X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja sobie mierzyłam na dole. I na dole miałam ok 5.00 37st a jak mierzyłam q ustach (innym termometrem :P ) to 36.5-36.6 ;)
    Wiec jak widzisz to nie gorączka bo gdzie byś nie zmierzyła to byłaby podwyższona nawet pod pachą

No właśnie wiem, a mnie to dziwi bo oblewam się potem, jak nigdy, mam napady gorąca... Na mnie mógłby ktoś doktorat zrobić z medycyny :P "Dziwne przypadki kobiece" hahahha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie wiem, a mnie to dziwi bo oblewam się potem, jak nigdy, mam napady gorąca... Na mnie mógłby ktoś doktorat zrobić z medycyny :P "Dziwne przypadki kobiece" hahahha

Oj tam oj tam :D
    Z kobietami tak to już jest ;) tajemnice medycyny :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj tam oj tam :D
    Z kobietami tak to już jest ;) tajemnice medycyny :D

Hahaha ;) Co porabiasz? Mi ciezko sie zebrac. Na dworze smierdzi smogiem... A musze isc zakupy zrobic i bankomat zaliczyc

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na maminy obiadek i o 14 jedziemy do Opola. Byliśmy u teściowej w szpitalu, bo już dzisiaj miała przyjęcie. A teraz szukam informacji o niepokalanku, bo na temacie o HSG jedna dziewczyna poleciła - zaszła w ciążę po HSG, a ma takie samo kombo chorób jak ja. Nawet z tym niskim progiem i w ogóle.
    Seli, widzę że też pisałaś na forum o niepokalanku. Jaki kupić najlepiej? Bo właśnie chciałam zamówić. I spróbuję ten wiesiołek chyba. Zapodam sobie taką mieszankę, że będę jadła 20 tabletek dziennie, ale zajdę w tą ciążę!!! :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja czekam na maminy obiadek i o 14 jedziemy do Opola. Byliśmy u teściowej w szpitalu, bo już dzisiaj miała przyjęcie. A teraz szukam informacji o niepokalanku, bo na temacie o HSG jedna dziewczyna poleciła - zaszła w ciążę po HSG, a ma takie samo kombo chorób jak ja. Nawet z tym niskim progiem i w ogóle.
    Seli, widzę że też pisałaś na forum o niepokalanku. Jaki kupić najlepiej? Bo właśnie chciałam zamówić. I spróbuję ten wiesiołek chyba. Zapodam sobie taką mieszankę, że będę jadła 20 tabletek dziennie, ale zajdę w tą ciążę!!! :D

Hahaha ja mam... Jakis. Wzielam tylko 3 tabletki;p jakos czulam, ze to nie to. Musze odsprzedac ;) Hmmm... Mowia, ze swanson jest dobry Letitbe jest biegla w tym temacie z rocznika 91 chyba ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, tylko czytam że on podnosi LH, a u mnie jest i tak ponad normę. Więc nie wiem, czy w moim przypadku to to... Może poczekam na wizytę u endokrynologa, którą mam tydzień po HSG i zapytam? A z prolaktyną nie mam problemów, żeby ją zbijać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    MissKathy zrob sobie TSH, antyTG, antyTPO, FT3 i FT4 i z tymi badaniami idź do endokrynologa. Powiedz ze starasz się o dziecko to jesli będziesz miec za wysokie TSH to powiniem Ci dac tabletki na obniżenie. Ja miałam 2,4 i tez dostałam tabletki, zeby spadlo do 1.
    Endo mi mowila ze można zajsc w ciążę z wysokim TSH ale moze dojsc do poronienia
    Rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku że narazie będziemy się starać bez badań a jeśli przy dwóch cyklach nam się nie uda to wtedy zrobię badania, jak myślicie to rozsądne? Postaram się nie denerwować i nie nastawiac negatywnie do tej sprawy :) chyba natura najlepiej wie co robi więc pozwolimy jej działać :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku że narazie będziemy się starać bez badań a jeśli przy dwóch cyklach nam się nie uda to wtedy zrobię badania, jak myślicie to rozsądne? Postaram się nie denerwować i nie nastawiac negatywnie do tej sprawy :) chyba natura najlepiej wie co robi więc pozwolimy jej działać :)

Mozesz zrobic tsh, niewiele kosztuje, a jakis poglad jest na to. Ale jesli nigdy nie mialas problemow i regularnie miesiaczkujesz to tez nie ma co sie spinac ;)

Alex - ja bym nie kombinowala, to nie wychodzi najlepiej.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mozesz zrobic tsh, niewiele kosztuje, a jakis poglad jest na to. Ale jesli nigdy nie mialas problemow i regularnie miesiaczkujesz to tez nie ma co sie spinac ;)

Alex - ja bym nie kombinowala, to nie wychodzi najlepiej.
    No właśnie mąż to samo mówi, że narazie nie ma co panikowac :) A co do miesiączek to nigdy nie miałam z tym problemów żadnych więc mam nadzieję że wszystko będzie ok :) więc nie będę się spinac bo tylko sobie zaszkodze niepotrzebnie :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie mąż to samo mówi, że narazie nie ma co panikowac :) A co do miesiączek to nigdy nie miałam z tym problemów żadnych więc mam nadzieję że wszystko będzie ok :) więc nie będę się spinac bo tylko sobie zaszkodze niepotrzebnie :/

Dokladnie, i najlepiej o tym nie myslec... ale tylko latwo sie mowi hehhe ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha ;) Co porabiasz? Mi ciezko sie zebrac. Na dworze smierdzi smogiem... A musze isc zakupy zrobic i bankomat zaliczyc

Wróciliśmy z mężem z kościoła, bylismy ma Mszy dziecięcej -genialna sprawa! :D wzięłam sobie kąpiel i leżę a mężulo robi rybkę na obiad ;) podoba mi się taki dzionek ;) u nas smogu dziwne ale nie ma :P fajne czysto może dlatego ze śniegu napadało sporo ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Bardzo bardzo dobry pomysł i podejście ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wróciliśmy z mężem z kościoła, bylismy ma Mszy dziecięcej -genialna sprawa! :D wzięłam sobie kąpiel i leżę a mężulo robi rybkę na obiad ;) podoba mi się taki dzionek ;) u nas smogu dziwne ale nie ma :P fajne czysto może dlatego ze śniegu napadało sporo ;)

U nas bez sniegu ;p mgla smogu ;(

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U nas bez sniegu ;p mgla smogu ;(

Pewnie dlatego ze śniegu nie ma... Bo jak są jakiekolwiek opady to "aciagaja" smog na dół i czysto ;) zapraszam do Gliwic :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie dlatego ze śniegu nie ma... Bo jak są jakiekolwiek opady to "aciagaja" smog na dół i czysto ;) zapraszam do Gliwic :P

Chetnie ;)

Nie mam pomyslu na obiad... Pomijajac, ze apetytu tez nie mam ;p

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będe walczyła z dniem babci, pasowałoby odwiedzić moją babcię i dwie babcie mojego męża. Córka jest u teściowej więc już jedną babcie mniej ale i tak musze po córkę jechać i odebrać ją :)
    Wam życze spokojniejszej niedzieli :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chetnie ;)

Nie mam pomyslu na obiad... Pomijajac, ze apetytu tez nie mam ;p

Ja juz po obiedzie, w niedziele obiad u mnie jest między 12 a 13 :D

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po obiedzie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas późno obiadki zazwyczaj 14-16 raczej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze i czekam na meza ;p mamy sie w rynku spotkac. Ale chyba sie zbiore wczesniej.

dZhdp1.png

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ