X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niektore laski są pokrecone zdrowo...

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli-jako katoliczka szanuje Twoja decyzje nt.ślubu kościelnego. Naprawdę szacun. Bo nie sztuka jest wystroić sie i wbrew swoim przekonaniom stanąć przed ołtarzem bo to takie ładne... Tak jak pisałaś -hipokryzja... Mówić słowa które Cie nie przekonują, które nie są Twoje, których nie czujesz... Tak wiec jeszcze raz szacun ;) i to mówię ja-osoba która nie wyobraża sobie nie wziąć ślubu kościelnego (mysmy akurat łączyli ;) ) ale ja mam caalkiem inne podejście i myślenie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Masakra... Liczyła, że oszuka go z tabletkami... Moja koleżanka tak zrobiła. Bo chłopak z bogatego domu, prędko ją zostawił. Wmawiała mu,że bierze tabletki i zaraz bach, dziecko. Nie wiem jak tak można. Może facet nie jest gotowy, może jakaś sytuacja jest nie ciekawa... A potem będzie myślał, że zostawił dziecko... Bo pewnie zostawi.

Dokładanie! Ale naszło mnie teraz myśl jak oni funkcjonują w małżeństwie skoro ona coś takiego chce za jego plecami zrobić. Z tego wynika, że jakoś łatwo jej wychodzi okłamywanie go. A gdzie wsparcie, wzajemnie zaufanie w 101%? Oj takich rzeczy się nie robi, bo może to przynieść coś niedobrego w przyszłości dla niej.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Daleko szukać nie trzeba. Jeden watek dalej :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli-jako katoliczka szanuje Twoja decyzje nt.ślubu kościelnego. Naprawdę szacun. Bo nie sztuka jest wystroić sie i wbrew swoim przekonaniom stanąć przed ołtarzem bo to takie ładne... Tak jak pisałaś -hipokryzja... Mówić słowa które Cie nie przekonują, które nie są Twoje, których nie czujesz... Tak wiec jeszcze raz szacun ;) i to mówię ja-osoba która nie wyobraża sobie nie wziąć ślubu kościelnego (mysmy akurat łączyli ;) ) ale ja mam caalkiem inne podejście i myślenie ;)

My nie tego potrzebowalismy. Nasz slub byl skromny. Z obiadem w domu i bylo... 7 osob na nim ;p wiec... no... ;) A milosc jestN przysiega byla miedzy nami i dosc wazna. Rozumiem, ze dla kogos moze byc wazne tez to by przysiasc przed bogiem. Ale my ani w czystosci nie zylismy, ani wizyt w kosciele nie bylo :p mielismy za to w sierpniu ubieglego roku nauki u dominikanow. Bo... Chcielismy dac dziadkom przez moment ta frajde i powiem, ze bardzo mi sie podobaly i wynieslismy z nich duzo. Mimo to nie dalismy rady sie przemoc. To wbrew nam ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

To nawet nie pokręcenie... Po prostu pewne rzeczy sie leczy, często skutecznie...
    Propo osób "pokręconych" pamiętam jak jedna dziewczyna żeby pozbyć sie faceta (z którym byla 5 lat) powiedziała mu ze przespała sie z jego kumplem i jest z nim w ciąży. Związek oczywiście sie rozpadł. Oczywiście dziewczyna kłamała... Ale tylko w połowie. Bo faktycznie się przespała z tym kumplem. Jedynie co to w ciąży z nim nie była...

• kryha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam już nie robić wiecej badań, bo czekanie na wyniki a potem próba ich interpretacji bardziej mnie stresuje.
    Za 2 tygodnie mam wizytę u gin. Do tego czasu luzuję.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładanie! Ale naszło mnie teraz myśl jak oni funkcjonują w małżeństwie skoro ona coś takiego chce za jego plecami zrobić. Z tego wynika, że jakoś łatwo jej wychodzi okłamywanie go. A gdzie wsparcie, wzajemnie zaufanie w 101%? Oj takich rzeczy się nie robi, bo może to przynieść coś niedobrego w przyszłości dla niej.

Ja sobie tego nie wyobrazam ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My nie tego potrzebowalismy. Nasz slub byl skromny. Z obiadem w domu i bylo... 7 osob na nim ;p wiec... no... ;) A milosc jestN przysiega byla miedzy nami i dosc wazna. Rozumiem, ze dla kogos moze byc wazne tez to by przysiasc przed bogiem. Ale my ani w czystosci nie zylismy, ani wizyt w kosciele nie bylo :p mielismy za to w sierpniu ubieglego roku nauki u dominikanow. Bo... Chcielismy dac dziadkom przez moment ta frajde i powiem, ze bardzo mi sie podobaly i wynieslismy z nich duzo. Mimo to nie dalismy rady sie przemoc. To wbrew nam ;p

I bardzo dobrze ze nie robicie czegoś wbrew was! I potwierdzam-dominikanie genialnie potrafią przekazywać wiedzę :D w taki sposób docierający do wszystkich ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Ja tez sobie nie wyobrażam takiego czegoś. Jawne oszustwo w naprawdę ważnej sprawie... Niestety doczekaliśmy czasow gdzie oszustwo przychodzi łatwiej niż milosc prawdziwa i oddanie drugiej osobie...

alegzi lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Postanowiłam już nie robić wiecej badań, bo czekanie na wyniki a potem próba ich interpretacji bardziej mnie stresuje.

Ooo w sumie bardzo dobry pomysł! Włączyć luz i niedługo gim potwierdzający wszystko ;) :)

kryha lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    I bardzo dobrze ze nie robicie czegoś wbrew was! I potwierdzam-dominikanie genialnie potrafią przekazywać wiedzę :D w taki sposób docierający do wszystkich ;)

Moze to zabawne ale jakby podnioslo wartosc zwiazku ;) swietna psycholog byla. Gorzej z pania od npr ;]
    Mam czasem wyrzuty, ze Dziadka meczymy. On chce dozyc naszego slubu. Ma 84 lata... Tesciow tez meczyl, nawet w watykanie w ich sprawie byl ;p bo tesciowa to rozwodka.

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:

Brawo za trzeźwe myślenie! :)

kryha lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To nawet nie pokręcenie... Po prostu pewne rzeczy sie leczy, często skutecznie...
    Propo osób "pokręconych" pamiętam jak jedna dziewczyna żeby pozbyć sie faceta (z którym byla 5 lat) powiedziała mu ze przespała sie z jego kumplem i jest z nim w ciąży. Związek oczywiście sie rozpadł. Oczywiście dziewczyna kłamała... Ale tylko w połowie. Bo faktycznie się przespała z tym kumplem. Jedynie co to w ciąży z nim nie była...

Jakby nie mogła po ludzku zerwać. Chyba zamiast mózgu miała mały kamyczek.

Seli lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze to zabawne ale jakby podnioslo wartosc zwiazku ;) swietna psycholog byla. Gorzej z pania od npr ;]
    Mam czasem wyrzuty, ze Dziadka meczymy. On chce dozyc naszego slubu. Ma 84 lata... Tesciow tez meczyl, nawet w watykanie w ich sprawie byl ;p bo tesciowa to rozwodka.

Dziadek dobre serducho ma i z miłości to robi :) To pewnie każdy u Was w rodzinie wie. U mnie np. moja mama była w Częstochowie i się też za dzidzię dla mnie i P modliła. Jak mi to powiedziała to, aż łezka mi poleciała. Z ręką na sercu. Dla mnie to było piękniejsze od rzeczy materialnej.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Wiesz zależy dziadkowi na waszym szczęściu ktore on pojmuje troszkę inaczej niż wy ;) pewnie dlatego tak jest :)
    Co do nauk-prawda, zależy kto prowadzi. Mysmy mimo ze częściowo "chowani" u domininanow nauki mieli u franciszkanów :P tez świetnie prowadzone prócz tematyki npr :P maz sie smieje ze nigdzie sie tyle o antykoncepcji nie dowiedział co właśnie podczas nauk które miały za zadanie zniechęcić do niej :P ale potem mieliśmy dodatkowe nauki npr prowadzone świetnie. Dzięki babeczce przekonałam sie do niego i znam siebie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dziadek dobre serducho ma i z miłości to robi :) To pewnie każdy u Was w rodzinie wie. U mnie np. moja mama była w Częstochowie i się też za dzidzię dla mnie i P modliła. Jak mi to powiedziała to, aż łezka mi poleciała. Z ręką na sercu. Dla mnie to było piękniejsze od rzeczy materialnej.

No troche z serca a troche... Z tego, ze ma swoje zdanie i przekonania. Na mnie mowi "narzeczona" , na slub cywilny nie przyszedl. Nas w domu nie odwiedzi "bo bezboznicy" :p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiesz zależy dziadkowi na waszym szczęściu ktore on pojmuje troszkę inaczej niż wy ;) pewnie dlatego tak jest :)
    Co do nauk-prawda, zależy kto prowadzi. Mysmy mimo ze częściowo "chowani" u domininanow nauki mieli u franciszkanów :P tez świetnie prowadzone prócz tematyki npr :P maz sie smieje ze nigdzie sie tyle o antykoncepcji nie dowiedział co właśnie podczas nauk które miały za zadanie zniechęcić do niej :P ale potem mieliśmy dodatkowe nauki npr prowadzone świetnie. Dzięki babeczce przekonałam sie do niego i znam siebie ;)

Ja npr uczylam sie w gimnazjum ;p potem doczytywalam. Nie wiem czy dobrze ale dopoki nie bylam zmuszona do hormonow to sie tym zajmowalam.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jakby nie mogła po ludzku zerwać. Chyba zamiast mózgu miała mały kamyczek.

Od początku to był dziwny związek ale to mało istotne bo bym musiała sie rozpisać na 3 strony a wierzcie mi byłoby co opowiadać i czytać :P w każdym bądź razie po następnych 5 latach miała pretensje do mnie (!!!) ze zniszczyłam ten związek bo widywałam sie z tym facetem potem (dlatego znam dobrze ta historię bo obojga znałam wcześniej) :P oczywiście o sypianiu z nim itd także była mowa bo przecież jakby ze inaczej patrząc na to co było w głowie u tej dziewczyny :P a ja juz dawno z moim mężulem w związku a tu takie niespodzianki o sobie sie dowiaduje (co za naiwnośc ze cos tam pomyślała i zrozumiała, pokierowała mnie na spotkanie po tych paru latach :P )

• terka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Oj nie wątpię :)

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ