X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No goraca kapiel wywola ;p na razie odespie moze ;) po stosunku bylo troche sluzu, zazwyczaj wtedy tez sie rozkrecala ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa ;) nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
    Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiu :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie :( mam objawy ciąży urojonej normalnie :( wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży :/ jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat :/ ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 :( no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam :/ W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie :(

Ja dzis olalam leki na tarczyce... kazde leki. W brzuchu czuje gorac ;p pije wode. Nic sie nie dzieje raczej z tym tsh az tak. Znalazlam wpis kobietki co progesteron miala cos kolo 30 a tsh prawie 5 i ciaza byla i bylo ok. Warto sprawdzic itp. Ale nie ma co sie denerwowac

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości
    Seli Ty masz endometrioze prawda? Dawno wykryte?

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa ;) nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
    Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiu :P

Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie :( mam objawy ciąży urojonej normalnie :( wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży :/ jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat :/ ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 :( no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam :/ W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie :(

Stres Ci nie pomoże na pewno... Ja tu już wcześniej pisałam-ja zaszłam w ciąże z TSH ok 5. Poziom hormonów (ft4) w normie i to tak naprawdę było dla mnie ważniejsze wiec samym TSH sie nie przejmuje. Zaszłam w 4cyklu czyli szybko, ciąża jest, rozwija sie prawidłowo mimo ze TSH spadło mi tylko do 4.4 w ostatnich badaniach przy ft4 w połowie normy (nie kumam tego czemu sie uparcie trzyma tak wysoko mimo ze wszystko jest ok i inne osoby przy takim wyniku czułyby sie fatalnie i miały zaburzenia owu...)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości

Tak. Prawie 5 lat temu potwierdzona na histopatologii a od... 8 lat walcze ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:

No rozumiem ;) ja uwielbiam smak hibiskusa i ubolewam bardzo nad tym ze jeszcze z 5msc bez niego musze żyć :P

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki.

No ale teraz ewidentnie miałaś owu :P wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytania :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? :) I masz tak naprawdę w normie?
    Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.

Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No ale teraz ewidentnie miałaś owu :P wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytania :P

Ja mialam regularne cykle i owulacja nie wyklucza niczego a czasem... Pomaga w tym :/ takie mam wrazenie.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoilyscie :) postaram się tak tego nie przeżywać... dziś rano powiedziałam o tym wszystkim mężowi i też się trochę załamał :(
    alex0806 chyba masz rację, warto jest już teraz pomyśleć o badaniu tego tsh, przynajmniej będę miała pewność na czym stoję :) jeszcze pogadam z mężem i ustalimy co będziemy robić

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? :) I masz tak naprawdę w normie?
    Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.

Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.

Sama nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc... Norma chyba 0.3-4.2 czy cos takiego. Czy 4.5 zależy od labu. A raz miałam 5.1 a po kilku dniach 4.4... Ale robiłam w labie bliżej i mniej stresu miałam wtedy i te ft4 zrobiłam to mam cos kolo 17 w normach 12-22 czyli w połowie. Nie ogarniam tego.
    Mi leków nie zapisywał bo mu powiedziałam o lekarzach co próbowali mnie leczyć i tylko gorzej było... I zglupial...

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia jak się czujesz dzisiaj?
    Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc :D

Na wymioty polecam odgazowane pepsi,
    Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc :D

Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.

A co miałyśmy robic jak sie spać nie chciało? :P przynajmniej pogadałyśmy sobie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

To jest myśl :P zjadłam już czekoladę :P Temperatura skoczyła mi do 37 :P więc cóż, nie mam wahań normalnie tempki, ale dziś pewnie po tej akcji wymiotnej taka jest :) Spać mi się odechciało więc zaczęłam sprzątać.

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A co miałyśmy robic jak sie spać nie chciało? :P przynajmniej pogadałyśmy sobie ;)

Do męża się poprzytulać <3 <3 haha nie no żart :) Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Do męża się poprzytulać <3 <3 haha nie no żart :) Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę

Ja przytulałam się do kibla ale to nie przeszkadzało mi tu pisać :P hahaha

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Mąż mi na spotkaniu z kumplami siedział :P nie ma lekko :P

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja przytulałam się do kibla ale to nie przeszkadzało mi tu pisać :P hahaha

Hahahaha :D a jak tam? Lepiej już? Czy dalej meczy?

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ