Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:O jej :o jak codzień nadrukowane tutaj hehe ;0
Dziewczyny udanych zakupów
Co do m2 .. ja mam domek w Holandii nie jest takie wielki biorąc pod uwagę ze jak kupowaliśmy to powodzian ze min 220m2 ma mieć a najlepiej więcej to jak się później okazało zakochałam się w domu który ma 105 bodajże może 110m2 jakieś tam podwórko z tylu i z przodu ogródeczek i wiecie co mieszkam tu od czerwca i chwała Bogu ze takie a nie większe kupiłam bo ogarnij tu chałupę a jakby większa była ;Ooo
110m2 to przecież nie mały domek1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:Co do mieszkania-my mamy 44m, dwa pokoje. Póki co nam to wystarcza nawet jak będzie maluch bo pokoje duże (a moze ja nie mam takich wymagań ) jeśli by sie z czasem trafiło więcej dzieci to będziemy myśleć o czymś większym ale chyba nie chciałabym więcej niż 80m bo kurde zarobię sie wtedy ze sprzątaniem (nawet przy pomocy to jest jednak dużo roboty). Wole czas spędzić z mężem czy potem dziećmi niż z mopem przez pol dnia latać
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Ja chcę ogromny salon gdzie w końcu będę mogła zrobić np. porządne urodziny i nikt nie będzie musiał siedzieć na śledzia. Zawsze mnie to irytuje. A co do podłogi to mężulo już powiedział, że kupimy mopa-robota. W tygodniu on będzie sprzątał, a raz na tydzień my generalnie1cs z CLO
-
Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
-tsh 2.85(0.27-4.2)
-ft3 2.94(2-4.4)
-ft4 1.19(0 9-1.7)
-antyTG 51.99(4.5-115)
-antyTPO 14.82(0-35)
O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi -
Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
-tsh 2.85(0.27-4.2)
-ft3 2.94(2-4.4)
-ft4 1.19(0 9-1.7)
-antyTG 51.99(4.5-115)
-antyTPO 14.82(0-35)
O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi
Dokładnie Jeszcze się okaże, że wszystko jest w porządeczku1cs z CLO
-
Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:36
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi
-
terka wrote:Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...
Jak zaniżone? Wychodzi na to, że są dobre. W granicach normMissKathy92 lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
alegzi wrote:Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy
O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...
-
alegzi wrote:Jak zaniżone? Wychodzi na to, że są dobre. W granicach norm
Tak tak. Chodziło mi o wyliczenia % bo tak sie liczy. Najlepiej mieć ok 50% każdego z nich. Miss ma ok 35-39% dlatego mowie o ciut zaniżonym ale powtarzam-nic co by martwic powinno bo to lubi samo sie regulowaćMissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy mówię do męża "może nie umrę" zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu
Jak dla mnie (chociaż pewnie będą różne opinei) nie ma powodu na wstrzymywanie sie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:44
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi
Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.1cs z CLO
-
terka wrote:O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczy
Dokładnie! Mieszkanie - 80m2 jest naprawdę wielkie, ale dom już nie.1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy mówię do męża "może nie umrę" zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu
W końcu zapytasz osobę, która się na tym zna (powinna). Także będzie dobrze i za niedługo pewnie będziecie mogli przystąpić do starań1cs z CLO
-
alegzi wrote:Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.
Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne
To tak jak z metryka-to tylko liczbyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Zbieram się na siłkę
Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić -
terka wrote:Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne
To tak jak z metryka-to tylko liczby
No w praktyce jest chyba inaczej Niby 20m2 więcej, ale jest. Mamy jeszcze trochę czasu, więc muszę wszystko brać pod uwagę Koszta od razu też wzrastają przy budowie, a potem przy wykończeniu. I to już nie są takie małe pieniążki.1cs z CLO
-
Seli wrote:Zbieram się na siłkę
Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić
Polecam winko! Ja wczoraj wypiłam pół lampi do filmu i w końcu poczułam prawdziwy weekend
Ps. poćwicz też za mnie1cs z CLO