X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A my kawusia i nowych piratów sobie zapuściliśmy bo nie oglądaliśmy w kinie a na hbo go jest :P

Takim to dobrze :D ja od godziny myślę co by sobie przekąsić... :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, może połóż się wcześniej i odpocznij, weź coś przeciwbólowego. Nie ma sensu się męczyć, ból głowy potrafi wykończyć człowieka...
    Ten weekend zleciał jak szalony. Jak sobie pomyślę, że jutro do pracy znowu to też chora jestem ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na festiwalu pizzy... Lubiliśmy pizze hut, co prawda wolę neapolitańskie pizze i te z pizzerni, nie sieciówek, ale festiwal fajny był zawsze.... Dziś totalnie nie czułam smaku, były tak nijakie.... Ble :P Byłam bardzo rozczarowana.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek idę z koleżankami z pracy na pizzę i też się zastanawiam, gdzie pójść... Jedną koleżankę żegnamy, bo odchodzi z pracy. Kijowo, że w środku tygodnia, bo w środę będę chodzić jak zombi w pracy. Też rozważałyśmy Pizza Hut, ale już któraś osoba z kolei mówi, że ostatnio się popsuli. A tanio tam nie jest przecież..

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My byliśmy na festiwalu pizzy... Lubiliśmy pizze hut, co prawda wolę neapolitańskie pizze i te z pizzerni, nie sieciówek, ale festiwal fajny był zawsze.... Dziś totalnie nie czułam smaku, były tak nijakie.... Ble :P Byłam bardzo rozczarowana.

Niestety czasem tak jest ze jakość strasznie maleje w miejscach po których byśmy sie nie spodziewali i gdzie zawsze było super...

Alex-leci czas leci bardzo. Przykre ze myśląc o pracy sie juz chora robisz... Tak nie powinno być... Ale Ty to doskonale wiesz jak każda z nas ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja we wtorek idę z koleżankami z pracy na pizzę i też się zastanawiam, gdzie pójść... Jedną koleżankę żegnamy, bo odchodzi z pracy. Kijowo, że w środku tygodnia, bo w środę będę chodzić jak zombi w pracy. Też rozważałyśmy Pizza Hut, ale już któraś osoba z kolei mówi, że ostatnio się popsuli. A tanio tam nie jest przecież..

oj nie jest... My zapłacilismy 60 zł bo miałam dolewkę gratis... ale wyszliśmy dość szybko, nie było co na siłę jeść jak to smaku nie miało...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    oj nie jest... My zapłacilismy 60 zł bo miałam dolewkę gratis... ale wyszliśmy dość szybko, nie było co na siłę jeść jak to smaku nie miało...

Przykre przykre...
    Ja pamiętam kiedyś często chodziliśmy do Northfisha bo mieli super te rzeczy... W pewnym momencie jak zmienili dorsza na pange... Nie wróciliśmy tam więcej bo to jakieś jaja chyba.
    Tak samo KFC-byliśmy niedawno to jakieś mniejsze te porcje mieska dają teraz w kanapkach. A było tak dobrze...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzeba iść do jakiejś niekomercyjnej pizzerii. Nie wiem, gdzie dziewczyny zaproponują, ale będę na pewno za tym, żeby do Pizza Hut nie iść :) Piwka do tego bym się napiła... ale podczas leczenia tej infekcji nie mogę :/ W ulotce stanowczo jest napisane, że nie można mieszać z %% :/
    Najlepiej to bym na naleśniki do Manekina poszła, a nie pizzę :) Dzisiaj mieliśmy iść z mężem, ale on "schorowany" żołądkowo, więc sobie odpuściliśmy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Chyba trzeba iść do jakiejś niekomercyjnej pizzerii. Nie wiem, gdzie dziewczyny zaproponują, ale będę na pewno za tym, żeby do Pizza Hut nie iść :) Piwka do tego bym się napiła... ale podczas leczenia tej infekcji nie mogę :/ W ulotce stanowczo jest napisane, że nie można mieszać z %% :/
    Najlepiej to bym na naleśniki do Manekina poszła, a nie pizzę :) Dzisiaj mieliśmy iść z mężem, ale on "schorowany" żołądkowo, więc sobie odpuściliśmy

To może zaproponuj na spotkanie w Manekinie ;) czemu nie, chyba każdy lubi naleśniki :D
    No niestety piwko pożywką jest super dla wszelkiego ustrojstwa wiec nie warto...

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Przykre przykre...
    Ja pamiętam kiedyś często chodziliśmy do Northfisha bo mieli super te rzeczy... W pewnym momencie jak zmienili dorsza na pange... Nie wróciliśmy tam więcej bo to jakieś jaja chyba.
    Tak samo KFC-byliśmy niedawno to jakieś mniejsze te porcje mieska dają teraz w kanapkach. A było tak dobrze...

Niestety... Ja wolę iść do lokalnych miejscówek, wiele próbuje się wyróźnić i można naprawdę coś smacznego zjeść.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niestety... Ja wolę iść do lokalnych miejscówek, wiele próbuje się wyróźnić i można naprawdę coś smacznego zjeść.

O prawda! :D ja tez wole juz chodzić do lokalnych miejsc, naprawdę dobre rzeczy można ominąć tylko dlatego ze sie nie zna miejsca bo kojarzy sie sieciowki ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O prawda! :D ja tez wole juz chodzić do lokalnych miejsc, naprawdę dobre rzeczy można ominąć tylko dlatego ze sie nie zna miejsca bo kojarzy sie sieciowki ;)

Dokładnie :P A u nas gastronomia się rozrasta i na dobrym poziomie jest :) zerkam co tam się otwiera i jakie ma opinie, zdjęcia itp :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, coś dla ciebie na ożywienie :D Właśnie z Accantusowej melancholii, jaką sobie zapodałam, to mnie obudziło :P Mogę latać!
    https://www.youtube.com/watch?v=nlPWKWMAHqY

A co do lokalnych miejscówek, też z mężem je lubimy. Mamy pod domem małą pizzerię i lubimy z niej zamawiać, żadna to sieciówka :) A najlepiej nam smakuje pizza w wiosce obok naszej rodzinnej miejscowości - mają pizzę z kamiennego pieca. Mniam <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, coś dla ciebie na ożywienie :D Właśnie z Accantusowej melancholii, jaką sobie zapodałam, to mnie obudziło :P Mogę latać!
    https://www.youtube.com/watch?v=nlPWKWMAHqY

A co do lokalnych miejscówek, też z mężem je lubimy. Mamy pod domem małą pizzerię i lubimy z niej zamawiać, żadna to sieciówka :) A najlepiej nam smakuje pizza w wiosce obok naszej rodzinnej miejscowości - mają pizzę z kamiennego pieca. Mniam <3

O kamienne piece... To jest smak! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to neapolitańskie <3 my mamy Si pod nasypem, mały lokalik, od ponad dwóch lat jest naszym..... A obok naszego bloku też jest jedna, w ogóle we Wro jest dużo piecy :)

A znam, ale oglądamy piratów :P

PS. Kocham Izdebskiego :D

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też uwielbiam gościa <3 Teraz Moja Khalessi :D Mąż mi czasem też to śpiewa bo go zaraziłam :D Ja włączyłam, a on siedzi przy konsoli i nuci teraz ;p

Terka, a to dla Twojego malucha https://www.youtube.com/watch?v=52XT4K6msAw :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też śpiewa accantusa :P często bluzwis, albo hamiltona, albo z jesus christ superstar - byliśmy w łodzi na tym i Franc grał jezusa :D świetne było.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę męża wyciągnąć na jakiś musical :) Tylko nie wiem, czy w Opolu coś fajnego grają... Na pewno w lecie są koncerty promenadowe bo byliśmy na Feel The Magic :) Z Sylwią Banasik <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Muszę męża wyciągnąć na jakiś musical :) Tylko nie wiem, czy w Opolu coś fajnego grają... Na pewno w lecie są koncerty promenadowe bo byliśmy na Feel The Magic :) Z Sylwią Banasik <3

Oooo... My chcemy iść na Frankesztajna :) uwielbiamy w ogóle musicale :) Capitol prawie cały znamy we Wro :D szukamy też w innych miastach.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, podsunęłaś mi pomysł na wieczór :) Znalazłam Piratów na cda i lecę oglądać z mężulem :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ