X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka- ja się już gubię w tych tygodniach :) w każdym razie w niedzielę podejrzewam że brzuch bolał po pizzy, że jednak potrawy typu fast food nie dla mnie. No i chciałam zrobić ciasto... No a w poniedziałek zachciało mi się kina...
    Martwi mnie tylko brak objawów :( piersi zazwyczaj bolą w nocy, mdli mnie bo mdli ale jeszcze nie rzygalam w tej ciąży... W poprzedniej to na tym etapie to nic nie mogłam zjeść ani zębów umyć :(

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dołączam jak zawsze ciut później. U mnie dziś za oknem 4 stopnie i niebo zachmurzone. Tak jak mówiłam, pogoda powoli przyzwyczaja mnie do tego co zastanę w Polsce.

Miss, trzymam po cichu kciuki żeby ta wredota @ nie przyszła :)

Mari, super wieści :) Odpoczywaj.

Miłego dnia i oby u Was dziś trochę cieplej było :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, moja koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży, wszystko ładnie, pięknie się rozwija, a ona ani razu nie wymiotowała. Także wszystko zależy od organizmu :)

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz za wsparcie po akcji z gin :)
    Patulka, nie przejmuj się - czasem kobiety nie mają w ogóle objawów i nawet nie wiedzą że są w ciąży.
    Ja biorę nadal duphaston, dziś 2 dzień. Brzuch nadal pobolewa :( nie wiem czemu mi się tak wszystko poprzesuwalo :( ale cóż, na nic się nie nastawiam - idę dziś biegać. ogólnie ostatnio nic ze sobą nie robiłam z obawy, że skoro się okres spóźnia to podejrzenie ciąży więc lepiej sport na chwilę odstawić. Ale już tak nie robię. Bede żyła normalnie i nie analizowała nic.

alegzi lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wszystko zalezybod organizmu tak jak alegzi pisze. Nie martw się na zapas. Magda tak żyj normalnie a wszystko się ułoży. Będzie dobrze.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pewnie żyj normalnie. Nie ma się co stresować. Będzie dobrze.
    Moja mama ma dzisiaj 50-te urodziny. Impreza w sobotę. Cała rodzina się zjeżdża. To pewnie się teraz większość dowie o mojej ciąży :-) ale to dobrze.
    Pozdrawiam i miłego dnia. Ja znowu na 12 do pracy. A zimno jest -12. Ja tam jestem ciepłolubna.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i lepiej wszystkim powiedzieć.
    Ja na weekend jadę do teściów i znowu będę słyszeć pytania jak tam, kiedy jakieś dzieci itd :( to okropne :( szczególnie że szwagier zostanie ojcem we wrześniu (a brali ślub miesiąc przed nami) i teraz wszyscy mówią że nasza kolej i dopytuja.
    I to jest najgorsze :( jak sobie z tym radzicie?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to bylo tak ze jak bylismy w ciąży to powiedzielismy najblizszym ze sie spodziewmy po czym niestety stracilam ciążę. Więc musieliśmy im to powiedzieć i raczej nie ma tego typu pytań bo wiedzą że to przezylismy bardzo.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, ja też w tym roku mam 50tke mamy :D

Magda, my na początku na takie pytania reagowaliśmy śmiechem i mąż zawsze dopowiadał, że muszę skończyć studia to wtedy pojawi się dzidzia. Szkolę skończyłam, a dzidzi jak brak tak brak. Nie wiem co teraz wymyślę jak wrócę do Polski. Chyba zgapię od Terki i będę mówiła, że jak Pan Bóg da. Ostatnio zauważyłam, że znajomi męża, którzy wcześniej co rusz o to pytali teraz słowem nie pisną. Myślimy, że się czegoś domyślają.

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, mnie to denerwuje strasznie. Kuzyn męża z żoną są 5 lat po ślubie i też nic, wiem że ona sie leczy, a ostatnio słyszałam komentarz w rodzinie że na co oni czekają. Tak miałam ochotę coś odpowiedzieć ale ugryzlam się w język.
    Mój Mąż też jest taki że odpowiada śmiechem, powie coś głupiego, ale wiecie ja to przeżywam :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, doskonale Cię rozumiemy :) Ja teraz jestem daleko od tych pytań, ale obawiam się powrotu i tych niezręcznych pytań właśnie. Ludzie nie mają czasami za grosz wyczucia :(

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wspaniale że wszystko jest ok :) oby tak dalej, niech dadzą zdrowo rośnie :)
    Magda u mnie też już pytają, kuzyn męża brał ślub miesiąc po nas i w lipcu już będą rodzicami więc i nas zaczęli wszyscy pytać kiedy... przedtem odpowiadałam że nam się nie spieszy ale teraz jak każdy prawie wie że się staramy to już nie wiem co mówić :/ przecież nie powiem że nie wychodzi czy coś...
    Alegzi dziękuję za trzymanie kciuków :) jednak potrzebne będą na następny miesiąc bo właśnie dostałam okres :( trochę mi przykro, bardziej mąż przeżywa bo naprawdę myślał że nam się udało a tu nic :( okres mi się przesunął 2 dni ale co się dziwić, nie dość że stres związany z tarczycą to jeszcze te leki może jakoś na to wpłynęły, nie wiem, nie będę analizować :/ ważne że okres mam i teraz grzecznie czekam do następnej owu :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss bardzo dobre podejście. Trzymam kciuki za ten cykl!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss bardzo dobre podejście. Trzymam kciuki za ten cykl!
    Mam nadzieję że właśnie w tym cyklu nam się uda bo w końcu na 27 urodziny byłabym w stanie dac mężowi najpiękniejszy prezent urodzinowy <3 on tak marzy o dziecku i by dostał na urodziny bo ma pod koniec listopada :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dopiero wasz 2 cykl staran, postaraj sie wyluzowac. Wiem, że jest ciężko ale wykonczysz sie psychicznie albo jesZcze gorzej zablokujesz psychikę i dopiero będzie

MissKathy przykro mi, bo trzymałam kciuki :( ale przed Wami nowy cykl, więc nowe szanse :)

My nikomu nie mówiliśmy że sie staramy, bylo o wiele łatwiej. A na pytania to zbywalam zawsze jakimis głupimi tekstami :P zazwyczaj ze mam już dwójkę dzieci z czterema łapami i ogonkami :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę po prostu myśleć o czymś innym i tyle :)
    Miss, trzymam kciuki żeby się udało :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Magda to dopiero wasz 2 cykl staran, postaraj sie wyluzowac. Wiem, że jest ciężko ale wykonczysz sie psychicznie albo jesZcze gorzej zablokujesz psychikę i dopiero będzie

MissKathy przykro mi, bo trzymałam kciuki :( ale przed Wami nowy cykl, więc nowe szanse :)

My nikomu nie mówiliśmy że sie staramy, bylo o wiele łatwiej. A na pytania to zbywalam zawsze jakimis głupimi tekstami :P zazwyczaj ze mam już dwójkę dzieci z czterema łapami i ogonkami :D
    No mi też trochę przykro ale jak mówisz nowy cykl przed nami i tak coś czuje że to będzie NASZ cykl i nam się uda :) tym razem będziemy działać codziennie lub co drugi dzień w okresie okołoowulacyjnym, zobaczymy na ile siły pozwolą :D A jak się nie uda to znaczy że może coś faktycznie jest nie tak :/ ale narazie jestem pozytywnie nastawiona i staram się nie stresować bo stres też na mnie źle wpływa :/ najgorzej że w marcu mam wizytę u endo i będziemy pewnie badać te guzki na tarczycy więc stresu będzie duuuzo ale może jakoś uda mi się go opanować - wszystko dla mojego zdrowia i zdrowia naszej przyszłej dzidzi ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, nic nie jest nie tak! :) Trzeba się starań i zobaczysz, że w końcu dasz mężowi piękny prezent :)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, nic nie jest nie tak! :) Trzeba się starań i zobaczysz, że w końcu dasz mężowi piękny prezent :)
    Mam nadzieję że tak będzie <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka- ja się już gubię w tych tygodniach :) w każdym razie w niedzielę podejrzewam że brzuch bolał po pizzy, że jednak potrawy typu fast food nie dla mnie. No i chciałam zrobić ciasto... No a w poniedziałek zachciało mi się kina...
    Martwi mnie tylko brak objawów :( piersi zazwyczaj bolą w nocy, mdli mnie bo mdli ale jeszcze nie rzygalam w tej ciąży... W poprzedniej to na tym etapie to nic nie mogłam zjeść ani zębów umyć :(

Patulka Ty sie ciesz zamiast martwic! :D
    Ja nie spędziłam nad porcelana ani jednej godziny ani minuty. A z dzieciem nad wyraz dobrze (wredna małpka rośnie :P ) :P :D super jest moc wszystko robić a nie męczyć sie całymi dniami ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ