X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba :P czuję, że padam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem dziewczyny ale czuje się... Koszmarnie. Tego śluzu nie jest dużo jakoś.
    Dla mnie najdziwniejsze, ze mnie nic nie boli (oprócz gardła po wymiotach). Ani brzuch, ani żołądek, ani jajniki... A jestem padnięta...

Sklepy u nas w niedziele... Jak już to od 10. Miętę kupie.

Dziwne bo wieczorem czułam się super... Jedyne co to od dwóch dni kurde czuje w ustach posmak takiej nierozpuszczonej tabletki, tego formeticu...

Czyli jaki posmak? Od kiedy formelik bierzesz?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czyli jaki posmak? Od kiedy formelik bierzesz?

Taki leków, jak czasami popija się jakąś białą tabletkę i zostanie ona chwile za długo na języku :P a fortmetic biorę od ponad dwóch miesięcy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Kurczę całą poprzednia ciążę nie zwracała na to uwagi I nic się nie działo wiedziałam że liście malin wywołują skurcze ale hibiskus? Człowiek głupi się rodzi I głupi umiera :D mimo że całe życia się uczy

To super ze wszystko było ok :D hibiskus podobnie działa... ale piłaś taka herbatkę z hibiskusem czy sam czysty? Ja póki nie wiem jaka ilość bezpieczna to wole unikać ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Taki leków, jak czasami popija się jakąś białą tabletkę i zostanie ona chwile za długo na języku :P a fortmetic biorę od ponad dwóch miesięcy...

To dziwne ze teraz czujesz jej smak...

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To dziwne ze teraz czujesz jej smak...

Nie wiem :P Powiedz mi co jest nie dziwne ? :D:D:D ja już sama nie wiem, a to jak kimnęłam się na moment to śniło mi się, że wszystkim chwaliłam się ciążą :P Nawet byłam na jakiejś działce i sąsiadom z działki :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja sobie posypałam dzisiaj, padlam ok 23 a wstałam przed chwilą bo mąż ma już dawno po spaniu i mnie obudził.
    Seli u Ciebie to może jelitowka? Albo prawdziwa ciąża albo urojona :) bo mocno to przeżywasz. Ja tak miałam na początku starań, jakoś maj/czerwiec. Miałam mocno nasilone mdłości, wrażliwość na zapachy, okres mi sie mocno spóźniał. Jeszcze tych wszystkich badań nie miałam to i duża nadzieja była. Piersi bolały. Ale I kreska kilka razy z rzedu mnie skutecznie wyleczyla...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja sobie posypałam dzisiaj, padlam ok 23 a wstałam przed chwilą bo mąż ma już dawno po spaniu i mnie obudził.
    Seli u Ciebie to może jelitowka? Albo prawdziwa ciąża albo urojona :) bo mocno to przeżywasz. Ja tak miałam na początku starań, jakoś maj/czerwiec. Miałam mocno nasilone mdłości, wrażliwość na zapachy, okres mi sie mocno spóźniał. Jeszcze tych wszystkich badań nie miałam to i duża nadzieja była. Piersi bolały. Ale I kreska kilka razy z rzedu mnie skutecznie wyleczyla...

Hmmm... Nie wiem. Wrażliwa na zapachy jestem zawsze :P Odkąd pamiętam aż mąż się ze mnie śmieje :P Mnie piersi nie bolą, jako tako nie mam żadnych objawów. No i może to nie ciąża? Może mi się okres po cichu rokzkręca. Dziwne jest to, że mam śluz na zewnątrz przezroczysty a jak dotknę palcem to jest brązowo szary..

Nie wiem czy się nakręcam, raczej... Wolałabym skończyć staż, bo jak nie skończę teraz to już mogę pożegnać się z pracą w zawodzie... I tak... Po tym jak tyle kasy w studia władowałam to słabo. Więcej czuje przerażenia niż radości, ale wmawiam sobie, że każda się boi tylko nie wszystkie o tym głośno mówią :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i... W głębi duszy boje się torbieli, albo guza... Wymioty, wysoka temperatura, ten śluz... Ten ból ponad tydzień temu. By się zgadzało. Coś wyrosło i bach.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może idź po prostu do lekarza na dniach? Nie ma co gdybać, bo jeśli faktycznie się @ nie rozkręci, a ciąży nie będzie, to dziwne te objawy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze rozkreci. Torbiele nie zatrzymywaly mi okresu. Zobaczymy... ;) do lekarza zaklepalam sobie termin na 29... innego nie miala. Tak czy siak chce isc by nie dawala mi wiecej dupka bo to bezsens dla mnie, no i tamten bol nie byl normalny. Obstawiam torbiel albo cos z tym miesniakiem.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mysle, ze rozkreci. Torbiele nie zatrzymywaly mi okresu. Zobaczymy... ;) do lekarza zaklepalam sobie termin na 29... innego nie miala. Tak czy siak chce isc by nie dawala mi wiecej dupka bo to bezsens dla mnie, no i tamten bol nie byl normalny. Obstawiam torbiel albo cos z tym miesniakiem.

W sumie to nie wiadomo co tak naprawdę jest. Widzisz trzeba było isc wtedy do tego lekarza innego to cos byś wiedziała bo by widział czy cos jest czy nie ma w sensie torbieli czy czegoś ;) a tak nie będziesz wiedziała bo jak?

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    W sumie to nie wiadomo co tak naprawdę jest. Widzisz trzeba było isc wtedy do tego lekarza innego to cos byś wiedziała bo by widział czy cos jest czy nie ma w sensie torbieli czy czegoś ;) a tak nie będziesz wiedziała bo jak?

Niby tak. Ale nie wierzylam w owulacje. Z reszta... Moj organizm tylko chorowac potrafi ;p wczoraj test super czuly nie wyszedl. Dzis te wymioty i sluz i pije duzo a... prawie nie siusiam ;/ jak pojde to pare kropelek. Cos czuje, ze bedzie jak ostatnio. Maz w skowronkach, ze ciaza a tu torbiel ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Seli, Terka ma rację. Musisz to sprawdzić, bo tak to będziesz gdybać... Chyba, że się @ rozkręci na maksa.

A u mnie chyba się coś szykuje. Bo tak mnie kłuje po prawej stronie, że gdyby nie to, że nie mam już wyrostka, myślałabym że to mnie boli. Tak promieniuje mocno, tylko z tej prawej strony teraz.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby tak. Ale nie wierzylam w owulacje. Z reszta... Moj organizm tylko chorowac potrafi ;p wczoraj test super czuly nie wyszedl. Dzis te wymioty i sluz i pije duzo a... prawie nie siusiam ;/ jak pojde to pare kropelek. Cos czuje, ze bedzie jak ostatnio. Maz w skowronkach, ze ciaza a tu torbiel ;p

Seli, zawsze możesz pojechać na SOR, że takie dolegliwości i w ogóle. Zrobią ci USG i zobaczą od razu. Jak masz się męczyć, to lepiej pojechać i rozwiać wątpliwości

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po okresie i tak pojde. Bo jak nie bedzie skrzepow ani platow skory to pewnie znaczy, ze rosnie dziadostwo :/ juz ja to znam... prawie 8 lat.... ;p ehh...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, zawsze możesz pojechać na SOR, że takie dolegliwości i w ogóle. Zrobią ci USG i zobaczą od razu. Jak masz się męczyć, to lepiej pojechać i rozwiać wątpliwości

U nas czeka sie po 12 h i Ci dadza polopiryne...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym wejsc do wanny i sie wygrzac ale nie chce tak wywolywac okresu ;p

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja też się dziś czuje fatalnie :( mam objawy ciąży urojonej normalnie :( wczoraj nie mogłam zasnąć bo zaczęłam rozkminiac to co przeczytałam od was o tsh, że powinien być na poziomie 1 przy planowaniu ciąży :/ jak byłam u gina i powiedziałam mu że będziemy się starać to dał mi skierowanie na krew, mocz i toksoplazmoze- wszystko w normie, a na tsh nie dał... sama nie pomyślałam żeby zrobić bo wtedy jeszcze tak się nie wglebilam w ten temat :/ ale mam kilka wyników badań z ubiegłych lat i na wszystkich tsh jest w okolicach 3 :( no normalnie się załamalam i zasnąć nie mogłam :/ W połowie lutego chcemy już działać a ja się zastanawiam czy iść teraz zrobić te tsh czy poczekać az szczęśliwie zajde w ciąże i na pierwszej wizycie u gina poprosić o skierowanie, jak myślicie ? Kurde teraz jeszcze większy stres mam przez te moje odkrycie :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, jeśli ma przyjść to i tak przyjdzie. Może kąpiel jest dobrym rozwiązaniem.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ