X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    O jej :o jak codzień nadrukowane tutaj hehe ;0
    Dziewczyny udanych zakupów ;)
    Co do m2 .. ja mam domek w Holandii nie jest takie wielki biorąc pod uwagę ze jak kupowaliśmy to powodzian ze min 220m2 ma mieć a najlepiej więcej ;D to jak się później okazało zakochałam się w domu który ma 105 bodajże może 110m2 ;D jakieś tam podwórko z tylu i z przodu ogródeczek ;) i wiecie co mieszkam tu od czerwca i chwała Bogu ze takie a nie większe kupiłam ;D bo ogarnij tu chałupę ;D a jakby większa była ;Ooo

110m2 to przecież nie mały domek :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do mieszkania-my mamy 44m, dwa pokoje. Póki co nam to wystarcza nawet jak będzie maluch bo pokoje duże (a moze ja nie mam takich wymagań :P ) jeśli by sie z czasem trafiło więcej dzieci to będziemy myśleć o czymś większym ale chyba nie chciałabym więcej niż 80m bo kurde zarobię sie wtedy ze sprzątaniem (nawet przy pomocy to jest jednak dużo roboty). Wole czas spędzić z mężem czy potem dziećmi niż z mopem przez pol dnia latać ;)

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) Ja chcę ogromny salon gdzie w końcu będę mogła zrobić np. porządne urodziny i nikt nie będzie musiał siedzieć na śledzia. Zawsze mnie to irytuje. A co do podłogi to mężulo już powiedział, że kupimy mopa-robota. W tygodniu on będzie sprzątał, a raz na tydzień my generalnie ;)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
    -tsh 2.85(0.27-4.2)
    -ft3 2.94(2-4.4)
    -ft4 1.19(0 9-1.7)
    -antyTG 51.99(4.5-115)
    -antyTPO 14.82(0-35)
    O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą :( pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania :) Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Już dotarłam do domu więc podaje wyniki:
    -tsh 2.85(0.27-4.2)
    -ft3 2.94(2-4.4)
    -ft4 1.19(0 9-1.7)
    -antyTG 51.99(4.5-115)
    -antyTPO 14.82(0-35)
    O tak to się przedstawia. Teraz już na spokojnie będę czekać na te wizytę u endo, bo wiem że nerwy nic nie pomogą :( pojadę z wszystkimi wynikami, na miejscu zrobię usg i niech Pan doktor radzi :)

Dokładnie :D Jeszcze się okaże, że wszystko jest w porządeczku :)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie :D Jeszcze się okaże, że wszystko jest w porządeczku :)
    No mam nadzieję :) najważniejsze by zbadać co to za guzek

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:36

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy :) ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss przecież te wyniki nie są złe!!! Moze ciut ciut zaniżone te hormony ft3 i 4 ale raczej bym sie tym nie martwiła...

Jak zaniżone? :) Wychodzi na to, że są dobre. W granicach norm :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Terka, poza tym wydaje mi się, że trochę inaczej patrzy się na wielkość domu,a mieszkania :) Jestem na forum o domach i tam ludzie piszą, że optymalny to 120-130, a niektórzy nawet 150m2! Olaboga toć to już w ogóle hacjendy :D

O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy :) mówię do męża "może nie umrę" :D zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać :( wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jak zaniżone? :) Wychodzi na to, że są dobre. W granicach norm :)

Tak tak. Chodziło mi o wyliczenia % bo tak sie liczy. Najlepiej mieć ok 50% każdego z nich. Miss ma ok 35-39% dlatego mowie o ciut zaniżonym ;) ale powtarzam-nic co by martwic powinno bo to lubi samo sie regulować ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No mnie troszkę te wyniki uspokoily prawdę powiedziawszy :) mówię do męża "może nie umrę" :D zapytam endo jak się to wszystko ma do planowania ciąży bo nie ukrywam tak bardzo chcemy się już starać, ostatnio kolejna para u nas w rodzinie spodziewa się dziecka a my nie możemy nawet się starać :( wczoraj przeplakalam cały wieczór z tego powodu :/

Jak dla mnie (chociaż pewnie będą różne opinei) nie ma powodu na wstrzymywanie sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 12:44

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A co do mieszkania - my narazie mamy malutkie 39m, mała sypialnia i salon z kuchnią, dla młodego małżeństwa w sam raz bo rzadko w domu jesteśmy :) ale jak dzieciątko się pojawi to na początku damy sobie radę bo mamy zamiar budować dom tak max 130m na wsi :)

Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie ;) Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O tak dobrze mówisz... Mieszkanie a dom to jednak co innego. Mieszkanie 80m to spore już (miałam okazje nieraz w takim być i było duuuzo miejsca) a domek to jest chyba jako średni sie zaliczy ;)

Dokładnie! :) Mieszkanie - 80m2 jest naprawdę wielkie, ale dom już nie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

W końcu zapytasz osobę, która się na tym zna (powinna). Także będzie dobrze i za niedługo pewnie będziecie mogli przystąpić do starań :)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja od kiedy zaczęliśmy rozmowy nt. budowy to chciałam max 120m2 użytkowego, ale jak patrzę na te projekty to naprawdę ciężko coś znaleźć. Zależy mi żeby koło kuchni była spiżarnia i żebyśmy mieli garderobę, a no i korytarz nie może być wąski. Więc po spełnieniu tych wymogów wychodzi ok. 140m2. Trochę duży, ale już znaleźliśmy projekt cud malina, więc ciężko będzie teraz zmienić zdanie ;) Poza tym wychowałam się w podobnym domu i nie narzekam, wręcz odwrotnie.

Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne ;)
    To tak jak z metryka-to tylko liczby ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na siłkę :P
    Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór :) Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Te 20m to aż taka różnica juz nie jest a jak masz wszystko tak jak chciałabyś mieć to tez bardzo ważne ;)
    To tak jak z metryka-to tylko liczby ;)

No w praktyce jest chyba inaczej :) Niby 20m2 więcej, ale jest. Mamy jeszcze trochę czasu, więc muszę wszystko brać pod uwagę ;) Koszta od razu też wzrastają przy budowie, a potem przy wykończeniu. I to już nie są takie małe pieniążki.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zbieram się na siłkę :P
    Wracając wejdę do marketu, może jakieś winko i chipsy kupię na wieczór :) Jakiś film byśmy obejrzeli, chyba nie chce mi się wychodzić :P

Polecam winko! Ja wczoraj wypiłam pół lampi do filmu i w końcu poczułam prawdziwy weekend :)
    Ps. poćwicz też za mnie :D

1cs z CLO
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ