X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha tez bylam na poście Dąbrowskiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:27

kryha lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Seli, jeśli Ci to pomoże to zrób sobie przerwę. A jakby co to wiesz gdzie nas znaleźć ;)
    Ja byłam półtora tygodnia na wątku o październikowych mamach, ale przestalam tam wchodzić. Dziewczyny to połowa tam czarne scenariusze, panikuja, niektóre niestety tracą ciążę, inne narzekaja i nie umieja sie cieszyc a ktos oddal by wszystko by byc na ich miejscu. Odcielam sie od tego watku i dobrze mi z tym :) moze wrócę później, jak zostanie ich mniej i zaczna pisac konktety. Przez tamte posty sama zaczynam sie stresowac i miec czarne scenariusze, ale koniec z tym. Mam czysta głowę i jestem szczesliwa :) nie ma sie czym stresowac :) przecież wszystko będzie dobrze ;)

Heh, sama tam chwilę byłam :P Akurat jak Ty doszłaś. Niestety na wczesnym etapie tak właśnie bywa.
    Trochę się cieszę, że w pierwszej ciąży nie byłam na żadnym forum :P Ominęła mnie ta gorączka.

Sylwiaa992 wrote:
    Kryha tez bylam na poście Dąbrowskiej ;)
    Kiedy, jak długo, jakie wrażenia? Opowiadaj ;D Ja się nakręciłam bardzo

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Kiedy, jak długo, jakie wrażenia? Opowiadaj ;D Ja się nakręciłam bardzo
    Wytrzymałam tylko, a dla mnie aż 21 dni ;) robilam go jakos czerwiec/lipiec tamtego roku. Chciałam poprostu zrobic sobie detoks i oczyścić organizm z toksyn. Złe odzywianie, dosc tluste bo nie było czasu dobrze i zdrowo gotować, plus chipsy i dużo piwa :P najcięższe to chyba było bez tego piwa a tu jeszcze lato i upaly. Bylam w tym czasie na grupie na fb o poscie i duzo mi to dalo ;) chociaz nie widzialam czy dam rade, jakoś tak sie mi w glowie pozmienialo naraz ze uwierzyłam i nie tklam nic zakazanego ;) schudlam z 55- 51 i byla wielka roznica juz po 10 dniach w wyglądzie. JesZcze chyba gdzies mam foty. Nogi fajnie schudly, brzuch nawet na buzi mi mowili ze widac. Co do samopoczucia to czulam sie lepiej, nie bolala mnie tak glowa, czulam sie bardziej wyspana i wypoczeta. A najwiekszym hitem był moj bezbolesny okres! Jak zawsze musialam zjesc ze dwie tabletki w pierwszy dzień, tak nie bolalo mnie prawie wcale. A jak smakowaly później glupie ziemniaki, oh niebo! Trochę poszlam na latwizne przy wychodzeniu z postu, ale bylam przed weselem wujka i jakoś tam wyszlo ;)
    Najgorsze byly weekendy, grille gdzie wszyscy sobie jedli kielbaski i pili piwko albo drinki a ja sama wode :D ale dalam rade i jestem zadowolona ;)

• kryha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wytrzymałam tylko, a dla mnie aż 21 dni ;) robilam go jakos czerwiec/lipiec tamtego roku. Chciałam poprostu zrobic sobie detoks i oczyścić organizm z toksyn. Złe odzywianie, dosc tluste bo nie było czasu dobrze i zdrowo gotować, plus chipsy i dużo piwa :P najcięższe to chyba było bez tego piwa a tu jeszcze lato i upaly. Bylam w tym czasie na grupie na fb o poscie i duzo mi to dalo ;) chociaz nie widzialam czy dam rade, jakoś tak sie mi w glowie pozmienialo naraz ze uwierzyłam i nie tklam nic zakazanego ;) schudlam z 55- 51 i byla wielka roznica juz po 10 dniach w wyglądzie. JesZcze chyba gdzies mam foty. Nogi fajnie schudly, brzuch nawet na buzi mi mowili ze widac. Co do samopoczucia to czulam sie lepiej, nie bolala mnie tak glowa, czulam sie bardziej wyspana i wypoczeta. A najwiekszym hitem był moj bezbolesny okres! Jak zawsze musialam zjesc ze dwie tabletki w pierwszy dzień, tak nie bolalo mnie prawie wcale. A jak smakowaly później glupie ziemniaki, oh niebo! Trochę poszlam na latwizne przy wychodzeniu z postu, ale bylam przed weselem wujka i jakoś tam wyszlo ;)
    Najgorsze byly weekendy, grille gdzie wszyscy sobie jedli kielbaski i pili piwko albo drinki a ja sama wode :D ale dalam rade i jestem zadowolona ;)
    Też obserwuję grupę na facebooku i zbieram dodatkową motywację :D Ogólnie eliminacja produktów nie jest mi obca, bo przez prawie rok nie jadłam w ogóle przetworów mlecznych i jaj (w tym nic co zawierało pochodne mleka krowiego - większość gotowych słodyczy) ze względu na alergię syna. Schudłam wtedy jakieś 8 kg. Obecnie jem już wszystko i wróciłam do wagi sprzed 1 ciąży (która jednak jest za wysoka). Postu nie chcę przeprowadzać aby zredukować wagę. Czuję się po prostu "zaśmiecona"...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja już zaczynam dzień i kolejny tydzień :) jem śniadanko i zaraz ubieram się do pracy, oczywiście na 10h i do tego jeszcze w teren jadę, będzie ziiiimno :(
    Alegzi w końcu obejrzałam z mężem ten film co polecalas :) bardzo fajny i zabawny, taka lekka komedia idealna na niedzielę :) najlepszy moment- pierwsza scena z masazystką :D nieźle się uśmiałam ;)
    Co do diety, poczytałam trochę o tym poście Dąbrowskiej i jakoś nie jestem przekonana :/ niby usuwa toksyny ale ja bym się bała co będzie po diecie, że spowolnie sobie metabolizm i później będzie jeszcze gorzej :( sama walczę z nadwagą ale nigdy nie stosowalam żadnych diet eliminacyjnych, byłam tylko na diecie mż no i ćwiczenia :) teraz też jestem na tej diecie i mam nadzieję że będzie dobrze :D zaraz zbieram się do pracy więc życzę Wam miłego poniedziałku bez stresu ;)

alegzi lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po bezsennej nocy zaczynam sie szykować do szpitala. Dzisiaj nawet nie mierzylam temperatury bo co 1-2 h się budziłam. Zaczyna się konkretny stres czy mnie przyjmą...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja po bezsennej nocy zaczynam sie szykować do szpitala. Dzisiaj nawet nie mierzylam temperatury bo co 1-2 h się budziłam. Zaczyna się konkretny stres czy mnie przyjmą...
    Nie stresuj się :) na pewno wszystko pójdzie dobrze, trzymam kciuki i przesyłam dobrą energię ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem na izbie, czekam. Jestem pierwsza w kolejce :) ale i tak sobie poczekam chyba na lekarza i później na wynik wymazu. Trzymajcie kciuki żeby dzisiaj mnie przyjęli to zabieg też przeżyje: p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj obficie. W max 10 minut przyszły 4 kobiety do porodu :) będę pewnie czekać tu do jutra bo lekarza jeszcze nie ma, zbadały mnie pielęgniarki i zapisały a teraz czekam na wymaz. A to lekarz musi pobrać

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super. Mam nadzieję że mimo tłoku przyjmą Cię.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz jest multum ludzi ale lekarz jeszcze nie przyszedł :/ a przed chwilą miałam ochotę zdzielić jedna babkę w ciąży po łbie. Przyszła do faceta swojego, wzięła od niego papierosy i palić poszła: /
    Łącznie jest tu już 6 ciężarnych, ja i jakaś druga babka, a jakaś starsza poszła już do przyjęcia

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-bedzie dobrze! Musi byc! :D
    Co do babeczki w ciąży, chyba bym nie wytrzymała i cos powiedziała... co za ludzie...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Alex trzymam kciuki :)

O matko nie wiem co niektóre kobiety mają w głowach :/ chyba bym jej wyrwała tego papierosa :/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Baardzo miłego poniedziałku życzę.
    Alex, powodzenia :)

My wczoraj mieliśmy bardzo udany dzień. Po kościele standardowo zjedliśmy obiadek, pojechaliśmy na 2h na spacer, wróciliśmy i o 19 wyszliśmy na drinka. Oczywiście nie skończyło się na jednym ;) Byliśmy w jednej knajpce z godzinkę, potem poszliśmy na gorącą czekoladę i churosy, aż wylądowaliśmy w meksykańskiej restauracji na guacamole i margaritę :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mi sie nawet kiedys snilo przed zabiegiem że mialam hsg i nawet mnie brzuch w nocy bolal haha :D

Kryha, żeby utrzymać wage po diecie to trzeba dużo silnej woli ;) od listopada wykupuje sobie diete chodakowskiej i zadowolona jestem. Do tego ograniczylam alkohol, slodycze i tluszcz to wazylam nawet 52 kg, po świętach trochę sobie za duzo pozwolilam a teraz jak jestem w ciazy to tez troche więcej przyjemności sobie pozwalam :) fajna jest tak opcja bo moglam zmienic diete na diete dla kobiet w ciąży ;) sa 3 trymestry do wybrania lub dla kobiet karmiacych ;)
    Automatycznie generuje ci liste zakupow na cały tydzień i nie trzeba myslec co na obiad, kolacje itp ;) jest tez opcja jak ci nie odpowiada jakies danie na zamiane nana kilka innych wariantow :)

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi aaale mieliscie wieczór.☺ Sylwia bardzo to jest wygodne bo nie myślisz co kupić i robić na obiad.☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy wczoraj wieczorem wychodne :) I stwierdziliśmy, że zdecydowanie za rzadko spędzamy tak razem czas...Ale wiadomo jak to jest, człowiek wiecznie zabiegany :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj bylismy na urodzinach i bylo tyle pysznych slodkosci.. Ale nie tknęłam niczego.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:36

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzinka około czekania i będzie wiadomo. Na wynik muszę poczekać. Też mi sie dzisiaj durnoty śniły, że jesteśmy juz w Egipcie ale nie mamy ani dokumentów, ani kasy rozmienionej z polskich. Co godzinę się budziłam jak nie lepiej. A o 5 rano teściowa do męża napisała na fejsie, a ten jak zwykle ani Internetu w telefonie nie wyłączył ani dźwięków. Myślałam że zamorduje a ona jakaś durnowata ze o tej porze jej sie zebrało...
    Kupiłam sobie kawkę, bagietke i siedzę: ) dobrze że chociaż tv leci

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ooo. Chociaż coś sobie poogladasz.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ