Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli-jako katoliczka szanuje Twoja decyzje nt.ślubu kościelnego. Naprawdę szacun. Bo nie sztuka jest wystroić sie i wbrew swoim przekonaniom stanąć przed ołtarzem bo to takie ładne... Tak jak pisałaś -hipokryzja... Mówić słowa które Cie nie przekonują, które nie są Twoje, których nie czujesz... Tak wiec jeszcze raz szacun i to mówię ja-osoba która nie wyobraża sobie nie wziąć ślubu kościelnego (mysmy akurat łączyli ) ale ja mam caalkiem inne podejście i myśleniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli wrote:Masakra... Liczyła, że oszuka go z tabletkami... Moja koleżanka tak zrobiła. Bo chłopak z bogatego domu, prędko ją zostawił. Wmawiała mu,że bierze tabletki i zaraz bach, dziecko. Nie wiem jak tak można. Może facet nie jest gotowy, może jakaś sytuacja jest nie ciekawa... A potem będzie myślał, że zostawił dziecko... Bo pewnie zostawi.
Dokładanie! Ale naszło mnie teraz myśl jak oni funkcjonują w małżeństwie skoro ona coś takiego chce za jego plecami zrobić. Z tego wynika, że jakoś łatwo jej wychodzi okłamywanie go. A gdzie wsparcie, wzajemnie zaufanie w 101%? Oj takich rzeczy się nie robi, bo może to przynieść coś niedobrego w przyszłości dla niej.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:Seli-jako katoliczka szanuje Twoja decyzje nt.ślubu kościelnego. Naprawdę szacun. Bo nie sztuka jest wystroić sie i wbrew swoim przekonaniom stanąć przed ołtarzem bo to takie ładne... Tak jak pisałaś -hipokryzja... Mówić słowa które Cie nie przekonują, które nie są Twoje, których nie czujesz... Tak wiec jeszcze raz szacun i to mówię ja-osoba która nie wyobraża sobie nie wziąć ślubu kościelnego (mysmy akurat łączyli ) ale ja mam caalkiem inne podejście i myślenie
My nie tego potrzebowalismy. Nasz slub byl skromny. Z obiadem w domu i bylo... 7 osob na nim ;p wiec... no... A milosc jestN przysiega byla miedzy nami i dosc wazna. Rozumiem, ze dla kogos moze byc wazne tez to by przysiasc przed bogiem. Ale my ani w czystosci nie zylismy, ani wizyt w kosciele nie bylo :p mielismy za to w sierpniu ubieglego roku nauki u dominikanow. Bo... Chcielismy dac dziadkom przez moment ta frajde i powiem, ze bardzo mi sie podobaly i wynieslismy z nich duzo. Mimo to nie dalismy rady sie przemoc. To wbrew nam ;p -
panipuchatkowa wrote:Faktycznie niektore laski są pokrecone zdrowo...
To nawet nie pokręcenie... Po prostu pewne rzeczy sie leczy, często skutecznie...
Propo osób "pokręconych" pamiętam jak jedna dziewczyna żeby pozbyć sie faceta (z którym byla 5 lat) powiedziała mu ze przespała sie z jego kumplem i jest z nim w ciąży. Związek oczywiście sie rozpadł. Oczywiście dziewczyna kłamała... Ale tylko w połowie. Bo faktycznie się przespała z tym kumplem. Jedynie co to w ciąży z nim nie była...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dokładanie! Ale naszło mnie teraz myśl jak oni funkcjonują w małżeństwie skoro ona coś takiego chce za jego plecami zrobić. Z tego wynika, że jakoś łatwo jej wychodzi okłamywanie go. A gdzie wsparcie, wzajemnie zaufanie w 101%? Oj takich rzeczy się nie robi, bo może to przynieść coś niedobrego w przyszłości dla niej.
Ja sobie tego nie wyobrazam ;p -
Seli wrote:My nie tego potrzebowalismy. Nasz slub byl skromny. Z obiadem w domu i bylo... 7 osob na nim ;p wiec... no... A milosc jestN przysiega byla miedzy nami i dosc wazna. Rozumiem, ze dla kogos moze byc wazne tez to by przysiasc przed bogiem. Ale my ani w czystosci nie zylismy, ani wizyt w kosciele nie bylo :p mielismy za to w sierpniu ubieglego roku nauki u dominikanow. Bo... Chcielismy dac dziadkom przez moment ta frajde i powiem, ze bardzo mi sie podobaly i wynieslismy z nich duzo. Mimo to nie dalismy rady sie przemoc. To wbrew nam ;p
I bardzo dobrze ze nie robicie czegoś wbrew was! I potwierdzam-dominikanie genialnie potrafią przekazywać wiedzę w taki sposób docierający do wszystkichhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dokładanie! Ale naszło mnie teraz myśl jak oni funkcjonują w małżeństwie skoro ona coś takiego chce za jego plecami zrobić. Z tego wynika, że jakoś łatwo jej wychodzi okłamywanie go. A gdzie wsparcie, wzajemnie zaufanie w 101%? Oj takich rzeczy się nie robi, bo może to przynieść coś niedobrego w przyszłości dla niej.
Ja tez sobie nie wyobrażam takiego czegoś. Jawne oszustwo w naprawdę ważnej sprawie... Niestety doczekaliśmy czasow gdzie oszustwo przychodzi łatwiej niż milosc prawdziwa i oddanie drugiej osobie...alegzi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
kryha wrote:Postanowiłam już nie robić wiecej badań, bo czekanie na wyniki a potem próba ich interpretacji bardziej mnie stresuje.
Za 2 tygodnie mam wizytę u gin. Do tego czasu luzuję.
Ooo w sumie bardzo dobry pomysł! Włączyć luz i niedługo gim potwierdzający wszystkokryha lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:I bardzo dobrze ze nie robicie czegoś wbrew was! I potwierdzam-dominikanie genialnie potrafią przekazywać wiedzę w taki sposób docierający do wszystkich
Moze to zabawne ale jakby podnioslo wartosc zwiazku swietna psycholog byla. Gorzej z pania od npr ;]
Mam czasem wyrzuty, ze Dziadka meczymy. On chce dozyc naszego slubu. Ma 84 lata... Tesciow tez meczyl, nawet w watykanie w ich sprawie byl ;p bo tesciowa to rozwodka. -
kryha wrote:Postanowiłam już nie robić wiecej badań, bo czekanie na wyniki a potem próba ich interpretacji bardziej mnie stresuje.
Za 2 tygodnie mam wizytę u gin. Do tego czasu luzuję.
Brawo za trzeźwe myślenie!kryha lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
terka wrote:To nawet nie pokręcenie... Po prostu pewne rzeczy sie leczy, często skutecznie...
Propo osób "pokręconych" pamiętam jak jedna dziewczyna żeby pozbyć sie faceta (z którym byla 5 lat) powiedziała mu ze przespała sie z jego kumplem i jest z nim w ciąży. Związek oczywiście sie rozpadł. Oczywiście dziewczyna kłamała... Ale tylko w połowie. Bo faktycznie się przespała z tym kumplem. Jedynie co to w ciąży z nim nie była...
Jakby nie mogła po ludzku zerwać. Chyba zamiast mózgu miała mały kamyczek.Seli lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
Seli wrote:Moze to zabawne ale jakby podnioslo wartosc zwiazku swietna psycholog byla. Gorzej z pania od npr ;]
Mam czasem wyrzuty, ze Dziadka meczymy. On chce dozyc naszego slubu. Ma 84 lata... Tesciow tez meczyl, nawet w watykanie w ich sprawie byl ;p bo tesciowa to rozwodka.
Dziadek dobre serducho ma i z miłości to robi To pewnie każdy u Was w rodzinie wie. U mnie np. moja mama była w Częstochowie i się też za dzidzię dla mnie i P modliła. Jak mi to powiedziała to, aż łezka mi poleciała. Z ręką na sercu. Dla mnie to było piękniejsze od rzeczy materialnej.1cs z CLO
-
Seli wrote:Moze to zabawne ale jakby podnioslo wartosc zwiazku swietna psycholog byla. Gorzej z pania od npr ;]
Mam czasem wyrzuty, ze Dziadka meczymy. On chce dozyc naszego slubu. Ma 84 lata... Tesciow tez meczyl, nawet w watykanie w ich sprawie byl ;p bo tesciowa to rozwodka.
Wiesz zależy dziadkowi na waszym szczęściu ktore on pojmuje troszkę inaczej niż wy pewnie dlatego tak jest
Co do nauk-prawda, zależy kto prowadzi. Mysmy mimo ze częściowo "chowani" u domininanow nauki mieli u franciszkanów tez świetnie prowadzone prócz tematyki npr maz sie smieje ze nigdzie sie tyle o antykoncepcji nie dowiedział co właśnie podczas nauk które miały za zadanie zniechęcić do niej ale potem mieliśmy dodatkowe nauki npr prowadzone świetnie. Dzięki babeczce przekonałam sie do niego i znam siebiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dziadek dobre serducho ma i z miłości to robi To pewnie każdy u Was w rodzinie wie. U mnie np. moja mama była w Częstochowie i się też za dzidzię dla mnie i P modliła. Jak mi to powiedziała to, aż łezka mi poleciała. Z ręką na sercu. Dla mnie to było piękniejsze od rzeczy materialnej.
No troche z serca a troche... Z tego, ze ma swoje zdanie i przekonania. Na mnie mowi "narzeczona" , na slub cywilny nie przyszedl. Nas w domu nie odwiedzi "bo bezboznicy" :p -
terka wrote:Wiesz zależy dziadkowi na waszym szczęściu ktore on pojmuje troszkę inaczej niż wy pewnie dlatego tak jest
Co do nauk-prawda, zależy kto prowadzi. Mysmy mimo ze częściowo "chowani" u domininanow nauki mieli u franciszkanów tez świetnie prowadzone prócz tematyki npr maz sie smieje ze nigdzie sie tyle o antykoncepcji nie dowiedział co właśnie podczas nauk które miały za zadanie zniechęcić do niej ale potem mieliśmy dodatkowe nauki npr prowadzone świetnie. Dzięki babeczce przekonałam sie do niego i znam siebie
Ja npr uczylam sie w gimnazjum ;p potem doczytywalam. Nie wiem czy dobrze ale dopoki nie bylam zmuszona do hormonow to sie tym zajmowalam. -
alegzi wrote:Jakby nie mogła po ludzku zerwać. Chyba zamiast mózgu miała mały kamyczek.
Od początku to był dziwny związek ale to mało istotne bo bym musiała sie rozpisać na 3 strony a wierzcie mi byłoby co opowiadać i czytać w każdym bądź razie po następnych 5 latach miała pretensje do mnie (!!!) ze zniszczyłam ten związek bo widywałam sie z tym facetem potem (dlatego znam dobrze ta historię bo obojga znałam wcześniej) oczywiście o sypianiu z nim itd także była mowa bo przecież jakby ze inaczej patrząc na to co było w głowie u tej dziewczyny a ja juz dawno z moim mężulem w związku a tu takie niespodzianki o sobie sie dowiaduje (co za naiwnośc ze cos tam pomyślała i zrozumiała, pokierowała mnie na spotkanie po tych paru latach )https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dziadek dobre serducho ma i z miłości to robi To pewnie każdy u Was w rodzinie wie. U mnie np. moja mama była w Częstochowie i się też za dzidzię dla mnie i P modliła. Jak mi to powiedziała to, aż łezka mi poleciała. Z ręką na sercu. Dla mnie to było piękniejsze od rzeczy materialnej.
Oj nie wątpięhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm