Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet
    Postów: 1309 299

    Wysłany: 6 marca 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka u mnie gotowe :)
    Alex nie mów mi nic o wieczornych mdłościach to moja udręka.
    mama zarezerwowany termin na badanie prenatalne jednak znalazło się miejsce :) 14 mam wycieczkę na podgląd mojego skarbu :) nastąpiła u mnie kumulacja wizyt

    22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

    KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 7 marca 2019, 02:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przerwę nocną na karmienie. :D

    3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Milego dnia.

    Mari92, Butterfly92 lubią tę wiadomość

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 7 marca 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro i zaczynam 14 tydzień :) Ale fajnie leci :) Żeby jeszcze te mdłości przeszły to będzie pięknie :)

    Mari92, axie92, terka lubią tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 7 marca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze jutro i zaczynam 14 tydzień :) Ale fajnie leci :) Żeby jeszcze te mdłości przeszły to będzie pięknie :)

    Leci leci czas :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2019, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza . wszystkie wywialo na fb?. U nas juz od 5 nie spimy. Coraz wczesniej te moje dziecko zaczyna dzien

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 8 marca 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na fb siedzimy :) Ale trzeba rozruszać trochę wątek, był najprężniej działający a teraz cisza :D

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Butterfly92 Autorytet
    Postów: 530 187

    Wysłany: 8 marca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :D Kurde co tu się porobiło :P powiem szczerze, że za tą grupą jestem jak najbardziej na + bo częściej przebywam na Facebooku niż tutaj na forum.

    Miłego dnia !!! :)

    4 CS - ciąża pozamaciczna

    Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 8 marca 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to pisz do terki.☺

    3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 8 marca 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze wyniki. Jakieś cuda w niektórych. Ta glukoza! Ostatnio w normie była, o co chodzi?

    Kreatynina 0,6 mg/dL[0,51-0,95]~;
    Wapń całkowity 2,59 mmol/L[2,2-2,65]~;
    Magnez 2,13 mg/dL[1,9-2,5]~;
    Żelazo 150,0 ug/dL[60-180]~;
    Glukoza 67,0 mg/dl[70-99]L;
    Chlorki 100 mmol/L[101-109]L;
    Sód 136,2 mmol/L[136-146]~;
    Potas 3,74 mmol/L[3,5-5,1]~;

    Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów)
    Leukocyty 10,19 x10^3/uL[3,98-10,04]H,
    Neutrofile 5,94 x10^3/uL[1,5-7,7]~,
    Limfocyty 3,44 x10^3/uL[1,1-4,5]~,
    Monocyty 0,71 x10^3/uL[0,1-0,9]~,
    Eozynofile 0,05 x10^3/uL[0,02-0,5]~,
    Bazofile 0,05 x10^3/uL[0-0,2]~,
    Neutrofile 58,2 %[34-71,1]~,
    Limfocyty 33,8 %[19,3-51,7]~,
    Monocyty 7,0 %[4,7-12,5]~,
    Eozynofile 0,5 %[0,7-5,8]L,
    Bazofile 0,5 %[0,1-1,2]~,
    Erytrocyty 4,50 x10^6/uL[3,93-5,22]~,
    Hemoglobina 13,7 g/dl[11,2-15,7]~,
    Hematokryt 39,3 %[34,1-44,9]~,
    MCV 87,3 fl[79,4-94,8]~,
    MCH 30,4 pg[25,6-32,2]~,
    MCHC 34,9 g/dl[32,2-35,5]~,
    RDW-SD 40,0 fl[36,4-46,3]~,
    RDW-CV 12,6 %[11,7-14,4]~,
    Płytki krwi 306 x10^3/uL[150-400]~,
    PDW 12,4 fl[9,8-16,2]~,
    MPV 10,5 fl[9,4-12,5]~,
    P-LCR 29,9 %[19,1-46,6]~,
    PCT 0,32 %[0,17-0,38]~;

    Mocz, analiza ogólna
    Ciężar własciwy 1,016 kg/L[1,015-1,035]~,
    pH 6,5 [5-7,5]~,Kolor j. żółty ---[-],
    Klarowność przejrzysty [-],
    Bilirubina nieobecna [-],
    Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],
    Ciała ketonowe nieobecne [-],
    Glukoza nieobecna mg/dl[-],
    Białko nieobecne mg/dl[-],
    Krew nieobecna [-],
    Nitraty nieobecne [-],
    Leukocyty nieobecne [-],
    OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],
    Leukocyty 0-5 wpw[4-5],
    Nabłonki płaskie pojedyncze wpw[3-5],
    Śluz pojedyncze wpw[-];

    TSH 0,740 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT3 3,27 pg/mL[2,5-4,3]~;
    FT4 1,04 ng/dL[0,65-1,48]~;

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:45

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 8 marca 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Moje dzisiejsze wyniki. Jakieś cuda w niektórych. Ta glukoza! Ostatnio w normie była, o co chodzi?

    Kreatynina 0,6 mg/dL[0,51-0,95]~;
    Wapń całkowity 2,59 mmol/L[2,2-2,65]~;
    Magnez 2,13 mg/dL[1,9-2,5]~;
    Żelazo 150,0 ug/dL[60-180]~;
    Glukoza 67,0 mg/dl[70-99]L;
    Chlorki 100 mmol/L[101-109]L;
    Sód 136,2 mmol/L[136-146]~;
    Potas 3,74 mmol/L[3,5-5,1]~;

    Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów)
    Leukocyty 10,19 x10^3/uL[3,98-10,04]H,
    Neutrofile 5,94 x10^3/uL[1,5-7,7]~,
    Limfocyty 3,44 x10^3/uL[1,1-4,5]~,
    Monocyty 0,71 x10^3/uL[0,1-0,9]~,
    Eozynofile 0,05 x10^3/uL[0,02-0,5]~,
    Bazofile 0,05 x10^3/uL[0-0,2]~,
    Neutrofile 58,2 %[34-71,1]~,
    Limfocyty 33,8 %[19,3-51,7]~,
    Monocyty 7,0 %[4,7-12,5]~,
    Eozynofile 0,5 %[0,7-5,8]L,
    Bazofile 0,5 %[0,1-1,2]~,
    Erytrocyty 4,50 x10^6/uL[3,93-5,22]~,
    Hemoglobina 13,7 g/dl[11,2-15,7]~,
    Hematokryt 39,3 %[34,1-44,9]~,
    MCV 87,3 fl[79,4-94,8]~,
    MCH 30,4 pg[25,6-32,2]~,
    MCHC 34,9 g/dl[32,2-35,5]~,
    RDW-SD 40,0 fl[36,4-46,3]~,
    RDW-CV 12,6 %[11,7-14,4]~,
    Płytki krwi 306 x10^3/uL[150-400]~,
    PDW 12,4 fl[9,8-16,2]~,
    MPV 10,5 fl[9,4-12,5]~,
    P-LCR 29,9 %[19,1-46,6]~,
    PCT 0,32 %[0,17-0,38]~;

    Mocz, analiza ogólna
    Ciężar własciwy 1,016 kg/L[1,015-1,035]~,
    pH 6,5 [5-7,5]~,Kolor j. żółty ---[-],
    Klarowność przejrzysty [-],
    Bilirubina nieobecna [-],
    Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],
    Ciała ketonowe nieobecne [-],
    Glukoza nieobecna mg/dl[-],
    Białko nieobecne mg/dl[-],
    Krew nieobecna [-],
    Nitraty nieobecne [-],
    Leukocyty nieobecne [-],
    OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],
    Leukocyty 0-5 wpw[4-5],
    Nabłonki płaskie pojedyncze wpw[3-5],
    Śluz pojedyncze wpw[-];

    TSH 0,740 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT3 3,27 pg/mL[2,5-4,3]~;
    FT4 1,04 ng/dL[0,65-1,48]~;

    Alex wyniki są dobre. Pamiętaj, że normy masz tutaj dla „normalnego” człowieka, a nie dla fizjologicznego stanu patologicznego jakim jest ciąża ;)

    Jedynie tę glukozę na czczo bym sprawidziła, bo to zawsze miałam okej i nie wiem czy ona jest dobra.

    W miare upływu czasu w morfologii będziesz miała jeszcze więcej H i L. Ważna jest hemoglobina, jak mocno spadnie poniżej normy, to dostaniesz żelazo :) Białych krwinek też będzie coraz więcej, jak będziesz miała koło 12/13 tys. badaj też CRP.

    :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 17:56

    alex0806 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 8 marca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Alex wyniki są dobre. Pamiętaj, że normy masz tutaj dla „normalnego” człowieka, a nie dla fizjologicznego stanu patologicznego jakim jest ciąża ;)

    Jedynie tę glukozę na czczo bym sprawidziła, bo to zawsze miałam okej i nie wiem czy ona jest dobra.

    W miare upływu czasu w morfologii będziesz miała jeszcze więcej H i L. Ważna jest hemoglobina, jak mocno spadnie poniżej normy, to dostaniesz żelazo :) Białych krwinek też będzie coraz więcej, jak będziesz miała koło 12/13 tys. badaj też CRP.

    :*

    Dzięki Magda :) Ja ogólnie nadal ciągnę dietę bezcukrową, ostatnio nawet owoców nie jadłam bo mi nie wchodziły. No i od ostatniego posiłku 11 h minęło, a zjadłam malutką kolację, więc pewnie dlatego. Mała ze mnie wysysa coraz więcej :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Andii Autorytet
    Postów: 1371 345

    Wysłany: 9 marca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę, że Was wywiało na FB :)
    Wszystkie z tego wątku w ciąży albo juz cieszą się macierzyństwem to może i mnie w końcu kiedyś się uda :)
    Ja też cieszę sie macierzyństwem dobre juz kilka lat ale może w końcu uda mi się odświeżyć macierzyństwo na nowo :D Córka z pieluch już wyrosła, ładnie czyta,liczy a fajnie byłoby sobie przypomnieć ten piekny okres ciązy, nie przespanych nocy i pieluch :)

    Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 9 marca 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę, że Was wywiało na FB :)
    Wszystkie z tego wątku w ciąży albo juz cieszą się macierzyństwem to może i mnie w końcu kiedyś się uda :)
    Ja też cieszę sie macierzyństwem dobre juz kilka lat ale może w końcu uda mi się odświeżyć macierzyństwo na nowo :D Córka z pieluch już wyrosła, ładnie czyta,liczy a fajnie byłoby sobie przypomnieć ten piekny okres ciązy, nie przespanych nocy i pieluch :)

    Hej! Jak chcesz dołączyć to zapraszamy :D napisz mi w wiadomości namiary na Ciebie na fb ;)

    Myślę że się uda "odświeżyć" ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet
    Postów: 2699 842

    Wysłany: 9 marca 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii! Myslalysmy o Tobie :)

    f2w3vfxmauvbnxib.png

    h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 10 marca 2019, 03:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii jesteś:☺

    3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 10 marca 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, tez myślałam o Tobie :) Dołącz do nas na fb jeśli chcesz :) Bo my tutaj na wątku chyba tylko suwaczki będziemy trzymać :D

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 10 marca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo suwaczki tu są super.😀

    3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1848 507

    Wysłany: 10 marca 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te suwaczki :-)

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • Magdaa21 Autorytet
    Postów: 2699 842

    Wysłany: 10 marca 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, też zaglądam żeby zobaczyć suwaczki :P

    f2w3vfxmauvbnxib.png

    h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego