Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No goraca kapiel wywola ;p na razie odespie moze po stosunku bylo troche sluzu, zazwyczaj wtedy tez sie rozkrecala
-
Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiuhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie mam objawy ciąży urojonej normalnie wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie
Ja dzis olalam leki na tarczyce... kazde leki. W brzuchu czuje gorac ;p pije wode. Nic sie nie dzieje raczej z tym tsh az tak. Znalazlam wpis kobietki co progesteron miala cos kolo 30 a tsh prawie 5 i ciaza byla i bylo ok. Warto sprawdzic itp. Ale nie ma co sie denerwowac -
terka wrote:Seli widać nie tylko potrafi chorować skoro probuje pokazać Co ze cos fajnego tez z siebie wykrzesa nie wiem skąd u Ciebie cały czas te myśli o torbielach, guzach itp rzeczach...
Nie wierze ze na SORze przy wymiotach Ci dadzą polopirynę bo po co... Ale ja już lata na SORze nie byłam no i nie byłam we Wrocławiu
Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki. -
MissKathy92 wrote:Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie mam objawy ciąży urojonej normalnie wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie
Stres Ci nie pomoże na pewno... Ja tu już wcześniej pisałam-ja zaszłam w ciąże z TSH ok 5. Poziom hormonów (ft4) w normie i to tak naprawdę było dla mnie ważniejsze wiec samym TSH sie nie przejmuje. Zaszłam w 4cyklu czyli szybko, ciąża jest, rozwija sie prawidłowo mimo ze TSH spadło mi tylko do 4.4 w ostatnich badaniach przy ft4 w połowie normy (nie kumam tego czemu sie uparcie trzyma tak wysoko mimo ze wszystko jest ok i inne osoby przy takim wyniku czułyby sie fatalnie i miały zaburzenia owu...)https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Maleńka1592 wrote:Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości
Seli Ty masz endometrioze prawda? Dawno wykryte?
Tak. Prawie 5 lat temu potwierdzona na histopatologii a od... 8 lat walcze -
Maleńka1592 wrote:Terka ja nie wiem czy był tam hibiskus po prostu piłam różne herbaty I nie sprawdzałam zawartości
Seli Ty masz endometrioze prawda? Dawno wykryte?
No rozumiem ja uwielbiam smak hibiskusa i ubolewam bardzo nad tym ze jeszcze z 5msc bez niego musze żyćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Moze dlatego, ze odkad skonczylam 18stke to je mam? I juz jakie ja hormony nie dostawalam, jajnik wycieli z guzem, niby ogniska a i tak w listopadzie byl torbiel ;p tylko wtedy mam takie goraczki.
No ale teraz ewidentnie miałaś owu wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytaniahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? I masz tak naprawdę w normie?
Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.
Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:No ale teraz ewidentnie miałaś owu wiec nie wiem czy torbiel wtedy tez sie robi czy co. Nie znam sie stad takie pytania
Ja mialam regularne cykle i owulacja nie wyklucza niczego a czasem... Pomaga w tym takie mam wrazenie. -
Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoilyscie postaram się tak tego nie przeżywać... dziś rano powiedziałam o tym wszystkim mężowi i też się trochę załamał
alex0806 chyba masz rację, warto jest już teraz pomyśleć o badaniu tego tsh, przynajmniej będę miała pewność na czym stoję jeszcze pogadam z mężem i ustalimy co będziemy robić -
alex0806 wrote:Terka, a może to jakaś inna jednostka TSH? I masz tak naprawdę w normie?
Lekarz co ci powiedział na ten wynik? Moja przyjaciółka w ciąży miała TSH 3,6 i od razu jej leki zapisali, bo za wysokie w ciąży i może do poronienia doprowadzić. Niedoczynności dostała dopiero w ciąży właśnie, wcześniej wszystko dobrze było.
Miss, najlepiej zrób te badania przed ciążą. Ja wiem po sobie, że za długo zwlekałam i przez te wszystkie zawirowania nie zaszłam ponad rok w ciążę. I nadal szukamy, co można poprawić, żeby jednak się pojawiła... A po roku jestem już psychicznie i fizycznie wykończona tym wszystkim. Póki masz siły i czas to badaj.
Sama nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc... Norma chyba 0.3-4.2 czy cos takiego. Czy 4.5 zależy od labu. A raz miałam 5.1 a po kilku dniach 4.4... Ale robiłam w labie bliżej i mniej stresu miałam wtedy i te ft4 zrobiłam to mam cos kolo 17 w normach 12-22 czyli w połowie. Nie ogarniam tego.
Mi leków nie zapisywał bo mu powiedziałam o lekarzach co próbowali mnie leczyć i tylko gorzej było... I zglupial...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
klitra wrote:gosia jak się czujesz dzisiaj?
Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc
Na wymioty polecam odgazowane pepsi,
Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.
A co miałyśmy robic jak sie spać nie chciało? przynajmniej pogadałyśmy sobiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
klitra wrote:gosia jak się czujesz dzisiaj?
Dziewczyny jak wy juz nocne pogaduchy urządzacie to nie mam szans za Wami nadążyc
Na wymioty polecam odgazowane pepsi,
Seli nigdy tak nie miałam, żeby wymiotować i żadnych innych objawów przy tym nie mieć.
To jest myśl zjadłam już czekoladę Temperatura skoczyła mi do 37 więc cóż, nie mam wahań normalnie tempki, ale dziś pewnie po tej akcji wymiotnej taka jest Spać mi się odechciało więc zaczęłam sprzątać. -
klitra wrote:Do męża się poprzytulać haha nie no żart Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę
Ja przytulałam się do kibla ale to nie przeszkadzało mi tu pisać hahaha -
klitra wrote:Do męża się poprzytulać haha nie no żart Jasne, że tak, czasem też przeglądam neta jak spac nie mogę
Mąż mi na spotkaniu z kumplami siedział nie ma lekkohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm