X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka- ja się już gubię w tych tygodniach :) w każdym razie w niedzielę podejrzewam że brzuch bolał po pizzy, że jednak potrawy typu fast food nie dla mnie. No i chciałam zrobić ciasto... No a w poniedziałek zachciało mi się kina...
    Martwi mnie tylko brak objawów :( piersi zazwyczaj bolą w nocy, mdli mnie bo mdli ale jeszcze nie rzygalam w tej ciąży... W poprzedniej to na tym etapie to nic nie mogłam zjeść ani zębów umyć :(

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dołączam jak zawsze ciut później. U mnie dziś za oknem 4 stopnie i niebo zachmurzone. Tak jak mówiłam, pogoda powoli przyzwyczaja mnie do tego co zastanę w Polsce.

Miss, trzymam po cichu kciuki żeby ta wredota @ nie przyszła :)

Mari, super wieści :) Odpoczywaj.

Miłego dnia i oby u Was dziś trochę cieplej było :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, moja koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży, wszystko ładnie, pięknie się rozwija, a ona ani razu nie wymiotowała. Także wszystko zależy od organizmu :)

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz za wsparcie po akcji z gin :)
    Patulka, nie przejmuj się - czasem kobiety nie mają w ogóle objawów i nawet nie wiedzą że są w ciąży.
    Ja biorę nadal duphaston, dziś 2 dzień. Brzuch nadal pobolewa :( nie wiem czemu mi się tak wszystko poprzesuwalo :( ale cóż, na nic się nie nastawiam - idę dziś biegać. ogólnie ostatnio nic ze sobą nie robiłam z obawy, że skoro się okres spóźnia to podejrzenie ciąży więc lepiej sport na chwilę odstawić. Ale już tak nie robię. Bede żyła normalnie i nie analizowała nic.

alegzi lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wszystko zalezybod organizmu tak jak alegzi pisze. Nie martw się na zapas. Magda tak żyj normalnie a wszystko się ułoży. Będzie dobrze.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pewnie żyj normalnie. Nie ma się co stresować. Będzie dobrze.
    Moja mama ma dzisiaj 50-te urodziny. Impreza w sobotę. Cała rodzina się zjeżdża. To pewnie się teraz większość dowie o mojej ciąży :-) ale to dobrze.
    Pozdrawiam i miłego dnia. Ja znowu na 12 do pracy. A zimno jest -12. Ja tam jestem ciepłolubna.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i lepiej wszystkim powiedzieć.
    Ja na weekend jadę do teściów i znowu będę słyszeć pytania jak tam, kiedy jakieś dzieci itd :( to okropne :( szczególnie że szwagier zostanie ojcem we wrześniu (a brali ślub miesiąc przed nami) i teraz wszyscy mówią że nasza kolej i dopytuja.
    I to jest najgorsze :( jak sobie z tym radzicie?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to bylo tak ze jak bylismy w ciąży to powiedzielismy najblizszym ze sie spodziewmy po czym niestety stracilam ciążę. Więc musieliśmy im to powiedzieć i raczej nie ma tego typu pytań bo wiedzą że to przezylismy bardzo.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, ja też w tym roku mam 50tke mamy :D

Magda, my na początku na takie pytania reagowaliśmy śmiechem i mąż zawsze dopowiadał, że muszę skończyć studia to wtedy pojawi się dzidzia. Szkolę skończyłam, a dzidzi jak brak tak brak. Nie wiem co teraz wymyślę jak wrócę do Polski. Chyba zgapię od Terki i będę mówiła, że jak Pan Bóg da. Ostatnio zauważyłam, że znajomi męża, którzy wcześniej co rusz o to pytali teraz słowem nie pisną. Myślimy, że się czegoś domyślają.

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, mnie to denerwuje strasznie. Kuzyn męża z żoną są 5 lat po ślubie i też nic, wiem że ona sie leczy, a ostatnio słyszałam komentarz w rodzinie że na co oni czekają. Tak miałam ochotę coś odpowiedzieć ale ugryzlam się w język.
    Mój Mąż też jest taki że odpowiada śmiechem, powie coś głupiego, ale wiecie ja to przeżywam :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, doskonale Cię rozumiemy :) Ja teraz jestem daleko od tych pytań, ale obawiam się powrotu i tych niezręcznych pytań właśnie. Ludzie nie mają czasami za grosz wyczucia :(

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wspaniale że wszystko jest ok :) oby tak dalej, niech dadzą zdrowo rośnie :)
    Magda u mnie też już pytają, kuzyn męża brał ślub miesiąc po nas i w lipcu już będą rodzicami więc i nas zaczęli wszyscy pytać kiedy... przedtem odpowiadałam że nam się nie spieszy ale teraz jak każdy prawie wie że się staramy to już nie wiem co mówić :/ przecież nie powiem że nie wychodzi czy coś...
    Alegzi dziękuję za trzymanie kciuków :) jednak potrzebne będą na następny miesiąc bo właśnie dostałam okres :( trochę mi przykro, bardziej mąż przeżywa bo naprawdę myślał że nam się udało a tu nic :( okres mi się przesunął 2 dni ale co się dziwić, nie dość że stres związany z tarczycą to jeszcze te leki może jakoś na to wpłynęły, nie wiem, nie będę analizować :/ ważne że okres mam i teraz grzecznie czekam do następnej owu :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss bardzo dobre podejście. Trzymam kciuki za ten cykl!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss bardzo dobre podejście. Trzymam kciuki za ten cykl!
    Mam nadzieję że właśnie w tym cyklu nam się uda bo w końcu na 27 urodziny byłabym w stanie dac mężowi najpiękniejszy prezent urodzinowy <3 on tak marzy o dziecku i by dostał na urodziny bo ma pod koniec listopada :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dopiero wasz 2 cykl staran, postaraj sie wyluzowac. Wiem, że jest ciężko ale wykonczysz sie psychicznie albo jesZcze gorzej zablokujesz psychikę i dopiero będzie

MissKathy przykro mi, bo trzymałam kciuki :( ale przed Wami nowy cykl, więc nowe szanse :)

My nikomu nie mówiliśmy że sie staramy, bylo o wiele łatwiej. A na pytania to zbywalam zawsze jakimis głupimi tekstami :P zazwyczaj ze mam już dwójkę dzieci z czterema łapami i ogonkami :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę po prostu myśleć o czymś innym i tyle :)
    Miss, trzymam kciuki żeby się udało :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Magda to dopiero wasz 2 cykl staran, postaraj sie wyluzowac. Wiem, że jest ciężko ale wykonczysz sie psychicznie albo jesZcze gorzej zablokujesz psychikę i dopiero będzie

MissKathy przykro mi, bo trzymałam kciuki :( ale przed Wami nowy cykl, więc nowe szanse :)

My nikomu nie mówiliśmy że sie staramy, bylo o wiele łatwiej. A na pytania to zbywalam zawsze jakimis głupimi tekstami :P zazwyczaj ze mam już dwójkę dzieci z czterema łapami i ogonkami :D
    No mi też trochę przykro ale jak mówisz nowy cykl przed nami i tak coś czuje że to będzie NASZ cykl i nam się uda :) tym razem będziemy działać codziennie lub co drugi dzień w okresie okołoowulacyjnym, zobaczymy na ile siły pozwolą :D A jak się nie uda to znaczy że może coś faktycznie jest nie tak :/ ale narazie jestem pozytywnie nastawiona i staram się nie stresować bo stres też na mnie źle wpływa :/ najgorzej że w marcu mam wizytę u endo i będziemy pewnie badać te guzki na tarczycy więc stresu będzie duuuzo ale może jakoś uda mi się go opanować - wszystko dla mojego zdrowia i zdrowia naszej przyszłej dzidzi ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, nic nie jest nie tak! :) Trzeba się starań i zobaczysz, że w końcu dasz mężowi piękny prezent :)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, nic nie jest nie tak! :) Trzeba się starań i zobaczysz, że w końcu dasz mężowi piękny prezent :)
    Mam nadzieję że tak będzie <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka- ja się już gubię w tych tygodniach :) w każdym razie w niedzielę podejrzewam że brzuch bolał po pizzy, że jednak potrawy typu fast food nie dla mnie. No i chciałam zrobić ciasto... No a w poniedziałek zachciało mi się kina...
    Martwi mnie tylko brak objawów :( piersi zazwyczaj bolą w nocy, mdli mnie bo mdli ale jeszcze nie rzygalam w tej ciąży... W poprzedniej to na tym etapie to nic nie mogłam zjeść ani zębów umyć :(

Patulka Ty sie ciesz zamiast martwic! :D
    Ja nie spędziłam nad porcelana ani jednej godziny ani minuty. A z dzieciem nad wyraz dobrze (wredna małpka rośnie :P ) :P :D super jest moc wszystko robić a nie męczyć sie całymi dniami ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ