X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe podbijać wątek :D
    Jedyna z tego grona jestem bez suwaczka aż przykro patrzeć no ale nie ma co rozpaczać. Wiecie w dniu owulki miałam zapalenie pęcherza więc większego pecha chyba nie można mieć do okresu jeszcze daleko a ja nienawidze napięcia przedmiesiączkowego bo cyce bolą i utrudnia mi to skakanie na skakance, nie skacze dużo bo 500-800 skoków ale zawsze to jakiś ruch a teraz to nawet tyle nie mogę skoczyc bo cycki chcą eksplodować a co ciekawe one nie bolą jakoś bardzo przy dotyku tylko takie nadwrażliwe są.

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi suwaczek zawsze możesz zrobiać ☺. Doczekasz się drugiego szczęścia.
    Myślisz, że okres Ci się zbliża?

Wspóczuje zapalenia pęcherza, mam nadzieję, że już ok?

Trzymaj się Kochana ☺

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • anoziq Nowa

Wysłany: 31 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rocznik 92 :) tak w skrócie to mój 6 cykl starań mimo, że w pierwszą ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po decyzji że chcemy..

13.03.2018 Zuzia i Agatka [*] [*] 28 tc 1k2o
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Będe podbijać wątek :D
    Jedyna z tego grona jestem bez suwaczka aż przykro patrzeć no ale nie ma co rozpaczać. Wiecie w dniu owulki miałam zapalenie pęcherza więc większego pecha chyba nie można mieć do okresu jeszcze daleko a ja nienawidze napięcia przedmiesiączkowego bo cyce bolą i utrudnia mi to skakanie na skakance, nie skacze dużo bo 500-800 skoków ale zawsze to jakiś ruch a teraz to nawet tyle nie mogę skoczyc bo cycki chcą eksplodować a co ciekawe one nie bolą jakoś bardzo przy dotyku tylko takie nadwrażliwe są.

Ojej... No to współczuję... Może pomysl o sportowym staniku? Fajnie trzymają ;)
    Doczekasz sie, zobaczysz ;)
    Zresztą możesz miec suwaczek swojej pierworodnej kruszyny ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoziq wrote:
    Witam rocznik 92 :) tak w skrócie to mój 6 cykl starań mimo, że w pierwszą ciążę zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po decyzji że chcemy..

Cześć! Skąd jesteś?
    Opowiesz coś więcej o sobie? ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 okres na bank, ciąża w tym cyklu jest wręcz nie możliwa, z sexem nie zachodze w ciąże a co dopiero jak sexu nie ma przez zapalenie pecherza.

anoziq witaj

terka mam stanik sportowy ale ten co mam jest do doopy

U mnie straszny wysyp ciąż, człowiek by się tylko radował z tego ale w zaistniałej sytuacji jest mi bardzo przykro.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mari92 okres na bank, ciąża w tym cyklu jest wręcz nie możliwa, z sexem nie zachodze w ciąże a co dopiero jak sexu nie ma przez zapalenie pecherza.

anoziq witaj

terka mam stanik sportowy ale ten co mam jest do doopy

U mnie straszny wysyp ciąż, człowiek by się tylko radował z tego ale w zaistniałej sytuacji jest mi bardzo przykro.

Jejciu... Domyślam się jedynie ze to musi boleć...

Co do stanika to rozumiem, ciężko o dobry

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopsa :D :D

Mari92, terka lubią tę wiadomość

• Kokosowa Babka Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja staram sie z mezem 14 cykl ...
    Póki co bez owocnie

Miłego dnia wszystkim życzę :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kokosowa Babka😊
    My z mężem staraliśmy się aż 18 miesięcy, ale najważniejsze, że się udało. Wam też się uda. Jakie badania robiłaś? Byłaś u lekarza?
    Również życzę miłego dnia😘

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa Babka witaj :)
    Mari miło Cię widzieć :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi jak tam sytuacja na froncie? :)
    Kokosowa witaj. Miło, że nowe staraczki się pojawiają. My przeniosłyśmy się na fb, ale zerkam żeby odświeżyć wątek w razie czego :)
    My o pierwszą ciążę staraliśmy się 15 miesięcy, druga w 19. A Teraz obecnie ciąża po 21 cyklach starań, łącznie 2 lata i dopiero 3 ciąża szczęśliwa :)
    Także kokosowa, na wszystko przyjdzie czas :) Masz jakieś stwierdzone problemy, badałaś coś?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 mam 3dc, cykl był spisany na straty przez zapalenie pęcherza a co za tym idzie brak sex :(

Czasem tak rozmyślam i może nie można mieć wszystkiego, mam wspaniałego męża, cudowną córkę, fajnie rozwijającą się firmę chociaż kasy brak ale mam nadzieję, że inwestycje przyniosą w przyszlośći oczekiwane zyski. Budowa domu trochę nam się zatrzymała ale w czerwcu ekipa rusza na nowo i kolejne dziecko byłoby dopełnieniem tego szczęścia i tej pięknej sielanki ale jak widać nie można mieć wszystkiego na raz. Mój się śmieje, bo już powoli wychodzimy z płaczu a przechodzimy w śmiech, że każda bizneswoman ma jedno dziecko a przecież chcesz być wielką panią biznesu, nie? :D hehe

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi czasami jak się odpuszcza i daje sobie luz to wtedy się udaje. I tego tobie życzę 😊

Marek💙
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Andi czasami jak się odpuszcza i daje sobie luz to wtedy się udaje. I tego tobie życzę 😊

Osobiście w tę teorię nie wierzę :) Owulacje mają kobiety, które myślą o dziecku, mierzą temperaturę, wsłuchują sie w swój organizm i albo organizm jest gotowy i rozwija się życie albo coś stoi na przeszkodzie ale warto odpuścić na pewno dla własnego komfortu psychicznego, bo jest to już męczące i frustrujące i miałam etapy że odpuszczalam po czym na nowo byłam gotowa do walki i tak mam na przemian. Ja teraz przeszłam na zdrowszy tryb życia, zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską, skakać na skakance może to coś pomoże ale robię to też dla siebie i dla własnego zdrowia. W życiu nie przypuszczałam, że kiedykolwiek będe mieć problem z dzieckiem, pierwsze tak łatwo przyszło, że słyszałam o problemach z zajściem w ciąże ale sądziłam że mnie to nie dotyczy.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie tyle całkowite odpuszczenie i luz, co skupianie się na innych sprawach :) Mi najlepiej na święta zaskakiwało :)
    Ćwiczenia to dobry pomysł, bo oczyszczają nie tylko ciało ale i umysł ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ale stres nie pomoże. A ćwiczenia to dobry pomysł ☺

Marek💙
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i rower :)

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie się trochę w życiu namieszalo..

Andii napewno Ci się uda :* :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Cześć, u mnie się trochę w życiu namieszalo..

Andii napewno Ci się uda :* :)

Witaj miło, że zajrzałaś tu :) Co u Ciebie?

‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ