X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Poczekam jeszcze do tego 15 lutego i zobaczę co z tym guzkiem jest, a jak będzie wszystko ok to nie będziemy się wstrzymywac na pewno :D w końcu trochę i u mnie powiało optymizmem :D

Super! :) Bardzo dobra wiadomość! :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:
    No tez tak sadze we wtorek zrobie i zobaczymy :)

Mamy dostać tego samego dnia @ :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:
    No tez tak sadze we wtorek zrobie i zobaczymy :)

Szczerze mówiąc ciężko mi stwierdzić. Może jest tak jak pisze Terka. Mam nadzieję, że we wtorek wyjaśni się sytuacja na plus dla Ciebie ;)

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila powodzenia.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu chwile mnie nie było a ru tyle stron;O
    Co do domków to jestem zdania co kto lubi ;) ja się cieszę ze mamy dom mamy duży salon połączony z jadalnia i kuchnia wiec przestrzeń jest duża a i ogród jest wiec tak jak tu któraś napisała w końcu impreza nie na śledzia ;D a tak było w mieszkanku które mielismy ;p
    MissKathy92 i takie podejście mi się podoba ;)
    Kamila oby to był dobry znak ;) trzymam kciuki za wtorek ❤️Aczkolwiek powiem wam ze jak robiłam test nie wciąż kiedyś to nichuchu kompletnie nic nie wyszło ;p wiec może ;))

alegzi, MissKathy92 lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Jejuu chwile mnie nie było a ru tyle stron;O
    Co do domków to jestem zdania co kto lubi ;) ja się cieszę ze mamy dom mamy duży salon połączony z jadalnia i kuchnia wiec przestrzeń jest duża a i ogród jest wiec tak jak tu któraś napisała w końcu impreza nie na śledzia ;D a tak było w mieszkanku które mielismy ;p
    MissKathy92 i takie podejście mi się podoba ;)
    Kamila oby to był dobry znak ;) trzymam kciuki za wtorek ❤️Aczkolwiek powiem wam ze jak robiłam test nie wciąż kiedyś to nichuchu kompletnie nic nie wyszło ;p wiec może ;))

Mi kiedyś sie tak odbiła kreska dlatego o tym wspomniałam ;) ale jeśli jeszcze kilka dni do @ to nie ma co sie sugerować tym :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wynajmujemy i mamy maleństwo, 36 metrów. Ale sypialnia osobno, salon z aneksem i łazienka :) Na nas dwoje wystarcza. A chcemy kupić mieszkanie powyżej 60 metrów, żeby 3 pokoje były. Ewentualnie domek ale w mieście rodzinnym wtedy, bo ceny takie jak w Opolu za małe mieszkanko :)

Jedziemy do Egiptu!!! Jednak pod koniec maja, od 26 maja do 2 czerwca :) 4,5 gwiazdkowy hotel z aqua parkiem, All Inclusive :) Wszystko zarezerwowane, zaliczka wpłacona :) Jestem mega nakręcona i szczęśliwa. Cudowny prezent okołourodzinowy dla mnie i męża, bo on majowy a ja czerwcowa. Do tego w czerwcu 10 rocznica związku, rok po ślubie będzie i w ogóle, same okazje :) Któraś z was była w Egipcie? :) Dla nas to pierwsza taka wycieczka, pierwszy raz samolotem i w ogóle :D Jest na co czekać :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja słyszał o takich przypadkach ;) wiem ze są ;p dlatego cieszę die ze jsk nie byłam było wszystko różowo na białym heh a jsk byłam to tez odrazu mocno ze nie było negowania ;))
    ALex super ! Zazdroszczę Ci , wspaniały prezent na tyle okazji w jednym nooo to musicie wrócić w trójkę z tego Egiptu ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, super wieści :) W Egipcie nie byłam. Oj to się wygrzejecie i wypoczniecie za wsze czasy :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi kiedyś sie tak odbiła kreska dlatego o tym wspomniałam ;) ale jeśli jeszcze kilka dni do @ to nie ma co sie sugerować tym :D

Dokładnie :) Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować.

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale super!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super :)

A ja poćwiczyłam, jutro też pójdę :)
    W tesco znalazłam piórnik :D FC Barcelona, choc on by się ucieszył z każdego bo to takie wdzięczne dziecko jest.
    Mężowi kupiłam koszulki :P bo jak dziad łazi mi po domu i w ogóle.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My wynajmujemy i mamy maleństwo, 36 metrów. Ale sypialnia osobno, salon z aneksem i łazienka :) Na nas dwoje wystarcza. A chcemy kupić mieszkanie powyżej 60 metrów, żeby 3 pokoje były. Ewentualnie domek ale w mieście rodzinnym wtedy, bo ceny takie jak w Opolu za małe mieszkanko :)

Jedziemy do Egiptu!!! Jednak pod koniec maja, od 26 maja do 2 czerwca :) 4,5 gwiazdkowy hotel z aqua parkiem, All Inclusive :) Wszystko zarezerwowane, zaliczka wpłacona :) Jestem mega nakręcona i szczęśliwa. Cudowny prezent okołourodzinowy dla mnie i męża, bo on majowy a ja czerwcowa. Do tego w czerwcu 10 rocznica związku, rok po ślubie będzie i w ogóle, same okazje :) Któraś z was była w Egipcie? :) Dla nas to pierwsza taka wycieczka, pierwszy raz samolotem i w ogóle :D Jest na co czekać :)

Ulała no nieźle nieźle ;) mogę spytać ile takie przyjemności kosztują? :D wygrzejecie sie za wszystkie czasy, wrócicie odprężeni... Bajka :D
    No okres majówki niestety dużo droższy jest. Potem ceny spadają żeby znów w gore latem iść :P trzeba wiedzieć kiedy jeździć :D

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Alex, super :)

A ja poćwiczyłam, jutro też pójdę :)
    W tesco znalazłam piórnik :D FC Barcelona, choc on by się ucieszył z każdego bo to takie wdzięczne dziecko jest.
    Mężowi kupiłam koszulki :P bo jak dziad łazi mi po domu i w ogóle.

Hahaha dziad-świetne określenie :D na pewno sie ucieszy ;) no młody tez na pewno szczęśliwy będzie że ma cos fajnego ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahaha dziad-świetne określenie :D na pewno sie ucieszy ;) no młody tez na pewno szczęśliwy będzie że ma cos fajnego ;)

serio... Podarte ma i przykrótkie... :P kupiłam mu 4 koszulki i wywalam od razu tamte :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystko z full ubezpieczeniem daliśmy 3710. Muszę jeszcze wymienić paszport, bo mam na panieńskie nazwisko :) I wizy turystyczne ok 50 dolarów za nas dwoje(po 25), ale to przed samą wycieczką. Były tańsze wycieczki, ale nie w takich wypaśnych hotelach i gorszy standard. Z Katowic mamy wylot :)

Seli koszulki dla faceta to radość jak dla nas cały zestaw ubrań :P Mój mąż często kupuje koszulki, a później zapomina że je ma i wiszą z metkami w szafie :D

My ok 18 idziemy do znajomych. W końcu mogę ubrać moją sweet koszulę w pandy, a nie ciągle właśnie jak dziad chodzę :D Bo tak to w pracy zwykłe leginsy albo dresy, koszulka i tyle :) Rzadko mam szansę ładnie się ubrać, bo nie ma okazji :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Za wszystko z full ubezpieczeniem daliśmy 3710. Muszę jeszcze wymienić paszport, bo mam na panieńskie nazwisko :) I wizy turystyczne ok 50 dolarów za nas dwoje(po 25), ale to przed samą wycieczką. Były tańsze wycieczki, ale nie w takich wypaśnych hotelach i gorszy standard. Z Katowic mamy wylot :)

Seli koszulki dla faceta to radość jak dla nas cały zestaw ubrań :P Mój mąż często kupuje koszulki, a później zapomina że je ma i wiszą z metkami w szafie :D

My ok 18 idziemy do znajomych. W końcu mogę ubrać moją sweet koszulę w pandy, a nie ciągle właśnie jak dziad chodzę :D Bo tak to w pracy zwykłe leginsy albo dresy, koszulka i tyle :) Rzadko mam szansę ładnie się ubrać, bo nie ma okazji :)

To niezła okazja trzeba powiedzieć ;) za taki full wypas... Nic tylko jechać i wypoczywać ;)

Co do ubrań - ja tez sie zawsze cieszę jak mogę cos ubrać lepszego niż leginsy i bluzkę do pracy bo tez przecież z dziećmi pracowałam to wyglądało to tak samo :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Aleeee zazdroszczę wycieczki :) ja nawet za granicą nie byłam, a nie przepraszam byłam na Litwie cały jeden dzień :D w podróż poślubną pojechaliśmy do Gdańska i na dodatek miałam okres więc nie mogłam się wykąpac w polskim morzu :P

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się ale wydaje się tak... Nie drogo? :P

Mój nie... Mojemu trzeba kupić :P a w szafie... Chyba nie wie co ma :P

Terka - znam to :P też jako przedszkolanka cały czas drech albo legginsy i zawsze opluta i obśliniona :P :D (dzieci niepełnosprawne).
    Teraz jako pani nauczyciel to staram się odejść od tego i się w miarę ładnie i stosownie do wieku ubierać :P bo lubię luźne bluzy, bluzki i jegginsy :P a mam już parę koszul, spódnice i sukienki, teraz taką luźną marynarkę kupiłam :) radocha :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uwielbiam koszule, mam różnych mnóstwo, a okazji mało żeby się właśnie w nie ubrać :) I też zawsze obśliniona, opłakana i wymiętolona :D Jak już są starsi to mniej, ale jak miałam roczne maluchy to masakra, dzień w dzień nowe spodnie :D I jednak wygodniej siedzieć na dywanie w leginsach niż w jeansach.

My nie byliśmy w podróży poślubnej bo urlopu nie mieliśmy. Teraz będziemy spełniać wszystko :) To w sumie już niedługo, 3 miesiące ponad :) Nawet jakby się cudem udało zajść w ciążę to polecę :)

Trochę mam stres, bo jeszcze samolotem nigdy nie leciałam :) Za granicę zawsze samochodem, autokarem albo promem :) Mąż tak samo

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ