X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    O jej :o jak codzień nadrukowane tutaj hehe ;0
    Dziewczyny udanych zakupów ;)
    Co do m2 .. ja mam domek w Holandii nie jest takie wielki biorąc pod uwagę ze jak kupowaliśmy to powodzian ze min 220m2 ma mieć a najlepiej więcej ;D to jak się później okazało zakochałam się w domu który ma 105 bodajże może 110m2 ;D jakieś tam podwórko z tylu i z przodu ogródeczek ;) i wiecie co mieszkam tu od czerwca i chwała Bogu ze takie a nie większe kupiłam ;D bo ogarnij tu chałupę ;D a jakby większa była ;Ooo

110m2 to przecież nie mały domek :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do mieszkania-my mamy 44m, dwa pokoje. Póki co nam to wystarcza nawet jak będzie maluch bo pokoje duże (a moze ja nie mam takich wymagań :P ) jeśli by sie z czasem trafiło więcej dzieci to będziemy myśleć o czymś większym ale chyba nie chciałabym więcej niż 80m bo kurde zarobię sie wtedy ze sprzątaniem (nawet przy pomocy to jest jednak dużo roboty). Wole czas spędzić z mężem czy potem dziećmi niż z mopem przez pol dnia latać ;)

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) Ja chcę ogromny salon gdzie w końcu będę mogła zrobić np. porządne urodziny i nikt nie będzie musiał siedzieć na śledzia. Zawsze mnie to irytuje. A co do podłogi to mężulo już powiedział, że kupimy mopa-robota. W tygodniu on będzie sprzątał, a raz na tydzień my generalnie ;)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
    -tsh 2.85(0.27-4.2)
    -ft3 2.94(2-4.4)
    -ft4 1.19(0 9-1.7)
    -antyTG 51.99(4.5-115)
    -antyTPO 14.82(0-35)
    O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą :( pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania :) Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
    -tsh 2.85(0.27-4.2)
    -ft3 2.94(2-4.4)
    -ft4 1.19(0 9-1.7)
    -antyTG 51.99(4.5-115)
    -antyTPO 14.82(0-35)
    O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą :( pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi :)

Dokładnie :D Jeszcze się okaże, że wszystko jest w porządeczku :)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie :D Jeszcze się okaże, że wszystko jest w porządeczku :)
    No mam nadzieję :) najważniejsze by zbadać co to za guzek

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:36

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy :) ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...

Jak zaniżone? :) Wychodzi na to, że są dobre. W granicach norm :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania :) Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy :D

O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy :) mówię do męża "może nie umrę" :D zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać :( wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jak zaniżone? :) Wychodzi na to, że są dobre. W granicach norm :)

Tak tak. Chodziło mi o wyliczenia % bo tak sie liczy. Najlepiej mieć ok 50% każdego z nich. Miss ma ok 35-39% dlatego mowie o ciut zaniżonym ;) ale powtarzam-nic co by martwic powinno bo to lubi samo sie regulować ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy :) mówię do męża "może nie umrę" :D zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać :( wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu :/

Jak dla mnie (chociaż pewnie będą różne opinei) nie ma powodu na wstrzymywanie sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:44

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy :) ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi :)

Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie ;) Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczy ;)

Dokładnie! :) Mieszkanie - 80m2 jest naprawdę wielkie, ale dom już nie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

W końcu zapytasz osobę, która się na tym zna (powinna). Także będzie dobrze i za niedługo pewnie będziecie mogli przystąpić do starań :)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie ;) Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.

Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne ;)
    To tak jak z metryka-to tylko liczby ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na siłkę :P
    Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór :) Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne ;)
    To tak jak z metryka-to tylko liczby ;)

No w praktyce jest chyba inaczej :) Niby 20m2 więcej, ale jest. Mamy jeszcze trochę czasu, więc muszę wszystko brać pod uwagę ;) Koszta od razu też wzrastają przy budowie, a potem przy wykończeniu. I to już nie są takie małe pieniążki.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zbieram się na siłkę :P
    Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór :) Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić :P

Polecam winko! Ja wczoraj wypiłam pół lampi do filmu i w końcu poczułam prawdziwy weekend :)
    Ps. poćwicz też za mnie :D

1cs z CLO
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ