X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja sobie mierzyłam na dole. I na dole miałam ok 5.00 37st a jak mierzyłam q ustach (innym termometrem :P ) to 36.5-36.6 ;)
    Wiec jak widzisz to nie gorączka bo gdzie byś nie zmierzyła to byłaby podwyższona nawet pod pachą

No właśnie wiem, a mnie to dziwi bo oblewam się potem, jak nigdy, mam napady gorąca... Na mnie mógłby ktoś doktorat zrobić z medycyny :P "Dziwne przypadki kobiece" hahahha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie wiem, a mnie to dziwi bo oblewam się potem, jak nigdy, mam napady gorąca... Na mnie mógłby ktoś doktorat zrobić z medycyny :P "Dziwne przypadki kobiece" hahahha

Oj tam oj tam :D
    Z kobietami tak to już jest ;) tajemnice medycyny :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj tam oj tam :D
    Z kobietami tak to już jest ;) tajemnice medycyny :D

Hahaha ;) Co porabiasz? Mi ciezko sie zebrac. Na dworze smierdzi smogiem... A musze isc zakupy zrobic i bankomat zaliczyc

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na maminy obiadek i o 14 jedziemy do Opola. Byliśmy u teściowej w szpitalu, bo już dzisiaj miała przyjęcie. A teraz szukam informacji o niepokalanku, bo na temacie o HSG jedna dziewczyna poleciła - zaszła w ciążę po HSG, a ma takie samo kombo chorób jak ja. Nawet z tym niskim progiem i w ogóle.
    Seli, widzę że też pisałaś na forum o niepokalanku. Jaki kupić najlepiej? Bo właśnie chciałam zamówić. I spróbuję ten wiesiołek chyba. Zapodam sobie taką mieszankę, że będę jadła 20 tabletek dziennie, ale zajdę w tą ciążę!!! :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja czekam na maminy obiadek i o 14 jedziemy do Opola. Byliśmy u teściowej w szpitalu, bo już dzisiaj miała przyjęcie. A teraz szukam informacji o niepokalanku, bo na temacie o HSG jedna dziewczyna poleciła - zaszła w ciążę po HSG, a ma takie samo kombo chorób jak ja. Nawet z tym niskim progiem i w ogóle.
    Seli, widzę że też pisałaś na forum o niepokalanku. Jaki kupić najlepiej? Bo właśnie chciałam zamówić. I spróbuję ten wiesiołek chyba. Zapodam sobie taką mieszankę, że będę jadła 20 tabletek dziennie, ale zajdę w tą ciążę!!! :D

Hahaha ja mam... Jakis. Wzielam tylko 3 tabletki;p jakos czulam, ze to nie to. Musze odsprzedac ;) Hmmm... Mowia, ze swanson jest dobry Letitbe jest biegla w tym temacie z rocznika 91 chyba ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, tylko czytam że on podnosi LH, a u mnie jest i tak ponad normę. Więc nie wiem, czy w moim przypadku to to... Może poczekam na wizytę u endokrynologa, którą mam tydzień po HSG i zapytam? A z prolaktyną nie mam problemów, żeby ją zbijać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    MissKathy zrob sobie TSH, antyTG, antyTPO, FT3 i FT4 i z tymi badaniami idź do endokrynologa. Powiedz ze starasz się o dziecko to jesli będziesz miec za wysokie TSH to powiniem Ci dac tabletki na obniżenie. Ja miałam 2,4 i tez dostałam tabletki, zeby spadlo do 1.
    Endo mi mowila ze można zajsc w ciążę z wysokim TSH ale moze dojsc do poronienia
    Rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku że narazie będziemy się starać bez badań a jeśli przy dwóch cyklach nam się nie uda to wtedy zrobię badania, jak myślicie to rozsądne? Postaram się nie denerwować i nie nastawiac negatywnie do tej sprawy :) chyba natura najlepiej wie co robi więc pozwolimy jej działać :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku że narazie będziemy się starać bez badań a jeśli przy dwóch cyklach nam się nie uda to wtedy zrobię badania, jak myślicie to rozsądne? Postaram się nie denerwować i nie nastawiac negatywnie do tej sprawy :) chyba natura najlepiej wie co robi więc pozwolimy jej działać :)

Mozesz zrobic tsh, niewiele kosztuje, a jakis poglad jest na to. Ale jesli nigdy nie mialas problemow i regularnie miesiaczkujesz to tez nie ma co sie spinac ;)

Alex - ja bym nie kombinowala, to nie wychodzi najlepiej.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mozesz zrobic tsh, niewiele kosztuje, a jakis poglad jest na to. Ale jesli nigdy nie mialas problemow i regularnie miesiaczkujesz to tez nie ma co sie spinac ;)

Alex - ja bym nie kombinowala, to nie wychodzi najlepiej.
    No właśnie mąż to samo mówi, że narazie nie ma co panikowac :) A co do miesiączek to nigdy nie miałam z tym problemów żadnych więc mam nadzieję że wszystko będzie ok :) więc nie będę się spinac bo tylko sobie zaszkodze niepotrzebnie :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie mąż to samo mówi, że narazie nie ma co panikowac :) A co do miesiączek to nigdy nie miałam z tym problemów żadnych więc mam nadzieję że wszystko będzie ok :) więc nie będę się spinac bo tylko sobie zaszkodze niepotrzebnie :/

Dokladnie, i najlepiej o tym nie myslec... ale tylko latwo sie mowi hehhe ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha ;) Co porabiasz? Mi ciezko sie zebrac. Na dworze smierdzi smogiem... A musze isc zakupy zrobic i bankomat zaliczyc

Wróciliśmy z mężem z kościoła, bylismy ma Mszy dziecięcej -genialna sprawa! :D wzięłam sobie kąpiel i leżę a mężulo robi rybkę na obiad ;) podoba mi się taki dzionek ;) u nas smogu dziwne ale nie ma :P fajne czysto może dlatego ze śniegu napadało sporo ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Bardzo bardzo dobry pomysł i podejście ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wróciliśmy z mężem z kościoła, bylismy ma Mszy dziecięcej -genialna sprawa! :D wzięłam sobie kąpiel i leżę a mężulo robi rybkę na obiad ;) podoba mi się taki dzionek ;) u nas smogu dziwne ale nie ma :P fajne czysto może dlatego ze śniegu napadało sporo ;)

U nas bez sniegu ;p mgla smogu ;(

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U nas bez sniegu ;p mgla smogu ;(

Pewnie dlatego ze śniegu nie ma... Bo jak są jakiekolwiek opady to "aciagaja" smog na dół i czysto ;) zapraszam do Gliwic :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie dlatego ze śniegu nie ma... Bo jak są jakiekolwiek opady to "aciagaja" smog na dół i czysto ;) zapraszam do Gliwic :P

Chetnie ;)

Nie mam pomyslu na obiad... Pomijajac, ze apetytu tez nie mam ;p

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będe walczyła z dniem babci, pasowałoby odwiedzić moją babcię i dwie babcie mojego męża. Córka jest u teściowej więc już jedną babcie mniej ale i tak musze po córkę jechać i odebrać ją :)
    Wam życze spokojniejszej niedzieli :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chetnie ;)

Nie mam pomyslu na obiad... Pomijajac, ze apetytu tez nie mam ;p

Ja juz po obiedzie, w niedziele obiad u mnie jest między 12 a 13 :D

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po obiedzie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas późno obiadki zazwyczaj 14-16 raczej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze i czekam na meza ;p mamy sie w rynku spotkac. Ale chyba sie zbiore wczesniej.

dZhdp1.png

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ