X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No goraca kapiel wywola ;p na razie odespie moze ;) po stosunku bylo troche sluzu, zazwyczaj wtedy tez sie rozkrecala ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa ;) nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
    Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiu :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie :( mam objawy ciąży urojonej normalnie :( wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży :/ jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat :/ ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 :( no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam :/ W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie :(

Ja dzis olalam leki na tarczyce... kazde leki. W brzuchu czuje gorac ;p pije wode. Nic sie nie dzieje raczej z tym tsh az tak. Znalazlam wpis kobietki co progesteron miala cos kolo 30 a tsh prawie 5 i ciaza byla i bylo ok. Warto sprawdzic itp. Ale nie ma co sie denerwowac

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości
    Seli Ty masz endometrioze prawda? Dawno wykryte?

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa ;) nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
    Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiu :P

Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie :( mam objawy ciąży urojonej normalnie :( wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży :/ jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat :/ ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 :( no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam :/ W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie :(

Stres Ci nie pomoże na pewno... Ja tu już wcześniej pisałam-ja zaszłam w ciąże z TSH ok 5. Poziom hormonów (ft4) w normie i to tak naprawdę było dla mnie ważniejsze wiec samym TSH sie nie przejmuje. Zaszłam w 4cyklu czyli szybko, ciąża jest, rozwija sie prawidłowo mimo ze TSH spadło mi tylko do 4.4 w ostatnich badaniach przy ft4 w połowie normy (nie kumam tego czemu sie uparcie trzyma tak wysoko mimo ze wszystko jest ok i inne osoby przy takim wyniku czułyby sie fatalnie i miały zaburzenia owu...)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości

Tak. Prawie 5 lat temu potwierdzona na histopatologii a od... 8 lat walcze ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:

No rozumiem ;) ja uwielbiam smak hibiskusa i ubolewam bardzo nad tym ze jeszcze z 5msc bez niego musze żyć :P

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki.

No ale teraz ewidentnie miałaś owu :P wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytania :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? :) I masz tak naprawdę w normie?
    Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.

Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No ale teraz ewidentnie miałaś owu :P wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytania :P

Ja mialam regularne cykle i owulacja nie wyklucza niczego a czasem... Pomaga w tym :/ takie mam wrazenie.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoilyscie :) postaram się tak tego nie przeżywać... dziś rano powiedziałam o tym wszystkim mężowi i też się trochę załamał :(
    alex0806 chyba masz rację, warto jest już teraz pomyśleć o badaniu tego tsh, przynajmniej będę miała pewność na czym stoję :) jeszcze pogadam z mężem i ustalimy co będziemy robić

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? :) I masz tak naprawdę w normie?
    Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.

Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.

Sama nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc... Norma chyba 0.3-4.2 czy cos takiego. Czy 4.5 zależy od labu. A raz miałam 5.1 a po kilku dniach 4.4... Ale robiłam w labie bliżej i mniej stresu miałam wtedy i te ft4 zrobiłam to mam cos kolo 17 w normach 12-22 czyli w połowie. Nie ogarniam tego.
    Mi leków nie zapisywał bo mu powiedziałam o lekarzach co próbowali mnie leczyć i tylko gorzej było... I zglupial...

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia jak się czujesz dzisiaj?
    Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc :D

Na wymioty polecam odgazowane pepsi,
    Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc :D

Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.

A co miałyśmy robic jak sie spać nie chciało? :P przynajmniej pogadałyśmy sobie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

To jest myśl :P zjadłam już czekoladę :P Temperatura skoczyła mi do 37 :P więc cóż, nie mam wahań normalnie tempki, ale dziś pewnie po tej akcji wymiotnej taka jest :) Spać mi się odechciało więc zaczęłam sprzątać.

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A co miałyśmy robic jak sie spać nie chciało? :P przynajmniej pogadałyśmy sobie ;)

Do męża się poprzytulać <3 <3 haha nie no żart :) Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Do męża się poprzytulać <3 <3 haha nie no żart :) Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę

Ja przytulałam się do kibla ale to nie przeszkadzało mi tu pisać :P hahaha

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Mąż mi na spotkaniu z kumplami siedział :P nie ma lekko :P

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja przytulałam się do kibla ale to nie przeszkadzało mi tu pisać :P hahaha

Hahahaha :D a jak tam? Lepiej już? Czy dalej meczy?

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ