Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Tak. Prawie 5 lat temu potwierdzona na histopatologii a od... 8 lat walcze
-
Nie wiem jak to określić Takie mam uczucie, że mogę w każdej chwili zwymiotować... Ale jakoś nie, mówię temperatura znów 37 tak jak wczoraj i przedwczoraj także może jakiś wirus mnie trzyma, nie mam pojęcia. Ale dla mnie to dziwne odrobinkę bo takie temperatury no... Tylko w tamtych kiepskich okolicznościach miałam, wszelkie wirusy, choroby to ja przechodzę przy tempce poniżej 36... Lekarze kiedyś się dziwili, że ja gorączek nie mam tylko jeszcze 35,5 takie dziwadło
Wyjdę na zakupy, jak poczuje się odrobinę stabilniej i może na spokojnie zastanowie się co dalej... Bo temperatura jest, jakieś tam plamienie jest, ginekologa... Nie mam dopiero za tydzień, może poczekam, może znajdę innego. Zależy od sytuacji. A jutro... Mam iść te wyniki porobić hmm... -
Maleńka1592 wrote:Mam przyjaciółkę która też to ma zaczęli leczyć ja hormonami ale krzepliwosc krwi dość mocno wzrastała I bardzo złe się po nich czuła możesz mi opisać jak Ty się leczylas I wgl żeby w miarę znosić @?
U mnie to dziwna sprawa bo ja podczas okresów nie miałam bólu, okres miałam regularny i mało bolesny. Jak zaczęli mi dawać hormony to się popieprzyło ;/ dostałam pierwszy gravistat 3 miesiące i 3 miesiące przerwa, potem vissane (zatrzymanie okresu na 6 miesięcy), przerwa 3 miesiące, potem miałam regulon.... Dość długo bo ponad rok i nagle... Mąż w sumie zauważył że wystaje mi coś na lini majtek ogromny guz, operacja, potem przerwa z miesiąc i vissane na 9 miesięcy... potem 3 miesiące przerwy i nuva ringi do października tego roku, między czasie małe torbieliki przy osłabieniu organizmu.
Ja ogólnie bóle miałam poza okresem, całymi cyklami... I z każdym leczeniem było gorzej. I nigdy nie wytrzymywałam dłużej niż 3 miesiące A ten cykl to tak jakby 3... Bo pierwszy był jeszcze sztuczny bo anty... -
Maleńka1592 wrote:A nie czulas się złe po hormonach ? Krzepliwosc nie rosła? Ona właśnie na bole podczas okresu najgorsze
Oczywiście, że czułam! tylko ja miałam małą krzepliwość, nawet po operacji nie dostawałam nic na rozrzedzenie bo była mała krzepliwość.
U mnie z każdymi hormonami mam wrażenie, że było gorzej. Czy to zwykłe anty czy nie...
Puchłam, raz nawet do 15 kg, byłam senna, zmęczona ciągle... I ciągle coś bolało. -
klitra wrote:Seli ja bym chyba zrobiła test ciążowy/bete i poszła do lekarza, to co się z Tobą dzieje to naprawdę dziwne być może ciąża a może to być coś powazniejszego, lepiej dmuchać na zimne.
-
Seli wrote:Oczywiście, że czułam! tylko ja miałam małą krzepliwość, nawet po operacji nie dostawałam nic na rozrzedzenie bo była mała krzepliwość.
U mnie z każdymi hormonami mam wrażenie, że było gorzej. Czy to zwykłe anty czy nie...
Puchłam, raz nawet do 15 kg, byłam senna, zmęczona ciągle... I ciągle coś bolało. -
klitra wrote:Seli ja bym chyba zrobiła test ciążowy/bete i poszła do lekarza, to co się z Tobą dzieje to naprawdę dziwne być może ciąża a może to być coś powazniejszego, lepiej dmuchać na zimne.
Jak się utrzyma tempka... To jutro zrobię betę, a do gina chcę iść, tylko nie chciałam szukać czwartego ;/ ale zależy co się rozwinie....
Stosowałyście kiedyś testy na wykrycie infekcji? Takie domowe?
A w ogóle to moją endometrioze zaczęłam leczyć od... Pozytywnego testu ciążowego...
Poszłam do ginki prywatnie wystrachana, a ona mi chciała macice wyciąc bo torbiel -
Maleńka1592 wrote:I mimo wszystko je bralas?
Musiałam bo miałam dużo torbieli... -
Maleńka1592 wrote:Ja jak do jutra nie dostanę @ to jeszcze raz rano zareaguje jeśli nie pojawi się do środy to ide na bete
Mi się wydaje, że ja dostanę w czwartek ale hm, nie wiem -
Seli wrote:Musiałam bo miałam dużo torbieli...
-
Maleńka1592 wrote:A powiedz mi mowilas ostatnio I jakichś czopkach na co te czopku I w jakim celu będziesz je stosować? Ewentualnie jak się nazywają?
Distreptaza, na zrosty po operacji, mam je na naczynkach po lewej stronie, bolą
Ale to są czopki też na hemoroidy
Jak ma się duże torbiele albo guzy z osoczem, to trzeba szybko reagować i leczyć, nie zostawiać samym sobie bo może dość do krwawienia wewnętrznego. Mi pękł... Przed samą operacją na całe szczęście, razlał się widocznie, pewnie po usg jakie mi zrobił gin przed operacją tam ;/ -
Seli wrote:Distreptaza, na zrosty po operacji, mam je na naczynkach po lewej stronie, bolą
Ale to są czopki też na hemoroidy
Jak ma się duże torbiele albo guzy z osoczem, to trzeba szybko reagować i leczyć, nie zostawiać samym sobie bo może dość do krwawienia wewnętrznego. Mi pękł... Przed samą operacją na całe szczęście, razlał się widocznie, pewnie po usg jakie mi zrobił gin przed operacją tam ;/
Mi na hemoroida tylko zabieg pomoże -
Kasia 25 wrote:Seli mi beta wyszła już 13 dpo więc idź jutro biedaczko bo się wykonczysz
Myślę,że do wieczora się rozkręci a jak nie to jutro po becie haha