X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka, tak naprawdę nie jest powiedziane że płodność ci nie wróciła...nigdy nic nie wiadomo :) matka natura bardzo dziwnie to skonstruowała :)
    Kiedyś miałam sen że jestem w ciąży a moja Jagoda ma 5 miesięcy jak się dowiedziałam... Uwierz że w moim przypadku byloby to bardzo niewskazane to raz, a dwa wyczekiwaliśmy tego mojego okresu jak dziecko Mikołaja w grudniu aż w końcu przyszedł :D

Alex, cudowne wiadomości! Bardzo się cieszę ! Ja zawsze chciałam mieć Łucję. . Nie wiem dlaczego :) w sumie widzę że tylko ja byłam taka niezdecydowana odnośnie imienia dla dziecka :D ale to dlatego że gdy była ustalona już Antosia to mój zaczął wydziwiac i musiałam odpuścić...
    A w smyku potrafią być super obniżki. Ja pamiętam że kupiłam kombinezon zimowy za 20zl przeceniony z 90... Ale to też musi być niestety duży sklep. Bo mam tutaj w Jaworznie smyka i nie ma takiego wyboru jak jestem w smyku w Bonarce w Krakowie....

Miss, co do L4 to chyba każdy lekarz może wystawiać na ile chce zwolnienie, pod warunkiem że ma do tego jakaś podstawę... Bo domyślam się że zależy ci na 100% płatnym... Pamiętam że pani na dyżurze nocnym pytała się mnie czy zaznaczyć że jestem w ciąży (a wtedy byłam) czy tylko na wpisać chorobę. Oczywiście ja wtedy nie chciałam iść na ciążowe zwolnienie bo to był chyba 4tc więc wpisała zwykle. A potem gin mi już wypisał normalne ciążowe :)

Patulka ja się obserwuje tak jak przed staraniami. Więc wiem że cisza u mnie w organizmie jest i płodność nie wróciła ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Puszek, ja musiałam co chwilę koszulki do spania zmieniać :P a teraz bez wkładek laktacyjnych bym nie dała rady :( ja staniki miałam z Hm, ale żałuję trochę bo wydawało mi się że mój rozmiar i tak super dobrane, a były złe... I poszłam do profesjonalnego sklepu, poprzymierzalam, kupiłam tam jeden najtańszy a resztę zamówiłam na allegro bo znałam rozmiar. Polecam firmę Alles, mają też swoje sklepy :)

No co do spotkania to nam (Terka, Alex, Mari) łatwiej spotkać się w okolicach Opola bo mamy blisko, a reszta dziewczyn ma daleko :(

Miss, straszne z tym pożarem :( niby jak się słyszy o czymś takim to smutno itd, ale jak się kogoś z also to dopiero... :(

Nie wyobrażam sobie Miss albo Puszka żeby przyjeżdżali do nas z drugiego końca świata :D
    Dlatego pomyślałam że gdzieś środek Polski byłby fajny - Łódź, Warszawa ;) chyba wtedy wszystkie mialybysmy szansę dojechać ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Puszek ja też bylam przerazona:)

Ja tez bez wkladek laktacyjnych nie istnieje.:)

Nie ma co się przerażac ;D
    To piękne jak to wszystko działa ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie wyobrażam sobie Miss albo Puszka żeby przyjeżdżali do nas z drugiego końca świata :D
    Dlatego pomyślałam że gdzieś środek Polski byłby fajny - Łódź, Warszawa ;) chyba wtedy wszystkie mialybysmy szansę dojechać ;)
    Pytanie, czy jest to realne dla dziewczyn, czy chcą w ciąży się tluc gdzieś :P lub Panipuchatkowa z małą Laura :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Pytanie, czy jest to realne dla dziewczyn, czy chcą w ciąży się tluc gdzieś :P lub Panipuchatkowa z małą Laura :)

Dlatego też to spotkanie się tak odwleka :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jeszcze chwila jeśli chodzi o dłuższe wyjazdy:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak całkiem poważnie to co myślicie o lecie? ;)
    Nie wiem jakiś czerwiec/lipiec czy coś ;)
    Dzieciaczki już będą większe, te co są w drodze będą jeszcze miały czas na wyjście ;) jedynie kojarzę że Lelek wtedy termin ma, ale to byłyby jej okolice :P ewentualnie wbijemy jej na porodówke XD XD XD

Aaa... Teraz widzę że Puszek ma termin na koniec maja ;)
    No zesmy się tak porozkladaly z tymi terminami że jak jedne ciut podrosna to następny okruszek przychodzi na świat :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 05:35

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to w ogóle mam wszędzie daleko :(
    Także mi najbardziej pasuje Warszawa lub Łódź tak jak Terka wspomniała :)
    Tylko właśnie najgorzej z terminem bo jak jedne się rozpakowuja to drugie zachodzą a jak już wszystkie będziemy miały nasze maluszki przy sobie to już będą kolejne ciąże :)
    Fajnie że Wy macie do siebie blisko :) ja to wszędzie mam daleko :(

A tak w ogóle to się witam :) I wiecie co? tak na samym początku dnia powiem Wam że się cieszę że tutaj do Was strafilam :) z Wami można o wszystkim pogadać i nikt się nie czepia do niczego, nie kwestionuje decyzji innych tylko je popiera nawet jak ma inne zdanie :) jak w rodzinie - zawsze murem za sobą :D i to jest super :) można się wyplakac, wyzalic, pochwalić i każda zostanie zrozumiana :) uwierzcie mi że na innych wątkach tak nie ma :) myślę że będziemy miały kontakt ze sobą jeszcze długo i z pewnością części z nas uda się spotkać :)

Tymczasem życzę miłego dnia :) ja oczywiście z mdlosciami próbuje zrobić śniadanie :/

alex0806 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha ja to w ogóle mam wszędzie daleko :(
    Także mi najbardziej pasuje Warszawa lub Łódź tak jak Terka wspomniała :)
    Tylko właśnie najgorzej z terminem bo jak jedne się rozpakowuja to drugie zachodzą a jak już wszystkie będziemy miały nasze maluszki przy sobie to już będą kolejne ciąże :)
    Fajnie że Wy macie do siebie blisko :) ja to wszędzie mam daleko :(

A tak w ogóle to się witam :) I wiecie co? tak na samym początku dnia powiem Wam że się cieszę że tutaj do Was strafilam :) z Wami można o wszystkim pogadać i nikt się nie czepia do niczego, nie kwestionuje decyzji innych tylko je popiera nawet jak ma inne zdanie :) jak w rodzinie - zawsze murem za sobą :D i to jest super :) można się wyplakac, wyzalic, pochwalić i każda zostanie zrozumiana :) uwierzcie mi że na innych wątkach tak nie ma :) myślę że będziemy miały kontakt ze sobą jeszcze długo i z pewnością części z nas uda się spotkać :)

Tymczasem życzę miłego dnia :) ja oczywiście z mdlosciami próbuje zrobić śniadanie :/

Zgadzam się i podpisuje rękami i nogami :D
    Zawsze jest możliwość wygadania, pochwalenia. Taka przyjaźń online XD
    Co do spotkania to patrząc gdzie mieszkamy to najprędzej centrum Polski wychodzi. Wtedy każda ma szansę dojechać :)
    Kiedyś się uda, zobaczycie! :D
    A wtedy mężowie się martwić będą jak na tydzień zaginiemy im XD

Ja właśnie robię sobie pierogi z serem na śniadanie :D a co! :D mam taką chcice na nabiał ostatnio... Pewnie młody zabiera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 05:59

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj no wakacje spoko myślę :) takie spotkanie. Fajnie byłoby z noclegiem gdzieś, bo tak na jeden dzień słabo jechać i wracać zaraz:) wgl co sądzicie, żeby założyc jakoś grupę na fejsie? :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na noc z dzieckiem trochę kiepsko, za dużo rzeczy trzeba zabrać :P ja mam 3,5h jazdy pendolino do Warszawy :) do Łodzi samochodem 3h.

A jeśli chociaż część jest chętna na wcześniejsze spotkanie, nawet w mniejszym gronie to ja jestem za :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Na noc z dzieckiem trochę kiepsko, za dużo rzeczy trzeba zabrać :P ja mam 3,5h jazdy pendolino do Warszawy :) do Łodzi samochodem 3h.

A jeśli chociaż część jest chętna na wcześniejsze spotkanie, nawet w mniejszym gronie to ja jestem za :)

Ja! Ja! :D
    Wbijamy do Oli do Opola? :P mamy pośrodku a ona nie musiałaby jeździć :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ejj no wakacje spoko myślę :) takie spotkanie. Fajnie byłoby z noclegiem gdzieś, bo tak na jeden dzień słabo jechać i wracać zaraz:) wgl co sądzicie, żeby założyc jakoś grupę na fejsie? :)

Pytanie czy z maluszkiem byś chciała jechać taki kawałek :)

Ty jesteś z Gdańska typowo czy gdzieś w pobliżu Gdańska? :D

Jak dla mnie grupa na fejsie spoko, czekam na odpowiedź od innych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 07:27

• terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Jakbys jechała autem to wpakujesz do środka wszystko :D
    Na 1 noc to aż tak dużo rzeczy nie ma ;) co innego na tydzień :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 07:28

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pytanie czy z maluszkiem byś chciała jechać taki kawałek :)

Ty jesteś z Gdańska typowo czy gdzieś w pobliżu Gdańska? :D

Jak dla mnie grupa na fejsie spoko, czekam na odpowiedź od innych ;)
    Z Gdańska typowo dokładnie z Przymorza :)
    No ja bym na pewno zabrała malucha :) raczej autkiem jechała :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Z Gdańska typowo dokładnie z Przymorza :)
    No ja bym na pewno zabrała malucha :) raczej autkiem jechała :p

Najbardziej się o Ciebie martwiłam skoro koniec maja (a może dzień dziecka? ;D) termin. Ale skoro tak... :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za grupą:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj, a może zrobić ten zlot koniec lipca początek sierpnia. Lelek na to koniec czerwca, a potem dziewczyny mają wrzesień. Wtedy bym proponowała jakiś ośrodek i nawet z dwa dni może nad jeziorem czy coś. Takie wakacje mamusiek :p wydaje mi się, że z dzieckiem i tak dużo do zabrania czy wypad jest na jeden dzień czy z nocowaniem :) bo w Warszawie to tak zwiedzanie z takimi bobasami to chyba ciężkie będzie w tyle wozkow :D

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ejj, a może zrobić ten zlot koniec lipca początek sierpnia. Lelek na to koniec czerwca, a potem dziewczyny mają wrzesień. Wtedy bym proponowała jakiś ośrodek i nawet z dwa dni może nad jeziorem czy coś. Takie wakacje mamusiek :p wydaje mi się, że z dzieckiem i tak dużo do zabrania czy wypad jest na jeden dzień czy z nocowaniem :) bo w Warszawie to tak zwiedzanie z takimi bobasami to chyba ciężkie będzie w tyle wozkow :D

Ale gdzie proponujesz? :D
    Tu nawet nie o zwiedzanie chodzi a spotkanie :D
    Dziewczyny z września będą na ostatnich nóżkach w sierpniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 08:05

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale gdzie proponujesz? :D
    Tu nawet nie o zwiedzanie chodzi a spotkanie :D
    Dziewczyny z września będą na ostatnich nóżkach w sierpniu ;)
    W sumie masz rację :p
    Mi chodziło o takie coś w tym stylu tu jest akurat zachodniopomorskie, ale pewnie gdzieś w środku Pl też by było
    https://www.eholiday.pl/noclegi-kt0728.html
    Chociaż może ta Warszawa, albo coś pod Warszawą by się znalazło :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ