulacją jest obniżenie i podczas owulacji wzrost i cały czas rośnie? Nie no serio nie mam pojęcia. Wczoraj mo przyszedł termometr i chciałabym zacząć mierzyć od nowego cyklu... dziękuję za wszystkie rady i wskazówki wiem tylko tyle ze stała godzina rano i aby nie wstawać z łóżka
-
Mari a to dość ciekawe. Znaczy niefajnie. Dziwne podejście szpitala.
Ja miałam sporo rzeczy swoich ale zmiescilam się w jednej torbie i mojej torebce takiej większej troszkę.
Przecież jak kobieta z drogi jest np bo lapnie gdzieś na ulicy to co? Ma nosić ze sobą wszystko na wszelki wypadek? Wiadomo że nie będzie miała a nie zawsze będzie możliwość od razu dowieść...
Puszek-masz rację, nie jest to łatwe, w szczególności jak jest nawał rodzacych no i nie ukrywając, papierologia zabija wasz zawód...
Ale za to jaki to piękny zawódhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Mari a to dość ciekawe. Znaczy niefajnie. Dziwne podejście szpitala.
Ja miałam sporo rzeczy swoich ale zmiescilam się w jednej torbie i mojej torebce takiej większej troszkę.
Przecież jak kobieta z drogi jest np bo lapnie gdzieś na ulicy to co? Ma nosić ze sobą wszystko na wszelki wypadek? Wiadomo że nie będzie miała a nie zawsze będzie możliwość od razu dowieść...
Puszek-masz rację, nie jest to łatwe, w szczególności jak jest nawał rodzacych no i nie ukrywając, papierologia zabija wasz zawód...
Ale za to jaki to piękny zawód
Niestety takie czasy, że bardziej liczy się papier... Cóż gdzie nie spojrzeć tam wszędzie jesteś nie zadowolony z pobytu w szpitalu pozwij go...
PS siedząc w dyżurce wypełniam papiery i jak ktoś czegoś potrzebuje to zawsze niech przychodzi i się przypomina.
Mówię typowo o oddziale po porodzie, bo jednak na s por przynajmniej u mnie na 4 sale są 4 położne, więc jestem w stanie zaangażować się na 100%, tak dokumenty też są jeszcze więcej o. OWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 06:54
-
Puszek ja podziwiam położne! Z resztą byłam niedAwno w szpitalu więc wiem i widziałam na czym to polega wszystko a panie mimo ogromu pracy miłe i pomocne.
no niby w pierwszej fazie tempa jest nipierwpo owu wzrasta. Ale najpierw zacznij mierzyć żeby zobaczyć jak Twój wyjres wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 06:53
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny, wiem, że jesteście skarbnicą wiedzy dlatego proszę Was o podpowiedz. Nie mam pojęcia jak mierzyć-interpretować wyniki pomiaru temperatury. W pierwszej fazie cyklu jest stała później przed owulacją jest obniżenie i podczas owulacji wzrost i cały czas rośnie? Nie no serio nie mam pojęcia. Wczoraj mo przyszedł termometr i chciałabym zacząć mierzyć od nowego cyklu... dziękuję za wszystkie rady i wskazówki wiem tylko tyle ze stała godzina rano i aby nie wstawać z łóżka
Prawidłowy wykres (owulacyjny) to taki gdzie jest faza niższych temperatur przed owulacja i wyższych po. Czasem można zauważyć spadek owulacyjny ale nie jest to reguła.
Temperatura powinna w 2 fazie utrzymywać się na wyższym poziomie od tych z 1. Jakiś pojedynczy spadek to nic złego, ale tendencja spadająca na długo przed @ może oznaczać że progesteronu jest za mało (ale to też nie zawsze, choć często).
W ciążowych wykresach można zauważyć schodki jak temperatura się podnosi i podnosi. Ale może też być na stałym-wyzszym poziomie
To chyba tyle na początekhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja to pewnie spakuje wszystko o wiele wiele wcześniej niż wymagane i będzie czekało ;p wasze historie na pewno będą pomocne żeby niczego nie zabrakło
A tak w ogóle to się witam już w środę dobrze że ten czas tak leci. Już tydzień ponad wiem o ciąży i się z myślą oswajam więc mam nadzieję że będzie dobrze;) dzisiaj gin, zobaczymy co powie trochę się stresujęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
puszek369 wrote:Dlatego mówię zawsze mamy w szpitalu koszule do porodu, podpaski, rzeczy dla dziecka, kosmetyki, majtek nie mamy, ale serio pacjentki się dzielą tymi jednorazowymi i to nie problem dogadać się, czy nawet jak nie ma wody to pożyczaja. Zdarza się, że pacjenta bez niczego przyjedzie i to nie jest problem, aczkolwiek ta koszula to jest wiecie taka biała rozpinana od przodu, dość krótka... Szału nie ma, rewia mody to nie jest z kapciami jest problem bo faktycznie nie posiadamy i cuda różne robiliśmy, tzn z tych jednorazowych, czy z czepkow do zabiegów robiliśmy
Niestety takie czasy, że bardziej liczy się papier... Cóż gdzie nie spojrzeć tam wszędzie jesteś nie zadowolony z pobytu w szpitalu pozwij go...
Ja tam osobiście zadowolona byłam z pobytu w moim szpitalu znaczy sam fakt pobytu mało mnie cieszył i chciałam jak najszybciej już wychodzić bo tydzień tam siedzialam ale na opiekę warunki czy nawet jedzenie absolutnie nie mam co narzekać
Mimo ogromu pracy jaki tam mieli zawsze można bylo liczyć na pomoc.
Zdziwiła mnie po prostu wypowiedź Mari
Haha wyobrażam sobie kapcie z czepkow
Ale Polak potrafi, jakoś trzeba sobie radzićhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Ja to pewnie spakuje wszystko o wiele wiele wcześniej niż wymagane i będzie czekało ;p wasze historie na pewno będą pomocne żeby niczego nie zabrakło
A tak w ogóle to się witam już w środę dobrze że ten czas tak leci. Już tydzień ponad wiem o ciąży i się z myślą oswajam więc mam nadzieję że będzie dobrze;) dzisiaj gin, zobaczymy co powie trochę się stresuję
Kciukasy mocne za washttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ani0nka wrote:Terka czyli kiedy zaczyna się wzrost to wtedy stosunek:)?
Warto i wcześniej i później i w czasie wzrostu
Bo ciężko wyznaczyć dokładny dzień owulacji. Dlatego próba wstrzelenia się zazwyczaj kończy się niepowodzeniem.
Ale tak, nieraz słyszałam teorie że 1 dzień wzrostu temperatury jest dobrym dniem na stworzenie potomka
W sumie mogę potwierdzićAni0nka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Anionka co do cyklu w 1 fazie cyklu temp są niższe, potem następuje owu tu może być spadek i po owu w fazie lutealnej ciałko żółte, które komórkę jajoea wypuściło produkuje progesteron, on powoduje, że podstawowa temp ciała jest wyższa, dlatego to obserwacji potrzebna temp z całego cyklu i rano od razu po wstaniu. Ja pracowałam na zmiany i po nocy szłam spać i mierzylam np o 13. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia to beta powoduje utrzymanie tego ciałka żółtego który dalej produkuje progesteron po 4mcu już łożysko całkiem te funkcje przejmie. Jeżeli do zapłodnienia nie dojdzie cialko żółte zmienia się w cialko bialawe i progesteronu nie ma temp spada i jest @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 07:09
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Anionka tu masz mój cykl, pierwszy raz mierzylam wtedy, może nie jest książkowy, ale nasz organizm taki jest
Myślałam wtedy, że nic z tego bo testu owu nie wychodziły i okazało się, że jednak mam pozna owu więc warto zrobić ten wykres.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0ec00a8e34d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 07:09
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Puszek bardzo bardzo Ci dziękuję i Wam dziewczyny za pomoc! Już jestem mądrzejsza cudowne jesteście serio na Was zawsze można liczyć
-
Witam się z pracy w środowy poranek
Fajnie że już środa szybko leci
Anionka dziewczyny wyżej napisały jak to jest z tym marzeniem tempki ja Ci mogę swój wykres pokazać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abea7ae99a23.jpg
u mnie niższe temperatury max 36.30 a wyższe od 36.45 ale to wszystko się zmienia w praniu w tym cyklu wracam do mierzenia bo naprawdę wartoAni0nka lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Kasiu przepraszam ja myślałam, że jakieś badanie moczu robiłaś. Już wiem o co chodzi moim zdaniem nie masz się czym martwić, jeżeli chodzi o leukocyty bo jest 1-2 w polu widzenia. Lab powinien dać normy ref. Jednak możesz zrobić posiew, żeby mieć komplet badań do lek. Kiedy idziecie, czy pryw czy na nfz?
Przepraszam, że nie ogarnęłam najpierw.
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
puszek369 wrote:PS siedząc w dyżurce wypełniam papiery i jak ktoś czegoś potrzebuje to zawsze niech przychodzi i się przypomina.
Mówię typowo o oddziale po porodzie, bo jednak na s por przynajmniej u mnie na 4 sale są 4 położne, więc jestem w stanie zaangażować się na 100%, tak dokumenty też są jeszcze więcej o. O
Nie każda po porodzie jest w stanie przyjść nawet jak ma dyzurke sale obok...
Ale na szczęście są dzwonki przy łóżkachhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Kasiu zobaczysz jak 3 miesiące szybko miną zanim się obejrzymy będzie Wielkanoc
Ja dziś mam dużo pozytywnej energii i biorę się do pracy
Tak trzymaj!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Wizytę mam po pracy, mam po prostu przyjść i się zapisać na dzisiaj że jestem pójdę tam przed 16 i na pewno dam znać po wizycie. Ale pewnie tylko recepta, beta za niska żeby cokolwiek było widać.
A Ty Axie o której wizyta?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵