Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Butterfly do ginekologa marsz bez wymówek bo to samo nie przejdzie
Alex dobrze że ból przeszedł mnie też teraz często głowa boli
Nati jakie cudo nam tu wstawiasz piękny mały przystojniaczek cioteczki całują :*
A ja mówiłam że to będzie dzień pełen wrażeń zaraz zjem i Wam opowiem co u mnie
Opowiadaj!MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A więc tak
Po pracy podjechalam z mężem do endokrynologa okazało się że nikogo nie ma i mogła mnie od razu przyjąć kazała odstawic glucophage- pytałam ją trzy razy czy to bezpieczne tak od razu odstawiac to powiedziała że ten lek jest potrzebny w zajściu w ciąże a jak już się uda to trzeba odstawic na moje tsh i ft4 kazała zmniejszyć dawkę letroxu- mam brać na przemian 100 i 75 myślicie że to ma sens? Powiedziała ze mam się nie przejmować tym przekroczonym ft4- ważne że tsh poniżej 2... wyszłam bardzo zmieszana z gabinetu
No i jak to ja wpadłam na genialny pomysł- zadzwoniłam do swojego gina i zapytałam kiedy najszybciej mogę przyjść kazał przyjść na 17 15
Okazało się że mam początki grzybicy (chwała Wam że wspomnialyscie że lepiej te swędzenie skontrolować)- dostałam Pimafucin dopochwowo na 6 dni
Na usg jest wszystko w jak najlepszym porządku jest pecherzyk ciążowy i prawdopodobnie za tydzień pojawi się serduszko wizytę mam 18.02 czyli za 2 tygodnie żeby mieć pewność że serduszko już będzie do tego czasu mam zrobić kilka badań zapytałam też gina o ten glucophage- również kazał odstawic powiedziałam że się boję tak z dnia na dzień odstawic ale wyjaśnił mi się tego leku się w ciąży nie stosuje, jeżeli pojawi się cukrzyca ciążowa to będziemy myśleć, narazie trzeba odstawic... No więc przyznałam rację A to pierwsze zdjęcie mojego dziecia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e9558866fd3.jpg
Co do glucophage- zostało mi jeszcze 5 tabletek... jak myślicie czy mogę tak asekuracyjnie łykac jeszcze 5 dni po jednej tabletce? żeby organizm szoku nie doznał że miał 1500j a tu nagle nic? poradzicieMari92, puszek369, Lelek, kryha, panipuchatkowa, Judit, Magdaa21, axie92 lubią tę wiadomość
-
Mis to super, że wszystko dobrze się złożyło. A co do tabletek to ja na twoim miejsu już bym ich nie brała<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Miss dobrze że poszłaś bo przynajmniej wiesz o grzybicy i szybko podjęłaś leczenie ale niecierpliwa jesteś strasznie teraz odetchnij że pęcherzyk jest w macicy i luzik co do leków to nie pomogę bo nigdy tego nie brałam, najlepiej postępuj tak jak lekarz kazał.
Mnie znowu ćmi głowa. Mam nadzieję że mąż mnie nie zaraził i nie będę chora. On jutro idzie do lekarza i po l4 bo to rozkłada jednak coś grypopodobnego, najgorsze że jego lekarka też chora i dzisiaj na szybko szukałam innego l3karza bo odwołali wizytę. Ale też jutro go przyjmie.
Ja mam dzisiaj apogeum ciazowych dolegliwości bo razem z tym bólem głowy mam mdłości, nie chce mi się jeść i pobolewał mnie brzuch. Mam niby pewność że maluch się dobrze rozwija dzięki temu, ale trochę opadam z sił.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny ale ja tyle się naczytalam o poronieniach po odstawieniu metforminy że już sama nie wiem co myśleć ale kurczę jak lekarze mówią że można bezpiecznie odstawic to chyba muszę się słuchać no ale tak się boję że to zaszkodzi...
Alex chętnie przyjmę od Ciebie część tych dolegliwości -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:03
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit progesteron powyżej 10 wskazuje że owulacja była. I jest on wydzielany skoków więc rano mogłaś mieć 12 a po południu z 20. Także owulacja na pewno była. Albo mogła być też słaba jakościowo, to też warunkuje wynik proga.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
.
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
.
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
nick nieaktualny
-
Judit wrote:Czyli ten cykl można uznać za "stracony"?
Mój ginekolog nic mi nie zapisał, to pierwsze badanie progesteronu
Czemu stracony?
Pamiętam Magdę-robiła proga, miała coś niecałe 10. I co? I mamy KarolinkeMagdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Judit wrote:Czyli ten cykl można uznać za "stracony"?
Mój ginekolog nic mi nie zapisał, to pierwsze badanie progesteronu -
Miss-super że infekcja szybko wylapana. Szybko się dziada pozbędziesz
Co do Metforminy to słyszałam o zostawaniu i rezygniwaniu z niego. I pamiętaj internet to złooooo ja zawsze mówię że już 100 razy nie żyje diagnozami internetowymi
Skoro 2 lekarzy twierdzi że odstawić to chyba można temu zaufać? Nie wiem...
Trzeba wierzyć że będzie dobrzehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Malwa133 wrote:Miss ja odstawiłam od razu 1500 do zera
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Malwa właśnie kojarzyłam że chyba to Ty odstawiłaś od razu i miałam pisać do Ciebie w tej sprawie najgorzej że u mnie przy dawce 1500 cukier naczczo 92 aż wiec jak odstawie to dopiero pewnie będzie kosmos jak Ci gin wytłumaczył że trzeba odstawic? Bo mi powiedział że lek jest potrzebny żeby zajść a później już jest zbędny bo dla dziecka też cukier potrzebny a lek go sztucznie obniża jeśli wyjdzie cukrzyca to wtedy będziemy myśleć
-
terka wrote:Miss-super że infekcja szybko wylapana. Szybko się dziada pozbędziesz
Co do Metforminy to słyszałam o zostawaniu i rezygniwaniu z niego. I pamiętaj internet to złooooo ja zawsze mówię że już 100 razy nie żyje diagnozami internetowymi
Skoro 2 lekarzy twierdzi że odstawić to chyba można temu zaufać? Nie wiem...
Trzeba wierzyć że będzie dobrze
Ech jejku A ja już zdążyłam się naczytac że takie nagle odstawienie grozi poronieniem W sumie w tych podstawowych badaniach co mi dziś dał, mam zalecenie żeby zrobić glukoze to jak odstawie glucophage teraz to będę na czysto jak pójdę na badanie...
I weź tu bądź mądry i pisz wierszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:04
-
Malwa133 wrote:Ja też pytałam kilka razy czy na pewno i mi powiedziała, że na pewno nie zaszkodzi to w żaden sposób i że w Polsce metformina jest niezalecana w ciąży. Odstawialam równocześnie też bromergon do zera i się też bardzo bałam, ale robiłam co lekarz każe
Ciekawe tylko dlaczego niektórzy każą odstawiac a niektórzy każą brać dalej