X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Matko:(
    Współczuję biedna i przytulam :*

Życie, nie ma co współczuć, ludzie różnie chorują, mi padło na jajnik... Zamiast być coraz lepiej to zeszłam z cykli owulacyjnych na bezowulacyjne i jak już mam gorączkę to powaznie musi być:P a nie mam do kogo nawet obecnie pójść. Dlatego bezsensu się męczyć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Alex teraz juz się uda ;) jutro masz mieć hsg i we wtorek zostajesz jeszcze w szpitalu?

Martusia wybierasz się na betę?

Zdecydowaliśmy że w piątek pojade ostatni raz jeszcze do kliniki i mojej dr na ostatnie usg bo tam maja ciut lepszy sprzęt. Wezmę ksero moich badan i przenoszę się juz na stałe do gina w mojej miejscowosci :) pytalam meza czy jedzie ze mna, bo moze juz serduszko będzie, to bedzie sie starac o urlop :)
    Jutro mam przyjęcie do szpitala, wymaz i we wtorek HSG. Bo oni rano zabiegi robia do 12 chyba a zanim mnie przyjma i w ogole to pol dnia.
    Nie tyle że o zabiegu myślę samym w sobie tylko sie obawiam o przyjęcie. Musi być dobrze, od 25 stycznia leczenie było i ani razu <3 więc nie wiem z czego infekcja mogłaby być.
    Seli kochana, może dobrze Ci zrobi taka przerwa od tego wszystkiego. Zdystansujesz się, odpoczniesz od myślenia o ciąży. Alegzi co s może w tym zakresie powiedzieć: )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Życie, nie ma co współczuć, ludzie różnie chorują, mi padło na jajnik... Zamiast być coraz lepiej to zeszłam z cykli owulacyjnych na bezowulacyjne i jak już mam gorączkę to powaznie musi być:P a nie mam do kogo nawet obecnie pójść. Dlatego bezsensu się męczyć.

Poczytaj o poście dr Dąbrowskiej. Ja zaczynam gdzieś pod koniec przyszlego tygodnia. Czytam teraz wypowiedzi na grupie facebookowej i dla dziewczyn z problemem tarczycy, hashi, io to było wybawienie. Skoro nie masz juz na nic pomysłu to może warto?

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jutro mam przyjęcie do szpitala, wymaz i we wtorek HSG. Bo oni rano zabiegi robia do 12 chyba a zanim mnie przyjma i w ogole to pol dnia.
    Nie tyle że o zabiegu myślę samym w sobie tylko sie obawiam o przyjęcie. Musi być dobrze, od 25 stycznia leczenie było i ani razu <3 więc nie wiem z czego infekcja mogłaby być.
    Seli kochana, może dobrze Ci zrobi taka przerwa od tego wszystkiego. Zdystansujesz się, odpoczniesz od myślenia o ciąży. Alegzi co s może w tym zakresie powiedzieć: )

już czuje się dobrze z myślą, że nie muszę latać, kuć się, rozkładać nóg co chwila u kogoś innego :) Nie myślę o ciąży w ogóle. Jeszcze ostatnio miałam cień nadziei, że się podleczę i może jakoś wrócimy do tego, ale teraz definitywnie nie. Może kiedyś... Adoptuję dziecko, albo będę zgorzkniałą egoistką :P hehehe

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Poczytaj o poście dr Dąbrowskiej. Ja zaczynam gdzieś pod koniec przyszlego tygodnia. Czytam teraz wypowiedzi na grupie facebookowej i dla dziewczyn z problemem tarczycy, hashi, io to było wybawienie. Skoro nie masz juz na nic pomysłu to może warto?

we mnie coś się dzieje, skoro mam gorączkę i mega bóle to dieta nie pomoże. Poza tym kiedyś pisałam, że nie ma mowy u mnie o żadnych dietach. U mnie to ani Hashi nie jest problem, ani IO a ednometrioza :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj seli seli... Co Ty sie masz...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj seli seli... Co Ty sie masz...

jak to mówią, każdy ma swój krzyż :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to może jakiś stan zapalny, choroba? Kurcze, ciężko stwierdzić, bo nagromadziło ci się tego trochę...

A ja standardowo zapomniałam mój termometr u rodziców :) Kupię sobie drugi identyczny chyba w razie czego... A jutro nie sprawdzę, czy to faktycznie owu, bo wezmę inny :/ I nie będzie miarodajne. Ale moze to i lepiej, bo tego cyklu nawet nie będę liczyć do starań.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    jak to mówią, każdy ma swój krzyż :P

No to akurat prawda...

• terka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli to może jakiś stan zapalny, choroba? Kurcze, ciężko stwierdzić, bo nagromadziło ci się tego trochę...

A ja standardowo zapomniałam mój termometr u rodziców :) Kupię sobie drugi identyczny chyba w razie czego... A jutro nie sprawdzę, czy to faktycznie owu, bo wezmę inny :/ I nie będzie miarodajne. Ale moze to i lepiej, bo tego cyklu nawet nie będę liczyć do starań.

Nawet ten sam model ale inny termometr nie Ci nie da bo będzie takim samym a nie tym samym termometrem ;) tamten będzie miał chociażby inna czułośc i juz będzie inaczej a Ty będziesz pewna ze jest ok skoro taki sam a wcale tak byc nie musi ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciuki :) mimo wszystko.

Tak, to stan zapalny, nie wiem, skoro ona widziała na usg owulację... to albo jakieś ognisko endo albo torbiel bo kto wie co tam jest :P W sumie... Byłam na to gotowa, wczoraj byłam zła... Ale już mi przeszło, od osiemnastki takie akcje mam :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja podobnie się bujałam z diagnozą PCOS. W liceum miałam mega jazdy z okresem, wychodziłam z lekcji, wymiotowałam, mdlałam. Lekarz wlepił wtedy anty, postraszył PCOS, ale nic z tym nie robił, nawet badań hormonalnych. A że człowiek wtedy głupi był, o dziecku nie myślał, tabletki złagodziły wszelkie objawy. Super, jedziemy dalej. I dopiero teraz po tylu latach coś ruszyło w dobrą stronę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja podobnie się bujałam z diagnozą PCOS. W liceum miałam mega jazdy z okresem, wychodziłam z lekcji, wymiotowałam, mdlałam. Lekarz wlepił wtedy anty, postraszył PCOS, ale nic z tym nie robił, nawet badań hormonalnych. A że człowiek wtedy głupi był, o dziecku nie myślał, tabletki złagodziły wszelkie objawy. Super, jedziemy dalej. I dopiero teraz po tylu latach coś ruszyło w dobrą stronę.

ja miałam 18 i miałam sporo torbieli, różne leki, co chwila jednak się odnawiały... W końcu wzięto mnie na stół, potem kolejne leki i było ok. Ale powiedzieli "albo dziecko albo anty bo może pojawić się znów" no to mam :P A że lekarza nie ma co by się znał, albo był jakkolwiek kompetentny to jeszcze pogorszyła się sprawa. 8 lat się bujam. Miałam torbiele, guzy.... Tyle, że u mnie właśnie przy różnych lekach zaczęły być wymioty i takie bóle, że hohohoho! wcześniej... Żyło mi się super.

Miałam beznadziejny... Traf w życiu i myślałam, że jestem w ciąży bo test był pozytywny. Ojca potencjalnego dziecka nie było... Miałam dużo stresów w szkole i bóle brzucha... Poszłam do gina a ona do mnie, że trzeba mi macice wyciąć bo mam torbiel :P nie mówiąc, że powiedziała, że jestem upośledzona bo nie mam dzieci jeszcze ( w wieku 18 lat)... masakra to była. Zaczęło się latanie po lekarzach. Na samą myśl mi słabo, że miałabym to samo przeżywać znów.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się, znikam z forum i do łóżka :) Jeszcze raz dzięki za wszystko, może kiedyś zajrzę zobaczyć jak Wam idzie :) Mam co jakiś czas taki sentyment do różnych forum hehe :)

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Żegnam się, znikam z forum i do łóżka :) Jeszcze raz dzięki za wszystko, może kiedyś zajrzę zobaczyć jak Wam idzie :) Mam co jakiś czas taki sentyment do różnych forum hehe :)
    Przykro mi, że tak Ci się potoczyło. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dobrze. Może jak odpoczniesz, odpuścisz to coś zaskoczy :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Seli życzę dużo siły i wytrwałości ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zajrzyj czasem ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, trzymaj się :) My będziemy o Tobie myśleć i przesyłać dobrą energię, trzymam za Ciebie kciuki :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, jeśli Ci to pomoże to zrób sobie przerwę. A jakby co to wiesz gdzie nas znaleźć ;)
    Ja byłam półtora tygodnia na wątku o październikowych mamach, ale przestalam tam wchodzić. Dziewczyny to połowa tam czarne scenariusze, panikuja, niektóre niestety tracą ciążę, inne narzekaja i nie umieja sie cieszyc a ktos oddal by wszystko by byc na ich miejscu. Odcielam sie od tego watku i dobrze mi z tym :) moze wrócę później, jak zostanie ich mniej i zaczna pisac konktety. Przez tamte posty sama zaczynam sie stresowac i miec czarne scenariusze, ale koniec z tym. Mam czysta głowę i jestem szczesliwa :) nie ma sie czym stresowac :) przecież wszystko będzie dobrze ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Seli, jeśli Ci to pomoże to zrób sobie przerwę. A jakby co to wiesz gdzie nas znaleźć ;)
    Ja byłam półtora tygodnia na wątku o październikowych mamach, ale przestalam tam wchodzić. Dziewczyny to połowa tam czarne scenariusze, panikuja, niektóre niestety tracą ciążę, inne narzekaja i nie umieja sie cieszyc a ktos oddal by wszystko by byc na ich miejscu. Odcielam sie od tego watku i dobrze mi z tym :) moze wrócę później, jak zostanie ich mniej i zaczna pisac konktety. Przez tamte posty sama zaczynam sie stresowac i miec czarne scenariusze, ale koniec z tym. Mam czysta głowę i jestem szczesliwa :) nie ma sie czym stresowac :) przecież wszystko będzie dobrze ;)
    Dobre podejście do sprawy :) nie ma sensu się niepotrzebnie nakręcać i stresować bo to tylko może zaszkodzić :) A i tak co ma być to będzie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ