X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, odnośnie Twojego śluzu i krwawienia jest to spowodowane owulacją.
    Przyczyną tego krwawienia może być zmieniające się stężenie estrogenów (złuszczanie śluzówki). Może być również tak, że krwawienia spowodowane jest przez pękający pęcherzyk na powierzchni jajnika.

Bądź co bądź ginekolog powinien Ci wszystko ładnie jak na tacy wytłumaczyć ;)

Mam taką nadzieję, że nie powie " a to już za późno i nic nie widać" :P albo "tylko pęknięcie" :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A dziecko odpowie, że się o to nie prosiło :P hehehe

My koło piątek a potem po śniadanku <3 mąż dumnie wyciągnął pada i pyka w fifkę :p mam ogromny wzrost libido ;) A się martwiłam ostatnio :P :D trzymaliśmy się z dala od owulacji... ale już nie mogę :) Z resztą, tak czy siak nie wierzę by coś wyszło także ten :P nie ma co.

No to Twoje zwiększone libido jest przez owulację Kochana :D Większość kobiet w tym okresie właśnie ma najbardziej ochotę na igraszki.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam taką nadzieję, że nie powie " a to już za późno i nic nie widać" :P albo "tylko pęknięcie" :p

Jeśli będzie kompetentna to nawet jak będzie za późno to Ci powinna wszystko wytłumaczyć ;) Po to oni są w sumie.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No to Twoje zwiększone libido jest przez owulację Kochana :D Większość kobiet w tym okresie właśnie ma najbardziej ochotę na igraszki.

A daj spokój, mam rozchwianie emocjonalne, ochotę na żarcie wszelakie :P

Libido ogólnie miałam ogormne, w tym cyklu jakoś tak na tydzień mi spadło, byłam w szoku, że potrafiłam obok męża przejść obojętnie :P Ale wróciło, a przy okresie też potrafię mieć je spore :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A daj spokój, mam rozchwianie emocjonalne, ochotę na żarcie wszelakie :P

Libido ogólnie miałam ogormne, w tym cyklu jakoś tak na tydzień mi spadło, byłam w szoku, że potrafiłam obok męża przejść obojętnie :P Ale wróciło, a przy okresie też potrafię mieć je spore :P

No to może tydzień przed ovu organizm chciał nabrać siły :D :D :D

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego rozważamy koniec maja :) Tylko chcemy już coś zarezerwować, żeby już móc na to czekać i nie spinać się, że nigdzie nie pojedziemy. Powiedziałam mężowi, teraz albo nam się odechce :)
    Piję kawkę i zaraz ruszamy na miasto. Uwielbiam to nasze rodzinne miasteczko, bo wszystko jest pod nosem i człowiek nie stoi w korkach ani nic :) Coraz bardziej chce się tu wrócić na stałe, same plusy. A wcześniej chcieliśmy stąd uciekać...

Seli, spisz sobie konkretne pytania do tej ginekolog :) Dopytuj po prostu i wtedy zobaczysz, czy ci odpowiada na stałe

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No to może tydzień przed ovu organizm chciał nabrać siły :D :D :D

hahaha :D może :) Ciekawe czy ta moja marnota się rusza czy nie... Pobolewa, może nabierze sił na owulacje porządne :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, widzę, że na sentymenty Cię wzięło ;) Ja też jak wracam do mamy to zawsze się rozglądam co się w tym moim dawnym miasteczku zmieniło, co naprawili albo co zostało zniszczone. Zwłaszcza, że przeżyłam tam 23 lata swojego życia ;)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie :P ale nie lubię wracać do mojego miasta, może przez niektórych ludzi...

Alex, spisuje :P Bo mam ich sporo ;P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hahaha :D może :) Ciekawe czy ta moja marnota się rusza czy nie... Pobolewa, może nabierze sił na owulacje porządne :P

Nabierze pewnie w najmniej oczekiwanym momencie :D Ze wszystkim praktycznie tak jest :)

A Dziewczyny! Powiedzcie mi ile macie metrażowe mieszkania/domy?
    Wczoraj mąż pokazał mi projekt domu, od razu się w nim zakochałam. Chciałam mieć max 120m2, żeby nie był za duży też, ale chyba jednak skończymy na 140m2. Jak sobie wszystko rozpiszę, rozplanuję to właśnie tak to wygląda. Nie chcę mieć wąskiego korytarza ani małych pokoi. Dawać mi swoje metraże i opinie jak się mieszka itp. :D Pamiętam, że o tym rozmawiałyśmy odnośnie kuchni otwartej, ale wicie teraz muszę na spokojnie do tego usiąść ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam podobnie :P ale nie lubię wracać do mojego miasta, może przez niektórych ludzi...

Alex, spisuje :P Bo mam ich sporo ;P

Hehe ja ostatnio też byłam z kartką i gin. się uśmiechnął jak powiedziałam "przepraszam, ja tylko kartkę z pytaniami wyciągnę". Śmiał się, że czuje się jak na egzaminie, ale bardzo fajnie, że przyniosłam pytania, bo przez stres można o czymś zapomnieć.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy niepełne 50 m2 :P jesteśmy szczęśliwi :) Ale jakby trafił się większy... To pewnie też nie narzekalibyśmy ;P bo trzeba u nas zrobić pokoik dla dziecka... A tu będzie ciężko.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wracać :) Mam tu rodziców, najbliższych znajomych, z którymi mamy bardzo dobry kontakt. A w Opolu jesteśmy sami tak naprawdę. Znamy to miasto i lubimy :) Mamy tu naszą śliczną działkę, na której lubimy pracować jak mamy okazję, albo grilla zrobić :) Takie miejsce do wyciszenia się i w ogóle. Wcześniej było tak, że na studniach przyjeżdżałam co weekend (czasem trwał nawet 4 dni:P) do domu i spotykaliśmy się z moim "niemężem" jeszcze wtedy. Na magisterce zamieszkaliśmy razem w Opolu.

Ja w tym cyklu nie mam żadnych objawów normalnie. Tempka dzisiaj spadła, mam nadzieję że nie dostanę @ w trakcie brania dupka...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no to my teraz mamy podobnie do Was - 70m2. Dla mnie dużo do sprzątania przy takim metrażu jest, a co dopiero przy domu :) Jakoś mam hopla na punkcie podłogi. Nie lubię okruszków czy czegokolwiek. Nie jestem pedantką, ale podłoga musi być czyściutka ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, a to jest działka typowo rekreacyjna czy można ją przerobić na budowlaną? :)

1cs z CLO
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki
    Przepraszam że się mało ostatnio udzielam I nie nadrabiam wszystkiego ale choroba małej pochłania cały mój czas I siły dziś w nocy od 3 do 7 z nią siedziałam ledwo zyje

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekreacyjna, mamy tam wszędzie trawkę, krzewy owocowe i drzewa, altankę :) A budowlane tu są o połowę tańsze niż w Opolu, tak samo mieszkania. Dlatego rozważamy powrót :)
    Lecę na łowy podróży :) Może się uda, o ile biura bedą otwarte w sobotę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, 70 to sporo więcej :) to tak jakbyśmy mieli dodatkowy salon :P Przy większym metrażu i większe sprzątanie, normalne to jest :P My staramy się codziennie na bieżąco a co 2-3 dni odkurzanie, kurze, podłoga i na łazienka...

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, też się staramy na bieżąco sprzątać. Inaczej byśmy kurzem obrośli :D

Lecę na zakupy, bo już po 10, a ja tylko na necie siedzę :D

Miłego dnia Kobitki :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Dzięki dziewczynki
    Przepraszam że się mało ostatnio udzielam I nie nadrabiam wszystkiego ale choroba małej pochłania cały mój czas I siły dziś w nocy od 3 do 7 z nią siedziałam ledwo zyje

Marta, wszystko rozumiemy. Są rzeczy ważne i ważniejsze ;) Współczuję nieprzespanej nocki :( Oby mała szybko do zdrowia wróciła.

1cs z CLO
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ